ubitą na sztywno śmietanką, ekstraktem waniliowym oraz 2/3 przygotowanej żelatyny. Masę podzielić na dwie części. Do jednej części dodać mus truskawkowy, pokrojone truskawki i resztę żelatyny. Na przygotowane wcześniej ciastka biszkoptowe wylać masę truskawkową z truskawkami, następnie masę białą. Na wierzchu ułożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką. Uwagi: 1. Do przygotowania tego sernika użyłam tortownicy o średnicy
In my kitchensmakuje i to z każdymi owocami, które akurat są w domu:) Jest szybki, pyszny i efektowny. Polecam:) Składniki: brzoskwinie (mogą byż też z puszki); jogurt grecki lub bałkański; ciastka owsiane Digestive lub inne; Wykonanie: Sposób wykonania taki sam jak tutaj . Deser przygotowałam bez cukru. Wyszedł bardzo dobry, nie za słodki i nie za kwaśny:) Wytarczyła "słodkość" od ciasteczek
In my kitchenkrem wyłożyć na upieczony biszkopt. Ciasto wstawić do lodówki, by krem dobrze zastygł. Krem adwokatowy: 250 ml śmietanki 30%; 1 śmietana w proszku "Śnieżka"; 125 ml adwokata; 80 g ciastek biszkoptowych; 50 g białej czekolady; 4 łyżki wiórków kokosowych; 2 łyżeczki żelatyny; Czekoladę rozpuścić z 2 łyżkami śmietanki w "gorącej kąpieli". Przestudzić. Schłodzoną śmietankę ubić z "Śnieżką", następnie cały
In my kitchensałatkach można zastąpić karczochami. Lubczyk Można zastąpić młodymi liśćmi selera (co dość często wykorzystujemy gotując rosół) Mahlab - pestki dzikich wiśni Przyprawa popularna w krajach Bliskiego Wschodu, dodawana często do ciastek i pieczywa. Ze względu na gorzki migdałowo-wiśniowy smak należy stosować ją bardzo ostrożnie. W Polsce można ją zastąpić suszonymi pestkami moreli - używamy tylko rozdrobnionych jąder pestki. Mąka amarantusowa
Kulinaria - potrawy z różnych stron światatrochę....... Blondynko myśl! No i wymyśliłam :) W lodówce stało wiaderko z resztką sera pozostałego po serniku, w słoiczki trochę domowego dżemu z czarnej porzeczki, resztka kremówki, 8 sztuk maślanych ciastek, kawałek masła, żelatyna w szafce i na szczęście woda w kranie :) I tak sobie pochodziłam po kuchni, pozbierałam to i owo i zrobiłam mini serniczki na bogato! Mini serniczki
Blondynka Gotujepozostałym białku a następnie w brązowym cukrze (może być też biały, aczkolwiek brązowy wg mnie decydowanie ładniej wygląda). Rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do wypieków.* Dobrze jest układać ciastka w pewnej odległości, ponieważ wyrosną. Piec w temperaturze 180 stopni, ok. 15 – 20 min, aż będą złocisto brązowe. Nie mogą się nie udać! Smacznego! * Papier do wypieków – ja używam
Za drzwiami kuchniprzygotować karteczki , które chcemy ukryć w ciasteczkach. Trzeba je pociąć w wąskie paseczki i poskładać tak, by zmieściły się wewnątrz. Jeśli chcemy, by wiadomość pokazywała się zaraz po złamaniu ciastka, należy oba brzegi pozwijać tak, by napis był na zewnątrz zwoju i umieścić tak, jak to pokazuje zdjęcie. Ze wszystkich składników zagniatamy elastyczne ciasto . By ciasteczka wyszły idealnie, trzeba
Za drzwiami kuchnikrem. Poszukiwania przepisu na idealny krem do muffinek ponownie zajął mi sporo czasu.... być może jestem wybredna ale albo kremy wychodziły zbyt słodkie albo masa na pięknie udekorowanym ciastku zbyt krótko wyglądała pięknie ;) I oto jest! Wyjątkowo delikatny, niezbyt słodki a pyszny i dość trwały krem do cupcake'ów! Krem do muffinek o smaku mojito Składniki
paapilotkaaobie masy i rozprowadzić je, delikatnie mieszając dwa smaki. Na krem wyłożyć jajka czekoladowe (użyłam w dwóch kolorach: z mlecznej czekolady i migdały w cukrowo-migdałowej posypce oraz kilka ciastek w kształcie motyli, które upiekłam z ciasta pozostałego po jasnym mazurku). Mazurek schłodzić, aby krem zastygł. Przechowywać w chłodnym miejscu, najlepiej w lodówce
Czerwień i błękitułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w niewielkich odstępach (ciasteczka troszeczkę urosną). Przed wstawieniem do piekarnika, nakłuć widelcem. Piec 12-15 minut (w zależności od wielkości i grubości ciastek), aż ciasteczka lekko się zarumienią. Po wyjęciu z piekarnika zostawić na chwilę na blasze do wystudzenia. Z przepisu wychodzi ok 3-4 blach ciasteczek. Smacznego! ___________________________ /*wpis zawiera lokowanie produktu
CookYourselfBardzo dobre ciastka! Kruche i mega kakaowe. Nie ukrywam ale przy tych ciasteczkach namęczyłam się podczas ich wyciskania przez szprycę, ponieważ ciasto jest bardzo (!) gęste,. Dlatego też od razu Wam mówię, żebyście najlepiej zaopatrzyli się w adapter bo inaczej tylka będzie wyskakiwać z worka i namęczycie się tak jak ja. Ale namęczenie się zrekompensował mi ich smak. Niebo
CookYourselfreprezentowane było głównie przez wielkanocne baby, a jej nie udany wypiek był wielką kompromitacją. Poza tym winien to być zawsze wypiek własny, domowy, a nie kupiony w ciastkami. SKŁADNIKI: 1 szkl mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g miękkiego masła 1/2 szkl drobnego cukru 4 jajka 15 g gotowej masy marcepanowej startej na drobnej
Kuchnia w opałachpudrem, będą ozdobą stołu . Przepis znalazłam na wż , zmieniłam w nim tylko ilość cukru i aromat, ciasteczka są doskonałe, więc podzielę się przepisem z Wami :) Musiałam ciastek pilnować, bo znikały szybciutko, są przepyszne, mega kruchutkie, rozpływają się w ustach . I uwaga ……… uzależniają :) Zachęcam do upieczenia i czekam na opinie i fotki :) Jest
Takie tam pichcenieobudziła się moja roczna córeczka, która chciała na ręce, więc na jednej ręce miałam Majke, a drugą lukrowałam i efekt sami widzicie;/ ale może kogoś zainspiruje to jak zrobić ciastka króliczki z użyciem foremki do serduszek :) Składniki: 1 szklanka mąki pszennej, 1/4 szklanki cukru, 2 żółtka, 75 g masła, lukier: cukier puder, gorąca woda, zielony barwni, draże na oczy
Aga w kuchnilekkim przestudzeniu kremu, nakładać go do babeczek. Babeczki schłodzić w lodówce, a przed podaniem udekorować. Krem nie zastyga całkowicie, jest lekko lejący. Stanowi idealne uzupełnienie kruchego ciastka
Codzienna kuchnia niecodzienna