ciastka - 17101 przepisów (strona:601/1141)

Żytnie ciasteczka 111

niedużych odległościach od siebie. Każdą kulkę spłaszczyć widelcem robiąc wzroki. Blaszkę z ciasteczkami schłodzić przez 10-15 minut w lodówce.   W międzyczasie rozgrzać piekarnik do 180 st.C. Ciastka piec przez ok. 15-20 minut do ładnego zarumienienia. Czas pieczenia może się skrócić lub wydłużyć. Ważne, by zaglądać czy ciasteczka się nie przypalają. Upieczone wyjąć z piekarnika

Nastoletnie Wypiekanie
Tęczowy deser z ciasteczkami BelVita 514

150g malin, 3 kiwi, 2 brzoskwinie, 400 g jogurtu z miodem firmy Zott (lub jogurtu naturalnego), 6 ciastek BelVita musli z owocami. Opcjonalnie: cukier do dosłodzenia owoców. Jeżeli lubicie letnie owoce (tak jak ja :)) polecam wyśmienity deser, który może stanowić również wspaniałe, energetyczne śniadanie. Trzy owocowe musy przełożone warstwą jogurtu naturalnego i pokruszonymi ciasteczkami BelVita, to nie tylko

Świat Domowej Kuchni
W SKRÓCIE: TŁUSZCZE 134

depresyjne!! normalizacja ciśnienia krwi hamowanie rozwoju cukrzycy typu II zbawienny wpływ na stan skóry KWASY TŁUSZCZOWE TRANS Obecne w przetworzonych produktach takich jak np.: chipsy, zupki w proszku, ciasta, ciastka, fast food, potrawy smażone w wysokiej temperaturze, margaryny twarde (a także w niewielkich ilościach w maśle, mleku, serze, wołowinie). Krótko: najlepiej nie spożywać WCALE! Nie przynoszą żadnych korzyści

Vroblewska-fitlife
TRZY BIT Z MALINAMI 179

masę kajmakową ( ciepła się lepiej rozsmarowuje ), przykrywamy drugą warstwą jasnych herbatników. Budynie gotujemy z 3 szklankami mleka i cukrem aż powstanie gęsta masa. Jeszcze ciepły, gęsty budyń rozkładamy na ciastka, równo go rozsmarowując i przykrywamy ciemnymi herbatnikami. Ciasto odkładamy do całkowitego schłodzenia. Bardzo zimną śmietanę ubijamy robotem z cukrami na sztywno. Pod koniec ubijania wlewamy zmiksowane maliny i rozpuszczoną

Kulinarne Fantazje Marioli
Wytrawne francuskie ciastka z chorizo 219

Wytrawne francuskie ciastka z chorizo 2016-06-30 18:10:15 Ilość porcji: 10 Wielokrotnie już pisałam, że uwielbiam ciasto francuskie. Klasyczne ciasto robi się długo, długo i jeszcze raz długo. Dlatego zawsze warto mieć w lodówce bądź zamrażarce opakowanie ciasta francuskiego, bo przy odrobinie wyobraźni łatwo i szybko można zamienić je w elegancką przekąskę. I tak też dziś

Wędrówki po kuchni
#Porady - co zawsze warto mieć w lodówce 323

ostre jedzenie i ziołowe aromaty, poza tym lubimy, gdy nasze brzuchy lepiej pracują, a oba te produkty wspomagają trawienie. płatki owsiane, bakalie Te produkty to genialne bazy do stworzenia ciastek, owsianki, batonów muesli, granoli i wielu innych zdrowych przekąsek kawa, mięta, melisa, inka Kawy nie pijam, ale pija ją Dominik, wiem, że jej spożywanie może chronić przed rakiem

Cooking Monster
Ciastka marchewkowe z dżemem truskawkowym. 122

pieczenia. Palcem lub małym naczyniem zrobić w kulkach wgłębienie (mocno docisnąć). Wierzch posmarować białkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170°C i piec ok. 15 minut. Po wystudzeniu ciastek powstałe w nich wgłębienia wypełnić dżemem

zadanie-gotowanie
Jagielnik czyli wegański sernik na zimno z kaszy jaglanej 627

formy, posyp kakao i zostaw do wystudzenia. Po tym czasie włóż do lodówki na ok 2 h.   Jako spód do tego ciasta świetnie nadają się przepołowione ciastka oreo (nadzienie można dodać do masy). Jako wierzch ciasta świetnie sprawdza się galaretka czy ułożone owoce.  Jeśli chcesz ograniczyć kaloryczność ciasta użyj mniej tłustego mleka. Dodaj jedynie więcej

wegujemy
Brzoskwiniowy przekładaniec - bez pieczenia 583

gładką masę. Galaretkę rozpuścić w 500 ml gorącej wody,brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w cienkie plasterki. W prostokątnej blaszce wyścielonej folią spożywczą,ułożyć warstwę herbatników,a na ciastka wyłożyć połowę kremu, równo rozsmarować i na to poukładać 1/3 owoców,następnie kolejna warstwa herbatników,druga połowa kremu i 1/3 owoców, na wierzch reszta herbatników na wierzch ubijamy

Swojskie jedzonko
Szybka tarta z masą karmelową, czereśniami na spodzie Oreo 124

Spód: ok. 270 g Oreo (z masą) 4-5 łyżek stopionego masła 500 g serka mascarpone pół puszki masy kajmakowej 2 garście czereśni Ciastka zmielić w malakserze, wymieszać z masłem. Wylepić masą spód tortownicy wyłożonej papierem. Mascarpone zmiksować z masą kajmakową, wyłożyć na ciasteczkowy spód. Czereśnie umyć, osuszyć i wyłożyć na masę. Tartę schłodzić, by krem nieco stężał

Czerwień i błękit
TORCIK POKUSA 144

Całość udekorowałam bitą śmietaną wymieszaną z pokruszoną bezą oraz pokrojonymi, świeżymi figami, które dodatkowo skropiłam waniliowo-miodową polewą. SKŁADNIKI na tortownicę o średnicy 18-20 cm SPÓD 190 g ciastek maślanych lub deserowych 50 g rozpuszczonego masła KREM CZEKOLADOWY 500 g serka mascarpone (powinien być schłodzony) 1-2 łyżki cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady BITA ŚMIETANA

cool and minty
Najlepsze bezglutenowe kruche ciasteczka świata :) 253

zdecydowanie najlepsze bezglutenowe, wegańskie ciastka jakie jadłam! Są idealnie chrupiące, delikatnie słodkie z wyczuwalną nutą imbiru - po prostu pyszne! Dodatek cukru dark muscavado to nie tylko dodatkowy aromat, ale także trochę związków mineralnych. Ten cukier wytwarzany jest z trzciny cukrowej, jest nieoczyszczony i zawiera melasę (to kleista substancja normalnie usuwana z cukru podczas rafinacji, zawierająca sporo minerałów

pyszne zdrowości
PASCHA CZEKOLADOWA 127

sztywno, następnie dodajemy twaróg i wlewamy, ostudzoną czekoladę. Na koniec, ciągle mieszając wlewamy cienkim strumieniem żelatynę.  Formę na babkę wykładamy gazą, wylewamy masę serową a na górę układamy ciastka. Paschę chłodzimy w lodówce kilka godzin, najlepiej całą noc. Następnie odwracamy ją do góry dnem i wykładamy na talerz, gazę delikatnie odrywamy. Ciasto polewamy rozpuszczoną czekoladą, posypujemy płatkami migdałów

Kulinarne Fantazje Marioli
SERNIK OREO 134

przy uchylonych drzwiczkach.   Bardzo zimną śmietanę, ubijamy z cukrami na sztywno. Wsypujemy śmietanfix i jeszcze chwilkę ubijamy.  Schłodzony sernik wyjmujemy z tortownicy i dekorujemy bitą śmietaną oraz ciastkami oreo.  Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Domowy kopiec kreta 116

kopiec kreta będzie w wersji fit!  Inne przepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Chcesz być na bieżąco? Dołącz do naszej społeczności na  Facebooku

lady-och-mistrzyni.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania