Dodajemy ulubione bakalie, mój jest dość nadziany.dodajemy białka ubite na sztywno ze szczypta soli.Tu już nie miksujemy ,a mieszamy delikatnie łyżką. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, dno posypujemy rozkruszonymi ciastkami owsianymi ,wykładamy delikatnie masę makową. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, jakieś 45-55 minut. Upieczone ciasto możemy ozdobić na wierzchu polewą. Ja rozpuściłam białą czekoladę i zrobiłam
Z Kuchni Do Kuchnigalaretką. Foremkę wstawiamy do lodówki. Drugą warstwę śmietankową możemy wyłożyć najwcześniej po 10 minutach. Drugą warstwę śmietankową przygotowujemy tak samo, jak pierwszą i wykładamy ją na galaretkę. Wierzch ciastka dekorujemy podprażonym sezamem, a kiedy masa będzie już ścięta nabieramy na łyżeczkę pozostałe mleko skondensowane i wylewamy je cienkim strumieniem w esy-floresy na wierzchu ciasta. Najlepiej żeby ciasto spędziło
Trzeci talerzsię wyeliminować słodyczy z diety dziecka. Najprościej sięgnąć po sklepowe batony, ciastka, żelki, pianki, które kuszą kolorowymi opakowaniami i krzyczą z reklam : zjedź mnie, jestem pyszny i zdrowy. Niestety nic nie mówią o zawartości syropu glukozowo-fruktozowego, chemicznych konserwantów, polepszaczy i ulepszaczy. Brrrryyy ohyda. Słodkie ulepki, które nic dobrego nie wnoszą do diety naszego dziecka. Dlatego jak ognia unikam
WYSPA SZCZĘSLIWAkońcu dodajemy żurawinę. Ciasto schładzamy w lodówce około 30 minut. Następnie rozwałkowujemy, wycinamy szklanką kształt i pieczemy około 20 minut w temp 180-190 stopni. Po wyjęciu z piekarnika , ciastka możemy ozdobić rozpuszczoną białą czekoladą lub cytrynowym lukrem
WYSPA SZCZĘSLIWAinnymi gadami . Czytamy książki o dinozaurach, oglądamy filmy z dinozaurami, gramy w gry o dinozaurach, ubieramy się w ubranka z motywem dinozaurów , przebieramy się za dinozaury,jemy kluski i ciastka w kształ tach dinozaurów , jeździmy do parków dinozaurów i....robimy słoiki z dinozaurami:) Pierwsze wykonaliśmy kilka lat temu, lecz niestety podczas przeprowadzki słoiki razem z nakrętkami bardzo ucierpiały. Dziś
WYSPA SZCZĘSLIWAkaszę mannę i cukier. Gotować aż zgęstnieje. Podzielić na połowę i do jednej części dodać kakao. Gorącą jeszcze masę kakaową wylać na biszkopty i od razu przykryć ją pozostałymi ciastkami. Wylać na nie gorącą masę białą, wyrównać i odstawić do wystudzenia. Nierozmrożone wiśnie przełożyć do rondelka i wstawić na mały ogień, gotować chwilę. Zdjąć z ognia, wsypać galaretkę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawalory oraz niezwykłe smaki oliwek oraz szlachetnej oliwy. Pod wpływem śródziemnomorskiej kuchni, złagodzono smak niektórych staropolskich potraw oraz ciężkich i zawiesistych sosów. Wytworne obiady, często kończyły się lodami, tortami, ciastkami z galaretką, czekoladami czy smażonymi kasztanami. Kuchnia na dworze królewskiej pary, obfitowała w ryż, różnego rodzaju korzenie, pieprz, koper, szafran, imbir, gałkę muszkatołową, goździki, cynamon, cukier, marcepany i oliwę
królestwo garówmagazine). Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik cytrynowy z rabarbarem Składniki: Spód: 60g miękkiego masła 200g ciastek pełnoziarnistych typu digestive Masa serowa: 250g serka mascarpone 500g gotowego sera na sernik 200g jasnego brązowego cukru skórka stara z 2 cytryn sok wyciśnięty z 2 cytryn 2 łyżki
Mała Cukierenkasitko i proszek do pieczenia. Na koniec dodajemy sok pomarańczowy i wszystko miksujemy. Ciasto zwykłym wałkiem rozwałkowujemy, a wałkiem ze wzorkiem odciskamy wzór. Dowolną foremką wykrawamy ciastka. Układamy je na blaszce i pieczemy ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego
Pyszności Słodkościmoże takie prezent spodobałby się Waszym Mamom? :) Do przygotowania ciasta wykorzystałam przepis na ciasto czekoladowe , całość przełożyłam kremem budyniowym i udekorowałam świeżymi truskawkami. Z podanych składników zrobimy około 8 ciastek (w zależności od wielkości słoików). Składniki na ciasto Składniki na krem +truskawki do dekoracji Ciasto czekoladowe przygotowujemy według przepisu . Kakao rozpuszczamy dokładnie w ciepłej wodzie. Sodę mieszamy z mąką
Ciastkozercyorzecha włoskiego, spłaszczyć (do grubości 1 cm) i układać na blaszkę w odstępach ok. 23 cm.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piecz 20-25 min (do uzyskania złocistego koloru ciastek). Ciasteczka wystudzić na blasze (bezpośredn io po upieczeniu będą miękkie
Moje domowe kucharzenieSmoothie z nasion chia i sokiem z młodych buraków Ostatnie smoothie bardzo się Wam spodobało i prosiliście o więcej – so here we go. Kolejne smoothie
PaleoLifejest łatwy w przygotowaniu. Warto spróbować :) 1,2 kg rabarbaru kule mrożone: 20 ml syropu z owoców czarnego bzu, 12 g żelatyny, 200 ml mleka skondensowanego niesłodzonego, (foremki do ciastek z dziurką) „ laski” rabarbaru: 1 łyżka cukru, 6 jagód jałowca, 6-8 łyżek syropu z owoców czarnego bzu mus: cienko obrana skórka z cytryny, 1 łyżka miodu lipowego, cukier
królestwo garówgłośno rzekłam: Pewnie! I namalowałam, wywołując zdziwienie i akceptację. Od tamtego dnia moje życie ucznia zmieniło się nie do poznania. Owszem, nadal robię te nudne rzeczy, jak maczanie kilkuset ciastek w czekoladzie, ale też dostaję większość tych fajnych, ciekawych zleceń. Ostatnio namalowałam Olafa, mistrza Yodę z Gwiezdnych wojen , a dzisiaj nawet głowę konia. Po drodze trafił się też pies
Pożeraczka, czyli raz adobrzepozbawione glutenu, mocno kruche i bardzo kokosowe. A żółta barwa jest wynikiem dodania wiejskich jajek, które nie tylko kolorem ale i smakiem znacząco odbiegają od tych dostępnych w marketach. Ciastka kokosowe robi się na prawdę bardzo szybko i łatwo. Są fajną propozycją na smaczną i zdrową przekąskę, a do tego ciekawie się prezentują z tymi charakterystycznymi pęknięciami :) Składniki
Zdrowie na języku :P