ciastka - 17101 przepisów (strona:610/1141)

Czekoladowa bomba (z bananem, żurawiną i płatkami owsianymi) 138

mój). Przyznam się, że ta pyszność powstała przypadkowo, a teraz powtarzana jest regularnie.  Kiedyś chciałam upiec ciasteczka i z pośpiechu zamiast masła - użyłam margaryny. W tym przypadku - zamiast ciastek miałabym roztopiony placek... W porę zauważyłam swój błąd i ratując sytuację dodałam kilka składników, a później wraz z rodziną zajadaliśmy się czekoladowym deserem. Do dziś nie mam pojęcia

Di gotuje
Sernik czekoladowy z likierem kawowym 158

spora dawka czekolady oraz odrobina babskiego wsparcia.  Wypiek prosto z serca na codzienne smutki dla mojej siostry. SERNIK CZEKOLADOWY  z LIKIEREM KAWOWYM Składniki: spód: 150 g ciastek czekoladowych 100 g masła masa serowa: 500 g sera 3 jajka 1 budyń czekoladowy Delecta 3 łyżki kakao 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy Delecta 1/2 szklanki likieru kawowego wierzch

Bon appetit mon amie
Ciasteczka z kajmakiem i kawałkami czekolady 116

wyłożonej papierem do pieczenia blaszce zachowując kilkucentymetrowe odstępy. Ciasteczka pieczemy przez ok. 13 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni. Są gotowe, gdy ich brzegi lekko się zarumienią. Upieczone ciastka studzimy na kratce. Zaraz po wyjęciu będą trochę miękkie. Podczas studzenia stwardnieją i staną się chrupiące. Smacznego

MyCookBook.pl
Czekolada w cieście francuskim (ciastko) 141

czekolada była szczelnie owinięta. Ciasto posmarować rozbełtanym jajkiem i opcjonalnie posypać płatkami czekolady oraz migdałami. Piec (w rozgrzanym piekarniku) 20-25 minut w 210 stopniach. (Ciasto będzie chrupiące.) Ciastko można pokroić, jeść na ciepło lub po wystygnięciu (jeśli zostanie

Di gotuje
Mini serniczki na zimno na kruchym spodzie z malinową galaretką 1449

listków żelatyny Galaretka z owocami: 1 opakowanie galaretki truskawkowej lub malinowej 100 gram świeżych malin lub mrożonych pestki z 1/2 granata Dodatkowo: świeże maliny i borówki Kruchy spód Herbatniki, ciastka i rozpuszczone masło miksuję w malakserze do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Obręcze lub tortownicę smaruję masłem a na ich dnie umieszczam ciasteczkowy spód mocno go przygniatając. Obręcze ze spodem

Mango Papaja
Makaroniki pistacjowe z kremem czekoladowym 186

nagrzanego do temp ok 150 stopni i pieczemy ok 15 min. Makaroniki nie powinny się rumienić. Kiedy tak się dzieje należy zmniejszyć temperaturę i wydłużyć czas pieczenia.  Gotowe ciastka wyjmujemy i zostawiamy do wystudzenia.  Kiedy są zimne zdejmujemy z blaszki i przekładamy kremem czekoladowym.  masło ucieramy z cukrem pudrem i łyżką cukru wanilinowego Delecta na puszystą

Malinowe Pocałunki
Ciasteczka pierożki 143

Żółtka rozmieszać ze śmietaną i połączyć z mąką i masłem. Włożyć do zamrażarki na ok. 1,5 - 2 godziny. Schłodzone ciasto cienko rozwałkować, wycinać szklanką  kółka. Na połówkę ciastka kłaść kawałek jabłka (lub kilka drobnych kawałeczków - jabłek nie ścieramy tylko kroimy nożem), przykryć drugą połową i skleić jak pierogi. Piec ok. 25 minut w 180 stopniach na złoty

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Faworki 120

bowiem panny na wydaniu produkowały ten przysmak, by pokazać, że są dobrymi gospodyniami. Faworki mają swoje odpowiedniki na całym świecie. Chorwaci mają krostole, Duńczycy klejner, a Słowacy fańkę. Chrupiące ciastka są znane również w Szwecji, Białorusi, w Niemczech, w Rumunii czy na Ukrainie. Obecnie nie wyobrażamy sobie tłustego czwartku bez faworków. Są to tak popularne smakołyki, że z łatwością

Wędrówki po kuchni
Domowe ciasteczka owsiane 153

owsiane, pestki dyni, słonecznika i sezam. Dodajemy jajko, wodę i miód. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilka minut. Na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia, za pomocą łyżki formujemy ciastka - w kształcie okręgu, w miarę równe. Niektóre można posypać czarnuszką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 170 stopni i pieczemy 30 minut, aż będą rumiane. Podajmy jako deser lub dodatek

My Chcemy Jeść
Czekoladowe serduszka 104

pieczemy około 25-30 minut lub do suchego patyczka. Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Wierzch ciasta równamy, ścinając nożem wszelkie nierówności. Foremką w kształcie serduszka wycinamy ciastka. Polewa Czekoladę łamiemy na kawałki, dodajemy mleko i mało. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej cały czas mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodajemy odrobinę czerwonego barwnika i mieszamy, aby polewa równomiernie zabarwiła

Wędrówki po kuchni
Tarta z borówkami wg Aleex 185

Przyszedł mi do głowy pomysł na fajną, letnią tartę. Z truskawkami. Bez pieczenia. W sam raz na upały, które znowu do nas zawitały i panoszą się

W mojej kuchni
Porzeczkowiec wg Aleex 188

Zaczął się długi sierpniowy weekend. Będzie można złapać trochę oddechu. Razem z Dariem mamy w planach króciutki wyjazd – odwiedzimy moją przyjaciółkę, która zapraszała nas do siebie

W mojej kuchni
Jesienna szarlotka wg Aleex 166

Jak fajnie jest mieć dwa wolne dni. Wprawdzie wówczas tyle jest do zrobienia w domu, że nie wiadomo, w co włożyć ręce, ale można przynajmniej złapać

W mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania