ciastka - 17101 przepisów (strona:419/1141)

3 składnikowe ciasteczka tahini 139

składników, cieszyły się Waszym ogromnym zainteresowaniem i uznaniem, postanowiłem przygotować ciasteczka tahini . Są, moim zdaniem, jeszcze lepsze od tamtych, a równie proste do zrobienia! Dodatkowo postanowiłem wykonać te ciastka w nawiązaniu do wczorajszego wpisu, uczącego Was jak zrobić mąkę kokosową. Ciasteczka tahini oczywiście nie mogą obejść się bez… tahini. Dlatego też odsyłam Was do przepisu na pastę tahini

Blendman
Joulutorttu - finskie ciasteczka 172

Najprostsze i ekstra szybkie ciastka jakie można zrobić... Dla niezapowiedzianych gości jak znalazł. Zobaczyłam je na blogu u Issys, która zrobiła z nich kwiatuszki, u mnie zamiast róż są wiatraczki. Wystarczą 3 składniki - ciasto, powidła i cukier, a które bardzo często mamy w domu i już . Gotowe. Zdjęcie z 2010r . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kruche ciasteczka owsiane z orzechami arachidowymi i słonecznikiem 316

wystygnięciu, zrobią się kruche. Ciasteczka z dolnej blaszki mogą się trochę szybciej upiec. Można je wyciągnąć troszkę wcześniej. Można również, w połowie pieczenia, zamienić blaszki miejscami. Ciastka najlepiej smakują ostudzone. Smacznego

Smak mojego domu
Bezglutenowe kruche ciastka z makiem 191

Pyszne ciasteczka bezglutenowe z makiem. Nie kruszą się, są bardzo proste do wykonania i zawsze się udają. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI na ok.20 ciastek: 150 g mąki gryczanej - u mnie gryczana biała (klik) 60 g mąki ryżowej drobnej 40 g maku 120 g brązowego cukru + do dekoracji 120 g masła 1 jajko szczypta sody oczyszczonej Wymieszaj w misce mąkę gryczaną

Kuchnia bezglutenowa
Ciasteczka owsiane z czekoladą i orzechami 174

stopni. Blaszki wyłożyć papierem do pieczenia i wykładać porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego, formując okrągłe ciastko. Piec 10-15 minut, aż lekko się zrumienią. Pozostawić do ostudzenia - to wtedy ciastka lekko twardnieją i stają się chrupiące. Razem ze mną ciasteczka wypiekały: Marcepanowy Kącik Lidia Moje małe czarowanie Kuchnia mniam Słodkie okruszki Di Gotuje Izioni pyszne smaki Di Gotuje

Ewusiowe Smaki
Ciasteczka korzenno-miodowe (świąteczne i na co dzień) 125

wykrawać dowolne kształty, które należy ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 10-12 minut w 180-190 stopniach. (Ciasteczka powinny być odrobinę zarumienione). Ciastka ostudzić na kratce i przełożyć do szczelnie zamkniętego pojemnika. Nadają się do przechowywania - do 2 tygodni. Ciasteczka dodałam do akcji "Ciasteczka" , w której udział wzięły: Małgosia - Marcepanowy Kącik Iwona

Di gotuje
"Michałki" domowa wersja znanych i lubianych . 154

orzechy, a te to też przecież tłuszcz. 2 szklanki orzeszków ziemnych niesolonych szklanka mleka szklanka mleka w proszku 15 suszonych daktyli 3 łyżki kakao płaska łyżeczka rozpuszczalnej kawy 10 ciastek zbożowych Polewa: tabliczka czekolady ( u mnie gorzka) 2 łyżki mleka łyżka oleju Daktyle ( to one zastąpią cukier)kroimy na  trzy - cztery części. Zagotowujemy mleko, rozprowadzamy w nim kakao

Dieta moja pasja
Kruche ciasteczka owsiane 106

Kilka dni temu przygotowałem dla Was (i dla siebie oczywiście też) ciastka owsiane z rodzynkami . Pytaliście mnie jednak o jakieś kruche ciasteczka owsiane , tak więc postanowiłem je przygotować i pokazać. Przepis na nie jest banalnie prosty, a efekt rewelacyjny. Idealne ciasteczka do popołudniowej kawki lub herbatki. Przyjemne i delikatne w smaku. Co jeszcze można dodać? Jeśli w ciasteczkach lubisz

Blendman
Bezglutenowe chrupiące ciastka owsiane 116

Chrupiące ciastka owsiane zainspirowane przepisem Doroty z bloga Moje Wypieki. W stosunku do oryginalnego przepisu, poza zamianą mąk, zmniejszyłam też  ilość cukru. Mocno chrupiące, mocno owsiane i proste do wykonania. Dzieciakom bardzo smakowały   SKŁADNIKI: 200 g miękkiego masła  3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 1/4 szklanki ciemnego brązowego cukru 1 duże jajko 1 łyżeczka ekstraktu

Kuchnia bezglutenowa
Ciasteczka kokosowe z cukrem (lepsze od herbatników) 158

wykrawać z niego dowolne kształty. Ciasteczka umieścić (z niewielkimi odstępami) na blasze wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec 12-15 minut w 180 stopniach. (Ciastka powinny być delikatnie zarumienione.) Ostudzić na kratce i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. Ciasteczka dodałam do akcji "Ciasteczka" , w której udział wzięły: Małgosia - Marcepanowy Kącik

Di gotuje
Proste ciasteczka czekoladowo - waniliowe 167

oprze. Na deszczową, jesienną niepogodę nie znajdziecie nic lepszego. Do tego kubek aromatycznej herbaty, ciepły koc, ulubiona książka i mamy zagwarantowany miły wieczór :) Składniki - na około 45 do 50 ciastek: 2 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki drobnego brązowego cukru (w ostateczności można zastąpić białym) 2-3 łyżki stołowe dobrej jakości kakao np. VanHouten 110 g masła 2/3 szklanki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Rożki z ciasta francuskiego z serem 184

można znaleźć ser i to on tym razem wypełnił wnętrze rożków, co dało bardzo smaczny efekt. Zamiast sera można wykorzystać gęsty dżem, czekoladę lub sam cukier z cynamonem. Przygotowując ciastka z ciasta francuskiego należy pamiętać, że to co wkładamy do wnętrza nie może być zbyt rzadkie i w ilości, która pozwoli pieczonemu ciastu na listkowanie. Składniki: 1 opakowanie ciasta

Kuchcik gotuje
Ciastka orzechowe z czekoladą 562

można odmówić, gdy ktoś częstuje ciasteczkiem? Oczywiście, ale nie w tym przypadku! :P. Te ciastka to kwintesencja smaku. Są tak delikatne, że aż kruszą się w dłoniach. Mają bardzo intrygujący posmak orzechów, a ze szklanką mleka tworzą naprawdę zgrany duet. Wypróbujcie w wolnej chwili!   S kładniki: (na ok. 16 sztuk)   100 g miękkiego masła 1/3 szkl(...)przygotowanego ciasta uformować kuleczki (każda o wadze ok. 35 g). Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w sporych odległościach od siebie. Każde ciastko spłaszczyć dłonią.       Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez około 12-15 minut do zarumienienia. Upieczone wyjąć  i pozostawić na chwilkę na blaszce do ostygnięcia, następnie przenieś

Nastoletnie Wypiekanie
Czekoladowy pudding - Halloween na słodko 161

soli 1/3 szklanki gorącej wody 50 g czekolady deserowej 250 śmietany 30% 250 ml mleka 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej 4 ciasta oreo (tylko czarna część bez kremu) 2 ciastka maślane przypominające tablicę pisak czekoladowy lub roztopiona czekolada deserowa do zrobienia napisu  Przygotowanie: W rondelku połącz ze sobą cukier, kakao i sól, następnie dodaj stopniowo zagotowaną wcześniej wodę(...)pamiętaj aby cały czas mieszać" :D To sukces tego deseru  Pudding przelej do szklanek i wstaw do lodówki na 2 godziny. Udekoruj go skruszonymi ciastami Oreo i wstaw ciastko z napisem jako nagrobek. Smacznego

Niezły Młynek
Bajaderki, słodkie kartofelki - czyli drugie życie czerstwego ciasta 150

choć raz nie miał w domu takiej sytuacji, że zostało ciasta lub kruchych ciastek i były one wręcz niejadalne???. Ja przyznam się szczerze, że zdarza się to u mnie nieczęsto, ale bywa i tak że ciasto poleży trochę i już szybko się suszy, a w rezultacie nie przyciąga już tak jak pierwszego dnia. Szczególnie ta wzmianka dotyczy ciast drożdżowych

vaniliowoczekoladowa

Proponowane wyszukiwania