ciasteczka z dodatkiem gorzkiej czekolady oraz wiórek kokosowych, bez dodatku cukru. Wykonane zostały z mąki ryżowej, a słodyczy nadał im dodatek ksylitolu lub erytrolu oraz czekolady. Nie są to ciastka przesłodzone, więc z czystym sumieniem możemy podać je dzieciom. Są proste i dość szybkie w wykonaniu, jednak ciasto po zagnieceniu musi swoje odleżeć, co wydłuża czas ich przygotowania. Podczas
Kuchnia MagdaLenyciastka pomarańczowe czy cytrynowe to dlaczego by nie spróbować wiśniowych. Właśnie to myślenie doprowadziło do czynu czyli upieczenia takich trochę odmieńców. Może ktoś się skusi na takie ciastko kolorze fioletowym :)) Składniki : - około 3/4 szklanki wiśni ( użyłem mrożonych ), - 100 g roztopionego masła, - 2 zawartości torebek herbaty owocowej ( użyłem wiśniowej ), - 1 jajko, - 1/2 szklanki cukru, - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Przepisy MikołajaJuż raz piekłem ciastka z tymiankiem na oleju i były bardzo smaczne. Dlatego nie zastanawiałem się długo, kiedy znalazłem w zeszycie mamy ten przepis. Tym sposobem mam fajne, kruche ciasteczka :) Składniki : - 2 szklanki mąki, - 1/2 łyżeczki sody, - 3/4 szklanki wiórków kokosowych, - 1/2 szklanki oleju, - 2 czubate łyżki miodu, - skórka i sok z dużej cytryny, - około 3 łyżek mleka
Przepisy MikołajaBardzo dobre, kruche z zewnątrz, miękkie od środka. Ciastka upiekłem z przepisu z bloga "Moje wypieki " Składniki : - 2 szklanki mąki, - 2 łyżeczki sody, - 1,5 łyżeczki cynamonu, - 1/2 łyżeczki kardamonu, - 1 łyżeczka imbiru ( miałem świeży ), - 1 duże jajko, - 170 g roztopionego masła, - 1/3 szklanki cukru białego, - 1/4 szklanki cukru brązowego, - 1/3 szklanki melasy, - cukier do obtoczenia. Wykonanie: Suche składniki
Przepisy MikołajaOwsiane ciasteczka, smaczne i zdrowe. Przepis znalazłem na blogu " Kraina Sosny " . Razem z ciastkami bakaliowymi doskonale sprawdziły się na świątecznym stole. Od siebie dodałem jeszcze do składników morele suszone i nie mieliłem w blenderze, a wszystko wrzuciłem do robota i zmiksowałem na nożu. Szczerze polecam, bo są warte spróbowania :) Składniki : - 50 g płatków owsianych, - 20 g wiórków kokosowych
Przepisy Mikołajanależy wypełnić odrobiną nadzienia. Wszystkie kuleczki ułożyć (zachowując niewielkie odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec 20-25 minut w 180 stopniach. (Ciastka powinny być odrobinę zarumienione. Początkowo będą bardzo delikatne, ale podczas stygnięcia nabiorą odpowiedniej konsystencji
Di gotujeCiasteczka są przyjemnie chrupiące i naprawdę rewelacyjne w smaku! Ich migdałowy posmak oraz dodatek jabłka sprawia, że ciężko poprzestać na jednym, czy nawet dwóch ciastkach! Koniecznie spróbujcie takiego połączenia, a zapewniam, że zaprezentowany przepis wykorzystacie mnóstwo razy. Polecam! (około 12 sztuk) 50g kaszy manny 50g mąki migdałowej /zmielonych migdałów 100g mąki pszennej 100g cukru 1 jajko 50g masła/margaryny
Di gotujeDomowa beza Pavlova to klasyczna beza, krem z bitej śmietany z dużą ilością owoców. Pięknie wygląda i smak to niczym rozkosz dla podniebienia. Nie jest to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Powstałym w ten sposób ciastkom można nadać ciekawy kształt, skręcając je w palcach. Należy chwycić za jeden krótszy bok prostokąta i przełożyć go na drugą stronę. Każde ciastko smarować rozmąconym jajkiem i posypywać cukrem. Piec w gorącym piekarniku ( 250 stopni) do zrumienienia. Artykuł Ciasto francuskie pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnemnóstwo razy (na pewno więcej niż 5!). Są przyjemnie chrupiące i naprawdę rewelacyjne w smaku! Ich pomarańczowy posmak i aromat sprawia, że ciężko poprzestać na jednym, czy nawet dwóch ciastkach! Polecam. (około 17-20 sztuk) 120g kaszy manny 120g mąki 120g cukru 1 jajko 30g masła/margaryny 30g smalcu (może być masło/margaryna) 1-2 łyżki śmietany
Di gotujeteż gotowe produkty. W moje ręce ostatnio trafiły Ciasteczka Chocolate O’s Schär – kruche markizy z mlecznym nadzieniem, wyglądem i smakiem bardzo przypominające inne, znane czarne ciastka. Smakują rewelacyjnie! Są miękkie, ale zarazem kruche i delikatne. Idealne do podjadania, kiedy macie ochotę na coś słodkiego! Ja postanowiłam jednak przygotować ciasto z ich dodatkiem – posłużyły mi jako
Ostra na Słodkostron wzdłuż dłuższego boku do środka. Czynność powtarzamy do momentu powstania rulonu. Powstałe w ten sposób dwa ruloniki kroimy w plastry o grubości około 1- 2 cm. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując niewielkie odstępy. Pieczemy w około 15- 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st. C do momentu aż ciasto nabierze złotego koloru
Smakowite DaniaParzone ciasto ptysiowe z kremem sernikowym. Przepis dla tych którzy lubią ciastka, ptysie i sernik na zimno. Niebanalne połączenie ulubionych smaków. W porze owocowej zachęcam do użycia ulubionych owoców. Składniki na ciasto parzone: 1 szklanka wody 125g masła 1 szklanka mąki pszennej 4 jaja Składniki na masę serową: 1/2 kg twarogu trzykrotnie mielonego 1/2 szklanki cukru pudru
Słodki Zakątek