ciastka - 17601 przepisów (strona:407/1174)

Sernik na zimno z morelami 109

ciasta bez pieczenia . Składniki: 160 ml mleka 450 g mleka skondensowanego słodzonego 250 ml śmietanki 30% (mocno schłodzona) 330 g serków kremowych 20 g żelatyny w proszku 140 g ciastek owsianych 40 g masła 2 galaretki morelowe (lub brzoskwiniowe) Opis przygotowania: Zaczynamy od przygotowania galaretek. Przygotowujemy je zgodnie z zaleceniem na opakowaniu. Następnie odstawiamy do stężenia i przestudzenia

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kruche rożki z nadzieniem 99

nich położyć po 1/2-3/4 łyżeczki nadzienia. Kwadraty złożyć po przekątnej delikatnie zlepiając wszystkie boki. Rożki przełożyć na formę wysłaną papierem do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem oraz opcjonalnie posypać cukrem. Ciastka piec w rozgrzanym piekarniku przez około 17-20 minut w 180 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy.) W przepisie użyłam termostabilnego nadzienia Lauretta , tym razem o smaku kukułkowym. Wszystkie nadzienia

Di gotuje
Ciasteczka owsiano-bananowe z czekoladą i orzechami 119

była chyba najbardziej spontaniczna decyzja o upieczeniu ciastek w moim życiu;) A wszystko za sprawą mocno dojrzałego banana, który leżał i czekał, i czekał, i czekał... Od jakiegoś czasu lubię banany lekko zielone, te bardziej dojrzałe mnie nie smakują. A ten był właśnie taki mocno już dojrzały. Ale bardziej niż dojrzałych bananów nie lubię marnowania produktów. Zatem powstały ciasteczka

Obiad gotowy
Rurki z ciasta francuskiego 105

włączać piekarnika, albo włączać jedynie na krótko. Dlatego na weekend coś na szybko, co piecze się bardzo krótko, a mianowicie rurki z ciasta francuskiego z podwójnym kremem. Fajne, wdzięczne ciastka, które zarówno pysznie smakują jak i ładnie wyglądają. No i jak wspomniałam bardzo szybko się je robi. Takie rurki można nadziewać różnymi kremami zaczynając na dżemach, musach, poprzez bitą

Waniliowe Improwizacje
Babeczki z masą serową 114

ciasto. Ciasto uformowałam w kulę, owinęłam folią spożywczą i schowałam do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie ciasto rozwałkowałam na grubość kilku milimetrów. Za pomocą szklanki wycinałam z ciastka kółka i wylepiałam nimi metalowe foremki do babeczek wcześniej wysmarowane masłem. Foremki ustawiłam na większej blasze i wstawiłam do piekarnika. Piekłam je do lekkiego zrumienienia ok. 15 minut

Waniliowe Improwizacje
Orzeszki czekoladowo - orzechowe 74

minuty. Upieczone łupinki wyjmowałam i odkładałam na talerz do ostudzenia. Gdy łupinki wystygły, smarowałam je w środku nutellą i sklejałam po dwie połówki ze sobą. Po przygotowaniu wszystkich ciastek, wstawiłam je do lodówki, aby krem stężał. Takie orzeszki są najlepsze na drugi lub trzeci dzień gdy łupinki trochę zmiękną, ale to oczywiście rzecz gustu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam

Waniliowe Improwizacje
Sezamki 173

Te wszystkie zdrowe ciasteczka mają jedną zasadniczą wadę, bardzo szybko znikają i człowiek zawsze zjada jedno więcej niż powinien, ale myślę, że to świetna alternatywa dla

Cynamonowe szczęście
Wegańskie cynamonowe ciasteczka 136

wody. Gotowe ciasto owiń folią i wstaw do lodówki na ok. 30 minut. Po tym czasie wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj na ok. 0,5 cm. Z ciasta wycinaj ciastka o dowolnych kształtach, a następnie układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Podawaj po przestudzeniu. Smacznego Artykuł Wegańskie

365 dni dookoła kuchni
Wegańskie ciastka czekoladowo-migdałowe 140

proszku po pieczenia 0.5 łyżeczki sody oczyszczonej Przygotowanie: Zaczynamy od zmiksowania wszystkich składników na jednolitą i gładką masę. W między czasie rozgrzewamy  piekarnik na 175 C. Następnie formujemy ciastka  na kulki i spłaszcz je. Odkładamy  je na blaszkę i pieczemy przez około

Lili w kuchni
gwiazdki francuskie nadziane pastą 90

ciasta francuskiego 1 białko 2 plasterki ulubionej szynki 2 ząbki czosnku 5 łyżki białego sera 3 łyżki śmietany sól, pieprz wykonanie: Z ciasta francuskiego wykrawamy gwiazdki. Na jedno „ciastko” potrzebujemy 2 gwiazdki z z wyciętymi środkami (mniejszą gwiazdką) + 1 cała, które sklejamy roztrzepanym białkiem. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy złożone ciastka. Wierzch smarujemy białkiem. Pieczemy

Domowy Smak Jedzenia
Mini szarlotki w cieście francuskim 85

krążkiem. Docisnąć krawędzie najpierw palcem a następnie widelcem  (fot.3) . Na środku każdego ciasteczka naciąć krzyż (1x1 cm)  (fot.4) .  Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C (z termoobiegiem). Ciastka posmarować żółtkiem rozmąconym z 1 łyżką mleka. Piec około 10 minut do momentu, kiedy mini szarlotki nabiorą ładnego, rumianego koloru. Studzić na kratce. Na koniec przygotować lukier. Cukier puder

Świat Ciasta
Szybkie pierniczki z masłem orzechowym 109

dowolne kształty. Ciasteczka przełożyć na blachę uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 8-10 minut w 180 stopniach. Ostudzone pierniczki udekorować zgodnie z uznaniem. Ciastka przechowywać w szczelnie zamkniętym piekarniku nawet do 4 tygodni. W przepisie użyłam masła orzechowego Woj-Len . Inspiracja ze strony bee.pl

Di gotuje
CIASTECZKA Z MARCEPANEM I ORZECHAMI 124

obtoczone w cukrze i przyprawie do piernika. Są mega szybkie w przygotowaniu - wystarczy kilka składników i 10 minut pracy! Idealna propozycja, gdy nie mamy zbyt wiele czasu na pieczenie ciastek. Słodki marcepan świetnie się komponuje z goryczką orzechów włoskich i razem tworzą pyszny, świąteczny duet... Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 1 szklanka mielonych orzechów włoskich 150 g masy marcepanowej

Kuchnia MagdaLeny
Roccocò – napoletańskie ciasteczka 99

cukru, owoców kandyzowanych oraz przyprawami. Mają one okręgłe kształy i są podobne do spłaszczonego pączka o średniej wielkości 10 cm. Roccocò to ciasteczka dość twarde, więc jeśli lubicie miękkie ciastka to możecie je zmiękczyć, mocząc je w wermucie, winie musującym, białym winie lub marsali Roccocò – napoletańskie ciasteczka Przepis na 16 – 18 ciasteczek Składniki: 500 g mąki pszennej

365 dni dookoła kuchni
Ciastka "Pieczarki" 120

orzecha włoskiego. Umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w niedużych odległościach od siebie. Za pomocą gwintu butelki lub nakrętki, umoczonej wcześniej w suchych kakao robić wgniecenia w ciastkach, imitując pieczarki. Piec w 180 st.C przez około 10-15 minut

W kuchni bez szafek