ciastka kokosowe - 2164 przepisów (strona:79/145)

Muffinki z czekoladą mleczną, kandyzowanymi wisienkami i mlekiem kokosowym... 169

mokre 2 jajka 1 szklanka mleka kokosowego z puszki 5 łyżek oleju Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj blaszkę na muffinki z 12 papierowymi papilotkami. W sporej misce wymieszaj suche składniki. W osobnej misce, lub dzbanku, roztrzep widelcem składniki mokre. Wlej mieszankę mokr ą do suchej i szybko wymieszaj - nie za długo, albo ciastka będ ą twarde! Rozdziel ciasto pomiędzy

Lejdi of the house
SERNIK ŚNIEŻNY PUCH 648

żelatynę. Masę serową wylewamy na ciastka. Sernik odkładamy na 10 minut do lodówki aż masa troszkę stężeje. Następnie sernik wyciągamy i rozkładamy na wierzchu resztę herbatników. Ciasto chłodzony 2-3 godziny.  Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy ja z mlekiem w mikrofalówce.  Na zimny sernik rozsmarowujemy polewę i posypujemy obficie wiórkami kokosowymi lub migdałami.  Serniczek dobrze

Kulinarne Fantazje Marioli
Na początek... Kokos 123

osobnym naczyniu roztrzepać jajko z olejem kokosowym(najlepiej, gdyby był płynny lub dość miękki), dodać sodę. Zmieszać wszystkie składniki ze sobą(można wykorzystać mikser). Formować kulki i układać spłaszczone na papierze do pieczenia. Piec w 180 stopniach ok. 20 minut. Porcja nie jest zbyt duża, więc można zaryzykować i podwoić składniki, te ciastka są naprawdę dobre :) Pozdrawiam

FitKot
Ciasteczka daktylowo-gryczane 188

szczypta solo 100 g miękkiego masła kokosowego 1 rozgnieciony banan pół szklanki cukru 3/4 szklanki gryczanych płatków szklanka grubo siekanych daktyli Przygotowanie: Mąkę z proszkiem przesiać do miski, dodać miękkie masło i zmiksować- powstanie konsystencja bułki tartej. Dodać banana, cukier i sól. Ponownie zmiksować- ciasto będzie bardzo gęste. Dołożyć daktyle, wymieszać łyżką. Ciastka wykładać na blachę wyłożoną pergaminem

greenscarf
Kruche kuleczki kokosowe z nasionami chia 155

moich ulubionych wypieków. Swoją wersję wzbogaciłam nasionami chia. (około 20 sztuk)   100g masła/margaryny 1/4 szklanki cukru pudru   1 szklanka mąki pszennej   1 szklanka wiórek kokosowych (około 100g) 1 szczypta soli Dodatkowo: 1 łyżka nasion chia cukier puder do obtoczenia  Masło/margarynę utrzeć z cukrem pudrem - do puszystości. Dodać mąkę i sól. Po wymieszaniu wsypać(...)laskowym. Kuleczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 15 minut w 180 stopniach (termoobieg 170 stopni). (Powinny lekko się zarumienić.) Upieczone ciastka ostudzić i obtoczyć w cukrze pudrze. Szeroki wybór superfood można znaleźć w sklepie internetowym: www.sklepagnex.pl

Di gotuje
BABKA KAKAOWO-CYTRYNOWA NA MAJONEZIE Z KRÓLIKIEM W ŚRODKU 119

jajka 3/4 szkl. cukru 4 łyżki majonezu 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 1/2 szkl. mąki pszennej skórka i sok z 1/2 cytryny 2 łyżki kakao lukier, orzechy laskowe wiórki kokosowe do dekoracji Przygotowujemy ciasto jasne: Białko ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i ubijamy aż się rozpuści. Dodajemy cukier waniliowy oraz żółtka i mieszamy. Przesiewamy do masy jajecznej mąkę przesianą z proszkiem(...)składników. Formę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy masę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 st przez ok 40 minut. Po wystudzeniu kroimy babkę na plastry i wykrawaczką do ciastek wycinamy kształt królika.  Przygotowujemy masę ciemną: Białko ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i ubijamy aż się rozpuści. Dodajemy cukier waniliowy oraz żółtka i mieszamy. Przesiewamy do masy jajecznej

Kuchnia w oparach
Rolada z kremem kokosowym i marakują. Konkurs! 109

jaja 75 g cukru 75 g mąki pszennej 25 g maki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem kokosowy: 1 puszka mleka kokosowego (tylko stała część), u mnie mleko kokosowe Koala 2 łyżki cukru 1 śmietan fix Warstwa z marakują: 1 puszka pulpy z marakui, u mnie pulpa z marakui z pestkami Koala 1 saszetka nawodnionej tapioki, u mnie tapioka(...)proszkiem do pieczenia i dodajemy powoli do ubitych jaj z cukrem delikatnie mieszając. Biszkopt wylewamy na dużą blaszkę, wielkości piekarnika, wyłożonej papierem do pieczenia. Ja użyłam blachy do ciastek. Ciasto biszkoptowe na roladę pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 10 minut. Dlaczego biszkopt na roladę pęka podczas zwijania? Upieczony biszkopt zawijamy w ściereczkę, tak jakbyśmy już wykańczali

MamaOskarka
czekoladowe ślimaki w wersji light 135

całkowicie przerzuciłam się na mąki pełnoziarniste, polecam:) Składniki na 20 ciastek 500 ml mleka 25 dag cukru brzozowego 1 łyżeczka soli 5 dag drożdży lub  małe opakowanie drożdży suchych 1 jajko kakao 0,5 kg mąki orkiszowej 20 dag masła ( ja dodałam klarowanego, polecam też tłuszcz kokosowy) Wykonanie: Drożdże rozpuszczamy w mleku i lekko go podgrzewamy wraz(...)ciasto dzielimy na 2 części. Obie rozwałkowujemy na stolnicy. Na jedną wysypujemy przez sitko gorzkie kakao i przykrywamy druga częścią ciasta. Zwijamy go w roladę i kroimy na plastry. Ciastka kładziemy na  przygotowanej do pieczenia blaszcze i zostawiamy je na około 15 minut żeby trochę spęczniały. Ciastka pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Gdy ostygną będą

ciastkarnia na kruchym spodzie
Śniadaniowy omlet bananowy lub zdrowe ciastko z patelni, bez dodatku cukru 102

roli zdrowego deseru. Takie ekspresowe, jednoporcjowe ciastko z patelni ;) Na górę proponuję polewę z jogurtu naturalnego z odrobiną miodu, owoce, orzechy i pyszny deser gotowy. ŚNIADANIOWY OMLET BANANOWY Czas przygotowania 20-30 minut Z podanej porcji wychodzi jeden dość gruby omlet Omlet smażę na małej patelni 16 cm 2 jajka Banan Łyżka mąki kokosowej 2 łyżki mąki gryczanej Odrobina sody

HealthyCreations
Sernik malinowy jaglany bez pieczenia. 291

galaretki 240 ml śmietanki kokosowej (można zastąpić produktami krowimi, np. kremówką czy jogurtem) 4 łyżeczki żelatyny na 80 ml wody cukier z prawdziwą wanilią cukier puder lub inna substancja słodząca np. słodzik do poprawienia smaku i nadanie słodyczy Wykonanie: Ciasteczka rozkruszyć na mak. Masło rozpuścić w garnuszku, po czym dołożyć do ciastek, zmiksować i wyłożyć nimi spód blachy, dokładnie

Poezja Smaków - blog kulinarny
Jaglany krem czekoladowo-migdałowy 147

szczyptę soli oraz olej kokosowy.  Kaszę gotujemy pod przykryciem, aż będzie gotowa. Daktyle zalewamy wrzątkiem i czekamy 10 minut. Następnie odcedzamy je i w blenderze miksujemy na gładko.  Do blendera dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną, kakao, cukier, miazgę migdałową oraz czekoladę i wszystko dokładnie blendujemy. Nasz krem jest gotowy!  Smarujemy nim kanapki, ciastka lub wyjadamy całość łyżeczką

Bananowe Pole
Kora orzechowa wg Aleex 140

zastąpiłam żurawiną) • 10 dag wiórek kokosowych • 1 łyżka mąki pszennej • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: • 1 puszka brzoskwiń • 2 budynie waniliowe bez cukru • 1 łyżka mąki pszennej • 250 dag masła • 3/4 szklanki cukru Poncz: • 1/2 szklanki wystudzonej kawy rozpuszczalnej z 2 łyżeczek • 1 kieliszek spirytusu lub wódki Ponadto: • 3 opakowania ciastek "Delicji" z pomarańczową galaretką • 2 galaretki

W mojej kuchni
BABKA MAJONEZOWA Z KRÓLIKIEM W ŚRODKU 116

jajka 3/4 szkl. cukru 4 łyżki majonez Winiary 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 1/2 szkl. mąki pszennej skórka i sok z 1/2 cytryny 2 łyżki kakao lukier, orzechy laskowe wiórki kokosowe do dekoracji Przygotowujemy ciasto jasne: Białko ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i ubijamy aż się rozpuści. Dodajemy cukier waniliowy oraz żółtka i mieszamy. Przesiewamy do masy jajecznej mąkę przesianą(...)składników. Formę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy masę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 st przez ok 40 minut. Po wystudzeniu kroimy babkę na plastry i wykrawaczką do ciastek wycinamy kształt królika. Przygotowujemy masę ciemną: Białko ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i ubijamy aż się rozpuści. Dodajemy cukier waniliowy oraz żółtka i mieszamy. Przesiewamy do masy jajecznej mąkę

Kuchnia w oparach
Zdrowe pełnoziarniste babeczki jabłkowe 101

Po babeczkach  owsianych  i  marchewkowych  przyszedł czas na wersję jabłkową  😊 Podobnie jak poprzednie, powstały bez dodatku cukru, a jedynym źródłem słodkości

HealthyCreations
Ciasteczka maślane - mąka kokosowa w akcji 253

składniki dobrze się połączyły (mąka kokosowa dużo więcej chłonie śmietany, czy innych płynów niż tradycyjna mąka pszenna). Ciasto musi być wilgotne i gładkie. Brytfankę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Z przygotowanej masy nabieramy łyżką porcję ciasta i rękami robimy kulkę, którą następnie spłaszczamy i kładziemy na brytfankę. Ciastka pieczemy w piekarniku przez

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Kulki mocy. 187

Mega proste, bo wystarczy zmiksować wszystkie składniki razem .Mega słodkie, ale nie zawierają cukru .Uzależniające . Składniki: Niepełna szklanka suszonych fig Pół szklanki rodzynek suszonych Sok z

Ladylaura.
Ciastka kokosowe 507

ubijając dodawać stopniowo cukier puder.  Gdy piana będzie już sztywna i błyszcząca, wmieszać delikatnie wiórki kokosowe i likier.  Nałożyć masę do rękawa cukierniczego i wyciskać nieduże porcje na blaszkę. Wstawić do piekarnika i piec około 25-30 minut. Upieczone ciastka będą łatwo odchodzić od papieru. Wyjąć i wystudzić

wyzwania kuchenne