jaja 75 g cukru 75 g mąki pszennej 25 g maki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem kokosowy: 1 puszka mleka kokosowego (tylko stała część), u mnie mleko kokosowe Koala 2 łyżki cukru 1 śmietan fix Warstwa z marakują: 1 puszka pulpy z marakui, u mnie pulpa z marakui z pestkami Koala 1 saszetka nawodnionej tapioki, u mnie tapioka(...)proszkiem do pieczenia i dodajemy powoli do ubitych jaj z cukrem delikatnie mieszając. Biszkopt wylewamy na dużą blaszkę, wielkości piekarnika, wyłożonej papierem do pieczenia. Ja użyłam blachy do ciastek. Ciasto biszkoptowe na roladę pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 10 minut. Dlaczego biszkopt na roladę pęka podczas zwijania? Upieczony biszkopt zawijamy w ściereczkę, tak jakbyśmy już wykańczali
MamaOskarkacałkowicie przerzuciłam się na mąki pełnoziarniste, polecam:) Składniki na 20 ciastek 500 ml mleka 25 dag cukru brzozowego 1 łyżeczka soli 5 dag drożdży lub małe opakowanie drożdży suchych 1 jajko kakao 0,5 kg mąki orkiszowej 20 dag masła ( ja dodałam klarowanego, polecam też tłuszcz kokosowy) Wykonanie: Drożdże rozpuszczamy w mleku i lekko go podgrzewamy wraz(...)ciasto dzielimy na 2 części. Obie rozwałkowujemy na stolnicy. Na jedną wysypujemy przez sitko gorzkie kakao i przykrywamy druga częścią ciasta. Zwijamy go w roladę i kroimy na plastry. Ciastka kładziemy na przygotowanej do pieczenia blaszcze i zostawiamy je na około 15 minut żeby trochę spęczniały. Ciastka pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Gdy ostygną będą
ciastkarnia na kruchym spodzieroli zdrowego deseru. Takie ekspresowe, jednoporcjowe ciastko z patelni ;) Na górę proponuję polewę z jogurtu naturalnego z odrobiną miodu, owoce, orzechy i pyszny deser gotowy. ŚNIADANIOWY OMLET BANANOWY Czas przygotowania 20-30 minut Z podanej porcji wychodzi jeden dość gruby omlet Omlet smażę na małej patelni 16 cm 2 jajka Banan Łyżka mąki kokosowej 2 łyżki mąki gryczanej Odrobina sody
HealthyCreationsgalaretki 240 ml śmietanki kokosowej (można zastąpić produktami krowimi, np. kremówką czy jogurtem) 4 łyżeczki żelatyny na 80 ml wody cukier z prawdziwą wanilią cukier puder lub inna substancja słodząca np. słodzik do poprawienia smaku i nadanie słodyczy Wykonanie: Ciasteczka rozkruszyć na mak. Masło rozpuścić w garnuszku, po czym dołożyć do ciastek, zmiksować i wyłożyć nimi spód blachy, dokładnie
Poezja Smaków - blog kulinarnyszczyptę soli oraz olej kokosowy. Kaszę gotujemy pod przykryciem, aż będzie gotowa. Daktyle zalewamy wrzątkiem i czekamy 10 minut. Następnie odcedzamy je i w blenderze miksujemy na gładko. Do blendera dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną, kakao, cukier, miazgę migdałową oraz czekoladę i wszystko dokładnie blendujemy. Nasz krem jest gotowy! Smarujemy nim kanapki, ciastka lub wyjadamy całość łyżeczką
Bananowe Polezastąpiłam żurawiną) • 10 dag wiórek kokosowych • 1 łyżka mąki pszennej • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: • 1 puszka brzoskwiń • 2 budynie waniliowe bez cukru • 1 łyżka mąki pszennej • 250 dag masła • 3/4 szklanki cukru Poncz: • 1/2 szklanki wystudzonej kawy rozpuszczalnej z 2 łyżeczek • 1 kieliszek spirytusu lub wódki Ponadto: • 3 opakowania ciastek "Delicji" z pomarańczową galaretką • 2 galaretki
W mojej kuchnijajka 3/4 szkl. cukru 4 łyżki majonez Winiary 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 1/2 szkl. mąki pszennej skórka i sok z 1/2 cytryny 2 łyżki kakao lukier, orzechy laskowe wiórki kokosowe do dekoracji Przygotowujemy ciasto jasne: Białko ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i ubijamy aż się rozpuści. Dodajemy cukier waniliowy oraz żółtka i mieszamy. Przesiewamy do masy jajecznej mąkę przesianą(...)składników. Formę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy masę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 st przez ok 40 minut. Po wystudzeniu kroimy babkę na plastry i wykrawaczką do ciastek wycinamy kształt królika. Przygotowujemy masę ciemną: Białko ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i ubijamy aż się rozpuści. Dodajemy cukier waniliowy oraz żółtka i mieszamy. Przesiewamy do masy jajecznej mąkę
Kuchnia w oparachPo babeczkach owsianych i marchewkowych przyszedł czas na wersję jabłkową 😊 Podobnie jak poprzednie, powstały bez dodatku cukru, a jedynym źródłem słodkości
HealthyCreationsskładniki dobrze się połączyły (mąka kokosowa dużo więcej chłonie śmietany, czy innych płynów niż tradycyjna mąka pszenna). Ciasto musi być wilgotne i gładkie. Brytfankę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Z przygotowanej masy nabieramy łyżką porcję ciasta i rękami robimy kulkę, którą następnie spłaszczamy i kładziemy na brytfankę. Ciastka pieczemy w piekarniku przez
Dieta Rozdzielna i ZdrowieMega proste, bo wystarczy zmiksować wszystkie składniki razem .Mega słodkie, ale nie zawierają cukru .Uzależniające . Składniki: Niepełna szklanka suszonych fig Pół szklanki rodzynek suszonych Sok z
Ladylaura.ubijając dodawać stopniowo cukier puder. Gdy piana będzie już sztywna i błyszcząca, wmieszać delikatnie wiórki kokosowe i likier. Nałożyć masę do rękawa cukierniczego i wyciskać nieduże porcje na blaszkę. Wstawić do piekarnika i piec około 25-30 minut. Upieczone ciastka będą łatwo odchodzić od papieru. Wyjąć i wystudzić
wyzwania kuchennekokosowy, żółtka i wyrób gładkie, jednolite i elastyczne ciasto. Zawiń w folię spożywczą i wstaw na 1 godzinę do lodówki.Po wskazanym czasie ciasto rozwałkuj na grubość ok. 1 cm na wysypanym mąką stole i wykrawaj ciasteczka. Układaj je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz ok. 10 minut. Wystudź.Gotowe ciastka
Kuchnia bezglutenowałyżki wiórków kokosowych 3 łyżki pestek dyni 1 łyżka pestek słonecznika dodatkowo dodałam szczyptę cynamonu Wykonanie: banany rozgniatamy na papkę np. widelcem, następnie dodajemy wszystkie pozostałe składniki czyli masło orzechowe, płatki owsiane, żurawinę, kokos, pestki dyni i słonecznika oraz szczyptę cynamonu, całość dokładnie mieszamy i formujemy formujemy kulki które, delikatnie spłaszczamy ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem
Słodkie zapomnieniePrzygotowanie: Olej kokosowy podgrzej, aby się rozpuścił. Jeżeli posiadasz go w postaci płynnej i tak trochę podgrzej, gdyż jego ciepło rozpuści pozostałe składniki. Wszystkie składniki przełóż do miski i wymieszaj dokładnie za pomocą łyżki. Odstaw na 10 minut. Po tym czasie blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i formuj dłońmi średniej wielkości ciastka. Mi wyszło 7-8 sztuk
Zdrowie na języku :Pjeszcze chcesz (płatki kokosowe? imbir?). Liliana Ci pokaże (zdjęcie niżej) jak to ma wyglądać :) Gotowe ciasto nakładamy do papilotek (polecam silikonowe) i pieczemy w 180 stopniach około 20 minut. Smacznego! Inne przepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór
lady-och-mistrzyni.blogspot.comkawałki i formujemy kółeczka. Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy w nagrzanym piekarniku 10-13 minut, czyli do chwili aż zaczną się lekko rumienić, studzimy na kratce. Ciasteczka te nie są mocno słodkie, dlatego można oprószyć je cukrem pudrem lub lukrować, lub maczać brzegi w czekoladzie i dekorować np. wiórkami kokosowymi, albo drobno pokrojoną kandyzowaną skórką
Rozpustne gotowanieroślinne) - 200 ml oleju ( kokosowy, rzepakowy) - 200 g mąki owsianej ( zmielonych płatków owsianych) - 2 łyżki proszku do pieczenia - 1/4 łyżeczki cynamonu Przygotowanie : Daktyle zalać wrzątkiem na 10 minut następnie zmiksować na drobne kawałki z marchewką ( blenderem, maszynką do mielenia mięsa) następnie wymieszać z pozostałymi składnikami, piec ok 30 minut w temperaturze 180 stopni, ciastka wyciągać z papilotek dopiero
zdrowa vege kuchniaprzepis na pyszne ciastka owsiane :). Niektórzy z Was rozpoczęli akcję "Bikini 2015", są one dla Was idealną przekąską lub szybkim śniadaniem. Ja je jem pomiędzy normalnymi posiłkami ;) Uwaga!!! Znikają w bardzo szybkim tempie ;) Składniki, 30 sztuk: 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2,5 szklanki płatków owsianych 2 szklanki wiórków kokosowych 80 gram rodzynek 80 gram żurawiny
cooklifeczubate łyżki wiórków kokosowych 1/2 średniego kwaśnego jabłka 1 łyżeczka rumu ew. 30 g rodzynek cukier puder do posypania olej do głębokiego smażenia Ciepłe mleko mieszamy z drożdżami, cukrem i 1/2 szkl. mąki. Odstawiamy na ok. 10 minut, by podrosło. Dodajemy bakalie, masło, jaja i resztę mąki, kostki jabłka oraz rum (by ciastka podczas smażenia nie chłonęły
Dzieje kuchennej Wiewióry