ugotować 1/2 litra mleka z masłem, cukrami i wsypać kaszę. Masę przełożyć na ciastka i po odczekaniu ułożyć ostatnią warstwę herbatników. Przygotować polewę. Masło, cukier i mleko wymieszać w garnku (cukier powinien dobrze się rozpuścić) i na koniec dodać kakao. Polewą posmarować herbatniki, posypać wiórkami kokosowymi i wstawić do lodówki. (Przed podaniem ciasto najlepiej wyciągnąć z lodówki, aby odrobinę
Di gotujekokosowego 80 g wiórek kokosowych 3 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki Malibu- niestety nie miałam biszkopty Piekłam we foremce w kształcie serca wkładanej w foremkę o średnicy 24 cm. Na dno ułożyłam biszkopty, ale lepsze byłyby ciastka ciemne, kakaowe. Przygotowanie
Proste Potrawyniesamowitym smaku. Składniki (na tortownicę o średnicy 28 cm): Ciasteczkowy spód: 220 gram ciastek Oreo 120 gram herbatników kakaowych lub oblanych czekoladą 100 gram gorzkiej czekolady Czekoladowy krem (ganache): 200 gram gorzkiej czekolady 1/4 szklanki kakao 1/4 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki wody (lub wody kokosowej lub wody różanej dla podbicia smaku) 100 gram masła 200 ml śmietanki
Mango Papajaszczyptą soli na sztywno, posypać mąkę i lekko wymieszać. Dodać do masy kokosowej i delikatnie, ale dokładnie wszystko wymieszać. Dłońmi formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec na złoty kolor ok. 15 min w 180 st. C. Ciastka zostawić na blaszce do całkowitego ostudzenia, bo gorące są miękkie i mogą się rozpaść
Maślane ciasteczkosmalcu (*) 1/2 szklanki wiórek kokosowych 4 łyżki cukru (płaskie) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki ze sobą połączyć i zagnieść do otrzymania jednolitego ciasta. (Wiórki najlepiej dodać na końcu.) Z masy uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą z nich spłaszczyć i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Dodatkowo na ciastkach odcisnęłam wzorek - foremką. Można
Di gotujespodzie z ciasteczek maślanych, ze świetną warstwą kokosową. Pyszniutki, prosty, efektowny i lekki. Jeżeli chcecie aby deser był w 100 % bezmleczny upieczcie biszkopt, zamiast spodu ciasteczkowego. Pomysł autorski. Składniki na tortownicę 24 cm: Spód: 200 g maślanych ciasteczek lub innych 40 g roztopionego masła Spód tortownicy wyłożyć folią spożywczą. Ciastka przełożyć do strunowego worka, zamknąć, wałkować do momentu otrzymania(...)wstawić do lodówki na około godzinę, aby stężało, następnie powoli i ostrożnie wylać resztę musu. Wstawić do lodówki na kilka godzin (u mnie 4 godziny) do całkowitego stężenia. Mus kokosowy: 400 ml mleczka kokosowego (1 puszka) (min 20 % tłuszczu, schłodzonego min 12 godzin w lodówce) 1 galaretka cytrynowa 1 szklanka wrzątku 1/3 szklanki wiórków kokosowych 10-15 szt. umytych
moj przepis naSzybkie ciasteczka z tahini polecają się do popołudniowej kawy, na wieczorną przekąskę, czy też na drugie śniadanie. Ciastka te mają wiele zalet: przygotowuje się je naprawdę szybko, nie potrzebujemy do nich skomplikowanych sprzętów (dlatego też miska, widelec i piekarnik zupełnie wystarczą) oraz wyszukanych składników. Szybkie ciasteczka z tahini to deser idealny dla osób z nietolerancją nabiału, unikających jajek oraz(...)bezglutenowej 80 g pasty tahini 30 g ksylitolu 10 g płatków kokosowych pół łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia kilka kropel olejku migdałowego sezam do dekoracji Sposób przygotowania: Do miski przesiej mąkę owsianą, następnie dodaj proszek do pieczenia, ksylitol oraz płatki kokosowe (możesz zamiast nich użyć po prostu wiórków kokosowych). Następnie do mąki dodaj tahini oraz kila kropel olejku migdałowego. Składniki
365 dni dookoła kuchniNutella biscuits Składniki: 250 g mąki pszennej 50 g mąki kokosowej 50 g cukru 150 g zimnego masła jajko pół łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki esencji waniliowej szczypta soli nutella (w wersji tradycyjnej lub domowej /domowe powidła) Sposób wykonania: Do miski przesiej mąkę pszenną, następnie dodaj mąkę kokosową, cukier, proszek do pieczenia, sól oraz esencję waniliową, jajko oraz masło(...)muffinki. Powinny wypełniać ich spód oraz lekko zachodzić na boki (minimalnie). Na mniejszych kółkach zrób wzorek za pomocą widelca, a na środku przyklej małe serduszko wycięte z ciasta. Potem ciastka mniejsze i większe wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz ok. 15 minut. Po upieczeniu odstaw do całkowitego wystygnięcia. Następnie do większych ciastek (które piekłeś w formie
365 dni dookoła kuchniśrodku jest mąka ryżowa i gryczana i skrobia z tapioki no i czekolada:). Ciasteczka są miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz. To nasze nowe ulubione ciasteczka owsiane! Bezglutenowe ciastka owsiane z czekoladą Drukuj Prep time 15 min Cook time 10 min Total time 25 min Ingredients 110 g masła (miękkie) ½ szklanki trzcunowego cukru 1 jajko ½ szklanki(...)sklepach ze zdrową albo azjatycką żywnością) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej ¼ łyżeczki soli 1 łyżeczka cynamonu 200 g gorzkiej czekolady ½ szklanki płatków owsianych ½ szklanki wiórków kokosowych Instructions Masło zmiksować z cukrem (kilka minut). Dodać jajko- zmiksować. W misce zmieszać obie mąki, skrobię z tapioki, proszek, sodę, cynamon i sól – dodać do masy z masła,całość zmiksować
Cooking for Emilyopakowane mogą służyć jako prezent. Wszystkie pyszne, zdrowe i bez cukru:) 1. CZEKOLADKI KOKOSOWE ZE ŚLIWKĄ 2. TRUFLE DAKTYLOWE Z MIGDAŁAMI I KAROBEM 3. ORZECHOWO-DAKTYLOWE BROWNIE BEZ PIECZENIA, Z KARDAMONEM I POMARAŃCZĄ 4. KREM Z ORZECHÓW, CZEKOLADY I DAKTYLI AKA DOMOWA NUTELLA 1. KRUCHE CIASTKA Z FIGAMI 2. BATONIKI MUSLI Z ORZECHAMI, DAKTYLAMI I MASŁEM ORZECHOWYM 3. CYNAMONOWE
Cooking for EmilyKruche ciasteczka Składniki: 10 łyżek zmielonych wiórek kokosowych 3/4 szklanki mąki ryżowej + do podsypania 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki agawy
nietadietalodówki) , rozwałkować na grubość 3 mm, wkładać do nasmarowanych (roztopionym masłem kokosowym) foremek, przygniatając jedną w drugą, brzegi obciąć, a dna ponakłuwać widelcem. Piec w temp. 180 C około 15 minut. Po upieczeniu wyłożyć do góry dnem na kratkę, stuknąć kratką dla pewności że ciastka wyjdą. Ostudzić i nakładać krem i resztę bajerów. Krem: Truskawki zblendować na gładko, dodać
greenscarf" Choroba nie chce odejść, ciągle kaszlę, czuję się osłabiona i mam katar. To jest baaaardzo uciążliwe. Ale ile można chorować?! Dlatego z moim ostatnim dniem w
Słodkie Przyjemnościjest konieczny. Jedno ciastko (z podanej porcji wyszło 9 sztuk) to 220 kcal w tym: B: 5,8 g; W: 23,2 g; T: 10,7 g. Składniki - 200 g mąki owsianej - 50 g żurawiny - 50 g rodzynek - 2 łyżki sezamu - 2 łyżki słonecznika - 2 jajka - 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej - 20 g oleju kokosowego - 2 łyżki cukru/słodzika(...)około 30 min (do suchego patyczka). Po tym czasie wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy do wystudzenia. Wystudzone ciasto dzielimy na prostokąty. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Boki każdego ciastka smarujemy powstałą polewą. Pozostawiamy do wystudzenia. Ciastka są dość bogate energetycznie, dlatego też takie jedno może z powodzeniem zastąpić przekąskę. Smacznego
Health-Fit-Life