przepis na CIASTKA Z MASŁA ORZECHOWEGO LINK Wartość odżywcza 1 ciastka: 70 kcal B 1 g W 13 g T 3g Składniki: (ok 24 szt.) ▪ 180 g ryżu ▪ 180 g mąki (u mnie mieszanka gryczanej i owsianej bg) ▪ 30 g oleju kokosowego ▪ pół łyżeczki cynamonu ▪ ok. 500 g śliwek bez pestek ▪ 2 łyżki miodu Przygotowanie
zdrowo i aktywniebrzegach. Do dekoracji użyłam rozpuszczonej czekolady i białej polewy waniliowej (na bazie tłuszczu kokosowego – można kupić ją w Lidlu). Czekoladę i polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, kiedy nie są już gorące, ale ciągle są jeszcze płynne przekładamy je do małych woreczków i wyciskamy na ciastka. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Zdrowe ciasteczka
Ciastkozercyprzepis na CIASTKA Z MASŁA ORZECHOWEGO LINK Wartość odżywcza 1 ciastka: 70 kcal B 1 g W 13 g T 3g Składniki: (ok 24 szt.) ▸180 g ryżu ▸180 g mąki (u mnie mieszanka gryczanej i owsianej bg) ▸30 g oleju kokosowego ▸pół łyżeczki cynamonu ▸ok. 500 g śliwek bez pestek ▸2 łyżki miodu Przygotowanie
Zdrowie i pysznie na talerzudrugie śniadanie lub szybką przekąskę. Inspiracja: running with spoons Składniki (ok. 8 ciastek): 8 łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej lub orkiszowej pełnoziarnistej 2 łyżki kakao ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 duży banan 2 łyżki miodu lub ksylitolu (opcjonalnie) 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) 1/3 szklanki pokrojonej gorzkiej czekolady Wykonanie: Banana przekroić
Healthy food explorerzdecydowanie w składzie przeważał piernik, mimo to, nie czuć posmaku piernikowego w ciastkach. Jeśli chcecie dalej czuć piernikową „magię Świąt”, możecie dodać do masy cynamon lub przyprawę do piernika. Ja zostaję przy wersji klasycznej. Gotowe bajaderki możemy jeść same lub obtoczone w wiórkach kokosowych, kakao, cukrze pudrze czy mielonych orzechach lub migdałach a także w polewie czekoladowej
Mieszam w Garnkulubi kokosa i marakuję będzie zadowolony! Oczywiście można świeżego kokosa zastąpić wiórkami kokosowymi, a marakuję dowolnym, ulubionym owocem, najlepiej sezonowym. Składniki: 500 g twarogu mielonego 250 g sera ricotta szklanka śmietanki 30% (200 ml) miąższ z świeżego kokosa 3 listki żelatyny 300 g ciastek zbożowych pół kostki masła tabliczka białej czekolady (200 g) Dodatkowo: puszka miąższu z marakui
Karczma HonoriettySkładniki 4 białka jajek 1/2 szklanki cukru pudru 1 i 1/2 szklanki wiórków kokosowych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Białka należy ubić na sztywno, następnie dodajemy stopniowo cukier puder cały czas ubijając. Na koniec dodajemy stopniowo wiórki i cały czas ubijamy na wolnych obrotach. Łyżką kładziemy ciastka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez około 15 minut
Delusional Trinezapytajcie Waszych Mam czy Babć;) One z pewnością będą pamiętały. Kiedyś, przynajmniej w moim domu obok ciasteczek z maszynki były to bardzo popularne ciasteczka pieczone w okresie świątecznym. Za ciastkami z maszynki jakoś specjalnie nie tęsknię, ale te ulubiłam sobie już od dawna i podtrzymując świąteczną tradycję, piekę je właśnie w tym okresie. Są bardzo proste do przygotowania, a przy(...)dobre:) 190g kleiku ryżowego 3 jajka 230 g masła 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szkl. drobnego cukru do wypieków 1 op. cukru wanilinowego 4-5 łyżek wiórków kokosowych marmolada Miękkie masło ucieramy razem z obydwoma cukrami na jasną i puszystą masę. Następnie dodajemy po jednym jajku, miksując za każdym razem do połączenia. Następnie do utartej masy dodajemy kleik
Smaki Na Talerzubrzegach. Do dekoracji użyłam rozpuszczonej czekolady i białej polewy waniliowej (na bazie tłuszczu kokosowego – można kupić ją w Lidlu). Czekoladę i polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, kiedy nie są już gorące, ale ciągle są jeszcze płynne przekładamy je do małych woreczków i wyciskamy na ciastka. Smacznego! ciastkożercy
CiastkozercyJakiś czas temu na blogach kulinarnych zaroiło się od przepisów na ciastka ryżowe. Jako, że są to moje ukochane ciasteczka z dzieciństwa, postanowiłam też wrzucić przepis :) Składniki: paczka kleiku ryżowego 1 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3-4 łyżeczki wiórków kokosowych 3 jajka kostka masła cukier waniliowy Z podanych składników ucieramy ciasto. Po wyrobieniu formujemy kulki
chwile dla mnieupieczenia ciastek na bazie kleiku ryżowego zainspirowała mnie znajoma. Prawdę powiedziawszy przez myśl mi wcześniej nie przeszło, by piec ciastka z kleiku. No ale cóż, zawsze kiedyś musi być ten pierwszy raz. Poszperałam trochę w necie i natknęłam się na ten właśnie przepis. Uznałam, że może to być idealne połączenie, I nie zawiodłam się. Ciasteczka wyszły tak pyszne(...)pokrojonego na mniejsze kawałki - 220g kleiku ryżowego - 100g ksylitolu lub cukru trzcinowego (lub po połowie ksylitolu i cukru) - 100g wiórków kokosowych - 3 jajka W misie miksera umieścić zimne masło, dodać ksylitol i /lub cukier trzcinowy, kleik, jajka oraz wiórki kokosowe. Dokładnie wyrobić kruche ciasto. Można również posiekać ciasto nożem i zagnieść ręcznie. wersja z cukrem trzcinowym
Smaczne ZdroweKruche ciastka przygotowane z mąki tortowej z delikatną nutą waniliową, bardzo maślane rozpływające się wręcz w ustach. Takie są moje dzisiejsze ciasteczka. Częstuję ich ukochanych, razem cieszymy się weekendem. Inne wersje? proszę bardzo: dodajcie dowolne bakalie, tarte orzechy, mak, 2 łyżki kakao, wiórki kokosowe, rozmaite aromaty zapachowe do ciast, cynamon lub przyprawę do piernika albo grzańca, bawcie się, wycinajcie(...)minut do zamrażarki. Potem wyjmij i odrywaj kulki, które wałkuj i lekko spłaszczaj. Za pomocą widelca nadaj im wzorzysty kształt. Rozkładaj na papierze do pieczenia zachowując odstępy. Kruche ciastka piecz na środkowej półce w temp. 180C przez około 15 minut bez termoobiegu grzaniem góra plus dół. Jak zauważysz, że się rumienią wyjmuj
Zasmakuj Kuchnijajka 200g margaryny do pieczenia ¾ szklanki cukru 6 łyżek wiórków kokosowych Łyżeczka proszku do pieczenia Marmolada wieloowocowa Przygotowanie: Wszystkie składniki oprócz marmolady wymieszać razem, ugnieść ciasto. Ciasto będzie dość lepkie. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczyć i zrobić wgłębienie gdzie po upieczeniu ułożymy marmoladę. Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25 minut w 190stopniach
W garach u Gosikokosowych (ok. 40 g) 70 g gorzkiej czekolady (zawartość kakao 70%) 2 łyżki nasion słonecznika (ok. 20 g) 5 łyżek ksylitolu (cukru brzozowego) (ok. 50 g) 3 łyżki oleju kokosowego (ok. 30 g) 1 jajko rozmiar M 1 łyżka wody 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 0. Jeśli używasz migdałów , zalej je gorącą wodą, odstaw na kilka minut, obierz ze skórki(...)tłuszczów nasyconych) 4,1 g węglowodanów ogółem 1,2 g błonnika pokarmowego IG** = 25 (niski) Ładunek glikemiczny porcji (3 ciastka) = 6 (niski
Vroblewska-fitlifedokładnie wymieszać i połączyć z wiórkami kokosowymi. Na końcu do masy delikatnie wmieszać drobinki czekolady. Ciasto rozwałkować na grubość około 5 mm i wykrawać z niego dowolne kształty. (Można uformować kulki, które należy mocno spłaszczyć.) Otrzymane ciasteczka ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. W każde z nich powtykać kropelki czekoladowe. Ciastka piec (w rozgrzanym piekarniku) 15-17 minut
Di gotujeulubione dodatki, to wszystko łączy się we wspaniałe, sycące i pełne słodyczy śniadaniowe ciastko, które zawiera w sobie wszystko, czego potrzeba, aby dobrze zacząć dzień. Przepyszne, pełnowartościowe śniadanie w kilka minut? Właśnie tak! Wyciągajcie ulubione kubki i filiżanki, czas na ekspresowe zmieszanie śniadaniowej pyszności! Śniadaniowe ciastko owsiane z kubka na 1 porcję Potrzebujesz: 1/2 banan 1,5 łyżki masła(...)orzechowego ( przepis na domowe <- klik) 1/2 łyżki miodu 1 łyżkę mleka 3 łyżki płatków owsianych 1 łyżeczkę wiórków kokosowych 2 łyżeczki rodzynek Sposób przyrządzenia: 1. W kubku/ filiżance przystosowanej do używania w mikrofali rozgnieć bardzo dokładnie banana widelcem. 2. Do banana dodaj masło orzechowe, mleko i miód - połącz dokładnie. 3. Dorzuć rodzynki, płatki owsiane i kokosowe wiórki
Kuchnia w Słońcu Skąpanakulinarnych Ostatnie wpisy to burgery i inne cuda, teraz czas na jakieś ciastka, aby poniedziałek był zdecydowanie milszy. Dawno nic słodkiego nie piekłem, tylko w większości miksowałem, więc aby przeprosić się z piekarnikiem przygotowałem szybkie muffinki paleo. Do ich zrobienia potrzebna jest tylko mąka kokosowa, której akurat ostatnio mam dostatek. Samo przygotowanie zajmuje tylko kilka minut, a w zamian
PaleoLifeugotować 1/2 litra mleka z masłem, cukrami i wsypać kaszę. Masę przełożyć na ciastka i po odczekaniu ułożyć ostatnią warstwę herbatników. Przygotować polewę. Masło, cukier i mleko wymieszać w garnku (cukier powinien dobrze się rozpuścić) i na koniec dodać kakao. Polewą posmarować herbatniki, posypać wiórkami kokosowymi i wstawić do lodówki. (Przed podaniem ciasto najlepiej wyciągnąć z lodówki, aby odrobinę
Di gotujekokosowego 80 g wiórek kokosowych 3 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki Malibu- niestety nie miałam biszkopty Piekłam we foremce w kształcie serca wkładanej w foremkę o średnicy 24 cm. Na dno ułożyłam biszkopty, ale lepsze byłyby ciastka ciemne, kakaowe. Przygotowanie
Proste Potrawyniesamowitym smaku. Składniki (na tortownicę o średnicy 28 cm): Ciasteczkowy spód: 220 gram ciastek Oreo 120 gram herbatników kakaowych lub oblanych czekoladą 100 gram gorzkiej czekolady Czekoladowy krem (ganache): 200 gram gorzkiej czekolady 1/4 szklanki kakao 1/4 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki wody (lub wody kokosowej lub wody różanej dla podbicia smaku) 100 gram masła 200 ml śmietanki
Mango Papajaszczyptą soli na sztywno, posypać mąkę i lekko wymieszać. Dodać do masy kokosowej i delikatnie, ale dokładnie wszystko wymieszać. Dłońmi formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec na złoty kolor ok. 15 min w 180 st. C. Ciastka zostawić na blaszce do całkowitego ostudzenia, bo gorące są miękkie i mogą się rozpaść
Maślane ciasteczko