Polub mnie na Facebooku Składniki: ( na 12 muffin ) truskawki 250 g mleko 0,5 szklanki olej kokosowy 0,5 szklanki ( roztopiony) mąka 250 g cukier 0,5 szklanki jajka 2 proszek do pieczenia 2 łyżeczki cukier puder do posypania Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia a następnie dodać cukier(...)jajkami. Mokre składniki połączyć z suchymi. Do przygotowania babeczek nie używamy miksera mieszamy np. łyżką, trzepaczką, szpatułką. Formę do muffinek wykładam papilotkami papierowymi. do każdej nakładamy po łyżce ciastka następnie zanurzam po 3-4 kawałki truskawek w każdej muffince i przykrywam pozostałym ciastem. Na wierzch układam połówki truskawek. Wkładam do nagrzanego piekarnika. Piekę 25 minut w temperaturze 180 stopni
Kulinarne przygodysłodkiego do mojej nieodłącznej kawusi. Składniki: 2 opakowania herbatników 1 szklanka kaszy manny 1 litr mleka 1 kostka masła 1 szklanka cukru 2 łyżeczki kakao 1 szklanka bakalii- wiórki kokosowe, rodzynki, orzechy siekane Wykonanie: Masło, cukier i kakao rozpuszczam w rondelku mieszając do póki nie powstanie czekolada. Następnie wlewam całe mleko i gotuję. Na gotujące się mleko, cienkim strumieniem, wsypuję(...)czym martwić. W miarę stygnięcia będzie się robić co raz bardziej gęsta.Wsypuję bakalie, mieszam i wykładam masę na herbatniki ułożone na spodzie blaszki (ok 20-22 sztuki ciastek). Wierzch przykrywam pozostałymi herbatnikami i odstawiam do stężenia. Jeśli herbatniki nie przylegają ściśle do ścianek blaszki po prostu dokrawam kawałki, aby wyrównać braki. Czasem polewam polewą czekoladową
Ciasteczkowy Potwórorkiszowej, jaglanej,owsianej,kukurydzianej ) ja użyłam owsianej 100 g mąki ryżowej 2 kopiaste łyżki miękkiego masła 1 cukier waniliowy 4 łyżki cukru lub( ksylitolu,cukru kokosowego ) 1 łyżeczka pełna proszku do pieczenia 80 g zmielonych prażonych orzechów laskowych Helio 50 g gorzkiej czekolady Wykonanie: Płatki owsiane mielimy na mąkę ale żeby były odrobinę(...)wielkości orzecha włoskiego i delikatnie je rozpłaszczamy.Układamy na blaszce w odstępach bo urosną. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy na złoty kolor tak około 12/15 minut. Ciastka zsuwamy razem z papierem z blaszki i pozostawiamy do ostygnięcia.Powinny być kruchutkie. Życzę smacznego:) Produkty Helio polecają się na święta. Masy makowe, masy orzechowe, bakalie, orzechy laskowe
Sama słodycz i szczypta chilimleka roślinnego 2 łyżki kakao 3 łyżki pasty tahini 200 g gorzkiej czekolady 100 g białej czekolady nasiona sezamu Przygotowanie: 1. W misce blendera miksujemy miksujemy banany, olej kokosowy, cukier, jajko, tahini i mleko 2. W misce łączymy mąkę i kakao 3. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia 4. Łączymy składniki suche(...)trochę mleka 6. Za pomocą gałkownicy do lodów lub łyżki nakładamy porcję ciasta i tworzymy kulki wielkości małej mandarynki, lekko spłaszczamy, układamy na blaszce i pieczemy ok 10 min, ciastka mają lekko się zrumienić na brzegach ale pozostać miękkie w środku, delikatnie przekładamy na kratkę 7. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofali i dekorujemy fantazyjnie przestudzone ciastka
Słodki KompromisLubicie smak kokosu i cytryny? Jeśli tak, to mam dla Was propozycję bardzo smacznego, lekkiego i delikatnego ciasta, które łączy w sobie te dwa smaki
Opowieści z piekarnikamniej intensywna w smaku niepalona siostra doskonała będzie w słodkiej odsłonie. Kasza gryczana przyrządzana na słodko to żadna nowość, w książkach kucharskich wiele jest przepisów z jej wykorzystaniem na ciastka, ciasta na bazie mąki gryczanej, naleśniki czy puddingi. W tym przepisie możesz wykorzystać dowolne suszone owoce, które lubisz, ja wybrałam daktyle i śliwki w proporcji 1:1, ale równie(...)dowolnej porze dnia, choćby na podwieczorek. Bardzo dobrze smakuje na zimno i idealna będzie jako przekąska do szkoły czy pracy. Składniki: 1 szklanka niepalonej kaszy gryczanej 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki kakao lub karobu 4 łyżki syropu klonowego (lub więcej według uznania) 6 łyżek roślinnego mleka szczypta soli morskiej spora garść ulubionych suszonych owoców, pokrojonych na mniejsze kawałki
Roślinna - blog wegańskiminut w temperaturze 180 stopni. Gdy ciasto lekko przestygnie zdjąć papier i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Biszkopt przekroić na 2 części. W jednej połówce za pomocą foremki do ciastek wyciąć serduszka (jak na załączonym obrazku). Moja rada : Ciasto, w którym będą wycinane serduszka, najlepiej przełożyć na osobną blachę lub deskę i wtedy wyciąć kształty. Wówczas łatwiej będzie przykryć wierzchnią(...)Składniki na masę: 1 śnieżka 200 ml mleka 1 galaretka truskawkowa Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa 1 słoik konfitur wiśniowych lub dżem truskawkowy polewa czekoladowa posypka cukrowa, wiórki kokosowe itp. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Śnieżkę ubić z mlekiem. Wlać tężejącą galaretkę i dokładnie wymieszać. Spód biszkoptu posmarować wcześniej dżemem lub konfiturami. Na to wylać tężejącą masę. Przykryć plackiem
My simple kitchenzmiksowanych ciasteczek bez kremu (ok. 2 ciasteczka) | sprinkles: 15 g of mixed cookies without cream (about 2 cookies) SPÓD: Zmieloną, ciemną część ciasteczek połącz z rozpuszczonym olejem kokosowym. Na spód foremki o średnicy ok. 22 cm połóż papier do pieczenia na który wyłóż masę ciasteczkową. Foremkę wstaw do lodówki. BASE: Crushed cookies mixed with coconut oil. Place(...)ciasteczek nadzienie, dodaj ksylitol, zmiksuj. Żelatynę rozpuść w ciepłej wodzie i odstaw do napęcznienia. Śmietanę kremówkę ubij i dodaj do twarogu ostrożnie mieszając szpatułką. Na koniec dodaj pokrojone ciastka i wymieszaj. Podgrzej żelatynę (około 10 sekund) w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej, tak by żelatyna stała się płynna. Do żelatyny dodaj 1-2 łyżeczki masy twarogowej i dokładnie wymieszaj
Better Life By Auntie Juformę 22 na 28 cm 450 g herbatników 1 litr mleka 1 szklanka cukru kryształu kostka masła (200g) 1 szklanka kaszy manny 2-3 łyżki kakao garść wiórków kokosowych polewa 3 łyżki mleka 125 g margaryny 1/2 szklanki cukru kryształu 3 łyżki kakao przepis W formie wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia układamy pierwszą warstwę herbatników, jeden obok drugiego(...)kakao, wszystko mieszamy aż masa zgęstnieje. Gotową masę zdejmujemy z ognia. Połowę gorącej masy przekładamy na wczesniej ułożone herbatniki i równo ją rozprowadzamy. Na masie układamy drugą warstwę ciastek a na herbatnikach równomiernie rozprowadzamy pozostałą masę. Na wierzchu ciasta układamy trzecią, ostatnią warstwę herbatników. polewa Do garnka wlewamy mleko, dodajemy cukier oraz margarynę i wszystko rozpuszczamy na bardzo małym
Smakowite Daniaposzukiwaniu zdrowych słodkości, zazwyczaj idziemy prostą drogą i wybieramy ciastka owsiane. Szybki i łatwe w przygotowaniu, pożywne i sycące, a przy tym zdrowe. Ciasteczka owsiane mają jeszcze jeden wielki plus - możemy zmieniać ich smak, poprzez dodawanie coraz to innych dodatków. Śmiało wrzucamy do ciasta na ciasteczka wszelakie pestki i nasiona, bakalie, czekoladę i inne. W moich ciasteczkach kusi karminową(...)żurawiny, a gorzka czekolada nadaje im charakteru. Składniki: 200 g płatów owsianych błyskawicznych 150 g cukru trzcinowego 50 g miodu 180 g mąki pszennej ( najlepiej pełnoziarnistej ) 60 g oleju kokosowego ( lub masła ) 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli 80 g gorzkiej czekolady lub kropelek czekoladowych 100 g świeżej żurawiny Wykonanie: Miód i olej kokosowy
kolorowotorcikowoKilka dni temu przygotowałem dla Was (i dla siebie oczywiście też) ciastka owsiane z rodzynkami . Pytaliście mnie jednak o jakieś kruche ciasteczka owsiane , tak więc postanowiłem je przygotować i pokazać. Przepis na nie jest banalnie prosty, a efekt rewelacyjny. Idealne ciasteczka do popołudniowej kawki lub herbatki. Przyjemne i delikatne w smaku. Co jeszcze można dodać? Jeśli w ciasteczkach lubisz(...)najbardziej będzie to dobry pomysł, aby je dodać. Ja prezentuję podstawową wersję, a to czym je wzbogacicie, zależy już tylko od Waszych upodobań. Za mną osobiście chodzi dodatek wiórków kokosowych… Pewnie następnym razem skuszę się na nie Artykuł Kruche ciasteczka owsiane pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
BlendmanCoś małego i pysznego – czyli kokosanki z kleksem z ulubionego dżemu. Taki szybki sposób na wykorzystanie białek po upieczeniu tarty albo ciasteczek . Dżemowy kleks zapewnia fantastyczne
Słodki sentymentWersja deseru, który ładnie wygląda, ale przy jedzeniu ubrudzimy się jak dzieci😁 Każdemu błyszczą oczka na widok ciastka, ciasta czy tortu. A widząc przed sobą mini torcik, który możemy zjeść cały sami.😍 Endorfinki z pewnością szaleją a kubki smakowe już nie mogą się doczekać.😃 Możecie oczywiście przygotować ten deser w formie kremu na wafle i jeść bez niepotrzebnego ubrudzenia(...)prawda? 😊 Składniki na 1 porcje: -5 wafli ryżowych ( z brązowego ryżu) -80 g twarogu -2 łyżki jogurtu naturalnego -150 g owoców (u mnie mix jagodowy) -10 g wiórków kokosowych Przygotowanie: Twaróg, jogurt i owoce miksujemy np. blenderem ręcznym. Następnie wedle uznania możecie zrobić "torcik" (przełożyć wafle i potem dookoła posmarować) lub po prostu w formie kremu na wafle
Zdrowie i pysznie na talerzuPawła Małeckiego natknęłam się na te właśnie ciasteczka, oryginalne były z wróżbą w środku ja zamiast papierków włożyłam pyszną marmoladę wieloowocową ORZECH . Przepis troszkę zmieniłam bo nie miałam oleju kokosowego, zastąpiłam go zwykłym. Zapraszam do wypróbowania bo przepis jest banalnie prosty :) Składniki : 300 g mąki typ 550 1 łyżka cukru 1 cukier waniliowy 3 żółtka 60 ml wody przegotowanej(...)ciasto. Ciasto ma być elastyczne jak na pierogi. Rozwałkowujemy dość cienko. Wycinamy foremką w kształcie kwiatka kółeczka na środku układamy po 1/2 łyżeczki twardej marmolady i zlepiamy kwiatkowe brzegi. Ciastko układamy spodem tak jak byśmy je sadzali na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 12 minut na złoty kolor.Upieczone ciasteczka można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilizrobić z samych białek? Oto przepis na pyszne, kruche kokosanki polane gorzką czekoladą. Składniki: 3 białka szczypta soli 150 g cukru 150 g wiórków kokosowych sok z połowy cytryny ( opcjonalnie) Polewa: 1/2 gorzkiej czekolady Przygotowanie: wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej W misce ubijam białka z odrobiną soli, gdy białka zaczną robić się puszyste powoli wsypuję(...)składników. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia nakładam masę za pomocą łyżek. Kokosanki wkładam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piekę przez około 15 minut. Gotowe ciastka studzę na kratce. Czekoladę roztapiam w kąpieli wodnej i ozdabiam kokosanki
Kukuleczki