https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Jak w mojej lodówce bezcelowo stoi serek mascarpone - to znaczy, że wezmę łyżkę i go zjem. Całego
Di gotujeOwsiane ciasteczka z malinami i czekoladą to zdrowsza wersja przekąski, która idealnie sprawdzi się na drugie śniadanie lub podwieczorek. My osobiście zabraliśmy pudełeczko ciasteczek ze sobą
Made By Mom And SonSłowo styropian nie kojarzy się najlepiej a przynajmniej w kuchni... jednak to ciasto jest rewelacyjne, nie tylko ładnie wygląda ale i super smakuje. Kruche ciasto, kwaskowaty
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniakoniec dodajemy cukier puder. Do tak powstałem masy wrzucamy pokrojone w drobna kostkę brzoskwinie. Krok 5 – klej do cukierków W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z dodatkiem oleju kokosowego. Odstawiamy do ostygnięcia, jednakże musi pozostać wciąż płynna. Krok 6 – składanie Na tacy układamy 1 kawałek ciasta, nasączamy ponczem brzoskwiniowym, kolejno smarujemy przestudzoną frużeliną malinową i wykładamy ½ masy. Na nią kolejny(...)ciasta 2) zawieszenie papierka po cukierkach). Wbijamy gotowe wykałaczki. Na wierzch wylewamy masę oraz wysypujemy pozostałe cukierki, które należy rozprowadzić po całej powierzchni oraz na boku pozbawionym ciastek. Cały tort należy otoczyć wstążką związać lekko ( dzięki czemu wszystko mocno się ze sobą połączy) i przekładamy do lodówki , najlepiej na całą noc. Smacznego! Większość składników użytych
Jedz zdrowo żyj zdrowo!kaszy manny cukier do smaku 200 g masła łyżka żelatyny 4 łyżki mleka 200 g wiórków kokosowych Polewa: 4 kostki gorzkiej czekolady łyżka mleka Do mleka wsypujemy połowę wiórków kokosowych, zagotowujemy, a jak zacznie wrzeć dajemy mannę. Takie obgotowane wiórki, oddają więcej siebie dla masy. Gęstą masę odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Masło ucieramy z cukrem do białości, a następnie dodajemy(...)popłynie. Tortownicę (20 cm) wykładamy połamanymi krakersami. Powierzchnia jest dość mała, a więc taką mozaiką dużo łatwiej zapełnić okrągły spód. Wykładamy około 40 % masy, którą przykrywamy czekoladowymi ciastkami. I znów 40 % masy i na sam koniec warstwa krakersów, które pokrywamy resztą kremu i posypujemy wiórkami. Wstawiamy do lodówki aby ciastka naszły wilgocią. Najlepiej wstawić
Dieta moja pasjabakaliami ( Miód Bakaliowy Raj )firmy BogutynMlyn.pl 2 łyżki likieru miodowego 6 łyżek cukru pudru Wykonanie: Słonecznik smażymy na oleju kokosowym a następnie miksujemy w blenderze. Śmietankę i mleko kokosowe ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy do śmietanki miód i zmiksowany słonecznik. Całość mieszamy i przekładamy do specjalnych foremek a następnie wkładamy do zamrażalnika, wyjmujemy przed podaniem(...)wykonane są z wysokiej jakości materiałów. Każdy, kto lubi piec i gotować na pewno zainteresuje się i znajdzie coś dla siebie. Formy do pieczenia pozwolą na łatwe wyjmowanie gotowych ciastek i ich dekorowanie będzie czystą przyjemnością. Wystarczy tak niewiele by zachwycić swoich bliskich, którzy zagoszczą przy naszym stole! Formę silikonową SILIKOMART PÓŁKULE LARGE i nie tylko możecie znaleźć
Podróż w kulinariagości. Dzisiaj upiekliśmy klasyczne ciasteczka naszych Mam i Babć w nieco zmodyfikowanej formie, dzięki czemu pokochaliśmy je na nowo. SKŁADNIKI (ok. 100 sztuk): 4 szklanki mąki 1 szklanka wiórków kokosowych 1 szklanka cukru pudru opakowanie amoniaku (30 g) kostka zimnego masła (200 g) 2 jajka 2 żółtka pół szklanki maślanki wiórka i cukier do posypania 2 pozostałe białka do posmarowania(...)blachę. Ważne, aby zachować dość spore odstępy, ciasteczka naprawdę porządnie urosną. Pędzelkiem smarujemy każde ciasteczko roztrzepanym jajkiem, posypujemy cukrem i wiórkami i wkładamy na średnią półkę do piekarnika. Ciastka powinny piec się 10 min, do delikatnego zarumienienia. Po upieczeniu zostawiamy do ostygnięcia i już zimne układamy w puszcze lub plastikowym pojemniku przez nawet 2 tygodnie. Smacznego
Kuchnia od dwojga"1000 pomysłów, jedna Lubella", jak widać makaron można wykorzystać niemal do wszystkiego ;) Uwielbiam eksperymentować w kuchni, szczególnie ze słodkościami. Każdy deser czy ciasto robię tak, by
Domowa cukiernia EwyUwielbiam kokosanki, to smak mojego dzieciństwa, konkretnie mam na myśli te kupne w kształcie piramidek, roczniki około ’80 powinny kojarzyć, nakombinowałam się trochę ale udało
greenscarfłyżka ekstraktu waniliowego] 1 jajko (całe) ½ łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 2 ½ szkl. mąki pszennej [ u mnie 2 szkl.pszennej i 1/2 szkl. mąki kokosowej ] 1 łyżka gęstej śmietany - opcjonalnie, tylko w przypadku gdy masa wyjdzie zbyt zwarta czekolada suszone owoce morwy czarnej Masło utrzeć z cukrem i ekstraktem mikserem na gładką masę. Dodać jajko(...)włoskiego. Układać i rozpłaszczyć [ ja przyciskałam nóżką od kieliszka i widać troszkę wzorki] na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zachować ok. 2-3cm odstępy z każdej strony, gdyż ciastka się „rozpłyną” w pieczeniu. Piec w temp. 180C ok. 15 minut. Wyjmować z piekarnika gdy ciastka są jeszcze jasne – ściemnieją bardziej przy stygnięciu. Z blachy zdejmować ciastka
Moje domowe kucharzeniebajaderki) można przygotować praktycznie z każdego ciasta jakie Wam zostało, a nawet z tego które się nie udało. Składnikami bajaderek mogą być kawałki suchych ciast, zakalców, muffinek, drożdżówki, resztki ciastek i połamane herbatniki oraz dowolne mieszanki bakalii. Do przygotowania bajaderek nie używamy jedynie ciast z masami, owocami lub galaretką. Cały przepis jest naprawdę prosty. A efekt? No cóż(...)kakao około 0,5 szklanki mleka 3-4 łyżki ulubionych powideł lub dżemu opcjonalnie 2-3 łyżki naturalnego kakao (jeśli używamy jasnych ciast) 0,5 szklanki ulubionych bakalii wiórki kokosowe do obtoczenia opcjonalnie odrobina rumu lub armat rumowy Przygotowanie: W garnuszku podgrzewamy mleko z masłem i czekoladą, pod koniec można dodać też kakao, mieszamy. Resztki ciast i ciasteczek (u mnie
Słodkie okruszkiPrzepyszna wilgotna kostka. Banalna w przygotowaniu, a prezentuje się elegancko. Idealna na małe przyjęcia, ale nie tylko ;) Długo pozostaje świeża - jedliśmy cały tydzień i nawet ostatniego
Zielona KuchniaPyszne słodkie mazurki w wersji mini. Wypełnione czekoladowym nadzieniem i jak zwykle udekorowane bakaliami. Prezentują się cudnie aż szkoda jeść. Kto nie ma małych foremek może
Monia miesza i gotujeSkładniki: 250 g masła o pokojowej temperaturze, 125 g kokosu, 3/4 łyżeczki soli, 1 szklanka brązowego cukru, 100 g białego cukru, 100 – 120 g
kulinarnajamka.blogspot.comCzy zdarzyło się Wam w kuchni, że przygotowując potrawy zostały Wam białka z jajek? Myślę, że odpowiedź będzie twierdząca, więc aby ich nie zmarnować możecie przygotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!