jajko i zmiksować, do momentu połączenia się składników. Następnie wsypać mąkę i zmiksować. Stolnicę podsypać lekko mąką i wyłożyć na nią ciasto. Uformować kulę i rozwałkować na grubość 1 cm. Wycinać serduszka i przekładać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Nastawić piekarnik do 180 stopni i piec ok. 10 - 15 minut, do momentu zarumienienia się brzegów ciastek. Gotowe
pink envelopeWedług mnie kruche maślane ciasteczka pasują na każdą okazję, dlatego postanowiłam zrobić je w wersji świątecznej wraz z odpowiednią dekoracją. Duże choinki ozdabiamy kolorowymi cukiereczkami
Ciastkozercyciastek digestive 1 czubata łyżka kakao 3 czubate łyżki masła Masa serowaTemperatura pieczenia (w kąpieli wodnej): 160oC | Czas pieczenia: ok.1h 30 min. 1kg sera śmietankowego (użyłam sera z wiaderka president) 2 łyżki cukru pudru (można zwiększyć do 4 łyżek jeśli ktoś lubi słodsze wypieki) 1 łyżka ekstraktu waniliowego 2 łyżki maki ziemniaczanej 4 jajka 200-300 g białej czekolady
coolinarnastrefa.blogspot.comCiasto to jest bardzo delikatne i puszyste. Od razu po upieczeniu jest mięciutkie i przepyszne. Do ciasta można dodać dodatkowo kakao wtedy będzie ciemniejsze. Polecam wypróbować
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniamoim 4-latkiem – czysta przyjemność dla nas dwojga. Bardzo Wam polecam… Są pyszne. Składniki na około 25 sztuk: 125 g masła 90 g cukru pudru 1 jajko 200 g mąki pszennej skórka otarta z 1/2 cytryny Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera. Końcówką do ciasta kruchego lub ręcznie wyrabiamy elastyczne ciasto. Owijamy w folię i wkładamy na około(...)całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Odstawiamy w chłodne miejsce na około 2-3 h. Następnie końcówką do ubijania białek ubijamy krótką chwilę. Gotowym kremem przekładamy ciasteczka. Rozsmarowujemy krem na jednym ciastku i przykrywamy drugim. Dekorujemy wedle uznania. Gotowe od razu do spożycia, lepsze jak przejdą sobą po paru godzinach * źródło : magazyn kulinarny Lecker The post Maślano – Czekoladowe Ciasteczka appeared
Made By Mom And SonZapraszam na pyszne świąteczne pierniczki! SKŁADNIKI: - 200 gram miodu (użyłam miodu z mniszka lekarskiego ) - 100 gram cukru trzcinowego - 50 gram masła - 500 gram mąki - 1
WielopokoleniowoJajko lekko rozkłócić widelcem, dodać do suchych składników razem z tłuszczem i miodem. Uzyskamy kleistą i oczywiście za sprawą słonecznika ziarnistą masę. Rękami formujemy z niej spójne kule starając się by były zbliżonej wielkości. Układamy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, odmierzając kule łyżeczką otrzymamy 25 kul. Następnie też łyżeczką lekko je spłaszczamy, ale naprawdę trochę, ciastka
I tu będę miała takie teciastka są dość słodkie, a dzięki dodatkowi mąki ziemniaczanej, mają nieco "babkowy" smak. Z poniższego przepisu przygotować można około 50 sztuk . Ciasteczka marchewkowe z bakaliami Składniki: 275g mąki pszennej 75g mąki ziemniaczanej 200g startej marchewki (na tarce o drobnych oczkach i bardzo dobrze odciśniętej lub pozostałości z wyciśnięcia soku w wyciskarce) 125g masła 100g cukru pudru 1 jajko
Smakołyki Berenikijajka 125g cukru 6 łyżek płatków róży ucieranych z cukrem lub konfitury różanej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki wody różanej Składniki na wierzch sernika: 3 łyżki płatków róży ucieranych z cukrem lub konfitury różanej 155g białej czekolady 100ml śmietany kremówki (30 lub 36%) 7-8 łyżek płatków migdałowych dowolne dekoracje (u mnie cukrowe różyczki) Wykonanie spodu: Ciastka pokruszyć
Mania Wypiekaniajajka i zagnieść kruche ciasto. Wsypać ziarna słonecznika i dyni i dokładnie wymieszać. Można również zagnieść ciasto ręcznie. Masę podzielić na dwie części, każdą zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce. Po ok.30 minutach wyjmujemy jedną część ciasta i przy pomocy folii spożywczej lub papieru do pieczenia rozwałkowujemy na dość płaski płat. Przy użyciu foremek do ciastek wycinamy
Smaczne ZdroweKolejna propozycja na te pyszne babeczki! Czy u Was też tak szybko znikają? Muffinki czekoladowe z budyniem i polewą czekoladową Składniki: szklanka mąki, 1/2 szklanki
paapilotkaaDzisiaj, proszę Państwa, wielki dzień. W końcu, niemal miesiąc po terminie, przedstawiam Wam ostatni z serii przepisów bożonarodzeniowych. Nie, żebym czuła się jakoś specjalnie usprawiedliwiona... Po
Pożeraczka, czyli raz adobrzeciastka na bazie mleka kokosowego, które wyglądem bardzo przypominają nasze pączki. Ponoć są popularne w Kenii i Tanzanii, gdzie podaje się je na śniadanie z filiżanką kawy albo herbaty".Jednak składniki podane w przepisie, oprócz mleka kokosowego, nie przekonały mnie do końca. Mam na myśli przede wszystkim drożdże instant, do których nie umiem się przekonać oraz brak jajek
bistro mamaNiezwykle udane i pyszne muffinki, na które przepis znalazłam na blogu Mniam...pyszne!Składniki:Suche:2 szklanki mąki3/4 szklanki cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody1/4
Kuchnia domowa Ani