ciastka bez pieczenia - 4014 przepisów (strona:74/268)

Odchudzone pierniczki 215

Pierwsze, jedzeniowe skojarzenie z Bożym Narodzeniem? Dla mnie to bez zastanowienia pierniki. Chyba żadna inna potrawa tak bardzo mi się nie kojarzy z tymi świętami

365 dni dookoła kuchni
Najlepszy sernik z borówkami 244

był najlepszy sernik, jaki jadłam w tym roku. Serio! Dzięki pieczeniu z parą ma idealną konsystencję, puszystość i lekkość, a przy tym nie jest za słodki, ze smakowitym dodatkiem, jakim są borówki. Bardzo polecam! Najlepszy sernik z borówkami  Składniki : spód: 150g ciastek digestives 1 kopiasta łyżka kakao 70g masła 1 łyżka śmietanki Herbatniki zmielić, wymieszać z kakao(...)minut. masa serowa: 750g twarogu śmietankowego 150ml śmietanki 1 szklanka cukru 4 jajka  1 limonka 1 op. budyniu śmietankowego bez cukru 200g borówek amerykańskich Składniki na wyjąć z lodówki ok 2 godziny przed pieczeniem. Borówki umyć i osuszyć na papierowym ręczniku.  Oddzielić żółtka od białek. Twaróg przetrzeć przez sito, dodać cukier, śmietankę, żółtka, zmiksować. Z limonki

Obiad gotowy
MAZUREK KAJMAKOWY LCHF (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu, laktozy i cukru) 618

pieczenia. Każdą kuleczkę lekko rozpłaszczyć przyciskając dłonią do blaszki i formując wybrany kształt – u nas jajek. Piec w temperaturze 180°C przez ok 20-25 minut pilnując by nie przypiekły się za bardzo. Powinny być złociste. Przygotować karmel podgrzewając wszystkie składniki w rondelku. Gotować od czasu do czasu mieszając aż zgęstnieje czyli ok 30-40 minut. Wystudzone ciastka można udekorować karmelem, śmietanką kokosową, polewą czekoladową, orzechami, płatkami migdałów, wiórkami kokosowymi itp. To wszystko już kwestia Waszej inwencji twórczej 😉 Smacznego! — BTW całości ciastek bez słodzików z samym karmelem bez dekoracji: 600 g, 2120 kcal, B 27 g, T 190 g, W 67 g ( tym 40 g z ksylitolu). Przygotowując 10 mazurków w 1 cieście

Ola la LCHF
Kajmakowe ciasteczka owsiane z bakaliami (bez pieczenia!) 160

Pyszne ciasteczka, a właściwie batoniki zostały wymyślone w ciągu chwili, żeby zaspokoić nagłe pragnienie "czegoś słodkiego". Przygotowanie jest błyskawiczne, bo ciastek nie trzeba piec. Świetnie smakują z filiżanką mocnej, czarnej herbaty; są super do pracy, w sam raz na małą, słodką przekąskę. Składniki:   puszka masy kajmakowej (500g) 80-100g herbatników maślanych 200g płatków owsianych 100g orzechów włoskich(...)100g żurawiny suszonej 100g rodzynek (opcjonalnie do posypania sezam i gorzka czekolada) Przygotowanie: Herbatniki  rozdrobnić w malakserze (tylko bez przesady, nie zrobić z nich mąki:). Orzechy posiekać na mniejsze kawałki - można je także użyć malaksera.  W rondlu na wolnym ogniu podgrzać masę kajmakową - trzeba mieszać, żeby się nie przypaliła. Do gorącej masy wsypać płatki owsiane

Kulinarne Inspiracje
OWSIANE CHOCOLATE CHIP COOKIES 175

wanilii WYKONANIE Masło i jajka odpowiednio wcześnie wyciągamy z lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 160℃ z funkcją góra/dół bez termoobiegu. Dużą blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia W drugiej misce, miękkie masło ucieramy z cukrem na jasną i puszystą masę, przez około 5 minut. Dodajemy jajko(...)porcje masy i zwilżonymi wodą ub oprószonymi mąką dłońmi formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w odstępach 3 cm. Każdą kulkę lekko spłaszczamy. Resztę niewykorzystanej masy trzymamy w misce.   Ciastka pieczemy przez około 14 minut, aż ich brzegi zaczną się delikatnie rumienić. W momencie wyjmowania blachy z piekarnika, środek ciastek

cool and minty
Ciasto pychotka lub jak kto woli Pani Walewska po mojemu. 181

łyżki wiórek. Dlaczego dałam kokos do piany? Dlatego, że nie lubię bezy, a wiórki robią z tej masy coś całkiem innego. Taką pianę rozkładamy równo na obie blaszki, a jedną z nich  posypujemy na koniec odłożonymi wiórkami. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika ( 180 stopni) i pieczemy 10 - 15 minut aż się wierzch zrumieni. Masło w temperaturze pokojowej  ucieramy(...)proszku, a następnie alkohol. Taką masą smarujemy jeden placek, przykrywamy drugim ( tym posypanym kokosem) lekko dociskamy i odstawiamy ( najlepiej na noc) do schłodzenia. Ciasto robi się naprawdę szybko, ciastka ułatwiają pracę, do tego najszybszy i niezawodny oraz smaczny krem. Nigdy mnie jeszcze nie zawiódł, zawsze stabilny, smaczny i się nie waży

Dieta moja pasja
Ciastka francuskie z budyniem i marmoladą 400

francuskiego (2 płaty, każdy o wymiarach 25 x 42 cm); 400 g śmietanki 30 %; 1 budyń waniliowy bez cukru (40 g); 1/3 szklanki białego cukru; Opakowanie cukru wanilinowego (16 g); 1 jajo; 300 g marmolady (u mnie różana). Dodatkowo: Papier do pieczenia. Sposób przygotowania: Jajo wbić do miseczki i roztrzepać widelcem. Połowę śmietanki (200 g) wlać do garnka(...)razy tworząc poziome paski, drugą połowę pozostawić w całości. Na całą połowę każdego z prostokątów nakładać po czubatej łyżeczce wystudzonego budyniu i po czubatej łyżeczce marmolady. Następnie ciastka złożyć (jak książkę) na pół (na całą połowę z budyniem i marmoladą nałożyć pociętą w paski połowę) i posklejać brzegi lekko dociskając widelcem. Tak przygotowane ciastka układać na wyłożonej papierem

Gospodyni Miejska
Pierniczki 186

odstępów  (pierniczki urosną). Ciastka piec w nagrzanym piekarniku około 7-8 minut (180 st).  Trzeba uważać, żeby nie zrumieniły się zbyt mocno,  bo mogą stać się zbyt twarde i nabrać nieco goryczki. Tuż po upieczeniu  pierniczki  są dość miękkie, po wystygnięciu można je schować do puszki  - bez problemu zachowają swój kształt. Można

Moja kraina smaków
Pierniczki marchewkowe (bez cukru, wegańskie) 196

Dzielę się z Wami moim najnowszym przepisem na rewelacyjne pierniczki marchewkowe bez dodatku białego cukru, jajek czy miodu. Dzięki marchewce pierniki są mięciutkie, więc nie

Domowa Cookierenka Agi
KURS CUKIERNICZY, KTÓRY POPROWADZIŁAM 11-12.08 195

11-12.08 poprowadziłam kolejny Kurs Cukierniczy I stopnia. Jakie smakołyki tym razem przygotowaliśmy? Zobaczcie! I moja cudowna grupa! Dziękuję za te fajne 3 dni!

Ostra na Słodko
KURS CUKIERNICZY PROWADZONY PRZEZE MNIE ( 3 ) 195

Kolejny Kurs cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów prowadzony przeze mnie zakończony sukcesem! Tym razem był to Kurs I stopnia. Zobaczcie jakie słodkości przygotowaliśmy! Ps. kolejna fantastyczna

Ostra na Słodko
MÓJ KURS CUKIERNICZY 2 180

Od 22.06. do 24.06 prowadziłam kolejny Kurs Cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów. I tym razem znów towarzyszyła mi cudowna ekipa kursantów! Oby więcej takich! Zakochanych w

Ostra na Słodko
Przepis #121 Ciastka Jeżyki w domowej FIT wersji 197

gorzkiej czekolady (bez cukru) - 1 łyżka oleju kokosowego Wykonanie  Do  miski wsypujemy mąkę. Wlewamy mleko oraz słodzidło. Całość dokładnie mieszamy. Następnie rozwałkowujemy ciasto - ja wałkowałam przez papier do pieczenia ponieważ ciasto może być delikatnie kleiste, wtedy można też podsypać trochę mąką. Z rozwałkowanego ciasta wykrawamy okrągłe ciastka, które przekładamy na blachę i pieczemy w piekarniku

Health-Fit-Life
Przepis #121 Ciastka Jeżyki w domowej FIT wersji 193

gorzkiej czekolady (bez cukru) - 1 łyżka oleju kokosowego Wykonanie  Do  miski wsypujemy mąkę. Wlewamy mleko oraz słodzidło. Całość dokładnie mieszamy. Następnie rozwałkowujemy ciasto - ja wałkowałam przez papier do pieczenia ponieważ ciasto może być delikatnie kleiste, wtedy można też podsypać trochę mąką. Z rozwałkowanego ciasta wykrawamy okrągłe ciastka, które przekładamy na blachę i pieczemy w piekarniku

Health-Fit-Life
Kokosowe chmurki 127

dowolne kształty np. foremką do ciastek. Jednak zacznij tak jak ja.. polecam :-) Tę kokosową rozkosz rwij po kawałku... rwij aż zjesz całą blaszkę. Jest delikatna, słodka, kokosowa, rozpływająca się w ustach.. pięknie pachnie. Dodam jeszcze, że jest to ciasto bez dodatku mąki. Czas przygotowywania: 20 minut Czas pieczenia: 30 minut Ilość porcji: Blaszka

AniaGotuje.pl