Czasami mamy problem nie wiemy co zrobić z białkami, które nam zostają. Przychodzą nam do głowy tylko bezy. Ja proponuję zrobić przepyszną babkę na białkach z
Ciastka - domowe słodkościformie nie trzeba jej natłuszczać przed pieczeniem. Można stosować ją bez obaw w piekarniku elektrycznym, gazowym czy z termoobiegiem. Mimo tego iż jest to blaszka moje babeczki nie zawierały metalicznego posmaku. W blaszce można upiec aż 12 muffinek na wiele różnych sposobów, nie tylko mogą być to typowe ciastka ale też wytrawne miniaturowe przystawki. Jeżeli interesuje
Pychotkaaabez mąki na otrębach pszennych i owsianych . Pyszne dietetyczne ciasteczka polane czekoladą . Składniki na ciastka Pszenno - owsiane 3 szklanki otrębów owsianych 1 szklanka otrębów pszennych 200 g śmietany 18% 6 łyżek miodu płynnego 2 jajka 3 łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Różowa kuchniaPrzyznam się jestem miłośniczką muffinek słodkich jak i słonych, robię je w bardzo dużych ilościach eksperymentując różne przepisy, jak i tworząc swoje własne. Mam nadzieję, że
Ciastka - domowe słodkościpapierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) przez około, w zależności od wielkości uformułowanych ciastek) 15 minut (małe ciastka), 18 - 20 minut (średnie ciastka), 23 - 25 minut (duże ciastka). SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Masło orzechowe z kawałkami orzechów "crunchy" można zastąpić takim bez "smooth". Masło
Gospodyni Miejskaściągnąć z blachy wraz z papierem do pieczenia i pozostawić na płaskiej powierzchni do wystudzenia.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Z podanych składników wychodzi, w zależności od użytych foremek, od 40 do 50 ciastek. Mi wyszło 45 sztuk.Ja rozwałkowałam dość grubo ciasto - na około 5 - 6 mm, bo nie chciałam, aby ciastka były bardzo chrupiące. Im cieniej rozwałkuje się(...)bardziej twarde i chrupiące będą ciasteczka.Ciastka najlepiej piec na dużych, płaskich blachach, jak np. te od piekarnika.Mieszanka miodu z cukrami i przyprawami bardzo wystudzona zrobi się dość twarda, ale taka ma być.Cukier biały można zastąpić trzcinowym, wówczas ciastka będą miały bardziej brązowy kolor. Cukier puder pozostaje wówczas bez zmian.Ilość imbiru można dowolnie zwiększać, można także dodać
Gospodyni Miejskamojej kuchennej szafce. I oto jest - lekki, orzeźwiający, nie za słodki deser/sernik bez pieczenia, na jogurtach greckich i wspomnianym mleku kokosowym. Aby wzmocnić kokosowy smak dodałam sporą ilość likieru kokosowego i tu moja rada - nie rezygnujcie z niego, on naprawdę podkręca smak i bez niego może już nie być to samo..;). A zamiast borówki amerykańskiej możecie(...)galaretka o smaku owoców leśnych lub jagodowym + 350 ml wody opcjonalnie - odrobina wiórków kokosowych do dekoracji Wykonanie: Spód: Przygotować tortownicę o średnicy 23 cm; spód wyłożyć papierem do pieczenia, boki natomiast folią spożywczą lub folia rantową. Wiórki kokosowe wsypać na rozgrzaną suchą patelnię i podprażyć, cały czas mieszając, do zezłocenia. Następnie zmielić je w blenderze razem z ciastkami
Opowieści z piekarnikaCieplutkie - rewelacja, ale na zimno też smaczne. Kolejnego dnia - również zachowują świeżość i bez problemu można je podgrzać (np. w mikrofalówce). (7-8 sztuk) 75g żółtego sera 50g marchewki (*) 110 ml mleka 35-40 ml oleju 1 jajko 120g mąki pszennej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki ziół prowansalskich 1 szczypta gałki muszkatołowej (solidna(...)muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 4/5 wysokości papilotek). Babeczki posypać startym serem i delikatnie oprószyć papryką. Piec przez około 25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 190 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. Przechowywać pod przykryciem - w temperaturze pokojowej. (*) Marchewkę można zastąpić innymi warzywami, np. pietruszką, cukinią, dynią. (**) Muffinki
Di gotujeduże jabłka 1 duży dojrzały banan 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g masła (¼ kostki) 1 jajko 1 ½ łyżki miodu 50 g gorzkiej czekolady Przygotowanie: Płatki owsiane zmielić, wymieszać z mąką, sodą i proszkiem do pieczenia. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce i wgnieść do nich banana. Całość wymieszać(...)Całość przełożyć do naczynia z suchymi produktami i dodać czekoladą – delikatnie połączyć. Ciasteczka wyłożyć za pomocą łyżki na papier do pieczenia i piec 10-12 minut w 180 stopniach. Krok po kroku: 1. Wymieszać suche produkty 2. Jabłka zetrzeć i wymieszać z bananem 3. Czekoladę posiekać
KuchniaWeDwoje.plChodź do tłustego czwartku jeszcze chwila czasu, postanowiłam wcześniej wypróbować swój pomysł na pączki. Istotną rzeczą mojego pomysłu jest to, że są pieczone, a nie smażone
zdrowo i aktywnieChodź do tłustego czwartku jeszcze chwila czasu, postanowiłam wcześniej wypróbować swój pomysł na pączki. Istotną rzeczą mojego pomysłu jest to, że są pieczone, a nie smażone
Zdrowie i pysznie na talerzuprzygotowania sernika radzę użyć składników w temperaturze pokojowej, wtedy będzie się równiej piekł. Zamiast borówek możemy użyć malin lub jagód. Polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik cytrynowy z borówkami i frużeliną borówkową Składniki: Spód: 220g herbatników (lub innych ciastek, najlepiej pełnoziarnistych) 50g masła – roztopionego Masa serowa: 450-500g gotowego(...)bez cukru 2 płaskie łyżki mąki pszennej skórka starta z 1 cytryny sok wyciśnięty z 2 cytryn 3 jajka 200g borówek Masa borówkowa: 2 łyżki cukru 1 kopiasta łyżeczka mąki ziemniaczanej 300g borówek + parę borówek do ozdoby Spód: 1. Herbatniki zemleć, dodać do nich roztopione masło i wymieszać. Masę przełożyć do tortownicy o średnicy 23cm wyłożonej papierem do pieczenia
Mała Cukierenkaczasami staram się przyrządzać jakieś zdrowe wersje ciastek. Ten przepis, który odkryłam tutaj . Postanowiłam wypróbować ten przepis szczerze nie wierząc, że może wyjść z tego coś smacznego. Jakie było moje zdziwienie, gdy spróbowałam pierwsze ciastko. W ogóle nie czuć w nim fasoli! Moja córeczka się nimi zajadała, a ja bez wyrzutów sumienia mogłam pozwolić jej na jedzenie tych(...)Dorzucamy pokrojoną czekoladę. Ciasto odstawiamy na 20 minut do pół godziny. Po tym czasie masa powinna związać się na tyle, że można ją nakładać łyżką na papier do pieczenia. Pieczemy na 180 stopni przez około 15-20 minut. Smacznego! function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp
dom-agi.plJuż nie raz piekłam kokosanki z białek, ale te są o wiele lepsze. Od teraz, będę robić tylko takie. Zawsze dodawałam do piany z wiórkami, odrobinę mąki. Tym razem bez mąki, a z masłem. Natknęłam się na ten przepis w internecie, na jednej z grup kulinarnych. Jeśli zostaną Wam białka to koniecznie zróbcie, są pyszne. Składniki: 3 białka szczypta(...)białek, dodawać po łyżce wiórki z masłem. Wymieszać. Gotową masę wykładać za pomocą dwóch łyżek na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, 15-20 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika pozostawić ciastka na blaszce do wystudzenia i dopiero ściągać z blachy. Przechowywać w puszce
Agusiowe smakołykijest mąka kukurydziana (GMO), nie wspominając już o ich innych "zdrowych" składnikach. Wiem, że znajdzie się ktoś, kto przyczepi się również do moich ciastek. Moim zdaniem są one jednak najmniejszym złem i bez obaw, ba! - z wielką radością, podałam je swojej Jagódce. Była przeszczęśliwa. Najważniejszy był dla niej fakt(...)Będę piec je częściej. Polecam i Wam! Jednym ze składników jest amarantus - świetne źródło żelaza (zawiera go pięciokrotnie więcej niż szpinak) i łatwo przyswajalnego białka. Takie ciasteczka to więc znakomita słodycz dla dzieci cierpiących na anemię. Jeśli zależy nam na maksymalnej wchłanialności substancji zawartych w amarantusie, proponuję namoczyć ziarna na kilka godzin, następnie wysuszyć, zmielić i przygotować ciastka
Jeść, by żyć w zdrowiu