ciastka bez pieczenia - 4014 przepisów (strona:70/268)

Faworki – ciasteczka dla znerwicowanych 208

Uwielbiam tłusty czwartek objadanie się bez opamiętania... w domu smażymy z Mamą zawsze chrust. Jednak w tym roku tak się złożyło, że nie mogłam pojechać do domu więc postanowiłam usmażyć go sama. Nawet się nie spodziewałam, że to takie łatwe Faworki są ciastkami które należy piec w chwilach zdenerwowania- nie ma lepszego sposobu na wyżycie się niż walenie

sierotka maRysia w kuchni
Ciasteczka z wróżbą na Andrzejki 383

macie zbyt dużo czasu możecie skorzystać z trochę oszukanego sposobu na ciastka z wróżbą i zrobić je z malutkich naleśników zapieczonych w piecu - zwija się je bajecznie łatwo, nic się nie kruszy i nie zagina, jednak w smaku są to... cóż, naleśniki :) Składniki na ciastka z wróżbą: (około 12-15 sztuk) 1 białko 3 łyżki cukru 1 łyżeczka(...)ciastek z wróżbą powinno mieć dosyć płynną konsystencję. Przed przygotowaniem ciasta na cienkich paskach papieru wypisujemy wróżby. Oddzielamy białko od żółtka. Ubijamy białko z cukrem i cukrem waniliowym. Rozpuszczamy masło i odstawiamy do przestudzenia. Do ubitej piany dodajemy masło i wodę, miksujemy. Dodajemy mąkę i też miksujemy do połączenia się składników. Na papierze do pieczenia odrysowujemy ołówkiem kółka

Ciastkozercy
KIESZONKOWA OWSIANKA Z OWOCAMI, PŁATKAMI JAGLANYMI, ORZECHAMI... I CYNAMONEM 602

łyżki małych rodzynek (nie trzeba, ale warto) Obrane, bez gniazd nasiennych owoce zmiksować (łącznie miałam390g), wymieszać z ksylitolem, syropem lub miodem, dodać jajka, wsypać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Odstawić na ok.10 minut aż płatki napęcznieją. Następnie przy pomocy metalowych obręczy formować ciastka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ja na jedno ciacho wykładałam kopiastą łyżeczkę ciasta

Smaczne Zdrowe
Szybki Deserek- Marcowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 213

Paulinę . Tematem tego miesiąca jest deser bez pieczenia . Dużo osób nie ma możliwości upieczenia czegoś dobrego w piekarniku, dlatego naszym zdaniem temat jest jak najbardziej trafiony. My postanowiliśmy przygotować coś bardzo szybkiego co przygotowuje się w nie więcej niż 5 minut . Składniki  na 2 porcje: 3 Ciastka korzenne, 1 banan łyżeczka miodu, 100 ml jogurtu (najlepiej

cookpl
Sernik z musem z czekoladowym 185

melakserze lub tłuczkiem w misce). Kakao mieszać z roztopionym masłem aż nie będzie grudek, dodać do ciastek i wymieszać. Wyłożyć na dno tortownicy i dokładnie wygładzić łyżką. Wstawić do lodówki. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C (grzanie góra i dół bez termoobiegu). Masa serowa: Zacząć od przygotowania sera, który należy przepuścić przez maszynkę lub utłuc tłuczkiem(...)jajku, miksując na małych obrotach przez około 30 sekund po każdym dodanym jajku. Masę wylać na spód z ciasteczek, wyrównać powierzchnię i wstawić do środkowej części piekarnika. Piec przez 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni C i piec przez kolejne 90 minut, do czasu aż masa serowa się zetnie (sernik może znacznie urosnąć

Państwo Wojtczuk gotują
Ciastka z maszynki 259

. Przed pieczeniem można wycisnąć pasek marmolady na każde ciacho, albo upiec bez dodatków i po wystudzeniu moczyć w polewie czekoladowej, posypkach i wiórkach. Składniki: 500 g mąki pszennej 200 g margaryny (ja zawsze używam Kasi) 30 g smalcu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru (z maleńką górką) 1 łyżka gęstej śmietany(...)cukier waniliowy sól, szczypta Do przybrania: marmolada polewa posypka wiórka kokosowe Wykonanie: Mąkę przesiać do miski razem z solą i proszkiem do pieczenia. Do mąki dodać margarynę i smalec. Posiekać dokładnie tak aby powstały maleńkie grudki. Żółtka ubić na puszystą masę razem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym i dodać do mąki razem ze śmietaną. Szybko zagnieść, ciasto owinąć

Blondynka Gotuje
Bezglutenowy tort RENIFER p. Angeliki i Moniki – danie konkursowe 179

powinny być dużo grubsze niż standardowe ciastka, aby się nie połamały). Przełożyć je na blachę przykrytą papierem do pieczenia. Piec w 170’C ok 15 minut, zależnie od grubości (najlepiej wyciągnąć kiedy brzegi już się bardzo rumienią). Resztę ciasta rozwałkować, pociąć w kwadraciki i wyciąć jajowaty nosek (te mają być cieńsze). Piec ok 10 minut. Rogi pozostawić(...)kakao, przyprawami, proszkiem do pieczenia i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć formę. Wlać ciasto i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). Piec bez termoobiegu i unikać uchylania

CoolinarniePL
Zdrowe batony TWIX – bezglutenowe i wegańskie 136

batoników. Składniki na ciastko: – 125g mąki kokosowej – 70g oleju kokosowego – 20g cukru kokosowego – 1 łyżeczka syropu daktylowego/klonowego Mąkę, cukier i olej mieszamy, na koniec dodajemy syrop i dokładnie łączymy. Tak przygotowane ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy 10 x 20cm (im węższa i dłuższa tym lepiej) i pieczemy w 180 stopniach przez(...)masłem orzechowym i ziarenkami wanilii na gładką masę. Tak przygotowaną masę rozsmarowujemy równomiernie po upieczonym ciastku i wkładamy do zamrażarki na 30 minut. Składniki na czekoladę: – 200g gorzkiej czekolady *opcjonalnie: 1 łyżka oleju kokosowego Czekoladę roztapiamy z olejem koksowym (lub bez) w kąpieli wodnej lub mikrofali. Ciasto z karmelem wyciągamy z zamrażarki i kroimy na mniejsze batony

Be Fit Be Strong
Ciasteczka żytnie słodzone daktylami 184

odrobinę mąki lub masła.)   Ciasto rozwałkować i powycinać z niego dowolne kształty. (Mi wyszło 31 serduszek.)   Ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do uprzednio rozgrzanego piekarnika. Piec około 15 minut w 180 stopniach. (*) Masło klarowane można zastąpić zwykłym (należy go dodać 30% więcej od sklarowanego).  Oprócz tego, że masło sklarowane jest bardziej(...)daktyli i ciasto ponownie wymieszać. (***) Ciasteczka słodzone samymi daktylami będą dość miękkie. Jeśli wolicie ciasteczka bardziej chrupiące - dodajcie 2 łyżeczki cukru brązowego/trzcinowego. Dzięki procesowi karmelizacji zachodzącego podczas pieczenia - ciastka będą twardsze i chrupiące

Di gotuje
TORCIK POKUSA 195

którym ułożyłam warstwę kremu z mascarpone i roztopionej gorzkiej czekolady. Całość udekorowałam bitą śmietaną wymieszaną z pokruszoną bezą oraz pokrojonymi, świeżymi figami, które dodatkowo skropiłam waniliowo-miodową polewą. SKŁADNIKI na tortownicę o średnicy 18-20 cm SPÓD 190 g ciastek maślanych lub deserowych 50 g rozpuszczonego masła KREM CZEKOLADOWY 500 g serka mascarpone (powinien być schłodzony) 1-2 łyżki(...)łyżki płynnego miodu 1 łyżeczka soku z cytryny ziarenka wyłuskane z 1/2 laski wanilii DODATKOWO: starta czekolada WYKONANIE Dno tortownicy o średnicy 18-20 cm wykładamy papierem do pieczenia, zapinamy obręcz. SPÓD : Ciasteczka drobno kruszymy lub rozdrabniamy w malakserze. Mieszamy z roztopionym masłem i przygotowaną masą wykładamy dno tortownicy, mocno dociskając i uklepując. Wstawiamy do lodówki. KREM : Czekoladę rozpuszczamy

cool and minty
Krajanka piernikowa – miękkie pierniczki bez leżakowania 161

ciężko po spróbowaniu, skończyć na jednym. Pierniki Przepis pochodzi stąd, j ednak zmieniłam ilość dodawanej przyprawy do piernika i dodałam kakao. Print Recipe Krajanka piernikowa Mięciutkie, aromatyczne pierniczki, bez konieczności leżakowania, idealne do upieczenia tuż przed Świętami. Ingredients Ciasto 550 g mąki pszennej 650 200 g mąki żytniej pełnoziarnistej 200 g cukru 125 ml wody 300 g miodu dałam(...)tężeć.  Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni. Z ciasta forujemy wałeczki z których tniemy niewielkie kawałki – dokładnie jak przy kopytkach. Ciastka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 20 min – ciastka mają być ładnie wyrośnięte ale nie przepieczone. Studzimy i smarujemy lukrem. Lukier Do miseczki wsypać cukier puder, dodać 1 łyżkę białek

Mieszam w Garnku
Fit ciasteczka jeżyki 160

mojej wersji to ciastka bezglutenowe i bez dodatku laktozy. Oczywiście jeśli chcesz możesz zamienić jogurt kokosowy na grecki, użyć zwykłej czekolady, zamiast tej wegańskiej i zamienić mąkę orkiszową na gryczaną. Przetestowałam wszystkie zamienniki i mogę zaświadczyć, iż w każdej wersji ciasteczka są przepyszne Uwierzcie, posmakują nawet największym miłośnikom słodkości i miłośnikom tradycyjnych słodyczy Pieczcie i dajcie znać(...)blasze do pieczenia. Piecz ok. 18 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. W tym czasie przygotuj karmel. Daktyle zalej wrzącą wodą i odstaw je na ok. 5 minut. Odcedź wodę, dodaj masło orzechowe i całość zmiksuj. Do masy daktylowej dodaj orzeszki i wymieszaj. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Na upieczone i lekko wystudzone ciastka nakładaj masę daktylowo

365 dni dookoła kuchni
Ciastka,którymi udobruchasz współlokatorów 251

pyszne,najlepsze ciastka jakie jadłem, daj przepis...ejjj a ma ktoś może do nich trochę mleka? Kiedy zrobisz znowu?! Ciastka piekę dziś po raz piąty.A chcę przypomnieć,że nasz pierwszy raz z ciastkami był...5grudnia. A zapomniałabym-są idealne by udobruchać współlokatorów. Albo ich porozpieszczać. Niech coś maja z tego,że mieszkamy razem! Składniki: 1kostka masła(...)bez są pyszne! *rozgrzać piekarnik do 200 stopni Celsjusza, a w czasie rozgrzewania...* 1. Miękkie masło zmiksować wraz z cukrem i jajkiem. 2. Dodać przesianą mąkę,sodę i sól. 3. Zmiksować lub wymieszać ręcznie 4. Dodać  czekoladę i szklankę bakalii. Wymieszać. 5. Formować w kulki wielkości orzecha włoskiego. Spłaszczać. 6. Układać na sylikonowej macie/papierze do pieczenia

U Fiolki
Ciastka,którymi udobruchasz współlokatorów 182

pyszne,najlepsze ciastka jakie jadłem, daj przepis...ejjj a ma ktoś może do nich trochę mleka? Kiedy zrobisz znowu?! Ciastka piekę dziś po raz piąty.A chcę przypomnieć,że nasz pierwszy raz z ciastkami był...5grudnia. A zapomniałabym-są idealne by udobruchać współlokatorów. Albo ich porozpieszczać. Niech coś maja z tego,że mieszkamy razem! Składniki: 1kostka masła(...)bez są pyszne! *rozgrzać piekarnik do 200 stopni Celsjusza, a w czasie rozgrzewania...* 1. Miękkie masło zmiksować wraz z cukrem i jajkiem. 2. Dodać przesianą mąkę,sodę i sól. 3. Zmiksować lub wymieszać ręcznie 4. Dodać  czekoladę i szklankę bakalii. Wymieszać. 5. Formować w kulki wielkości orzecha włoskiego. Spłaszczać. 6. Układać na sylikonowej macie/papierze do pieczenia

Fiolka w kuchni