jeszcze wrzucić na bloga. Zaproponował desery właśnie. Coś napomknął o jakimś deserze w pucharkach, jakiś kogel mogel, ale spojrzałam tylko na niego i powiedziałam, żeby zapomniał. Ale, ale … ciastka będą dobrym pomysłem. Jakieś zimowo-świąteczne, ale nie piernikowe. Sporo ludzi pyta o ciastka na święta, które nie mają nic wspólnego z pierniczkami. Proszę bardzo(...)wiedziałam na początku jak ugryźć temat ciastek, bo jak wiecie jestem deserowym beztalenciem. Mam na szczęście stare babcine książki kucharskie (z lat 70), które nigdy nie zawodzą. Zajrzałam do spisu treści i w sumie od razu wiedziałam, które ciastka zrobię. Cytryna i migdały? Oo taaak. Przepis jednak nie do końca się u mnie sprawdził, ciasto się okrutnie kleiło
KardamonovyMoże już widzieliście kiedyś te ciastka na moim instagramie , bo w końcu tylko półtora roku temu obiecałam, że niebawem wstawię przepis... Tutaj też ostatnio cicho.. Tak, wiem. Na tytuł "influłenserki roku" nie mam co liczyć 😂 Ale, ale! Jak to się mówi "nie matego złego..." i tak dalej. W końcu nadchodzi Hallloween i kościste wypieki są jak najbardziej wskazane(...)Oczywiście, przymusu nie ma. Można sobie wyciąć co tylko się chce lub jaką foremkę się ma. CO BĘDZIE POTRZEBNE DO PRZYGOTOWANIA CIASTEK? masło - powinno być miękkie, w temperaturze pokojowej, żeby dało się utrzeć; cukier puder trzcinowy - nie jest zbyt popularny w sklepach, ale można go zastąpić zmielonym w młynku drobnym cukrem trzcinowym lub zwykłym cukrem puderm (to może odrobinę
Pełny talerzKorzenny krem ciasteczkowy z kruchych ciastek speculoos. Ciastka speculoos są tradycyjnym świątecznym wypiekiem w Belgii i Holandii. Wypiekane w okresie 6 grudnia, nazywane są inaczej ciastkami Świętego Mikołaja. Swój korzenny aromat maślane ciasteczka zawdzięczają cynamonowi, imbirowi, goździkom i gałce muszkatołowej. Z pewnością miałeś okazję skosztować podobnych ciastek wielokrotnie, w restauracjach często można otrzymać je jako dodatek(...)filiżanki kawy. Ciasteczkowy krem speculoos to nic innego jak smarowidło ze zmiksowanych korzennych ciastek. Krem z pewnością zasmakuje smakoszom Nutelli i masła orzechowego, możesz nakładać go na tosty, naleśniki, gofry. Może posłużyć jako krem do przełożenia tortu lub tartaletek. Mnie osobiście urzekł jego wciągający słodki smak z nutą korzennej goryczki. W głowie pojawił mi się pewien plan na przygotowanie
ProstePesto.plczytania: 2 min Dziś proponuję przepis na przepyszne ciasteczka podwójnie czekoladowe z dodatkiem białej i ciemnej czekolady. Poza czekoladą ciastka mają w sobie mnóstwo orzechów i suszonej żurawiny. Ciastka można wypiekać na dwa sposoby, bardziej wypieczone chrupiące z zewnątrz i w środku. Można też upiec wersję chrupiącą z zewnątrz, ale z mięciutką w środku. Stopień wypieczenia regulujemy wielkością(...)chwilę do lodówki lub zamrażalnika, aby się schłodziło. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 - 190 st C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Przy pomocy łyżki do lodów nakładać ciastka zachowując odstępy między ciastkami. Ciastka delikatnie spłaszczyć. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec przez 15 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, przełożyć na kratkę, wystudzić. Smacznego! Notes Ciastka
SprawdzonaKuchnia.plzamian dodajcie mąkę pszenną. Namawiam jednak, żebyście spróbowali dokładnie poniższego przepisu, jest naprawdę super ! Jeśli szukacie przepisów na ciasteczka, to zapraszam do wypróbowania wspaniałych ciastek limonkowo-cukrowych lub ciastek z marcepanem. Print Ciasteczka Linzer .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Austriackie ciasteczka z mielonych migdałów i dżemu Course Desery Cuisine Austriackie Keyword jajka, migdały(...)pieczenia wyłożyć papierem. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st . C. Schłodzone ciasto wyjąć na podsypany mąką blat i rozwałkować na cienki placek (około 4mm). Przy pomocy okrągłej foremki do ciastek o średnicy 5 cm, wykroić ciasteczka. W połowie z nich wyciąć (małą foremką) na środku dziurkę , serduszko lub choinkę. Ciastka układać na blaszce zachowując niewielkie odstępy. Blachę
SprawdzonaKuchnia.plzdrowszymi wersjami ciastek. Dziś zapraszam na pełnoziarniste ciastka orkiszowe bez dodatku cukru. Jeśli lubicie cukier, to oczywiście możecie go dodać do środka, ja jednak zastąpiłam go erytrolem. Ciastka w smaku są kruche, nie za słodkie i w smaku naprawdę dobre. Dlaczego piszę, że są dobre? Bo często niestety potrawy z dodatkiem lub tylko z mąki pełnoziarnistej, szumnie(...)zwane dietetycznymi, są bez smaku lub jak mówi mój mąż „smakują styropianem”. Nie wiem, czy to kwestia dobrej jakości mąki, czy przepisu Te pełnoziarniste ciastka orkiszowe, powinny z powodzeniem zastąpić chętkę na słodki smak. Mogą również być podstawą jakiegoś ciasta i stanowić np. spód sernika. Na zdjęciu poniżej pokazuję wam jak wyglądają ciastka pieczone z dwoma
Mieszam w Garnkuśmietany 30% (ubitej) Wszystkie składniki na masę serową umieszczam w misce i mieszam. Mogę przystąpić do składania ciasta. Na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia układam 16 ciastek (4 x 4, jeśli macie trochę większą blaszkę, nic się nie stanie, dopasujcie ciastka, a ciasto będzie po prostu troszkę niższe). Ciastka skrapiam 1/3 ponczu. Na ciastka wylewam(...)rozpuszczoną czekoladę (opcjonalnie). Na czekoladę (lub ciastka) wylewam połowę masy serowej, a na masie serowej układam znowu ciastka (4 x 4). Na ciastkach rozprowadzam delikatnie kajmak i dżem (jeśli wybierzecie ten wariant). Kolejna warstwa to znowu ciastka, które skrapiam 1/3 ponczu, a na ciastka przychodzi druga połowa masy serowej i ponownie ciastka, które skrapiam
Słodki sentymentpyszne domowe ciasteczka a`la oreo. Ciastka są bardzo smaczne, proste w przygotowaniu i mocno czekoladowe :). Do przygotowania ciastek będziemy potrzebowali: Z podanej porcji wyjdzie około 45 ciastek, użyłam foremki o średnicy około 4 cm 200 g mąki pszennej (do typu 550) 120 g masła o temperaturze pokojowej (miękkie) 80 g cukru pudru 40 g kakao ciemnego(...)ciastkami wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C, na środkową półkę i piekę około 10-11 minut. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Upieczone ciastka zdejmuję z blachy i piekę następną partię ciastek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciastka mam już od pieczone i wystudzone teraz przygotuję nadzienie: Do rondelka przekładam połamaną czekoladę, dodaję
Uwaga Babcia Gotujepokruszone ciastka Oreo, wylałam całość na wcześniej przygotowany, cieniutki spód (również z ciastek Oreo) i upiekłam. Nie dodałam do masy sernikowej żółtek, aby sernik pozostał w tonacji ciastek, czyli czarno-biały i dodatkowo przykryłam go na czas pieczenia folią aluminiową, aby się nie zezłocił. Gotowy, schłodzony sernik przykryłam czapą z bitej śmietany i posypałam ciastkami. Efekt(...)Ciasto wyszło bardzo dobre, aksamitne, ciastka Oreo nadały mu ten szczególny posmak, ale nie dominowały nad całością. Świetnie smakowało z filiżanką gorącej kawy z mlekiem:) Ogólnie sernik mnie nie zachwycił jakoś szczególnie swoim smakiem, ale z czystym sumieniem mogę napisać, że jest naprawdę bardzo smaczny i na pewno jeszcze nie raz wrócę do tego przepisu:) Polecam!UWAGA:Do całego
Słodko-Słony Świat Ilonywlać śmietankę i syrop buraczany, wsypać cukier i podgrzewać do stopienia czekolady. Wsypać żurawinę i migdały. Dobrze wymieszać. Na każdy kwadrat ciasta nałożyć nadzienie. Rogi zawinąć do środka, skleić. Ciastka posmarować białkiem i posypać cukrem. Piec w temp.180stop. 20-25 minut. Przygotowując nadzienie możemy je modyfikować. W oryginalnych ,duńskich zazwyczaj są migdały mielone
Kulinarny karnet Christopheramasła -2 jajka -1 łyżeczka proszku do pieczenia -szczypta soli 1. Roztapiamy masło 2. Mieszamy suche składniki 3. Dodajemy masło i jajka 4. Dokładnie wszystko mieszamy 5. Formujemy ciastka i układamy na papierze do pieczenia 6. Pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni
Diteczjogurt naturalny. Połączyć z suchymi składnikami. Zagnieść ciasto. Następnie na rękę wziąć trochę ciasta, rozpłaszczyć, na środek nakładać odrobinę kremu czekoladowego. Formułować kule, spłaszczyć. Zresztą ciasta postępować analogicznie. Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 10-15 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówNasz sprawdzony przepis na szybkie ciasteczka kruche na oleju sprawi, że wszystkie składniki wymieszasz w 5 minut i to bez użycia miksera, a pieczenie zajmie Ci nie dłużej niż kolejne 15 minut! Do przygotowania tych ciastek nie potrzebujesz żadnych foremek i specjalnych wykrawaczy. Są tak łatwe i niezawodne, że możesz zrobić je w mgnieniu oka, w dowolnym momencie, zawsze wtedy(...)masz na nie ochotę! Te łatwe ciasteczka z cukrem wyróżnia idealna słodycz, kruchość oraz przepis, który zawiera mało składników. Idealne ciasteczka na szybko z niczego, a jednocześnie na każdą okazję! Podobnie jak nasze ciasteczka orzechowe bez mąki, sprawdzą się jako szybkie ciasteczka świąteczne, do codziennej kawy, dla dzieci i na imprezę. Wiem, że nie wszyscy są fanami kruchych ciastek
Kuchnia Na Wypasieciasteczka amoniaczki przyniesie Ci niezapomniane doznania smakowe. Te małe, chrupiące wypieki doskonale sprawdzą się na każdą okazję. Gotowi? Rozpocznijmy przygodę w kuchni! Ciasteczka z amoniakiem – czym są? Ciastka z amoniakiem, zwane również ciasteczkami amoniaczkami, to tradycyjne, kruche ciasteczka, które wyróżnia niepowtarzalny smak i delikatna kruchość. Amoniak (amoniak w proszku) to sekret tego przepisu, nadający ciastkom charakterystyczną strukturę(...)Ciastka te są popularne na całym świecie, szczególnie w krajach skandynawskich. Składniki na ciasteczka amoniaczki Oto lista składników, które będą Ci potrzebne: Składniki: Ilość: Mąka pszenna 250 g Cukier 100 g Masło 200 g Amoniak w proszku 1 łyżeczka Jajko 1 sztuka Przygotowanie ciasteczek amoniaczki Oto kroki, które musisz podjąć, aby przygotować te aromatyczne ciastka: W dużej misce
Ania i Marcin gotująCiasteczka Linzer pochodzą z austriackiego miasta Linz. Są to kruche ciasteczka maślane, na które ciasto powstaje z połączenia mąki pszennej z mąką migdałową, masłem, cukrem, cynamonem i skórką cytrynową. Gotowe ciasto jest wałkowane, po czym wycinane są z niego ciastka o różnych kształtach. Najczęściej ciastka mają okrągły kształt, lecz równie popularne są formy w kształcie serca. Po upieczeniu dwa ciasteczka(...)składa się ze sobą, przy czym górne ciastko ma wyciętą pośrodku dziurkę, przez którą widać dżem. Po złożeniu, gotowe ciasteczka należy lekko oprószyć cukrem pudrem. Jeśli nie robiliście jeszcze tych ciasteczek, polecam poniższy przepis na ciasteczka Linzer . Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Ciasteczka Składniki na ciasteczka Linzer. 12 dkg masła 12 dkg cukru pudru
MeCooksdyniowe z czekoladową pajęczyną Nieśmiertelna dynia powraca Kontynuujemy serię przepisów z udziałem dyni . Tym razem dla odmiany na słodko, a przy okazji także halloweenowo. Są to bowiem keto ciastka dyniowe z pajęczyną z czekolady. Jako inspirację posłużył mi ten przepis . Jest bardzo udany. Kiedyś robiłam już ciasto dokładnie według tego przepisu i było super. Niestety nie trafiło(...)bloga, bo jego zdjęcia zaginęły wraz z ukradzionym aparatem… Dzisiejsze ciastka są natomiast wariacją na jego temat. W wersji mini. Ze względu na swoje rozmiary idealnie nadadzą się na imprezę z okazji Halloween . Halloween motywem przewodnim Muszę przyznać, że ciastka te oferują bardzo przyjemne połączenie smaków. Mus dyniowy jest lekko cytrusowy, a aksamitny krem z nerkowców stanowi idealne
Modern Cave Girlupchnąć coś zdrowego! Na przykład płatki owsiane! Moje ciastka świetnie się sprawdzą jako drugie śniadanie lub nawet jako pierwsze śniadanie w wersji na wynos. Milenka z dumą nosi ciastka do szkoły na 2 śniadanie lub „podwieczorek” i zazwyczaj pakuję ich trochę więcej, bo wśród dzieciaków łatwo znaleźli się amatorzy płatków owsianych w ciastkach. Słodycz ciastek(...)łyżka płatków migdałowych 1 płaska łyżeczka cynamonu śliwki na wierzch (u mnie po 2 węgierki na ciastko) Wszystkie składniki (oprócz śliwek) wymieszać dokładnie w dużej misce, tworząc dosyć gęstą masę. Na silikonowej macie lub wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, uformować 12 okrągłych, płaskich ciastek. Na wierzch ciasteczek wyłożyć pokrojone śliwki, dowolnie nimi dekorując ciasteczka. Piec 25 minut w temperaturze
DietologUpiekłam dzisiaj ciągnące ciastka z daktylami dla koleżanek do pracy. Moja kolejka na przyniesienie coś słodkiego do popołudniowej kawy. Lubicie daktyle? Słodkie i ciągnące ciastka są niesamowite. Zazwyczaj używam daktyle do wyrobu bars bez pieczenia. Świetnie łączą wszystkie składniki w jedną całość. Poza tym są bardzo słodkie, więc nie potrzeba dodawać aż tyle rafinowanego cukru. Piekłam kiedyś ciasto(...)daktylami . Mięciutkie ciastka z daktylowym nadzieniem to po prostu bajka. Dlatego ciastka z daktylami wydawały mi się dobrą propozycją na deser. Moje oczekiwania zostały w pełni spełnione! Ciastka z daktylami przypominają te z kawałkami czekolady i są miękkie, lekko ciągnące. Najlepiej użyć mięsiste daktyle o cienkiej skórce. Irańskie są najlepsze, zwłaszcza teraz w sezonie. U mnie takie
codojedzenianieco pikantnymi ciastkami dyniowymi! W grze potrzebujecie przynajmniej 80 poziomu, aby móc je stworzyć, ale u nas wystarczy Wam tylko szczera chęć i kilka podstawowych itemków! Zobacz, jak ciastka wyglądają w grze DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA 1 PORCJA - KLIKNIJ! w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. PUREE Z DYNI (20 min + 60 min pieczenia) Ten krok warto uczynić(...)większa skalę – najlepiej zrobić sobie dużą partię z jednej, porządnej dyni i zamrozić na kolejne ciastka. Piekarnik nastawiamy na 200 stopni. W międzyczasie zajmujemy się dynią – myjemy ją, kroimy w ćwiartki i wydrążamy pestki wraz z gąbkowatym miąższem ze środka (pestki warto ususzyć i zjeść zawartość). Następnie kroimy ćwiartki w mniejsze kawałki, najlepiej podłużne łódeczki. Pokrojoną dynię wkładamy
Nerds Kitchencałkowitego ostygnięcia. Ciasteczka mają strukturę piaskową, są maślane i rozpływają się w ustach. Są po prostu pyszne! Oczywiście posyp cukrem pudrem. Z tej porcji wyjdzie gdzieś około 2o ciastek. Mnie wychodzi więcej bo robię mniejsze
Z Kuchni Do Kuchnitakże do formowania burgerów oraz porcjowania sałatek. Świetnie nadadzą się też do deserów na zimno, więc przede mną jeszcze kilkanaście możliwości na ich sprawdzenie. W sklepie forma na ciastka kosztuje 28,80 zł. Obręcze są funkcjonale i eleganckie, więc mogą się też nadawać na prezent. Na stronie sklepu możecie zakupić także inne akcesoria kuchenne , których być może akurat potrzebujecie
Pasja Smakubyłam przekonana do tych ciastek. I nie chodzi mi o ich smak, bo wertując skład wiedziałam, że będą smaczne. Maślane, zupełnie „zwyczajne”. Jest masło, cukier, jajka, mąka taka i siaka, prosty skład. I wczoraj postanowiłam, że te ciastka w końcu zrobię. Musiałam sobie tylko przypomnieć gdzie upchnęłam maszynkę, którą wiele lat temu dostałam od teściowej(...)wyrobię źle ciasto, że masło będzie za zimne, że maszynka okaże się jednak niewypałem, na pewno coś spartolę. Czytałam więc internety, studiowałam przepisy i postanowiłam zrobić ciastka z bloga i love bake . Przygotowałam sobie wszystkie składniki, wymiąchałam, potem nastąpił pierwszy kontakt z maszynką. W sumie prosta w obsłudze, może z 10-12 końcówek, nie no, to się nie może
Kardamonovybyłam przekonana do tych ciastek. I nie chodzi mi o ich smak, bo wertując skład wiedziałam, że będą smaczne. Maślane, zupełnie „zwyczajne”. Jest masło, cukier, jajka, mąka taka i siaka, prosty skład. I wczoraj postanowiłam, że te ciastka w końcu zrobię. Musiałam sobie tylko przypomnieć gdzie upchnęłam maszynkę, którą wiele lat temu dostałam od teściowej(...)wyrobię źle ciasto, że masło będzie za zimne, że maszynka okaże się jednak niewypałem, na pewno coś spartolę. Czytałam więc internety, studiowałam przepisy i postanowiłam zrobić ciastka z bloga i love bake . Przygotowałam sobie wszystkie składniki, wymiąchałam, potem nastąpił pierwszy kontakt z maszynką. W sumie prosta w obsłudze, może z 10-12 końcówek, nie no, to się nie może
KardamonovyCiastka z kremem to dokładnie ciastka brownie z kremem o smaku malinowym. Czyli mocno czekoladowe z dodatkiem pysznego kremu doprawionego liofilizowanymi malinami. Ciacha wyszły idealnie czekoladowe. Trzeba na nie troszkę uważać, żeby nie siedziały zbyt długo w piekarniku. Wtedy będą troszkę za suche. 10 minut w zupełności im wystarczy. Oczywiście nie ma potrzeby robienia kremu. Można wcinać ciastka(...)pyszne. Ale z dodatkiem kremu są jeszcze smaczniejsze i wyglądają troszkę jak popularne kiedyś „markizy”. Pyszny wypiek. A do tego przygotowuje się je naprawdę bardzo szybko Ciastka z kremem składniki na 24 sztuki (czyli wychodzi 12 par) Ciasta brownie: 200 g czekolady gorzkiej 70% kakao 80 g masła 2 jajka 100 g cukru 80 g mąki czubata
RelaxtimeCzas czytania: 2 min Czekoladowe ciastka z chilli smakują lepiej niż z najlepszej cukierni. Ciastka są z kategorii ciężkich i sycących, podane z filiżanką kawy zaspokoją nawet największy głód. Swoją wyjątkowość zawdzięczają ciemnej czekoladzie i sproszkowanej papryczce chilli. Chilli delikatnie podkreśla smak ciemnej czekolady i idealnie do niej pasuje. Takie ciastka fantastycznie rozgrzewają i dają zastrzyk energii(...)względu na dodatek papryczki chilli nie polecam ciastek dla małych dzieci, natomiast dorosłych zachęcam do spróbowania! Przygotowanie ciastek jest bardzo proste, więc jest to idealny deser, który można przygotować tuż przed przyjściem gości. Print Ciastka czekoladowe z chilli .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Czekolada i chilli fantastyczne połączenie. Course Ciastka Cuisine
SprawdzonaKuchnia.plwystudzeniu możemy przechowywać je w szczelnie zamkniętym pojemniku. Mogą spędzić tam nawet kilka tygodni, choć to raczej niemożliwe, bo znikają błyskawicznie. Prawda, że proste? Zapraszam i życzę smacznego! Print Ciastka limonkowo-cukrowe .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Delikatne ciastka o niesamowitym zapachu i smaku. Course Ciastka Cuisine Polska Keyword limonka Prep Time(...)Porcję ciasta odmierzać przy pomocy łyżki do nakładania lodów, każdą kulkę ciasta obtoczyć w cukrze, a następnie położyć na blachę zachowując odstępy między ciastkami - powiększają znacznie swoją średnicę. Ciastka piec przez 10 - 15 minut - na złoty kolor. Ciastka studzić na kratce, (delikatnie przenieść je na kratkę z całym papierem), po całkowitym wystudzeniu ciastka można przechowywać
SprawdzonaKuchnia.plzbliżają się wielkimi krokami czas zacząć myśleć o menu na świąteczny stół, prezentach i smakołykach, którymi poczęstujemy bliskich. Dzisiejszy przepis na ciastka piernikowe będzie idealny jako słodki upominek! Ciastka są bardzo smaczne o wyraźnym aromacie przypraw, które nieodzownie kojarzą się z zimą, choinką i świętami. Delikatne i lekkie ciasto rozpływa się podczas pieczenia, tworząc olbrzymie ciacha podobne(...)sposób będą naprawdę duże i cieniutkie. Po upieczeniu należy delikatnie przenieść na kratkę, aby ostygły, najlepiej przenieść je chwytając za papier, na którym się piekły. Zróbcie to delikatnie, ponieważ ciastka zaraz po upieczeniu są bardzo delikatne i miękki. Dopiero po całkowitym wystudzeniu ich wierzch twardnieje, tworząc chrupiącą skórkę. Teraz możecie pięknie zapakować i prezent gotowy! Print Ciastka piernikowe
SprawdzonaKuchnia.plfirmy Frank&Oli . Zobaczym czy warto po nie sięgnąć. Nazwa: Wysoko proteinowe ciastka zbożowe oraz baton energetyczny zbożowo-energetyczny. Firma: Frank&Oli Skład: Ciastka proteinowe – mąka pszenna, mieszanka białek roślinnych (białko pszenne, izolat białka grochowego), płatki owsiane 13%, czekolada deserowa 12% [cukier, masa kakaowa, masło kakaowe, emulgator: lecytyna (z soi), aromat], cukier trzcinowy(...)rzepaku), witamina C 0,3%, naturalne ekstrakty z żeń-szenia 0,2%, aromat naturalny, błonnik grochowy kofeina naturalna 0,07%. Czekolada deserowa: masa kakaowa minimum 55%. Masa netto: Ciastka proteinowe – 40g, Baton energetyczny – 45g Wartości odżywcze: Ciastka proteinowe – 40g/ 170,4 kcal, tłuszcz – 5,8g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,2g, węglowodany
Candy PandasWitam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na kruche ciastka. Ciastka są bardzo pyszne, kruche i będą smakowały każdemu dziecku, idealnie nadają się również do podania do herbaty lub kawy. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania ciastek będziemy potrzebować: Z podanych proporcji wyjdzie 2 blachy ciastek 150 g mąki pszennej (typ 450, 500 lub 550) 100 g mąki(...)cukru pudru 150 g masła lub margaryny (o temperaturze pokojowej) 3 żółtka ugotowane na twardo (jajka L) otarta skórka z połowy cytryny 1 łyżeczka cukru waniliowego foremki do ciastek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem: Kruche ciastka Przygotowanie: Do miski przekładam wszystkie składniki na ciasto, żółtka przecieram przez sitko. Ciasto zagniatam w misce, tak żeby składniki
Uwaga Babcia GotujeCynamonowe ciastka krajanka to najprostsze ciastka jakie można upiec. Przyprawiłam je cynamonem, kardamonem, perłowym cukrem i muszę stwierdzić, że po tych zabiegach przypominają w smaku cynamonowe bułki . Cynamon w cieście czy w ciasteczkach uwielbiam. Właściwie cynamon nauczyłam się jeść w Szwecji, bo Szwedzi mają bzika na punkcie cynamonu. Podobnie jest z kardamonem… Te ciastka nazywają się(...)się bardzo szybko, a dla urozmaicenia można dodać cynamon i kardamon. Żeby było jeszcze ciekawiej można posypać perłowym cukrem…i tak dalej, i tak dalej…Smaczności! Cynamonowe ciastka wymagają niewielu składników, dlatego lubię je piec. Co ja piszę! Ja lubię piec wszystkie ciastka! Jeśli mam nagłą ochotę na coś słodkiego to mój wybór pada na ciastka
codojedzeniarazem, nie na gotowca, a na przygotowania ciastek w domu. I nigdy więcej sklepowych. NIGDY ! Domowe ciastka francuskie, smakują wybornie. Najlepsze jeszcze ciepłe, prosto z piekarnika. Swoje ciastka wypełniłam budyniem oraz gęstym dżemem truskawkowym . Do ich przygotowania użyłam gotowe ciasto francuskie. Czego jak czego, ale ciasta francuskiego nie chce mi się samodzielnie gnieść. PRZEPIS NA FRANCUSKIE CIASTKA Z BUDYNIEM I DŻEMEM Składniki na ciastka francuskie: 1 opakowanie ciasta francuskiego 250 ml mleka 1/2 torebki budyniu waniliowego 1 łyżka cukru 1 jajko około 100 g gęstego dżemu Dodatkowo: 1 jajko 3 łyżki cukru Wykonanie francuskich ciastek z nadzieniem: W rondlu zagotować 200 ml mleka z dodatkiem cukru. Proszek budyniowy rozrobić w pozostałym mleku
kolorowotorcikowoCiastka owsiane z rodzynkami Ostatnio na blogu pojawiało się sporo wytrawnych przepisów. Czas na mały odwrót. Dzisiaj chcę Wam przedstawić bardzo prosty przepis na ciastka owsiane z rodzynkami . Ciastka są banalne w wykonaniu i de facto jedyne czego potrzebujemy, to poza składnikami, jedna miska i piekarnik. Zrobienie tych ciastek zajmie mniej czasu niż nie jednej osobie(...)zebranie się do wyjścia po ciastka do sklepu. Ciastka bez dodatku cukru, są słodkie i smaczne, a to za sprawą rodzynek oraz bananów. Natomiast jeśli bardzo lubisz słodycze, to radziłbym jeszcze trochę dosłodzić cukrem lub innych słodziwem. Dla osób, które nie tolerują glutenu, chciałbym przypomnieć, że płatki których powinny użyć, aby otrzymać upragnione ciastka owsiane bezglutenowe , muszą
BlendmanWitam serdecznie Podzielę się przepisem na pyszne ciastka Amerykanki, który otrzymałam od jednego z moich widzów na Youtube o nazwie „Merkawa 22”, jestem bardzo wdzięczna za przepis ponieważ ciastka są znakomite i bardzo pyszne. Polecam wypróbować przepis jeżeli ktoś jeszcze takich ciastek nie piekł . Będziemy potrzebować: z podanych proporcji wyjdzie około 30 ciastek 420 g mąki(...)lepką konsystencję. Pieczenie ciastek: Tak przygotowane ciasto nakładam łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto nakładam w dużych odstępach (na jednej blasze mieści się 12 szt ciastek). Blachę z ciastkami wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na środkową półkę, piekarnik mam ustawiony na grzanie góra/dół bez używania termoobiegu. Ciastka piekę około
Uwaga Babcia GotujeDzisiaj będzie zwijać. Zwiniemy pyszne rogaliki nadziewane powidłami . Są kruche, same w sobie niezbyt słodkie a zamiast jajek do ciasta wykorzystamy dynię. Będzie takie małe przemytnictwo
Smaczna PyzaPyszne, maślane ciasteczka z suszoną żurawiną. Polecam, bo są naprawdę smaczne i szybko znikają z talerza. Składniki: 2 szklanki mąki, 0,5 szklanki cukru, 2
Aga w kuchniSkładniki: 1 szklanka mąki, 1 szklanka kaszy manny, 1/4 szklanki cukru, 1 jajko, 100 g masła, płatki migdałowe, szczypta przyprawy do deserów Kamis Specialite. Przygotowanie:
Aga w kuchniSkładniki: 1 szklanka cukru pudru, 1,8 szklanki mąki, 180 g masła, 1 jajko, 1 żółtko, kilka kropli olejku waniliowego, szczypta soli, do dekoracji: 60 g
Aga w kuchniPrzepis na te ciasteczka pochodzi ze strony mojeciasto.pl z Akademii Pieczenia. Składniki: 125 g masła, 1 szklanka mąki, 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki cukru
Aga w kuchniSkładniki: 500 g mąki, 1 jajko, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżeczki cukru waniliowego, 150 g cukru, 350 g masła, 2 łyżki kakao, 1 garść
Aga w kuchni