ciasteczka - 38923 przepisów (strona:319/2595)

Ciasteczka maślane 78

Ciasteczka maślane z marmoladą to idealny szybki dodatek do kawy. Jeśli macie ochotę na domowe maślane ciasteczka, to gorąco polecam poniższy przepis. Robi się je bardzo szybko, a smakują wyśmienicie. Ciasteczka maślane przepis K The post Ciasteczka maślane appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Welsh cakes- ciasteczka z patelni 103

którą miałam przyjemność otrzymać do testowania. Patelnia okazała się rewelacyjna i niezastąpiona w mojej kuchni. Jest świetna do smażenia beztłuszczowego. Dlatego postanowiłam wypróbować jej do usmażenia tych tradycyjnych walijskich ciasteczek. Wyszły doskonałe. Chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku. Nam najlepiej smakowały jeszcze lekko ciepłe. Do ciasteczek oprócz rodzynków można dodać orzechy, lub czekoladę, co kto lubi. I tym sposobem(...)rodzynki, wyrobić ciasto. Gdyby ciasto nie chciało się łączyć można dodać łyżkę mleka. Ciasto powinno być elastyczne, nie klejące. Rozwałkować na grubość ok 5mm, delikatnie podsypując stolnicę mąką. Wykrawać ciasteczka.  Patelnię rozgrzać, delikatnie natłuścić za pomocą ręcznika papierowego nasączonego olejem. Ciasteczka smażyć na średnim ogniu po 2-3 minuty z każdej strony.  Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem

Smakołyki Asi
Ciasteczka owsiane 86

spodziewałam się, że te ciasteczka wyjdą takie pyszne! Gorąco polecam spróbować wykonać ciasteczka owsiane . W przepisie użyłam mąki teff, nadaje ona takiego lekkiego orzechowego posmaku, ale oczywiście można użyć zwykłej mąki ;)Ciasteczka Artykuł Ciasteczka owsiane pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Super ciasteczka – tylko 3 składniki!! 1739

Ciasteczka – tylko 3 składniki – bardzo proste! Szybszych ciasteczek nie można wymyślić. Bardzo smaczne, do kawki, takie malutkie takie na- raz. Pierwszy raz poczęstowała mnie tym ciasteczkiem koleżanka mojej córki. Tak mi zasmakowały, ż Artykuł Super ciasteczka – tylko 3 składniki!! pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Ciasteczka Kocie Oczka 143

Dzień dobry :-) Tym razem coś do kawy :-) Przepis na te ciasteczka zobaczyłam na blogu trzeci talerz , gdzie znajdziecie dużo podkarpackich przysmaków. Ciasteczka są z ciasta krucho - drożdżowego. Smakują rewelacyjnie, z dnia na dzień lepiej. Możemy spokojnie przygotować je wcześniej i odłożyć sobie na jakaś okazję, którą mamy powiedzmy za kilka dni. Nie stracą na smaku.   Przepis(...)pochodzi z publikacji „Śladami dawnych smaków powiatu przeworskiego” wydanej przez Powiat Przeworski. Autorkami przepisu są panie z Koła Gospodyń Wiejski Dębów.  Składniki na około 70 już złożonych ciasteczek: 500 g mąki pszennej 300 g masła 30 g świeżych drożdży 2 żółtka 4 łyżki kwaśnej śmietany marmolada lub powidła do przełożenia cukier puder do posypania 1. Drożdże rozpuszczamy w kwaśnej

kruche babeczki
Słodkie bułeczki z marmoladą 82

Domowe drożdżowe bułeczki z marmoladą to gwarancja pysznych drożdżówek! Sprawdzą się idealnie na wycieczkę w góry, spacer do lasu czy też jako drugie śniadanie do pracy

Bardzo Gruby Smok
Reniferki – świąteczne ciasteczka dla dzieci i dorosłych 90

Zapraszam na pyszne ciasteczka pachnące czekoladą i cynamonem. Świetna zabawa podczas dekorowania dla małych i dużych, idealnie sprawdzają się na świąteczne imprezy przedszkolne lub szkolne. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Reniferki – świąteczne ciasteczka dla dzieci i dorosłych Składniki 350 g mąki pszennej 100 g drobnego cukru lub pudru 1 jajko 1 żółtko 180 g zimnego masła 0,5 łyżeczki cynamonu(...)Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w niewielkich odstępach i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Pieczemy około 10 minut, aż się ładnie zrumienią. Studzimy. Ostudzone ciasteczka dekorujemy czekoladą, noski przyklejamy za pomocą rozpuszczonej białej czekolady, a rogi malujemy rozpuszczoną ciemną czekoladą. Możecie też użyć gotowych pisaków do kupienia w sklepie z czekoladą (ja takich użyłam) jednak czekolada

To co lubię - gotuję i polecam
Ciasteczka francuskie z nadzieniem czereśniowo-czekoladowym 118

Magda Małe, słodkie, idealne na kilka kęsów ciasteczka to jest coś co bardzo lubię przegryźć do popołudniowej kawy. A takie z przepysznym nadzieniem tym bardziej do mnie przemawiają. W sezonie letnim polecam upiec ciasteczka z soczystymi czereśniami, a do nich dodać odrobinę czekolady, która w połączeniu z tym owocem tworzy smak nie do opisania. Wykorzystanie gotowego ciasta francuskiego zmniejsza(...)czas przygotowania do minimum. Trzeba się jedynie wykazać cierpliwością i odczekać czas pieczenia i stygnięcia, mimo, że ciasteczka pachną i zachęcają od razu do zjedzenia. Składniki (na 8 ciastek): duże opakowanie ciasta francuskiego – 300g szklanka wydrylowanych czereśni 8 kostek mlecznej czekolady – można też użyć gorzkiej łyżeczka cukru łyżeczka mąki ziemniaczanej żółtko łyżka wody Na polewę: łyżka kremowego serka

Smaczna Strona
Kruche pierożki z nutellą 117

Proste i pyszne ciasteczka w formie kruchych pierożków. Idealne na podwieczorek czy na piknik, czy tak po prostu do kawy. Udadzą się każdemu. Polecam :) Potrzebujemy: Na ciasto: 2 żółtka 2 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 20 dag masła lub margaryny Dodatkowo: około pół słoiczka nutelli mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie pysznych kruchych pierożków(...)ciasto. Wałkujemy na stolnicy, wykrawamy krążki, na każdy nakładamy porcję kremu czekoladowego, składamy na pół i zlepiamy jak pierogi, można brzegi zlepić widelcem, będziemy wtedy mieli ładny wzorek. 2. Ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20-25 minut do ładnego zrumienienia się. 3. Ciasteczka studzimy i podajemy. Smacznego życzę. Moje

Izabelawkuchni
Bezlaktozowe ciasteczka z żurawiną i płatkami owsianymi 91

ramach akcji cała Polska piecze z Kasią. Zostały one zorganizowane przy okazji Światowego Dnia Pieczenia. Ja z takich warsztatów skorzystałam i mam dla Was przepis na pyszne bezlaktozowe ciasteczka, które były pieczone w ramach warsztatów. Oprócz ciasteczek była też krucha cytrynowa tarta. Ciasteczka polecam, bo robi się je szybciutko, a są naprawdę pyszne. Miłego piątku :-) Składniki: 220 g płatków owsianych(...)łyżką. Ciasto ma być dość gęste. 4. Z ciasta lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blaszce wyłożonej papierem. Lekko spłaszczamy i pamiętajmy o zachowaniu niewielkich odstępów. 5. Ciasteczka pieczemy w 180 stopniach około 12 minut. U mnie ciut dłużej do zrumienienia się. Wyjmujemy, studzimy i gotowe :-) Smacznego

kruche babeczki
MINI CIASTECZKA DIGESTIVE 90

Chrupiące, pełnoziarniste, mini ciasteczka Digestive Składniki (na ok 40 ciasteczek): 235g mąki orkiszowej + do podsypania przy wałkowaniu 115g masła 85g cukru pudru 55ml maślanki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli wymieszaj dokładnie suche składniki dodaj masło i posiekaj je z suchymi składnikami aż otrzymasz masę przypominającą mokry piasek dodaj maślankę i dokładnie wymieszaj na posypanym mąką blacie rozwałkuj ciasto(...)grubość ok 2-3mm wytnij okrągłe ciasteczka o średnicy ok 3cm i przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia piecz w 180ºC przez 10-15 minut, aż brzegi zaczną się lekko rumienić Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł MINI CIASTECZKA DIGESTIVE pochodzi z serwisu SandraFrej.com

SandraFrej.com
Makaroniki Ci nie wychodzą? 102

Makaroniki czyli French Macarons są to pyszne francuskie ciasteczka wykonane przy użyciu mąki migdałowej i białek jaj. Ciasteczka te są pyszne i pięknie wyglądają. Niestety są bardzo kapryśne. Musimy dokładnie znać recepturę ich wykonania. Wymagają od nas bardzo dobrej znajomości naszej kuchni i piekarnika. Przepis na makaroniki, który mnie nigdy nie zawiódł, znajdziecie tutaj . Makaroniki należą do moich ulubionych ciasteczek(...)Jednak ich początki w mojej kuchni nie były kolorowe. Mnóstwo nieperfekcyjnych ciasteczek, popękane, puste w środku, niedopieczone, krzywe. Chyba każdy musi przez to przejść. Gdy już opanujemy tę sztukę do perfekcji, makaroniki sprawią nam wiele radości. Poniżej przedstawiam problemy najczęściej pojawiające się podczas pieczenia makaroników. Zdjęcia pochodzą od osób prywatnych, które wyraziły zgodę na publikację zdjęć na mojej stronie

SmartBake.pl
Tort z dripem na bazie wody. 108

spodem. Kroimy go na 3 równe blaty. Warstwy tortu: Pierwszy blat biszkoptu. Pierwszy blat nasączamy sokiem z cytryny (cukier dodajemy według uznania). smarujemy od góry cienką warstwą kremu. Owocowe ciasteczko Kolejną warstwą jest Owocowe Ciasteczko , które kładziemy na pierwszy blat, cienko posmarowany kremem. Owocowe Ciasteczko stworzyłam specjalnie dla mojej siostrzenicy, która bardzo lubi ciasto na cakepops-y. To pomieszanie pasty(...)spadających kropelek. Uwaga: Zawsze wylewaj drip na zimny tort. Dekoracje Dekorując torty lubię, aby wszystkie dekoracje na torcie nadawały się do zjedzenia. Dlatego, do ozdoby tego tortu użyłam kruchych ciasteczek udekorowanych lukrem królewskim. Do tego bezy francuskie , które wprost uwielbiam robić. Linki do przepisów znajdziecie klikając na podkreślony tekst. Jeśli nie chcecie robić własnych dekoracji, tort możecie ozdobić dowolnie wybranymi

SmartBake.pl
Kruche ciasteczka przekładane marmoladą 146

Bardzo fajne kruche ciasteczka, które świetnie smakują zarówno same jak i przekładane marmoladą. To jedne z ciasteczek które najczęściej piekę. składniki: 300 g mąki 100 g cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 200 g margaryny 3 żółtka Wykonanie: Mąkę wysypać na stolnicę, wymieszać z solą, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodać margarynę i całość posiekać nożem(...)Dodać żółtka i zagnieść ciasto. Ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć na 60 minut do lodówki. Porcjami ciasto rozwałkowywać na stolnicy podsypanej mąką, wycinać ciasteczka i przekładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 o C przez około 8-10 minut. Wystudzone ciasteczka przekładać marmoladą lub ulubionym dżemem

Mama Gotuje