ciasteczka - 38923 przepisów (strona:273/2595)

KETO ciasteczko – Frank&Oli 54

sól – 0,32g Informacje dodatkowe: wegańskie, bez glutenu, bez cukru. Produkt może zwierać sezam, orzechy, orzeszki ziemne i mleko. Sklep: Biedronka Cena: 3,49 zł Nasza opinia Smak: Ciastka są dość duże, płaskie i turbo tłuste. Ich podstawą jest głównie kokos lub orzechy arachidowe, więc nie ma co się dziwić, że tłustość to jest coś co pierwsze rzuca się(...)natomiast nadają przyjemnego nieco „maślanego” posmaku. Wersja orzechowa to tak naprawdę kwintesencja smaku masła orzechowego z kawałkami orzechów. Plus dodatek chia sprawia, że pojawia się też element chrupiący. Oba ciastka są naturalnie słodkie i bardzo się cieszymy, że nie próbowano na siłę wcisnąć do nich jakiegoś zamiennika cukru. Ocena: Ciasteczka są bardzo smaczne i obie wersje smakowały

Candy Pandas
Kruche ciasteczka owsiane 61

wlać przestygnięte masło. Całość dokładnie wymieszać za pomocą łyżki lub dłonią, do uzyskania jednolitej masy. Z gotowej masy za pomocą dłoni formować ciasteczka o grubości ok. 1,5 cm. Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 25 minut, grzanie góra-dół. Artykuł Kruche ciasteczka owsiane pochodzi

Alle Dobre!
Rurki z ciasta francuskiego z kremem z orzechami laskowymi 72

młynku do kawy i dodaj do kremu, całość wymieszaj. Gotowy krem przełóż do rękawa cukierniczego i napełnij nim rurki. Gotowe rurki możesz posypać cukrem pudrem. Sprawdź inne przepisy na ciastka i ciasteczka – klik . Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie ( klik ) i Facebooku ( klik ). Sprawdź najnowsze przepisy Rurki z ciasta francuskiego z kremem z orzechami laskowymi Surówka

Via Gusto
Ciasteczka rozmarynowe z rodzynkami, orzeszkami piniowymi i parmezanem 35

Dziś coś wytrawnego. Ten przepis wymyśliłam latem specjalnie na moje urodziny. Pomyślałam, że do podgryzania nie będę kupowała krakersów, lecz sama stworzę przepis na domowe, wytrawne ciasteczka. Urodziła się wytrawna receptura. Rodzynki, rozmaryn, parmezan i różne rodzaje orzechów. Użyłam takich, jakie akurat miałam na stanie w szufladzie “cukierniczej”. Przepis dopracowałam, gdyz za pierwszym razem ciasteczka wyszły mi zbyt(...)łamały. Smakują wybornie do wina, piwa. Z deską serów wystarczają za przekąskę. Sami się przekonajcie.   Podpatrzone na jesiennym spacerze Wiewiórki też coś gryzą…Może nie akurat ciasteczka rozmarynowe, ale też im smakuje   Składniki garść orzeszków piniowych garść orzeszków ziemnych 2 łyżeczki suszonego rozmarynu (igiełek) 50 g parmezanu tartego 50 g zimnego masła 50 g oliwy z oliwek

Raj dla Podniebienia
Ciasteczka rozmarynowe z rodzynkami, orzeszkami piniowymi i parmezanem 42

Dziś coś wytrawnego. Ten przepis wymyśliłam latem specjalnie na moje urodziny. Pomyślałam, że do podgryzania nie będę kupowała krakersów, lecz sama stworzę przepis na domowe, wytrawne ciasteczka. Urodziła się wytrawna receptura. Rodzynki, rozmaryn, parmezan i różne rodzaje orzechów. Użyłam takich, jakie akurat miałam na stanie w szufladzie “cukierniczej”. Przepis dopracowałam, gdyz za pierwszym razem ciasteczka wyszły mi zbyt(...)łamały. Smakują wybornie do wina, piwa. Z deską serów wystarczają za przekąskę. Sami się przekonajcie.   Podpatrzone na jesiennym spacerze Wiewiórki też coś gryzą…Może nie akurat ciasteczka rozmarynowe, ale też im smakuje   Składniki garść orzeszków piniowych garść orzeszków ziemnych 2 łyżeczki suszonego rozmarynu (igiełek) 50 g parmezanu tartego 50 g zimnego masła 50 g oliwy z oliwek

Raj dla Podniebienia
Francuskie z budyniem i borówkami ‪ 63

budyń był gęstszy. Wystudzić. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty o bokach około 10 cm x 10 cm. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Na środek każdego ciastka nałożyć łyżkę budyniu i borówki. Boki ciastek posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 15-17 minut. Piec do zrumienienia ciasta. Po wystudzeniu

I LOVE LIFE
Tiramisu oreo 57

środku po 4 sztuki 300ml mocnej, zimnej kawy Robimy! Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem Następnie dajemy mascarpone i mieszamy całość do ładnego połączenia składników. Wystarczy minutka. Ciasteczka oreo rozdzielamy: ciasteczka do ciasteczek, masa ze środka do drugiej miseczki. Ciasteczka wrzucamy do blendera i mielimy na grubszy piasek (można roztłuc tłuczkiem) Masę ze środka dorzucamy do śmietany z mascarpone(...)sekundy ) i układamy na spodzie prostokątnego naczynia lub blaszki Na biszkoptach układamy warstwę masy Na masie układamy ponownie biszkopty, na nie resztę naszej masy i posypujemy całością pokruszonych ciasteczek. I już. Schładzamy! Zajadamy!   Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares The post Tiramisu oreo first appeared on Latosiowy

Latosiowydom
Zdrowa przekąska czyli słodkie i ekspresowe ciasteczka 60

Zdrowa przekąska czyli słodkie i ekspresowe ciasteczka …wiem, wiem może brzmieć podejrzanie. Tylko, że faktycznie tak jest. A co lepsze do jej wykorzystania potrzebujemy, aż dwóch (tak, dwóch) składników. Już chyba prościej naprawdę się nie da Ciasteczka wyglądem przypominają popularne w dawnych latach „szyszki” (będą pamiętać je raczej osoby po 30 roku życia). Ale zamiast ryżu wykorzystałam(...)większości dyskontów). Składnik numer dwa to czekolada. U mnie jak to zazwyczaj gorzka minimum 70% kakao. I to tyle W zasadzie na opisie mogłabym zakończyć Zdrowa przekąska czyli ciasteczka a’la szyszki, przepis na około 25 sztuk: 120 g gorzkiej czekolady, minimum 70% kakao (oczywiście można zastąpić dowolną) około 60-70 g orkiszu ekspandowanego Wykonanie: Czekolada łamiemy i wrzucamy

Relaxtime
Sernik pomarańczowy 75

razu zrobił furorę!   Jest mi niesamowicie miło, że seria bezglutenowych przepisów na blogu tak bardzo przypadła Wam do gustu! Na blogu są naleśniki, różnego rodzaju placuszki, pancakes, muffiny, ciasteczka i ciasta. Dziś razem z marką Schär przygotowałam dla Was przepis na przepyszny, bezglutenowy sernik, który będzie idealnym pomysłem na nadchodzące Święta. Taki bezglutenowy sernik możemy pozostawić w klasycznej formie(...)przepis TUTAJ ! ) Bezglutenowy sernik jest lekki i puszysty, a zarazem wilgotny. Robi się go błyskawicznie i tak samo szybko znika! Polecam! Do przygotowania spodu do sernika wykorzystałam bezglutenowe ciasteczka Bisc’Or Spritzgebäck Schär . To bezglutenowe, kruche, maślane ciasteczka, które idealnie zastępują klasyczne herbatniki. SKŁADNIKI: SPÓD: * ciasteczka Bisc’Or Spritzgebäck Schär – 120g * masło – 70 g MASA SEROWA: * ser biały

Ostra na Słodko