ciasteczka - 38923 przepisów (strona:216/2595)

Sernik nowojorski 93

Składniki na spód: 70 g masła roztopionego 140 pokruszonych ciastek digestive Przygotowanie : Po rozdrobnieniu ciastek połączyć je na "piasek" z masłem Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia Na dnie ułożyć przygotowane ciastka, wyrównać, schłodzić przez 30 min. w lodówce Składniki na masę serową: 900 g sera twarogowego dwukrotnie zmielonego 250 g drobnego cukru

Proste Potrawy
MAROKAŃSKIE SMAŻONE CIASTKA 85

Turcja im słodsze ciasto tym lepiej. Te ciastka do light również nie należą. Nie dość że są smażone to na dodatek otoczone są płaszczem miodu. Genialny smak. Tradycyjne ciastka przygotowane są z pasty daktylowej. Ja nie mogłam spotkać w sklepie takie pasty więc przygotowałam je z pastą śliwkowo-daktylową. Przepisem zainspirowałam się z bloga Smaki Maroka Składniki(...)wałek. Białą masę połączyć z masą śliwkowo-daktylową aby powstały 3 rulony i pokroić tak jak kroi się ciasto na kopytka. Ciasteczka smażyć na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu obtaczać ciastka w ciepłym miodzie

Kuchnia w oparach
Ciasteczka Łakotki kakaowe 100

Łakotki kakaowe to kruche, maślane ciasteczka o kakaowym smaku. Prawie każdy zna ich smak z dzieciństwa. Bardzo proste i tanie w przygotowaniu - wystarczy 5 podstawowych składników

Kuchnia MagdaLeny
Świąteczny makowiec nutellkowy 76

rodzynków garść orzechów garść suszonych śliwek łyżka masła 200 g herbatników, lub innych suchych ciastek lub wafelków 4 duże łyżki Nutelli 4 łyżki miodu płynnego Zaczynamy od pokruszenia ciastek na pył. Do rondelka wrzucamy łyżkę masła, rozpuszczamy. Po rozpuszczeniu masła, zdejmujemy rondelek z ognia, wsypujemy ciastka i mieszkamy. Taką półsypką masą wykładamy spód tortownicy. Do garnka wkładamy

Kocham Czekoladę
Sernik migdałowy 119

łyżki mąki (3 łyżki) 1/2 szklanki mielonych migdałów (0,6) Polewa: 50 g czekolady gorzkiej 70% kakao 50 ml śmietanki 30% dwie garści płatków migdałowych Zaczynamy od przyszykowania spodu. Ciastka mielimy w blenderze na piasek. Czekoladę roztapiamy wraz z masłem i przelewamy do ciastek. Dokładnie mieszamy aby wszystkie ciastka się oblepiły. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia

Relaxtime
Włoskie ciasteczka Macine 136

Włoskie ciasteczka Macine to ciasteczka, którymi zajadają się Włosi. Nic dziwnego, ponieważ są one naprawdę bardzo smaczne. Tradycyjnie jada się je z mlekiem, głównie w porze śniadaniowej, ale także w ramach popołudniowej przekąski. Aktualnie podróż do Włoch niestety jest raczej niemożliwa, dlatego proponuję Wam przygotowanie ciasteczek w domu. To nic trudnego Macine przygotowuje się naprawdę prosto i szbyko. Włoskie ciasteczka(...)Macine Składniki na 30 ciasteczek: 250 g mąki pszennej 25 g mąki ziemniaczanej 5 g proszku do pieczenia 70 g cukru pudru 100 g masła jajko 2 łyżki śmietany 30% kilka kropel olejku waniliowego Sposób wykonania: Zimne masło pokrój w kostkę, przełóż je do miski, a następnie dodaj cukier puder i jajko. Całość ucieraj za pomocą widelca, tak aby składniki

365 dni dookoła kuchni
Ciasteczka z płatkami owsianymi i rodzynkami / Raisin Oatmeal Cookies 68

wykrawać foremkami. Podczas pieczenia tego typu maślanych ciasteczek warto zwracać uwagę na ich stopień wypieczenia  - dobrym pomysłem jest obrócenie blaszki  w połowie pieczenia tak, by wszystkie ciastka rumieniły się równomiernie. Do ciasteczek możemy dodać wszelkie ulubione bakalie, dobrze sprawdzi się suszona żurawina, wszystkie orzechy i ulubione pestki. Smacznego:) Polecam też inne moje przepisy na ciasteczka(...)dużych ciastek: 90 g masła w temperaturze pokojowej, 1/3 szklanki cukru, 1/3 szklanki brązowego cukru, duża szczypta mielonej wanilii, duże jajko, 1/2 łyżeczki sody, 1 i 1/2 szklanki mąki, pół szklanki płatków owsianych górskich, pół szklanki rodzynek, 1-2 łyżki pestek słonecznika Masło zmiksować z dwoma rodzajami cukru i wanilią. Dodać jajko, dokładnie wymieszać. Wsypać mąkę i sodę, bardzo

Lekcje w kuchni
Sernik pomarańczowy 139

Składniki Składniki na spód 50 g masła 100 g ciastek imbirowych mogą być herbatniki pełnoziarniste 80 g orzechów włoskich lub laskowych, mogą też być nerkowce Składniki na dżem figowy 180 g suszonych miękkich fig 200 ml soku z pomarańczy 1 łyżeczka mielonego cynamonu Składniki na masę serową 570 g twarogu trzykrotnie mielonego w temperaturze pokojowej 250 g serka mascarpone(...)należy twaróg , czy to mielony w domu, czy kupiony gotowy, wyjąć na gęste sito i pozostawić na przynajmniej 30 minut, aby ociekł z nadmiaru płynu. Przygotowanie spodu Masło rozpuścić, ciastka rozdrobnić w malakserze, orzechy posiekać do drobne kawałki, wszystko razem wymieszać. Formę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia (tylko jego spód) zapiąć obręcz. Na dno wysypać przygotowaną

KUCHNIA POLSKA
Kokosowo-owsiane ciasteczka Fit 165

mojprzepisna.pl | Kokosowo-owsiane ciasteczka Niby zwykłe ciastka owsiane, a jednak bez cukru, bez mleka, bez mąki, z dużą ilością błonnika i tych dobrych wartościowych węglowodanów. Nie zawierają mąki, jednak aby były bezglutenowe należy płatki owsiane i otręby zastąpić bezglutenowymi odpowiednikami. Idealne na drugie śniadanie, dla dzieciaczków do szkoły, czy do kawki. Mój synek się nimi zajadał, mężowi też smakowały(...)miękkie i wilgotne, lekko słodkie. Przepis troszkę zmodyfikowany pochodzi z bloga Kuchnia w wersji ligth . Składniki na 12 dużych ciastek: Składniki na spód owsiano-kokosowy o średnicy 23 cm: 1 i 1/2 szklanki gęstego musu ze słodkich jabłek (mniej więcej 2 duże jabłka) 3 łyżki oliwy 1 jajko kilka kropel aromatu kokosowego 3 łyżki siemienia lnianego 1 szklanka otrębów

moj przepis na
Ciasteczka amarantusowe (dwuskładnikowe) 175

dokładnie wymieszać) . Banan wchłonie amarantusa. Masa nie może kleić się do rąk. Ewentualnie dosypać więcej amarantusa. Za pomocą łyżki formować ciastka. Piec 10 minut w 180 stopniach. Gotowe ciastka będą miały lekko chrupiący wierzch i miękki środek. Masa na ciastka przed i po wymieszaniu Ciasteczka przed i po upieczeniu

Ugotować
Dyniowy sernik na zimno 89

łyżka ekstraktu waniliowego 1 / 2 płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej 1 płaska łyżeczka cynamonu 400 ml śmietany kremówki 30% (schłodzona) 2 łyżki żelatyny 3 łyżki zimnej wody Spód z ciasteczek Oreo: 12 ciasteczek Oreo 30 g masła Dyniowa polewa: 200 g puree z dyni 50 g białej czekolady 50 ml kremówki 50 ml mleka Dodatkowo: ciasteczka Oreo do dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)push({}); Wykonanie Spód z ciasteczek Oreo: Masło rozpuścić w mikrofalówce lub małym garnuszku, odstawić do przestygnięcia. Do misy malaksera wrzucić ciasteczka, rozdrobnić. Wlać masło, miksować do połączenia się składników. Dno tortownicy ( 22 cm ) wyłożyć papierem do pieczenia, wsypać rozdrobnione Oreo, równomiernie rozprowadzić i docisnąć do dna. Wstawić do lodówki. Masa serowo-dyniowa: Żelatynę zalać zimną wodą, odstawić do napęcznienia

niecodziennikpary
Muffinki Oreo 126

Magda Oreo to jedna z moich ulubionych ciasteczek, kupione znikają w zawrotnym tempie. A co powiecie aby ich cudowny, intensywnie czekoladowy smak magicznie rozmnożyć na 12 pysznych muffinek? Na wierzchu dla chrupkości trochę kawałków oryginalnych ciasteczek oraz lśniąca kakaowa polewa. Nic więcej nie trzeba, no chyba że filiżanki gorącej kawy. Składnik (na 12 muffinek): 15 ciasteczek Oreo lub podobnych(...)polewę: 50g masła 2 czubate łyżki kakao 4 łyżki mleka 3 łyżki cukru łyżeczka ekstraktu waniliowego   Nastawiamy piekarnik na 180°. Blachę do muffinek wypełniamy papilotkami.   10 sztuk ciasteczek rozbijamy wałkiem na bardzo drobne kawałki, 5 pozostały siekamy osobno na kawałki – będą do posypania wierzchu muffinek. Do miski przesiewamy mąkę, kakao, sól, proszek do pieczenia oraz sodę

Smaczna Strona
EKLERKA – budyniowe ciasto bez pieczenia 282

niezbyt czubate łyżki PIANKA ŚMIETANOWA: * śmietana 30% – 660 ml * cukier puder – 2-3 łyżki * żelatyna – 3 łyżeczki * gorąca woda – 4 łyżki DODATKOWO: * kruche ciastka / herbatniki – 400 g * mleko – 6 łyżek * czekolada gorzka – 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Na blasze wyłożonej papierem układamy obok siebie herbatniki. Pół szklanki mleka mieszamy z żółtkami i mąką(...)cały czas mieszając grzejemy do zagotowania i zgęstnienia. Uważajcie, by nie przypalić! Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy, a następnie łyżka po łyżce dodajemy wystudzony budyń. Wyciągamy na ciastka, wygładzamy, układamy kolejną warstwę herbatników. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Śmietanę ubijamy na sztywno dodając pod koniec cukier puder, następnie wlewamy schłodzoną żelatynę wcześniej jednak hartując masę. Wyciągamy na herbatniki, wygładzamy

Ostra na Słodko
Sernik dopieszczony i Jose Saramago 108

łyżkę kakao czarnego i 1 zwykłego) 20 sztuk ciastek (petite beurre) Ciastka mielę na drobno (można rozdrobnić wałkiem do ciasta). Masło rozpuszczam i dodaję do niego ciastka i kakao. Całość mieszam i wykładam do tortownicy o średnicy 20 cm, której dno wyłożyłam wcześniej papierem do pieczenia. Na brzegach tworzę rant o wysokości 5-6 cm. Spód wstawiam

Słodki sentyment
Sernik "Michał" 118

kawałka. Naprawdę warto go upiec:).  Sernik: 1 kg mielonego sera 5 jajek 1 budyń waniliowy 200 ml śmietany 30% 3 łyżki kakao 150g cukru 8 cukierków Michałków 100g ciastek Polewa: 100g mlecznej czekolady 3 łyżki mleka 6 cukierków Michałków 1. W dużej misce miksujemy ze sobą do połączenia składników: jajka, cukier, budyń, ser, śmietankę, kakao. Na koniec(...)Mieszamy delikatnie do połączenia składników. 2. Dno tortownicy (22 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Układamy ciastka tak by zakryły spód, część możemy połamać by uzupełnić puste miejsca. Na ciastka wylewamy masę serową. Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez 1,5h. Studzimy w uchylonym piekarniku.  3. Przygotowujemy polewę: czekoladę rozpuszczamy z mlekiem, smarujemy nią górę i boki sernika

Szefowa kuchni

Proponowane wyszukiwania