ciasteczka - 38923 przepisów (strona:214/2595)

Bezowy Eton Mess z miniaturowym kiwi 81

Znany angielski deser bezowy Eton Mess przygotowany z mini kiwi. Śmietankowy warstwowy deser z pokruszonymi ciastkami bezowymi i musem kiwi. W zeszłym roku po raz pierwszy trafiłam w sklepie na owoce mini kiwi. Wtedy udało mi się kupić je tylko jeden jedyny raz w Lidlu. W tym roku mini kiwi można dostać w większości dobrze zaopatrzonych marketów, m.in(...)wydaniu z musem kiwi i mini kiwi. Deser bezowo śmietankowy z dojrzałymi, słodkimi owocami kiwi. Składniki: 100 jogurtu greckiego lub naturalnego 100 ml schłodzonej śmietanki kremówki 30 % 50 g ciastek bezowych 4 kiwi zwykłe, dojrzałe 200 g mini kiwi (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Na dno każdego z 4 pucharków wlej odrobinę jogurtu greckiego lub naturalnego. Dzięki niemu deser

ProstePesto.pl
Deser z OREO – bez pieczenia 76

Deser z ciasteczkami Oreo bez pieczenia. Można go przygotować w wersji lżejszej przy wykorzystaniu śmietany 30% (wówczas deser najlepiej podawać w szklaneczkach) lub w wersji ze śmietaną 36%. Jeśli wówczas przygotujecie budyń używając mniej mleka, niż podano na opakowaniu, to macie szanse, że Wasz deser będzie na tyle sztywny, iż będzie można go kroić nożem i podawać na talerzykach(...)miałam wersję pierwszą. W moim odczuciu deser był najpyszniejszy na drugi dzień. Jeśli jesteście fanami bardzo słodkich deserów, możecie do ubijania śmietany dodać odrobinę cukru pudru. Składniki: 1 opakowanie ciasteczek OREO – około 180 g 80 g masła 1-2 banany (użyłam 1) 250 g serka kremowego (użyłam twarogu sernikowego z Piątnicy) 1 budyń czekoladowy + mleko do jego przygotowania 2 łyżki

Moja Delicja
Sernik Limonkowy Faceta w Kuchni 75

dzikimi cytrusami z Nowej Gwinei, Australii i Nowej Kaledonia. Zapraszam na niesamowicie pachnący i delikatny Limonkowy sernik. 👥 – ❌ ⏰ – 120 minut ➕ chłodzenie 🇵🇱 – Polska ✅ Składniki ✅ 250 g maślanych ciastek ✅ 5-7 łyżek masła ✅ 1 kg sera z wiaderka ✅ 3 jajka ✅ 2 żółtka ✅ 1/3 szklanki cukru ✅ 4 łyżki mąki ziemniaczanej ✅ 1 łyżka ekstraktu waniliowego ✅ 200 ml kwaśnej śmietany ✅ 6 limonek(...)podzielonych na startą skórkę i sok 🛠️ Przygotowanie 🛠️ Ciastka połam, pokrusz, zmiel, ogólnie zrób z nich proszek, dodaj miękkie masło, wymieszaj i włóż do formy z odpinanymi bokami, wyłożonej papierem do pieczenia i dobrze rozprowadź i ugnieć po całej powierzchni. 🛠️ Ser włóż do miski, dodaj cukier i użyj robota ręcznego. 🛠️ Dodaj jajka i ponownie użyj robota. 🛠️ Dodaj żółtka i ponownie

RafalCook
Ciasteczka kruche z gotowej mieszanki. 140

Czasami można pójść na łatwiznę i ułatwić sobie życie :) Na przykład,  kiedy zachce się ciasteczek, można użyć gotowej mieszanki do ciasta kruchego. Ja tym razem tak zrobiłam. Użyłam mieszanki Polskie Młyny.  Już od dawna, używam produktów tej marki i nigdy się nie zawiodłam.  Wczoraj naszła mnie ochota na kruche ciasteczka. Do gotowej mieszanki,  dodałam masło(...)gładkie ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce,  około godzinę. Po tym czasie, ciasto przełożyć na stolnicę podsypaną mąką.  Rozwałkować i wykrajać ciasteczka o dowolnych kształtach.  Ciasteczka układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia.  Wierzch ciastek, posmarować rozmieszanym jajkiem i posypać cukrem. Jeśli nie macie cukru perlistego, możecie posypać grubym cukrem

Agusiowe smakołyki
KRUCHO-DROŻDŻOWE KOPERTY Z KRUSZONKĄ I CZEKOLADĄ 110

Składniki: 40 dkg mąki 4 łyżki kwaśnej śmietany 2 dkg drożdży 250 g "Kasi" lub innej margaryny do pieczenia 2 łyzki cukru 1 mały cukier waniliowy (do posypania ciastek) 2 żółtka 3 łyżki wody  tabliczka czekolady (u mnie mleczna) Kruszonka: przepis  tutaj Wykonanie: Mąkę, cukier, żółtka, tłuszcz siekamy nożem w misce. Dodajemy kwaśną śmietanę oraz drożdże rozkruszone(...)rozpuszczone w 3 łyżkach wody.  Całość zagniatamy. Następnie rozwałkowujemy i wykrawamy kwadraty. Na każdy kwadrat nakładamy kostkę czekolady. 2 przeciwne narożniki składamy do środka. Każde ciastko posypujemy kruszonką i cukrem waniliowym. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy ciastka i pieczemy ok. 20 min w temp. 185st

Walijskie Pichcenie
Ciasto Trójkolorowe Z Mrożonymi Owocami Lata Bez Pieczenia 89

łyżki jagód mrożonych 6-7 sporych truskawek pokrojonych na ćwiartki jeśli macie agrest możecie go dodać do masy zielonej mini biszkopciki lub biszkopty do przedzielenia mas Spód 1. Ciastka kruszymy lub mielimy i zalewamy roztopionym masłem. Całość mieszamy, aż utworzy się konsystencja "mokrego piasku". Tak przygotowanymi ciastkami wylepiamy tortownicę i chowamy do lodówki. Masa 2. Każdą galaretkę rozpuszczamy(...)konsystencji. 4. Masę dzielimy na trzy części. 5. Do pierwszej jagodowej galaretki dodajemy 1/3 masy, mieszamy, a następnie dodajemy jagody i znów krótko mieszamy. Wykładamy ją na spód z ciastek i chowamy do lodówki. 6. Do drugiej części agrestowej galaretki, dodajemy kolejną 1/3 masy, mieszamy i jeśli mamy agrest to go dodajemy, mieszamy i wykładamy delikatnie na masę fioletową

Gotowanie...to proste !
Ptysie nadziewane bitą śmietaną 78

Miękkie ciastka ptysiowe z delikatnym, puszystym nadzieniem z bitej śmietanki. Nie za słodkie, gdyż samo ciasto parzone nie zawiera dodatku cukru. Niewielka ilość słodyczy jest wyczuwalna jedynie w śmietankowym kremie. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Ptysie nadziewane bit\u0105 \u015bmietan\u0105","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/ptysie-ze-smietanka.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/ptysie-ze-smietanka-500x500.jpg","https:\/\/prostepesto.pl(...)keywords":["cukier puder","Jajka","mas\u0142o","\u015bmietana"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished":"2020-08-05T20:23:55+01:00","prepTime":"PT30M","cookTime":"PT25M","totalTime":"PT55M","recipeCategory":["Ciastka"],"recipeCuisine":[],"recipeYield":["12","12 porcji"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"310 cal"},"recipeIngredient":["4 jajka","1 szklanka m\u0105ki pszennej","1 szklanka wody","150 g mas\u0142a

ProstePesto.pl
Eklery z kremem śmietanowo truskawkowym 86

przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu eklery u\u0142\u00f3\u017c na metalowej kratce i pozostaw do ostudzenia i odparowania nadmiaru wilgoci. Po wystudzeniu przekr\u00f3j ciastka wzd\u0142u\u017c, na dwie po\u0142\u00f3wki.","text":"Piecz w nagrzanym wcze\u015bniej piekarniku przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu eklery u\u0142\u00f3\u017c(...)metalowej kratce i pozostaw do ostudzenia i odparowania nadmiaru wilgoci. Po wystudzeniu przekr\u00f3j ciastka wzd\u0142u\u017c, na dwie po\u0142\u00f3wki.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/eklery-z-kremem-smietanowo-truskawkowym\/#wpzoom-rcb-direction-step-15959620954605154","image":""}]},{"@type":"HowToSection","name":"KREM \u015aMIETANKOWY","itemListElement":[{"@type":"HowToStep","name":"\u017belatyn\u0119 wsyp do fili\u017canki i zalej 70 ml ch\u0142odnej wody. Pozostaw do nap\u0119cznienia

ProstePesto.pl
Tarta z kremem brzoskiwniowo-malinowym 86

mascarpone 3 łyżki cukru pudru 240 ml śmietany 30% 2 łyżki żelatyny 70 ml wody Przygotowanie: spód: Herbatniki kruszymy na "piasek", mieszamy z mąką migdałową oraz rozpuszczonym masłem. Mokrymi ciastkami wykładamy tortownicę lub formę do tarty wysmarowaną masłem. Ciastka dociskamy dłonią do dna i boków formy. Odstawiamy do lodówki na 30 minut lub jeśli spód ma być chrupiący(...)mało słodki dosłodzić według uznania).  Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie, studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno, łączymy z żelatyną, a potem z masą owocową. Całość przelewamy na spód z ciastek i wstawiamy do lodówki do stężenia (co najmniej 2 godziny) Wierzch ozdabiamy owocami. Owoce dodatkowo można posmarować tężejącą bezbarwną galaretką (opcjonalnie

Bon appetit mon amie
Ciasteczka śmietankowo-kakaowe 106

Ciasteczka śmietankowo-kakaowe są modyfikacją przepisu na ciastka śmietankowe z cukrem . W smaku przypominają ciasto francuskie, z zewnątrz chrupiące, w środku się rozwarstwiają. Co więcej, nie zawierają dużo cukru, znajduje się on tylko na wierzchu. Jeśli jednak lubicie słodsze ciastka, możecie dodać kilka łyżek cukru do ciasta. Gorąco polecam! Przepis na ciasteczka śmietankowo-kakaowe Składniki szklanka mąki (140 g) pół(...)ciastka, dodajcie do ciasta 2-3 łyżki cukru (24-36 g) Czas przygotowania:  25-30 + 20 minut pieczenia Liczba blach:  2 blachy Liczba ciastek:  około 50 ciasteczek Przygotowanie Mąkę wraz z miękkim masłem , śmietaną oraz żółtkiem dobrze zagniatamy. Jeśli ciasto jest bardzo miękkie warto włożyć je do lodówki na 15-30 minut by stwardniało. Porcję ciasta rozwałkowujemy

WegePrzepis
Kostka orzechowo - kajmakowa 125

przechodziło zapachem blachy. Na dnie blachy ułożyłam pierwszą warstwę herbatników (ok. 20szt). Masę kajmakową/krówkową włożyłam na kilka minut do gorącej wody, żeby łatwiej się rozsmarowała na ciastkach. Następnie rozprowadziłam ją równomiernie na herbatnikach i przykryłam drugą warstwą ciastek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 500ml mleka zagotowałam z cukrem i masłem. Na gotujące się mleko wsypałam powoli kaszę manną(...)ciągle mieszając, gotowałam kaszę aż dość mocno zgęstniała. Gęstą gorącą masę wyłożyłam do tortownicy i przykryłam kolejną warstwą ciastek. Ciasto odstawiłam do wystygnięcia. 1,5szkl. mleka zagotowałam. Wrzuciłam do niego zmielone orzechy włoskie i cukier puder i wymieszałam. Zmniejszyłam ogień na minimalny. W pozostałym mleku rozmieszałam proszek budyniowy i przelałam go do gotującego się mleka z orzechami. Ciągle mieszając

Waniliowe Improwizacje
Zdrowe ciasteczka cytrynowo-kokosowe 70

syrop glukozowo-fruktozowy. Jako mama zawsze staram się dawać mojej córeczce domowe słodkości, bo wtedy mam pewność, z czego są one zrobione. Dziś proponujemy Wam z Zosieńką przepyszne ciasteczka wykonane z kaszy mannej. Są naprawdę rewelacyjne! Ich zapach zaraz po otwarciu piekarnika to najlepsza zachęta Oto przepyszne zdrowe ciasteczka cytrynowo-kokosowe. Ciasteczka sprawdzą się idealnie jako przekąska podczas zabawy(...)świeżym powietrzu Zaraz po wyjęciu z piekarnika Zdrowe ciasteczka cytrynowo-kokosowe – składniki (20 sztuk): 1 szklanka kaszy mannej, 3/4 szklanki mleka (najlepsze będzie kokosowe ale spokojnie można użyć innego), 4 łyżki wiórków kokosowych niesiarkowanych, wyciśnięty sok z połowy cytryny, otarta skórka z połowy cytryny, 3-4 łyżki syropu z agawy lub innego słodzidła, 1 jajko, 3 łyżki oleju kokosowego

Natka Pietruszki
Mini serniczki 74

używam mielonego z wiaderka 250 g serka mascarpone 3/4 szklanki cukru 2 białka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego opcjonalnie 1 opakowanie ciastek z czekoladą "Digestive" 80 g stopionego masła kilka owoców jeśli robimy wersje z wkładką Instructions Ciastka kruszymy w blenderze lub w misce przy pomocy drewnianej pałki, dodajemy stopione masło(...)dokładnie mieszamy. Blaszkę do pieczenia muffinek wykładamy papilotami i nakładamy po ok. 2 łyżki pokruszonych ciastek lekko je ubijając. Następnie do miski wkładamy sery, cukier, białka i mąkę, wszystko miksujemy do połączenia składników, krótko. Nakładamy do foremek tyle masy, aby były wypełnione do 3/4 wysokości. Piekarnik powinien być nagrzany wcześniej do temperatury 180 st C, a przed włożeniem serniczków

SprawdzonaKuchnia.pl
Lukrowanie pierniczków 67

zabezpieczony nie będzie obsychał. Życzę owocnej, wytrwałej i miłej pracy! Print Lukrowanie pierniczków .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Lukier idealny do dekorowania ciasteczek. Course Ciastka Cuisine Polska Keyword białka Prep Time 8 minutes Author Anna Ingredients 1 białko 1 1/2 szklanki przesianego cukru pudru ulubione barwniki papier do pieczenia Instructions Z białek i cukru(...)pudru utrzeć lukier, cukier należy dodawać porcjami. Najlepiej wykonać próbę, należy umoczyć wykałaczkę w lukrze i "upuścić" kroplę na ciastko, jeśli kropla się nie rozpływa to znaczy, że lukier jest gotowy. Gdyby okazało się, że jest zbyt rzadki, trzeba dodać więcej cukru. Jeśli chcecie używać kolorowego lukru, rozlejcie lukier na mniejsze porcje, a następnie dodajcie odpowiedni barwnik ( pamiętajcie

SprawdzonaKuchnia.pl
Sernik z nutką pomarańczy 63

Keyword dynia, twaróg Prep Time 10 minutes Cook Time 1 hour 20 minutes Total Time 1 hour 30 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients Składniki na spód 150 g ciastek owsianych 70 g białej czekolady 70 g masła Składniki na masę serową 1 kg twarogu 120 g drobnego cukru 150 g mascarpone skórka otarta z jednej pomarańczy 3 łyżki(...)soku z pomarańczy 4 żółtka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki maki pszennej Dodatkowo słoiczek dżemu pomarańczowego lub pomarańczowo – dyniowego Instructions Ciastka rozkruszyć w blenderze lub w misce używając do tego drewnianej pałki.  Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać do pokruszonych ciastek, wymieszać. Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć folią aluminiową, zapiąć obręcz

SprawdzonaKuchnia.pl