Składniki mleko, 3/4 szklanki maślanka, 400ml drożdże suche, 4 łyżeczki cukier, 3 łyżki mąka, 4 i 1/2 szklanki soda oczyszczona, 1/2 łyżeczki sól, 1/3 łyżeczki olej
Gotowanie moimi oczamiSkładniki na ciasto szpinak mrożony, rozdrobniony, 450g cukier, 250g jajka, 3 sztuki mąka krupczatka, 1 szklanka mąka tortowa, 1 szklanka olej, 1 szklanka proszek do pieczenia
Gotowanie moimi oczamiSkładniki na bułki mleko, 325 ml masło, 50g mąka pszenna, 500g cukier drobny, 75g sól, 1/2 łyżeczki drożdże suche, 1 opak (7g) jajko, 1 szt Składniki
Gotowanie moimi oczamiciasto francuskie gotowe, 1 opak marmolada, 8-10 łyżeczek białko jajka, 1 szt Przygotowanie Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy w równe kwadraty. Mnie wyszło dokładnie 8 sztuk, można zrobić mniejsze ciasteczka, wtedy wyjdzie około 15 sztuk. Nacinamy ciasto tak jak na zdjęciu poniżej i zawijamy rogi do środka. Nakładamy po łyżeczce marmolady na środek każdego ciastka. Smarujemy delikatnie białkiem jajka. Pieczemy
Gotowanie moimi oczamiSkładniki mąka pszenna, 500g jajka, 2szt cukier puder, 3 łyżki mleko, 200ml drożdże, 25g cukier zwykły, 1 łyżeczka masło roztopione, 80g sól, szczypta Dodatkowo masło
Gotowanie moimi oczamiSkładniki masło, 200g cukier, 1/2 szkl cukier waniliowy, 1 opak mleko, 2 łyżki mąka pszenna, 2 i 1/2 szkl sól, 1/2 łyżeczki ziarna słonecznika, dyni
Gotowanie moimi oczamiSkładniki na makaroniki białka jajek, 100g (około 3-4 sztuki) migdały mielone, 100g cukier puder, 200g cukier drobny, 50g barwnik, opcjonalnie Składniki na krem serek
Gotowanie moimi oczamiwłoskiego. Obtaczamy każdą kulkę w cukrze. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 170st z termoobiegiem około 12-15 minut. Z przepisu wychodzi około 30 sztuk ciasteczek
Gotowanie moimi oczamiSkładniki marchewka, 500g płatki owsiane, 200g maka pszenna, 160g orzeszki ziemne niesolone, 100g pestki dyni, 50g pestki słonecznika, 100g sezam, 50g rodzynki, 50g żurawina suszona
Gotowanie moimi oczamijednolitą masę. Formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Delikatnie spłaszczamy, robimy wgłębienie. Układamy ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W każde wgłębienie nakładamy odrobinę marmolady. Pieczemy w temperaturze 180st przez około 15 minut. Studzimy na kratce
Gotowanie moimi oczamiSkładniki na ciasto mąka pszenna, 2 i 1/2 szkl mleko, 160ml cukier, 2 i 1/2 łyżki jajko, 1 szt sól, 1/2 łyżeczki drożdże świeże, 20g
Gotowanie moimi oczamiSkładniki woda po ciecierzycy z puszki, 150ml cukier drobny, 200g sok z cytryny, 1 łyżeczka Przygotowanie Mocno schłodzoną wodę z ciecierzycy wlewamy do misy miksera
Gotowanie moimi oczamiNajhuczniej obchodzona jest w Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Irlandii, Szkocji i Anglii. Do nas to święto zawitało w latach 90 tych i staje się coraz bardziej popularne. H alloweenowe ciasteczka - palce czarownicy. Składniki: 200 gram masło , 3/4 szklanki cukier puder , 1 sztuka jajko , 3 szklanki mąka , 1 łyżeczka proszek do pieczenia , szczypta Sól , do dekoracji migdały Sposób wykonania
Darcia w kuchniSkładniki: ciasto 4 jajka 1,5 szklanki mąki 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 8 łyżek oleju 8 łyżek wody cukier waniliowy polewa 3/4
Darcia w kuchniZ przepisów Madzi :) Składniki: ciasto: 0,5 kg mąki 1 kostka masła 1 śmietana 18 % 250 ml cukier waniliowy nadzienie: 1 kostka masła na budyń:
Darcia w kuchni