Krucho – drożdżowe serduszka z powidłami śliwkowymi

Krucho – drożdżowe serduszka z powidłami śliwkowymi

Składniki: 500 g mąki pszennej 200 g masła 2 jajka 120 g cukru 40 g drożdży 4 łyżki kwaśnej śmietany szczypta soli Przygotowanie: Masło, żółtka, mąka, 3 łyżki śmietany, cukier miksujemy. Oddzielnie kruszymy drożdże, dodajemy pozostałą łyżkę śmietany, łyżkę mąki pszennej, łyżeczkę cukru i szczyptę soli i mieszamy, po czym odstawiamy na 15 min. w ciepłe miejsce. Rozczyn drożdżowy dodajemy do ciasta i wyrabiamy je. Ciasto rozwałkowujemy  i wycinamy serduszka. Na serduszko na środek kładziemy powidła śliwkowe...

Czytaj dalej na blogu Lili w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.