Smaczne ciasteczka z wyraźną nutą kawy, szybkie do zrobienia, bo nie wymagają wycinania. Osobom lubiącym kawowe wypieki na pewno będą smakowały. Składniki: 270 g mąki pszennej 30 g gorzkiego kakao łyżka sypkiej kawy (zwykłej, nie rozpuszczalnej) 2 żółtka 100 g zimnego masła 100 g cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniazawierać praktycznie wszystko, co chcemy podarować ważnym dla nas osobom. Najczęściej są to delikatesowe produkty spożywcze, alkohole, niekiedy także inne drobne upominki, którymi chcemy wyrazić wdzięczność, szacunek i pamięć. Ciasteczka, czekolady, cukierki, likiery czy wina, herbaty i kawy, regionalne specjały, także pyszności z domowej spiżarni, a do tego ciepły koc, kubek, kieliszki czy świeczka zapachowa. Możliwości kompozycji koszy upominkowych jest
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawiem czy starczy mi sezonu żeby wszystkie zrealizować. Lato nie może się obyć bez sernika na zimno. Tym razem przygotowałam go na biszkopcie, z dodatkiem korzennych ciasteczek nadziewanych i obowiązkową galaretką. Gratka zwłaszcza dla małych łasuchów, które jak wiadomo uwielbiają kolorowe ciasta i galaretki. *foremka 24*24 cm Składniki: biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniatrochę masy kokosowej na kawałki andruta. Wstawić do piekarnika, piec około 5 minut po czym zmniejszyć temperaturę do 160*C i piec jeszcze około 10-12 minut aż ciasteczka będą złote
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaszczęście zdążyłyśmy ze wszystkim. Kierowanie zespołem, z którym ma się do czynienia pierwszy raz nie jest wcale tak trudne jak mogłoby się wydawać. Przygotowałyśmy deser- maślane kruche ciasteczka z kremem z serków, karmelizowanymi truskawkami i letnimi owocami w towarzystwie prażonych migdałów oraz danie, które zachwyciło wiele osób: roladki z kurczaka z szynką oraz serkiem z wiśnią i żurawiną, duszone
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniateż lubi jesień. Choć spacery są coraz krótsze; chyba nawet ona, mimo coraz dłuższego futra, jednak marznie... W domu czekają na nas smakołyki - na Tinę jej ulubione psie ciasteczka, na mnie - rozgrzewająca, lekko ostra zupa. Przepis znalazłam na blogu Something ordinary , i od razu oczarował mnie kolorem. Gdy zagłębiłam się w recepturę stwierdziłam, że będzie idealny na te chłodne popołudnia
Pożeraczka, czyli raz adobrzeJestem ambasadorką w firmie Streetcom i zakwalifikowałam się do kampanii łakoci dr Gerard :) Otrzymałam dziś taką paczuszkę: Już nie mogę się doczekać spotkań z moimi najbliższymi i testowania ciasteczek! Będzie słodko
paapilotkaakrem można "przebić", więc uważałam. Kremu nie miksowałam długo, co było dla mnie miłą niespodzianką:) Dodatkowo: likier waniliowy Dalkowski wiśnie kandyzowane czekoladowe rurki do dekoracji, mogą być inne czekoladowe ciasteczka chrupiące płatki do posypania wierzchu WYKONANIE: Ciasta upiekłam dzień wcześniej. Następnego dnia rano upieczone blaty czekoladowe przekroiłam na pół, nasączyłam likierem. Ubiłam krem, którym przełożyłam moje 4 blaty czekoladowe
Blondynka Gotujepiekarnik do temperatury 180*C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyjąć z naczynia, uformować kulę, podzielić na mniejsze części, każdą rozwałkować (grubość ciasta około 4-5 mm). Powycinać ciasteczka foremkami. Wyłożyć na blasze wyłożonej papierem. Piec około 15-20 minut w temperaturze
ClauditteMissCookingBułeczki z dodatkiem rodzynek są idealne na kolację lub śniadanie. Można je zajadać same lub posmarowane ulubionym dżemem czy masełkiem. Do tego kubek mleka lub kakao
Monia miesza i gotujepołowę ciasta. Na tak przygotowane ciasto wysypujemy nasze jabłka, przykrywamy je druga częścią ciasta, i szczelnie łączymy brzegi. Na wierzchu ciasta przy pomocy noża lub foremek na ciasteczka wycinamy otwory dla pary wodnej. Gotowe ciasto ląduje w zimnym piekarniku ustawionym na 175 stopni z funkcją grzania dolnego + termoobieg. Na 30 min. po tym czasie wyjmujemy ciasto z piekarnika i smarujemy
Kuba GotujeMąka ta ma fajny, kokosowy posmak, a do tego jest bogata w błonnik – warto wprowadzić ją na stałe do swojego menu! Świetnie nadaje się do naleśników , pankejków , ciast , ciasteczek i innych wypieków, ale uwaga: pobiera dużo więcej płynów niż mąka pszenna! Tym razem postawiłam na kakaową wersję naleśników, które po brzegi wypełniłam musem dyniowo-brzoskwiniowym ( z owoców z własnego
Ostra na Słodkotrzymamy i wkładamy do gorącego oleju, powinno odpaść a foremkę wstawiamy na dnie garnuszka ponownie najlepiej jest mieć przynajmniej dwie i zanurzać w cieście na przemian usmażone na rumiano ciasteczka wyjmujemy , osuszamy i posypujemy cukrem pudrem
Gotowanie jest łatwe3 szkl mąki 3 żółtka 2 łyżki śmietany 200 g margaryny cukier wanilinowy 150 g cukru pudru nadzienie dżem truskawkowy ok 1 szkl 1 łyżka mąki
Gotowanie jest łatwe