ciasteczka - 38126 przepisów (strona:1307/2542)

Ciasteczka bananowo-owsiane 244

wiecie uwielbiam wszelkiego rodzaju zdrowe, chrupiące ciasteczka pełne bakalii , które są świetnym zamiennikiem drugiego śniadania. Dziś mam dla Was przepis na bananowe. Bez dodatku mąki, bez jajek … ale za to z płatkami owsianymi , miodem i rodzynkami. Zdrowe , pyszne , szybkie i tanie! Polecam! SKŁADNIKI: ( 6 dużych ciastek ) * banan – 1 szt * miód – 1 łyżka * płatki owsiane – 3/4 szkl

Ostra na Słodko
Rogaliki z marmoladą 180

Rogaliki z marmoladą to kruche, drożdżowe ciasteczka, które są idealne do kawy, herbaty i mleka. Są tanie, a tak bardzo smaczne, że trudno im się oprzeć. Od wielu lat piecze je moja teściowa, a ja zjadam wszystkie nie zostawiając mężowi nic, a nic. Myślę, że przypadną do gustu także Mikołajowi, jeśli położymy kilka na stole z kubkiem mleka… Kruche

Poezja smaku
Francuskie rożki z serem 12781

Zapraszam dzisiaj na pyszne  francuskie rożki  z nadzieniem serowym , ciasteczka są kruchutkie rozpływające się w ustach :)   Składniki : 2 opakowania ciasta francuskiego 400 g sera białego śmietankowego 3/ 4 łyżki cukru 1 cukier waniliowy Skworcu 4 jajka  Wykonanie : Ser zmielić dodać cukier, cukier waniliowy i żółtka , wymieszać mikserem. Białka ubić ze szczyptą soli , dodać do sera

Sama słodycz i szczypta chili
Kokosanki 183

Jedne z popularniejszych ciasteczek. Niezwykle proste i szybkie w wykonaniu a przy tym przepyszne w smaku. Każdemu kto uwielbia kokos i kokosanki polecam przygotowanie ich samodzielnie w domu. Kokosanki - Składniki: 2 jajka (osobno białka i żółtka) 140 g cukru pudru 200 g wiórków kokosowych Kokosanki - Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywno. Następnie ciągle ubijając powoli, najlepiej po jednej łyżce wsypujemy

Słodka Strona
Ciasteczka z miodem i żurawiną 160

najlepszy jest miód. Ostatnio jak się do niego dorwałam to nie mogę się oderwać. Dodaje go do owsianek, mleka, i wypieków. A takim oto wypiek, macie dzisiaj przed sobą. Ciasteczka wyszły pyszne, mięciutkie, miodowe, i pysznie żurawinowe, bo niczego im nie żałowała. Żałowałam tylko tego, że wszystkie tak szybko poszły. No, ale mojej rodzinki nie musiałam zmuszać to wciągnięcia wszystkich

Moje pyszne gotowanie
Ciasteczka jęczmienne kruche 104

wymieszać. Dać masło i posiekać. Następnie dodać kremówkę, i jajka. Dokładnie zagnieść ciasto.  Z ciasta odrywać kawałki i formować okrągłe placuszki. Kłaść na blachę wyłożoną papierem.  Następnie ciasteczka delikatnie ugnieść widelcem. Wkładać do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni i piec 20 minut, aż ładnie zbrązowieją. Smacznego

Moje pyszne gotowanie
Kruche różyczki z marmoladą 160

rozwałkować, następnie dzielić na kwadraciki. Podcinać je z czterech stron po środku i sklejać tak, aby powstały płatki róż. Na środek przed zlepieniem płatków dajemy odrobinę marmolady. Następnie układamy ciasteczka na natłuszczoną blachę. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i pieczemy 15 minut. Smacznego

Moje pyszne gotowanie
Kruche rogaliki drożdżowe 159

Przeważnie moje wypieki to ciasta przekładane najróżniejszymi masami. Nie przepadam za "suchymi" ciastami. Mam jednak kilka sprawdzonych przepisów na ciasteczka czy rogaliki bez kremów czy mas. Poniższy przepis na rogaliki dostałam bardzo dawno temu, kiedy chodziłam jeszcze do szkoły. Piekłam je na różne sposoby: nadziewane owocami, marmoladą, a nawet kawałkami czekolady. Przygotowuje się je szybko i prosto. Zjada

Codzienna kuchnia niecodzienna
Magdalenki 144

matka widząc, że mi jest zimno, namówiła mnie, abym się napił wbrew zwyczajowi trochę herbaty. Odmówiłem zrazu; potem, nie wiem czemu, namyśliłem się. Posłała po owe krótkie i pulchne ciasteczka zwane magdalenkami, które wyglądają jak odlane w prążkowanej skorupie muszli. I niebawem (...) machinalnie podniosłem do ust łyżeczkę herbaty, w której rozmoczyłem kawałek magdalenki. Ale w tej samej chwili, kiedy łyk

Food Square
Kokosanki 138

białego rumu Przygotowanie: Białka ze szczyptą soli ubijamy na gęstą pianę. Następnie ciągle ubijając dodajemy stopniowo cukier i mąkę. Na koniec dodajemy wiórki kokosowe i rum. Z masy formujemy ciasteczka i pieczemy około 25 minut w temperaturze 150 stopni

Smakowity Blog Kulinarny
Skandynawskie ciasteczka korzenne 88

spożywczą i wkładamy do lodówki na na co najmniej 2 godziny. Schłodzone ciasto zostawiamy na chwilę w temperaturze pokojowej, aby nieco zmiękło. Wałkujemy na grubość kilku milimetrów i wycinamy ciasteczka w ulubionych kształtach. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 175 stopni przez około 8 minut

Smakowity Blog Kulinarny
Ciasteczka owsiane z żurawiną 147

Bardzo kruche, pyszne ciasteczka owsiane z mąką razową i płatkami owsianymi, czyli ze sporą dawką błonnika. Nie wymagają dużego nakładu pracy. Można do nich dorzucić orzechy, ulubione suszone owoce lub kawałki czekolady. Polecam gorąco bo są naprawdę znakomite! Składniki: 200 g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru brązowego 1 jajko 1/2 szklanki pszennej 2 szklanki mąki pszennej razowej 1 szklanki płatków

Smakowity Blog Kulinarny
Pierniczenie na cztery ręce 148

cukier puder przesiać do miski. Wsypać przyprawę do piernika, dokładnie wymieszać. Dodać masło i miód, wbić jajka i zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować na grubość 3-4 mm, wykrawać ciasteczka z otworami. Układać na blasze wyłożnej papierem do pieczenia. Wykałaczką robić dziurki (jeśli pierniczki mają zawisnąć na choince), do otworów wsypywać pokruszone landrynki (najlepiej wkładać je do mocnego, plastikowego worka - każdy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Dyniowe biscotti 151

przez 30 minut. Lekko przestudzić, pokroić w 1-1,5 cm plastry. Ułożyć z powrotem na blasze. Piec w 180 st. C. przez 20 minut, w połowie pieczenia obracając ciasteczka. Ostudzić na kratce. Smacznego! Ja tym czasem planuję przekąski na sobotę - idę do koleżanki z ambitnym planem picia alkoholu, C. dał mi swoje błogosławieństwo i powiedział, że mnie nawet

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Najlepsze chrupiące ciasteczka owsiano - cynamonowe. 143

Jest wiele przepisów na ciasteczka owsiane, ale te zajęły pierwsze miejsce  w mojej kuchni. Pieczemy je na okrągło jak tylko zobaczymy dno słoiczka zabieramy się za pieczenie następnych. Są PRZEPYSZNEEEEEE chrupie o posmaku cynamonowym. Nie trzeba czekać, aby zmiękły a czas ich wykonania jest bardzo szybki. Nie ma stosu garnków, misek do zmywania. Jedna szklanka, łyżeczka no i miska

Basia w kuchni

Proponowane wyszukiwania