ciasteczka - 39423 przepisów (strona:1240/2629)

Korma z kurczaka 547

Korma (Qorma) to wyjątkowo aromatyczne danie kuchni indyjskiej. Sporządzana jest na bazie przypraw i jogurtu. Ta charakterystyczna potrawa, swoim niepowtarzalnym smakiem zachwyci każdego… Musicie spróbować

Oryginalny smak
Lody śmietankowo-waniliowe 159

Przepis na domowe lody śmietankowo-waniliowe. Można je zrobić bez maszyny do lodów, będą idealnie gładkie i kremowe. Smakują rewelacyjnie… Nigdy już nie kupicie gotowych

Oryginalny smak
Szarlotka z bezą (pianką) 691

Przepyszna szarlotka z bezą (pianką) na kruchym spodzie. Jej smak, delikatny zapach cynamonu… obłędny. Rewelacyjnie smakuje podana na gorąco z domowymi lodami śmietankowo-waniliowymi. Szczerze

Oryginalny smak
Cannelloni ze szpinakiem i ricottą 234

Cannelloni nadziewane szpinakiem i ricottą pod beszamelem to rodzaj zapiekanki, do której chętnie wracam. Zresztą… uwielbiam prawie wszystko co zapiekane Składniki:15 rurek cannelloni3 łyżki

Oryginalny smak
Bulion rybny 211

Bulion rybny ma charakterystyczny, intensywny smak i zapach. Najczęściej wykorzystuje się go jako bazę do różnych potraw np. zupy rybnej. Dania przygotowane na tak esencjonalnym wywarze

Oryginalny smak
Zupa rybna pomidorowa 224

Do przygotowania aromatycznej zupy rybnej doskonale nadają się resztki ryb, które pozostają po filetowaniu. Robi się z nich bulion rybny, służący jako baza zupy. Reszta składników

Oryginalny smak
Deser z mango i mascarpone 463

Szybki deserek dla tych, którzy mają ochotę na małe co nieco Soczyste mango, kremowy serek i herbatniki … Kilka składników, banalnie prosty w przygotowaniu, a efekt

Oryginalny smak
Racuchy z jabłkami 295

Dzisiaj przepis na tanie i smaczne danie. Drożdżowe racuchy z jabłkami to puszyste i nadziane jabłkami placuszki. Najbardziej  smakują zaraz po usmażeniu i posypane cukrem pudrem

Oryginalny smak
Risotto z małżami (risotto di vongole) 186

Dzisiaj danie dla miłośników owoców morza i kuchni włoskiej. Małże (mule, omułki) wbrew pozorom nie są trudne w przygotowaniu, najważniejsze to ich nie przegotować, bo zrobią

Oryginalny smak
Babka łaciata 421

Prosta babka łaciata, która dosyć często gości na naszych stołach. Puszysta, delikatna, idealna na Wielkanoc Składniki:1 szklanka mąki tortowej1/2 szklanki mąki ziemniaczanej5 jajek250 g margaryny1

Oryginalny smak
Jajka faszerowane tuńczykiem i twarogiem 222

Jajka faszerowane możemy zrobić jako przystawkę na imprezę lub ozdobić nimi świąteczny stół. Wielkanoc jest doskonałą okazją, aby przygotować jajka faszerowane pastą z tuńczyka i twarożku

Oryginalny smak
Masa cukrowa (lukier plastyczny) 195

Masą cukrową można dekorować torty, ciasta lub zrobić ozdoby. Jest elastyczna i całkiem łatwo się ją przygotowuje. Jest jednak kilka zasad, których trzeba przestrzegać. Najważniejsze to

Oryginalny smak
Przepiórki w boczku 285

Przepiórki rzadko goszczą na naszych stołach i nie wszędzie można je dostać, a szkoda… Dania przyrządzone z przepiórek wyglądają i smakują wykwintnie, idealnie pasują na

Oryginalny smak
Karmel 151

Karmel ma wiele zastosowań. Możemy z niego zrobić sosy, słodkości lub fantazyjne dekoracje.Do zrobienia karmelu najlepiej przygotować patelnię z grubym i jasnym dnem, dzięki czemu nie

Oryginalny smak
Tagliatelle ze szpinakiem, kurczakiem i gorgonzolą 496

Tagliatelle ze szpinakiem, piersią z kurczaka i kremowym sosem z gorgonzoli… Pycha ! Spróbujcie Składniki:300 g tagliatelle2 pojedyncze piersi z kurczaka3 łyżki oleju z pestek

Oryginalny smak