dosłodzić miodem /wyjąć laskę cynamonu/. -Przygotować szklane miseczki. -Na dnie wyłożyć warstwę pokruszonych herbatników i przykryć je warstwą jabłek. -Na jabłka na nałożyć ponownie cienką warstwę ciastek i ponownie nałożyć jabłka. -Wierzch posypać warstwą granoli i udekorować owocami goji
Zakamarki mojej kuchniDziś mam dla Was przepis inspirowany muffinami, które mój mąż pomimo mrozu przyniósł mi na wczesne śniadanie w Nowym Jorku. Puszyste, lekko wilgotne, duże babeczki bananowe
CiastkozercyAksamitny sernik z białą czekoladą. Spód wykonany z ciasteczek owsianych. Na wierzchu maliny. Można też wykorzystać truskawki, jagody czy poziomki. Najlepiej smakuje po co najmniej kilku godzinach w lodówce. Spód: 180 g ciastek owsianych (użyłam ciastek owsianych z orzechami) 80 g masła Masa serowa: 500 g tłustego twarogu trzykrotnie zmielonego lub gotowego sera do serników 250 g mascarpone(...)śmietankowego (proszku) 2 czubate łyżeczki mąki ziemniaczenej 3 jajka Dodatkowo: 100 g malin, łyżeczka masła do wysmarowania formy Ciastka dokładnie pokruszyć w malakserze. Masło rozpuścić i wymieszać z pokruszonymi ciasteczkami. Dno i boki tortownicy o średnicy około 23 cm posmarować masłem. Dno wyłożyć masą z ciastek, delikatnie ją ugniatając. Wstawić do lodówki. Należy pamiętać aby wszystkie składniki masy serowej były
Bulliocukru pudru * 6 i 1/2 łyżeczki żelatyny * 1 łyżka cukru pudru do śmietany Sposób wykonania Herbatniki pokruszyć ręcznie lub przy pomocy robota. Masło rozpuścić, chłodne wlać do ciastek, dodać nutellę, wymieszać i powstałą masą wyłożyć dno tortownicy (20 cm), dobrze docisnąć ( można dnem od grubej szklanki żeby nie pękła). Żelatynę podzielić na trzy części, do 2 szklanek
Mix smakuzmielony ser, jajko, sproszkowany budyń oraz przesianą mąkę ziemniaczaną, zmiksować. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Białka dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać szpatułką. Masę wylać na ciastka, równomiernie rozprowadzić. Piec około 40 minut w temp. 170st. Zostawić w uchylonym piekarniku do ostygnięcia. Przed podaniem sernik polukrować
Z miłości do słodkościWitajcie :) Lubicie ciasto francuskie ? My bardzo i wszelkie różne pomysły z nim związane. Dzisiaj pomyśleliśmy, że ciasteczka nie na słodko, tylko z innym nadzieniem, będą na pewno wyśmienite. Wiadomo przecież, że ciasto francuskie pasuje do wszystkiego. Tak też zrobiliśmy i wyszły przepyszne wspaniałe roladki. Przepis bardzo prosty, zobaczcie sami :) Roladki z ciasta francuskiego ze szpinakiem, do tego sos imbirowy(...)wyciągamy z lodówki ciasto francuskie pojedynczo, aby jak najdłużej leżało w lodówce zanim włożymy do piekarnika. Nie chcielibyście mieć miękkiego czegoś, co zmieni się w lepiąca kulkę zamiast przepysznych ciasteczek :) Tak więc jak już mamy na stolnicy pierwszą rolkę ciasta rozwijamy je i pokrywamy 1/2 farszu szpinakowego. Na wierzch ścieramy żółty ser i posypujemy oregano. Ciasto zawijamy z farszem
vegetaniekochani :) Dzisiaj wigilia i pomyśleliśmy, że przypomnimy tym z Was, którzy być może nie robią ciastek na święta, że warto zabawić się z dziećmi w dekorowanie klasycznych świątecznych ciasteczek. Przy okazji składamy Wszystkim spokojnych, wesołych Świąt Bożego Narodzenia. Szkoda, że nie ma choć odrobiny śniegu, ale cóż jak ktoś kiedyś powiedział "taki mamy klimat" :) Pomyślcie nad ciasteczkami
vegetanieDzisiaj mam dla Was przepis na pyszny i zarazem szybki krem. Idealny do różnego rodzaju ciasteczek, ciast, słodkości czy deserów. Krem w przeciwieństwie do większości kremów jest przyjemnie kwaśny, zatem bardzo fajnie przełamuje słodkość ciasteczek;) Konsystencją przypomina budyń, w sumie można powiedzieć że to taki domowy, cytrynowy budyń. Jestem pewna, że przypadnie Wam do gustu. Inspiracja przepisem Moje
Krakowskie smaki Anitwarogu, mieszamy na jednolitą masę. Przekładamy do kokilek. Pieczemy w 200 stopniach 15 minut. 20 gram twarogu łączymy ze startym melonem i ucieramy ze szczyptą cukru waniliowego. Po wyjęciu ciastka smarujemy je z góry serkiem z melonem i układamy na górę truskawkę. Podajemy na ciepło. Ciasto z zewnątrz powinno być chrupiące z miękkim i delikatnym środkiem. Smacznego
BaRepaswkładać coś słodkiego czyli jakiś batonik, cukierki. Dlaczego muszę? Ponieważ wszystkie dzieci noszą jakieś słodycze (dziwne przyzwyczajenie) i to byłby wstyd nie mieć nic słodkiego. Dlatego często piekę jakieś ciasteczka, bułeczki czy inne domowe słodkości, które można zapakować do chlebaka. Wolę dawać jej domowe np. ciasteczka niż te ze sklepu. Ty razem upiekłam drożdżowe ślimaczki z cynamonem. Córce bardzo smakują
Amatorka kuchennaplacek , następnie wałek i ciasto z wzorem obsypać mąką, dociskając wałek przejechać ciasto wałkiem z wzorem. Wykrawać foremką ciasteczka w kształcie serca. Piec w 200 stop, do zrumienienia ciastek. Przechowywać można ciasteczka w drewnianym lub ceramicznym pudełku Smacznego ? (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js
Kuchnia Danusinaszego ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i rozpłaszczamy. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 18-20 min (ciastka muszą się zarumienic, ale nie przypalić). Studzić na kratce, dzięki czemu ciasteczka pozostaną chrupiące. Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku
Zawsze głodna!dzieki czemu nie trzeba ich gotować. Ekologiczne płatki kokosowe, nie poddawane procesowi siarkowania. Polecane do deserów i potraw kuchni orientalnej. Po ich zmieleniu uzyskujemy mąkę idealną do pieczenia np. ciastek. Ekologiczny ananas suszony w kostkach, nie poddawany procesowi siarkowania. Polecany jako dodatek do musli, płatków zbożowych i jogurtu oraz do mięs i sałatek. Ekologiczne jagody goji suszone, nie poddawane
Zawsze głodna!przygotowaną blachę wyciskać w dużych odstępach podłużne ciasteczka o długości ok. 7,5 cm. Ciasteczka rozleją się po blaszce. Jeśli nie zachowacie odpowiednich odstępów, otrzymacie kilka ogromnych ciastek.. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat
maniapieczenialodówce do momentu zgęstnienia. Za pomocą szprycy z tylką w kształcie gwiazdki dekorujemy babeczki kremem zaczynając od środka muffina, kolistymi ruchami prowadząc krem po całej powierzchni ciastka. Etażerka pochodzi ze sklepu Rossi.pl gdzie można znaleźć wiele ciekawych, markowych i funkcjonalnych akcesoriów kuchennych , które pomogą urozmaicić nasze kuchnie, jadalnie i nie tylko. Moje posty
Słodka Strona