składniki: 5 jajek 2 łyżki sera feta 4 suszone pomidory z zalewy z oleju 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka suszonej bazylii pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ciasto: 180 g mąki orkiszowej lub pszennej 25 g cukru 1 żółtko 100 g masła, schłodzonego 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 szczypta soli wykonanie
Domowy Smak JedzeniaDelikatne piersi kurczaka nadziewane jagodami goji i orzechami nerkowca, które nadają mięsu nutkę słodyczy oraz aromatycznym szafranowym purée z kalafiora. Połączenie tych smaków okazało się strzałem
Oryginalny smakskładniki: 500 g mąki 50 g drożdży 5 żółtek 150 g cukru 100 g masła 250 ml mleka 3 łyżki kakao 1/2 łyżeczki soli, płaskiej dodatkowo
Domowy Smak Jedzeniaprzełożyć do garnuszka, podgrzewać do rozpuszczenia się cukru. Do gorącej masy dodać pokruszoną gorzką czekoladę, mieszać do rozpuszczenia. Wsypać mleko w proszku i zmiksować. Na koniec dodać drobno pokruszone ciastka i bakalie, wymieszać. Masę wylać na wystudzony spód mazurka. Udekorować bakaliami i czekoladowymi jajeczkami. Ciasto odstawić do lodówki do zastygnięcia
Smakołyki Asiczekoladową. Jest pyszny! Polecam nawet niedoświadczonym w kuchni, gdyż jest bardzo łatwy w przygotowaniu:) Scroll down for recipe in English Sernik chałwowy (12 porcji) Składniki na spód: 120 g ciasteczek digestive lub herbatników 3 łyżki k akao 100 g miękkiego masła Składniki na sernik: 1 kg mielonego sera białego 4 jajka 1 szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)polewę: 100 g czekolady, posiekanej 1/3 szklanki śmietanki 36 % Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 160 oC, wyłóż papierem do pieczenia spód tortownicy o średnicy 21 cm. Ciasteczka rozdrobnij blenderze, dodaj miękkie masło, kakao i zmiksuj do połączenia składników. Wyłóż masą spód tortownicy. W misce miksera ubij do białości jajka z cukrem, następnie dodaj ser, mąkę ziemniaczaną i pokruszoną
karmelowyJuż dawno nie jadłam tak pysznego dżemu. Ma idealną konsystencję i słodkość. W słoiczku znajdziemy mnóstwo pysznych owoców, pokrojonych na mniejsze kawałki. Dżem brzoskwiniowy to idealny dodatek do ciast, ciastek, deserów i potraw przygotowywanych na słodko. Produkt jest wart polecania i zakupu. Zachęcam do zakupu produktów firmy DAGOMA , niezbędnych do przygotowywania wielu potraw i deserów
Tradycyjna kuchnia Kasiskładniki: 130 g mąki orkiszowej lub pszennej 190 g cukru 100 g masła, miękkiego 3 jajka 125 ml mleka 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: ok. 250 g topinamburu 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz świeżo zmielony, estragon (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie: Topinambur dokładnie myjemy, nie obieramy. Kroimy w
Domowy Smak JedzeniaPiersi z kurczaka można przygotować na wiele sposobów i wcale nie muszą być nudne. Dzisiaj upiekłam je pod pierzynką z natki pietruszki, orzechów włoskich, czosnku oraz
Oryginalny smakOstatnio mam wrażenie, że staram się trochę zaklinać pogodę tym, co piekę :) Po babeczkach matcha przyszła kolej na zielony tort. Puszyste biszkopty, bita śmietana i duużo
Ciastkozercyszczelnie zamykam wieczkiem i zamrażam. Staram się je porcjować, by wiedzieć mniej więcej ile ich jest, a jeśli trzeba, to nie muszę rozmrażać całości. Do przygotowania tych ciasteczek użyłam właśnie rozmrożonych białek, a przepis na nie podkradłam od Dagmary ( http://naciasteczkowychpapierach.blogspot.com/2016/02/kokosanki.html ). Składniki: 1 kostka masła (200g) 1 szklanka cukru 1/4 szklanki mleka (6 łyżek) 2 duże opakowania(...)przekładamy do masy kokosowej. Delikatnie mieszamy aż do połączenia składników. 3. Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Za pomocą foremki nakładamy masę kokosową, możemy to zrobić również łyżką. Ciasteczka pieczemy w nagrzanym do 180st C piekarniku do zrumienienia (ok 15 minut
Kuchnia w czekoladziegodziny w temperaturze 180 stopni. Do przygotowania ciasta wykorzystałam bakalie oraz mak mielony, które otrzymałam do testowania od firmy MAKAR . Mak mielony MAKAR to doskonały dodatek do ciast, ciastek, deserów i potraw przygotowywanych na słodko. Mak jest bardzo wygodny do użycia. Nie trzeba go ani parzyć, ani mielić, co pozwala nam zaoszczędzić sporo czasu. Produkt jest wart
Tradycyjna kuchnia Kasiskładniki: 200 g mąki orkiszowej lub pszennej 160 g cukru 3 jajka 155 g masła, miękkiego 2 łyżki śmietany sok z 1 małej cytryny *otarta skórka
Domowy Smak JedzeniaPomysł na smaczne muffiny na bazie kaszy jaglanej . Z wymienionych składników wyszło mi 12 ciastek. Składniki : - pół szklanki kaszy jaglanej - kilka łyżek płatków jaglanych - 5 łyżek mąki jaglanej\kukurydzianej - 1 banan - pół pomarańczy - 1 jajko - łyżka oleju kokosowego - rodzynki - ziarna słonecznika - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka cynamonu Przygotowanie : 1. Wypłukać kaszę i gotować około
Kuchenne innowacje