ciasteczka - 38923 przepisów (strona:1132/2595)

Ciasto jogurtowe z wiśniami i kruszonką 116

minut w temperaturze 180 stopni.  Do przygotowania ciasta wykorzystałam wiśnie drylowane w lekkim syropie , które otrzymałam do testowania od firmy DAGOMA . Wiśnie DAGOMA to doskonały dodatek do ciast, ciastek i deserów. Doskonale sprawdzają się zimą, kiedy nie możemy w sklepach dostać świeżych owoców.  Produkt bardzo mnie zachwycił i jeszcze niejednokrotnie użyję go w kuchni. Zachęcam do zakupu

Tradycyjna kuchnia Kasi
mazurek z orzechami i bezą 118

składniki na ciasto kruche: 200 g mąki 30 g cukru pudru 100 g masła 3 żółtka 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 szczypta soli wykonanie: Mąkę przesiewamy

Domowy Smak Jedzenia
jajka faszerowane rzodkiewką i szynką 737

składniki: 5 jajek 5-6 rzodkiewek 100 g szynki 2-3 łyżki majonezu szczypiorek sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i

Domowy Smak Jedzenia
Recenzja formy silikonowej oraz frużeliny czarna jagoda w żelu 169

Frużelina - czarna jagoda w żelu. Frużelina to czarne jagody zanurzone w delikatnym żelu, bez użycia żelatyny. Owocowy dodatek do letnich deserów (gofrów, lodów, naleśników, omletów) i do wypieków (ciastek, ciast i tortów). Do bezpośredniego spożycia jak i do zapiekania. Produkt polski. Przygotowałam babeczki biszkoptowe , które podałam z frużeliną. Muszę stwierdzić że jagodowa frużelina jest   przepyszna, owoce jagodowe

Kuchnia Danusi
Ciasteczka komercyjne z marmoladą... 139

być bardzo mocny inaczej może pęknąć, ja używałam rękawa foliowego Wilton). Wyciskamy ciasteczka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Do drugiego rękawa nakładamy marmoladę i wyciskamy po trochu na ciastka, możemy użyć do tego łyżeczki, ja wolę rękawem. Wkładamy do pieca nagrzanego do 180 stopni na ok 15 minut, do zarumienienia

Pelusiowa Kuchnia
Ciasteczka Jeżyki bez pieczenia 345

blogu jest już całkiem sporo przepisów na ciasteczka, jednak w większości są to ciastka pieczone. Dziś mam dla Was mój bardzo stary, cudem odnaleziony przepis na ciasteczka a'la Jeżyki nie wymagające pieczenia. Są naprawdę bardzo łatwe w przygotowaniu. Ja dodaję do nich najczęściej tylko rodzynki i orzechy włoskie, jednak możecie je wzbogacić o dowolne bakalie.  W Tesco

Z miłości do słodkości
jajka faszerowane awokado 343

*składniki: 4 jajka 1 dojrzałe awokado 1/2 czerwonej cebuli 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka natki pietruszki sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie: Jajka gotujemy

Domowy Smak Jedzenia
białe myszki na Wielkanocny stół 339

składniki: 3 jajka 18 ziarenek pieprzu 12 plasterków z rzodkiewki 6 szczypiorków dodatkowo: liście sałaty majonez ser żółty wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy

Domowy Smak Jedzenia
Miniserniczki muscovado z truskawkami 151

była uszczęśliwiona podwójnie. To mój sposób na zaspokojenie wyczekiwania na sezon truskawkowy, Zatem zachęcam do spróbowania. Składniki : (na 18 szt.) Spód biszkoptowy : 120 g okrągłych biszkoptów lub innych kruchych ciastek 30 g roztopionego masła Masa serowa: 500 g sera przynajmniej 3-krotnie zmielonego  75 g ciemnego cukru typu Muscovado  50 g drobnego cukru do wypieków

vaniliowoczekoladowa
Restaurant Week w Alyki: Z tęsknoty za wiosną 135

dużo się działo, to nie była ona przegadana, jak to zwykle ma miejsce. Deser Zwieńczeniem tej wspaniałej kolacji był deser. Pianka z płatków róży z truskawkami, podana na kruchym ciastku z białą czekoladą była niezwykle przyjemna, słodka i kusząca. Fajnie komponowała się z orzeźwiającą salsą z kiwi i mięty, dzięki której nie można było doznać przesłodzenia. Deser absolutnie

Food Square
jajka faszerowane wędzoną makrelą 212

*składniki 5 jajek 1 mała makrela wędzona 2 łyżki majonezu pierz szczypiorek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy wzdłuż. Delikatnie

Domowy Smak Jedzenia
Mazurek czekoladowy 190

Jeśli widzieliście już pierwszy w tegoroczny mazurek, to wiecie już pewnie, że zgodnie z moją rodzinną tradycją mazurki wyglądają jak małe torciki – tak je pamiętam

Ciastkozercy
Babka zebra 784

Prosta i ciekawie wyglądająca babka „zebra”, którą chyba większość z Was zna. Od bardzo dawna jej nie robiłam, więc… odgrzebałam stary przepis i

Oryginalny smak
Śliwka w czekoladzie 127

wysuszone, ani zbyt duże. W opakowaniu 100 g na pewno znajdziemy 32 sztuki, potrzebne do wykonania 32 smakowitych kąsków. Super sprawdza się kratkowana forma, która piecze od razu małe ciasteczka. Mogą być też małe papilotki do muffinek. Dużą forma również się sprawdzi, jeśli w miarę równo ułożymy śliwki i odpowiednio pokroimy po wystudzeniu, tak, by każdy kawałek zawierał w środku(...)Ostudzoną kaszę przekładamy do miski i miksujemy ze wszystkimi składnikami, poza śliwkami. Formę wykładamy masą do połowy. Układamy śliwki - w dużej formie w równych odstępach, a jeśli pieczemy pojedyncze ciasteczka, to do każdej foremki jedną śliwkę. Na wierzch wykładamy resztę masy. Pieczemy w 180 st. C - małe foremki ok. 25-30 minut, jedną dużą formę przez ok. 30-40 minut

Kucharzyca
mazurek z masą kakaową z mleka w proszku 279

składniki na ciasto kruche: 180 g mąki orkiszowej lub pszennej 1 żółtko 1 łyżka kwaśnej śmietany 100 g masła, schłodzonego 25 g cukru pudru wykonanie: Mąkę

Domowy Smak Jedzenia