Ciasto na spodzie z biszkoptów, z galaretką i owocami, czekoladową masą, oblane gorzką czekoladą. Inspiracją były ciasteczka Delicje - ale w wersji ulepszonej!:) Składniki: ok 200 g biszkoptów, 2 łyżki masła (w temp. pokojowej) 600 g malin, 3 galaretki malinowe, 800 g śmietany 30%, 300 g czekolady gorzkiej, łyżka żelatyny, 2 łyżki cukru, ok 2 łyżek kakao, Przygotowanie: Biszkopty kruszmy bardzo
Lena Gotujepatelni, wystudzić, utłuc w miseczce by były drobniejsze. Mąkę rozetrzeć z masłem dodać migdały, czekoladę zetrzeć na tarce o średnich oczkach (pozostawić 4 kostki do posypania) Dodać resztę składników i zagnieść ciasto. Z ciasta uformować dwa wałeczki o grubości takiej jaka będzie średnica ciasteczek, zawinąć w folię lub papier i włożyć na pół(...)godziny do zamrażarki. Wyjąć, kroić talarki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp 180 st przez 15 min z termoobiegiem. Po wyjęciu jeszcze cieple ciasteczka posypać startą czekoladą która najpierw się rozpuści a potem zastygnie
Gotowanie jest łatwekolorowych pianek cukrowych (marshmallows) 25 g obranych migdałów posiekanych 25 g suszonych moreli posiekanych 2 łyżki kakao w proszku A jak to zrobić: Tacę do pieczenia ciasteczek wyłożyć pergaminem. Czekoladę połamać na małe kawałki i przełożyć do dużej żaroodpornej miski.Ustawić miskę nad rondlem z gotująca się na małym ogniu wodą i mieszać, aż czekolada się rozpuści. Dodać pianki
Kuchnia w opałachmięty i czekolady! W tym połączeniu mini serniczki miętowe smakowały wybornie. Domowe lody miętowe z likierem miętowym Domowe lody miętowe Przepis na Mini serniczki miętowe z czekoladą. Pokombinowałam z przepisem na kruche ciasteczka i stworzyłam idealne, kruche ciasto kakaowe, które wypełniłam miętową masą serową z płatkami czekolady. Przepis na te mini serniczki miętowe jest godny polecenia. Składniki: 1 szklanka* mąki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmąki 1/2 szkl. cukru 1 jajko 125 g miękkiego masła lub margaryny dodatkowo : polewa czekoladowa lub czekolada posypka Z podanych składników zagnieść ciasto, następnie rozwałkować na grubość około 1 cm. Foremką wycinać ciasteczka -jajeczka i układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce .Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180’C i piec przez około
Moje domowe kucharzeniecałe mnóstwo jagód, malin i truskawek. Nie mogłam się oprzeć aby w taki upał nie wykorzystać ich do ozdobienia kruchych babeczek. Delikatne kruche babeczki z owocami , kremem i czekoladą to super ciasteczka na jeden kęs, babeczki są urocze. Owoce ułożone są na kremie przygotowanym z bitej śmietany i soku z cytryny. Zastosowałam mrożone owoce. Te babeczki to takie małe urocze(...)mąki 1/3 szkl. cukru 1 łyżeczka domowego cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko krem: 200 ml śmietany 36% 1 łyżeczka cukru pudru 2 łyżki cytryny gorzka czekolada maliny do dekoracji jagody do dekoracji Przygotowanie: W misie robota mieszamy sypkie produkty: mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Dodajemy margarynę pokrojoną w małe kostki, jajko i zagniatamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięirlandzkim likierze tworzonym na bazie śmietanki i Whiskey. S’more to pochodzący z kuchnii amerykańskiej i kanadyjskiej smakołyk z grilla na który składa się: pieczona/grillowana pianka marshmallow, kawałek czekolady i dwa ciasteczka typu graham które tworzą zewnętrzną warstwę. Pianki marshmallow w Polsce przyjęły nazwę pianek cukrowych. Jedynymi producentami marshmallow w Polsce są: firma Nestle – produkująca markę Jojo (pianki truskawkowo-śmietankowe(...)przygotować należy krakersy / ciasteczka ostre/słodkie typu graham jedną stronę natrzeć kremem czekoladowym świeżo grillowane / pieczone pianki należy wyłożyć na ciasteczko natarte kremem czekoladowym docisnąć drugim ciasteczkiem, to pozwoli stopić lekko krem czekoladowy i nadać całość odpowiedniej lepkości Pianki Marshmallow zapiekane w Bananie. Naciąć banana wzdłużnie, W miejsce nacięcia wyłożyć mini pianki Marshamallow i posypać startą czekoladą Tak przygotowanego banana
naRuszcieCiasteczka nazwałam super szybkimi ciasteczkami, ponieważ są gotowe w 10 minut i niewiele więcej potrzebują, żeby się upiec. Aby cieszyć się wspaniałym smakiem kruchych, budyniowych ciasteczek potrzebujesz zatem mniej niż pół godziny Prosty skład i niewielki nakład pracy – razem to przepis idealny Składniki na około 16 średniej wielkości ciasteczek: 1 ½ szklanki mąki 1 czubata łyżka cukru pudru ½ łyżeczki cukru waniliowego(...)będzie doskonale się rozgniatać. Ciasto rozwałkowuję na grubość około 0,7 cm i wykrawam dowolne kształty. Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 12 minut. Wystygnięte ciasteczka możecie posmarować również dżemem, albo czekoladą. Smacznego Artykuł Super szybkie ciasteczka budyniowe (vege) pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentymentCiasteczka nazwałam super szybkimi ciasteczkami, ponieważ są gotowe w 10 minut i niewiele więcej potrzebują, żeby się upiec. Aby cieszyć się wspaniałym smakiem kruchych, budyniowych ciasteczek potrzebujesz zatem mniej niż pół godziny Prosty skład i niewielki nakład pracy – razem to przepis idealny Składniki na około 16 średniej wielkości ciasteczek: 1 ½ szklanki mąki 1 czubata łyżka cukru pudru ½ łyżeczki cukru waniliowego(...)będzie doskonale się rozgniatać. Ciasto rozwałkowuję na grubość około 0,7 cm i wykrawam dowolne kształty. Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 12 minut. Wystygnięte ciasteczka możecie posmarować również dżemem, albo czekoladą. Smacznego Artykuł Super szybkie ciasteczka budyniowe (vege) pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentymentdałam mniej tłuszczu i mleka 50-100 g orzechów (dowolnych, posiekać) 50-100 g rodzynek 2-3 łyżki kakao do obtoczenia: wiórki kokosowe, prażony słonecznik, płatki migdałowe, pokruszone ciasteczka, kakao, roztopiona czekolada itp. Za pomocą ręcznego Thermomiksa/noża, tarki rozdrobnić wszystkie ciasta. W garnku podgrzać mleko z olejem i rodzynkami. Wszystkie składniki wymieszać na jednolitą masę. W dłoniach formować(...)zabroni? Można przed obtaczaniem ich w bajerach pokulać je trochę w roztopionej czekoladzie. Przygotowane najlepiej przechowywać w lodówce, ale bez obaw, jak postawicie na stół podczas imprezy to absolutnie im się nic nie stanie, po prostu według mnie najlepiej smakują schłodzone. Artykuł Ciasteczka #nowaste czyli bajaderki pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfswój wieczór dla siebie- cwaniak ma jutro wolne. Natomiast ja... no jutro robota, pewnie pójdę troszkę wcześniej do pracy, stąd dzisiaj na spokojnie. :) Zrobiłam sobie pyszne kruche ciasteczka z kawałkami orzechów i czekolady. Pięknie pachną... a jak smakują.. do tego pyszna herbatka i można sobie odpoczywać :) Sobie jak sobie, jemu też coś zostawię, bo wyszło około 35-40 sztuk
Justa próbuje gotowaćirlandzkim likierze tworzonym na bazie śmietanki i Whiskey. S’more to pochodzący z kuchnii amerykańskiej i kanadyjskiej smakołyk z grilla na który składa się: pieczona/grillowana pianka marshmallow, kawałek czekolady i dwa ciasteczka typu graham które tworzą zewnętrzną warstwę. Pianki marshmallow w Polsce przyjęły nazwę pianek cukrowych. Jedynymi producentami marshmallow w Polsce są: firma Nestle – produkująca markę Jojo (pianki truskawkowo-śmietankowe(...)czekoladowym świeżo grillowane / pieczone pianki należy wyłożyć na ciasteczko natarte kremem czekoladowym docisnąć drugim ciasteczkiem, to pozwoli stopić lekko krem czekoladowy i nadać całość odpowiedniej lepkości Pianki Marshmallow zapiekane w Bananie. Naciąć banana wzdłużnie, W miejsce nacięcia wyłożyć mini pianki Marshamallow i posypać startą czekoladą Tak przygotowanego banana zawinąć w folię i i grillować w temperaturze 150ºC 10-15 minut
naRuszcieorzechów – ciasteczka czekoladowe paleo są pyszne, a ich wycinanie z foremek jest świetną zabawą dla dzieci . Jak zrobić takie pyszności? Czekoladowe ciasteczka paleo z foremek – bezglutenowe, bez orzechów, cukru i nabiału, przepis: gorzka czekolada – tabliczka (100 g), co najmniej 85%, najlepiej całkowicie bez cukru olej kokosowy – 1/3 szklanki mąka kokosowa – szklanka miód – 1/3 szklanki(...)Miód i większe ilości mąki kokosowej nie mieszczą się w diecie FODMAP , a czekolada zawierająca cukier nie ma miejsca w diecie SCD , choć jak użyjesz czekolady ze stewią albo ksylitolem, to będzie dopuszczalna. Ciasteczka mają niemało węglowodanów, przez co raczej nie są dozwolone na diecie niskowęglowodanowej . Jajka i czekolada są zabronione na protokole autoimmunologicznym . Mąka kokosowa bardzo rzadko uczula
PaleoSMAKucierane. Składniki na około 20 sztuk cake popsów: 400 g suchego ciasta, pokruszonego (jasne ciasto babkowe, przepis poniżej) 120 g serka mascarpone 70 g gorzkiej czekolady, roztopionej Przygotować krem: mascarpone wymieszać z roztopioną gorzką czekoladą. Kawałki pokruszonego ciasta dokładnie wymieszać z kremem, tworząc dużą kulę. Zawinąć w folię spożywczą, schłodzić przez 15 minut w zamrażarce. Wyjąć, odmierzając równe kawałki ciasta(...)schłodzić w zamrażarce przez kolejne 15 minut. Składniki na polewę: 200 gr czekolady białej posypka cukrowa 100 gr ozdoby z cukru Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Każdą kulkę zanurzać do połowy w czekoladzie. Troszkę poczekać aż nadmiar czekolady scieknie. Posypkę przesypać do miseczki, każde ciasteczko wytarzać w posypce odstawić. Jak już wszystkie ciastka zostaną obtoczone udekorować ozdobami cukrowymi. Wstawić
moj przepis naucierane. Składniki na około 20 sztuk cake popsów: 400 g suchego ciasta, pokruszonego (jasne ciasto babkowe, przepis poniżej) 120 g serka mascarpone 70 g gorzkiej czekolady, roztopionej Przygotować krem: mascarpone wymieszać z roztopioną gorzką czekoladą. Kawałki pokruszonego ciasta dokładnie wymieszać z kremem, tworząc dużą kulę. Zawinąć w folię spożywczą, schłodzić przez 15 minut w zamrażarce. Wyjąć, odmierzając równe kawałki ciasta(...)schłodzić w zamrażarce przez kolejne 15 minut. Składniki na polewę: 200 gr czekolady białej posypka cukrowa 100 gr ozdoby z cukru Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Każdą kulkę zanurzać do połowy w czekoladzie. Troszkę poczekać aż nadmiar czekolady scieknie. Posypkę przesypać do miseczki, każde ciasteczko wytarzać w posypce odstawić. Jak już wszystkie ciastka zostaną obtoczone udekorować ozdobami cukrowymi. Wstawić
moj przepis na