ciasteczka z czekolada - 6462 przepisów (strona:74/431)

Sernik nutellowy 116

Pyszny i zachwycający wyglądem serniczek. Taka sernikowa „zebra”:) Sernik nie jest trudny do wykonania. Wbrew pozorom nie jest też za słodki. Spód: 140 g ciasteczek digestive w czekoladzie 80 g miękkiego masła 1 łyżeczka kakao Sernik: 800 g twarogu na sernik (u mnie wiaderkowy z Piątnicy) 200 g mascarpone 5 jajek 1/2 szkl. cukru pudru

Smaki Na Talerzu
Sernik z ajerkoniakiem i krówkami 146

najbardziej jest dodatek krówek. Pięknie się roztopiły, tworząc brązowe, pyszne łatki. Nie wiem czy przyjmie się on na stałe w naszym domu, ale wyszedł smaczny. Spód: 150 g ciasteczek pełnoziarnistych w czekoladzie 70 g masła Sernik: 1 kg twarogu sernikowego 4 średnie jajka 150 ml śmietany 30% 150 ml ajerkoniaku 200 g cukru pudru 250 g twardych krówek Ajerkoniakowa żelka

Smaki Na Talerzu
Drożdżowe rogaliki z czekoladą i rodzynkami 172

Rogaliki to jedne z moich ulubionych ciastek. Tym razem przygotowałam rogaliki z ciasta drożdżowego, a do nadzienia wykorzystałam gorzką czekoladę i rodzynki. Ciasteczka wyszły przepyszne. Rogaliki i szklanka ciepłego kakao to doskonały deser, na długie jesienne wieczory.  SKŁADNIKI: 2,5 szklanki mąki, ¾ szklanki mleka, 30g świeżych drożdży, 1 jajko, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 łyżka cukru, 50g masła

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kruche ciasteczka żytnie z czekoladą 155

Jeśli chodzi za Wami coś słodkiego, a nie macie za wiele czasu, to właśnie nadchodzi wybawienie. Kruche ciasteczka żytnie z czekoladą idealnie zaspokoją ochotę na słodycze, a ich przygotowanie zajmie kilka minut, resztę zrobi za Was piekarnik. Dodatkowo ciacha można napakować różnymi zdrowymi dodatkami - orzechami, słonecznikiem, pestkami dyni, suszonymi owocami. Dla każdego coś dobrego. Przepis pochodzi z książki Doroty Świątkowskiej(...)ucieramy. 3. Dodajemy resztę składników i mieszamy. 4. Czekoladę siekamy na małe kawałki i dodajemy do ciasta. 5. Z ciasta formujemy małe kulki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kulki spłaszczamy łyżką. 6. Pieczemy ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180C - mają się zarumienić. Studzimy na kratce. Ciasteczka pieczone wieczorem, kiedy zdjęcia nie wychodzą najlepsze. Możecie się

two broke sisters
Ciastka czekoladowe 78

Czas czytania: 2 min Ciastka czekoladowe są dobre na wszystko, a te można powiedzieć podwójnie dobre, bo z dodatkiem białej czekolady i kakao. Aby wzbogacić ich smak, dodałam suszoną żurawinę. Pyszności te szczególne polecam na j esienną porę, porcja czekolady rozgrzewa i poprawia nawet najgorszy humor. Ciastka czekoladowe są bardzo łatwe do przygotowania i błyskawiczne, ciasto nie wymaga wałkowania(...)czekoladowe .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Czekolada w każdej formie i pod każdą postacią dobra jest na zły humor 😉 Dziś ciasteczka czekoladowe poprawiające nastrój. Course Desery Cuisine American Keyword czekolada, żurawina Prep Time 20 minutes Cook Time 15 minutes Total Time 35 minutes Servings 25 Author Anna Ingredients 120 g cukru 130 g masła

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasteczka Brownie z solą morską 114

ciasta brownie i gorzkiej czekolady. Popękane i chrupiące na zewnątrz, a miękkie w środku, lekko oprószone solą morską, która fajnie podkreśla ich smak. Składniki na 14 ciasteczek: 40 g masła 100 g czekolady gorzkiej 1/3 szkl. mąki pszennej łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli duże jajko 1/2 szkl. cukru brązowego łyżeczka ekstraktu waniliowego sól gruboziarnista(...)nastawić na 175 stopni C. Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.  Gorzką czekoladę i masło rozpuścić w kompieli wodnej. Odstawić do przestudzenia. Do miski wsypać mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól. Wymieszać. Mikserem utrzeć jajko z cukrem i ekstraktem z wanilii. Dodać stopiona czekoladę z masłem, krótko wymieszać.  Dodać suche składniki i ponownie krótko wymieszać, tylko

wyzwania kuchenne
Kruche serduszka z nadzieniem kawowym 204

Kruche serduszka z nadzieniem kawowym to moja propozycja na nadchodzące walentynki, ale nie tylko - ciasteczka są pyszne i można je przygotowywać przez cały rok, również w innych kształtach. Ciasteczka ze względu na nadzienie należy przechowywać w chłodnym miejscu, najlepiej w lodówce, dzięki temu zachowają świeżość i smak. Można je jeść od razu po wyjęciu z lodówki lub odczekać(...)stopni, serduszka piec 12-13 minut lub do lekkiego zrumienienia - upieczone ciasteczka ostudzić, od razu przełożyć kremem lub przechowywać w szczelnym pojemniku spożywczym, niezbyt ściśle poukładane (są dość kruche) NADZIENIE KAWOWE - kawę rozpuścić w gorącej, przegotowanej wodzie, dodać 1 łyżeczkę cukru, wymieszać, ostudzić - do miski przełożyć masło, białą czekoladę i napar kawowy, podgrzewać w kąpieli wodnej do rozpuszczenia się składników

Smakołyki Bereniki
Najprostszy sernik piernikowy 124

Wartość kaloryczna:    360kcal/porcja Składniki: Na spód:       250g ciasteczek owsianych z czekoladą        60 g masła        2 łyżki przyprawy piernikowej Na masę serową:        750g serka śmietankowego        250g mascarpone    100ml rumu        180g kwaśnej śmietany(...)jajka        1 szklanka cukru drobnego Przygotuj: tortownicę o średnicy 24cm papier do pieczenia malakser blender Nagrzewamy piekarnik do 170°C. Ciasteczka kruszymy do blendera, dodajemy masło i przyprawę piernikową i miksujemy na gładką masę. Wykładamy masą dno tortownicy, w której umieściliśmy papier do pieczenia i wstawiamy do lodówki na parę minut (wystarczy jak posiedzi

Bazując na smaku
Lawa czekoladowa 110

nalej do form do 2/3 ich wysokości i zapiecz w piecu przez 10 minut w temperaturze 200 stopni. Truskawki zmiksuj z lodem i podaj sos razem z gorącym ciasteczkiem udekorowanym kostkami czekolady, kwiatami i miętą. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Muffinki czekoladowe z oreo 289

czekoladowe i kruche ciasteczka. Tym razem miałam okazję wypróbować mini oreo i szczerze powiem, że jakoś bardziej mi się spodobały. Raz, że mają mniej kremu a dwa są takie na raz. Poza tym jest ich więcej, więc są bardziej podzielne. Dodałam je do muffinek oraz do kremu na bazie mascarpone. Dodatkowo do ciasta użyłam amerykańskiej czekolady Hershey's. Można(...)kakao, proszek do pieczenia. W drugim naczyniu wymieszać mokre składniki. Maślanka, olej, jajko. Do suchych składników dodać mokre i wymieszać (nie miksować) łopatką. Pod sam koniec dodać pokrojoną czekoladę i pokruszone ciasteczka oreo. Formę na muffinki na 12 sztuk wyłożyć papilotkami i równo podzielić ciasto. Około 3/4 wysokości papilotek. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około

Ala piecze i gotuje
Piernikowa gorąca czekolada / Gingerbread hot chocolate 441

szklanki wody1/2 szklanki brązowego cukru4 łyżki miodu1 łyżeczka mielonego imbiru1/2 łyżeczki mielonego cynamonuSkładniki na gorącą czekoladę:2 szklanki mleka3 łyżki syropu piernikowego1/2 szklanki dobrej jakości mlecznej czekolady, posiekanejcukier (opcjonalnie)bita śmietana, do podaniapokruszone ciasteczka, do podaniaPrzygotowanie:W celu przygotowania syropu, w małym rondelku wymieszaj wodę, cukier brązowy, miód, imbir i cynamon. Podgrzewaj na średnim ogniu do momentu wrzenia, po czym(...)rozpuści. Następnie wmieszaj syrop piernikowy i dodaj cukier jeżeli uznasz napój za mało słodki.  Przelej czekoladę do kubków i podaj z bitą śmietaną i pokruszonymi ciasteczkami lub innymi ulubionymi dodatkami.*Rada: Zamiast mlecznej czekolady możesz wykorzystać gorzką jeżeli ją bardziej lubisz.Smacznego!English versionGingerbread hot chocolate(2 porcje)Prep:10 minutesIngerdients for the gingerbread syrup:1/2 cup water1/2 cup brown sugar4

karmelowy
Minimalist Baker - recenzja książki 194

czosnkowo-serowych biszkoptach. I wreszcie przechodzimy do tego, co tygryski lubią najbardziej, czyli do słodkości i to w większości zdrowych słodkości. Mamy tu do wyboru takie klasyki, jak ciasteczka z kawałkami czekolady czy z masłem orzechowym, wegańskie tiramisu, babeczki czy pyszne lody.  Ekstra dodatkiem są napoje – pięć propozycji zarówno ciepłych jak i zimnych, z alkoholem

Roślinna - blog wegański
Mini serniczki z białą czekoladą 202

pieczeniu, zachwycające w smaku. Masa serowa z białą czekoladą jest delikatna i kremowa. Polecam gorąco! Koniecznie wypróbujcie też przepis na mini serniczki w wersji z ciemną czekoladą  (przepis) .   Składniki: 200 g ciasteczek owsianych 50 g masła 200 g śmietany 30% 200 g białej czekolady 100 g cukru 2 jajka 500 g mielonego twarogu 1 torebka budyniu waniliowego(...)papilotek ze sztywnego papieru Przygotowanie: W rondelku roztapiamy masło. Ciasteczka owsiane kruszymy w malakserze lub wkładamy je do foliowej torebki i wałkujemy. Okruszki mieszamy z masłem. Do każdej papilotki wkładamy łyżkę okruszków i dociskamy do dna.  Chłodzimy w lodówce przez około 30 minut. Śmietanę podgrzewamy z połamaną czekoladą w kąpieli wodnej, aż czekolada się rozpuści. Odstawiamy do wystudzenia. Piekarnik

Smakowity Blog Kulinarny
Mocno orzechowe, kruche ciasteczka 74

udniowej kawy, czy herbatki, nie tylko na czas adwentu. Proste i szybkie do wykonania. Obłędnie smaczne. Najlepsze w mlecznej lub gorzkiej czekoladzie. Udekorowane kawałkiem orzecha włoskiego lub jeśli chcecie- kolorową posypką. Z podanych składników wychodzi około 70 ciasteczek o średnicy 3 cm. Bardzo smaczne są ciasteczka  z orzechów laskowych. A dzisiaj upiekłam je z orzechów w ł oskich

dolcevitainmykitchen
Sernik piernikowy z suszonymi śliwkami 192

ciastek pełnoziarnistych w gorzkiej czekoladzie 3 łyżeczki kawy zbożowej (u mnie Inka z magnezem) 1 łyżeczka przyprawy do piernika 100 g masła 100 g gorzkiej czekolady 100 g suszonych śliwek kalifornijskich Ciasteczka rozdrabniamy na pył w malakserze lub za pomocą foliowej torebki i wałka. Do okruchów dodajemy dwie łyżeczki kawy Inki oraz jedną łyżeczkę naturalnej przyprawy do piernika. Mieszamy(...)wystygnie, odciskamy śliwki i kroimy je na mniejsze części. W kąpieli wodnej (misce umieszczonej na garnku z gotującą się małą ilością wody) lub na małej mocy w mikrofalówce rozpuszczamy czekoladę i 30 g masła (1 czubata łyżka). Układamy śliwki na upieczonym serniku i polewamy czekoladą. Chłodzimy w lodówce. Podajemy z filiżanką kawy – świetnie komponuje się użyta do przepisu Inka

Poezja smaku