ciasteczka z czekolada - 6462 przepisów (strona:45/431)

Ciasteczka na Halloween „paluchy wiedźmy” 184

włożyć migdał. 5. Ciasteczka układać na blaszce wyłożonej papierem od pieczenia, proszę zachować między nimi odstępy i blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170oC na funkcji termoobieg przez około 15-17 minut (na funkcji góra-dół 180oC), aż troszkę się przyrumienią. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 6. Polewę z białej czekolady(...)czekoladę roztopić na parze lub w mikrofalówce. Dodać do niej barwnik spożywczy i wymieszać. 7. Z ostygniętych ciasteczek wyjmować migdały maczać je z jednej strony w czekoladzie i wkładać z powrotem w ciasteczko (zapobiegnie to wypadaniu migdałów). Ciasteczka odstawić na około 30 minut, aż czekolada stężeje. Udanych wypieków

Mała Cukierenka
Ciasteczka na Halloween „paluchy wiedźmy” 5439

włożyć migdał. 5. Ciasteczka układać na blaszce wyłożonej papierem od pieczenia, proszę zachować między nimi odstępy i blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170oC na funkcji termoobieg przez około 15-17 minut (na funkcji góra-dół 180oC), aż troszkę się przyrumienią. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 6. Polewę z białej czekolady(...)czekoladę roztopić na parze lub w mikrofalówce. Dodać do niej barwnik spożywczy i wymieszać. 7. Z ostygniętych ciasteczek wyjmować migdały maczać je z jednej strony w czekoladzie i wkładać z powrotem w ciasteczko (zapobiegnie to wypadaniu migdałów). Ciasteczka odstawić na około 30 minut, aż czekolada stężeje. Udanych wypieków

Mała Cukierenka
Sernik świąteczny z czekoladowym ganasche 203

sera ricotta 250 g sera mascarpone ¾ szklanki drobnego cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 5 jajek 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub aromatu waniliowego 100 g ulubionej czekolady (używam milki z ciasteczkami) Ganache czekoladowy: 80 g czekolady (używam pół na pół mlecznej i gorzkiej) 80 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka masła Przygotowanie: Masło roztapiamy. Ciasteczka mielimy w blenderze. Piekarnik nagrzewamy(...)stopni. Tortownice o średnicy 23 cm lub średniej wielkości blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczka łączymy z masłem i wykładamy nimi dokładnie dno blaszki. Wkładamy do lodówki na około 30 minut. Kiedy spód stwardnieje smarujemy go dokładnie warstwą masy krówkowej.   Przygotowujemy masę serową. Sery przekładamy do misy miksera. Miksujemy na wolnych obrotach. Dodajemy budyń, aromat i cukier. Miksujemy

Mania Gotowania
Czekoladowe makaroniki z truflowym kremem 231

ciasteczkach wytworzy się tzw. "skórka". Ciasteczka są gotowe do wstawienia do piekarnika, jeśli po dotknięciu palcem wierzchu, palec nie zostawi żadnych śladów. Piekarnik rozgrzać do 130 °C z włączonym termoobiegiem. Piec 20 min. Wyjąć, odstawić na blaszce do całkowitego wystygnięcia. W analogiczny sposób przygotować drugą blaszkę z makaronikami. Krem truflowy: 150 g gorzkiej czekolady 150 g śmietany kremówki

maniapieczenia
Muffiny z borówkami i czekoladą 151

Idealny deser na czerwcowy weekend, kiedy mnóstwo w lasach borówek :) A komu daleko do lasu,zawsze można je nabyć, od tych, którzy do lasów mają bliżej

Lawendowe Niebo
Mini serniczki 255

szklanki cukru 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 cukier wanilinowy (16g) drobina olejku pomarańczowego lub startej skórki z pomarańczy jajko 50g białej czekolady owoce do dekoracji (u mnie Formę na muffinki wypełnić papilotkami (12 szt.). Ciasteczka siekamy i przekładamy do papilotek. Twaróg mielimy, dodajemy serek, cukier, cukier wanilinowy, proszek budyniowy, skórkę pomarańczową lub olejek. Wszystko miksujemy. Na koniec dodajemy jajka(...)Ostatnio wypróbowałam, że też się ta i to o wiele szybciej bo niecałą minutę ;). Wierzch serniczków smarujemy czekoladą i układamy na nią pokrojone owoce. Kategoria: Ciasta i ciasteczka , Deser , Serniki Tagged: biała czekolada , borówka amerykańska , brzoskwinia , budyń śmietankowy , cukier , granat , kiwi , mascarpone , mini serniczki , omiomiom , oreo , ricotta , skórka pomarańczowa

Mam apetyt na ...
Kruche ciasteczka z Nutellą 204

     Dziś przepis tak prosty, ekspresowy i pyszny zarazem, że stanowi mój numer jeden na niezapowiedziane wizyty przyjaciół. Magiczny dodatek Nutelli to as w

sama złodycz
Ciasteczka czekoladowe. Po prostu 169

koniecznie musicie spróbować! Ciasteczka czekoladowe z orzechami i rodzynkami Składniki: (na 24 sztuki) 125 g miękkiego masła 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 200 g jasnego brązowego cukru 1 jajko 185 g mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 35 g kakao 75 g rodzynek 110 g orzechów nerkowca 85 g ciemnje czekolady (70%) 85 g białej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Blok czekoladowy z herbatnikami, rodzynkami i żurawiną 159

Moje wersja ciasta, które bez wątpienia wygrywa w smakach mojego dzieciństwa. Czekolada, chrupiące ciasteczka, delikatny posmak rodzynek i żurawiny to smak, którego się nie zapomina. Szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasto pozwala przy małej czarnej z najbliższymi powspominać stare, dobre czasy. Wszystko się zmienia, a smak czekoladowego hitu pozostaje ten sam. Składniki: 500g mleka w proszku 200g masła extra 150ml

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasteczka z kremem czekoladowym dla Mikołaja / z czekoladą 209

tymi wspaniałymi ciasteczkami. Polecam Wam z całego serca! Na pewno nikt im się nie oprze ;) Przepis bierze udział w konkursie Moje wypieki. Wielki powrót.   https://sklep.egmont.pl/ksiazki/literatura/p,moje-wypieki-wielki-powrot,11303.html 65g masła (ok 1/3 kostki) 1/2 szkl cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 czubate szkl mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 jajka 1/3 tabl. czekolady gorzkiej lub mlecznej

Smakołyki Asi
Najłatwiejsze ciasteczka daktylowe bez pieczenia 135

widelcem i utworzyć na nich kratę. Jeśli takie ciasteczka Was zadowolą nie róbcie polewy czekoladowej – skrócicie sobie czas. Ale jeśli chcecie dodatkowej zabawy lub nie wyobrażacie sobie ciasteczek bez czekolady to do dzieła . Może się zdarzyć tak , że masa ciasteczkowa będzie zbyt sucha, aby ją formować. Wtedy dodajcie łyżkę lub dwie wody i ponownie wymieszajcie. Dzieje się tak, ponieważ

Słodkie Gotowanie
Wegańskie owsiano-orkiszowe ciasteczka z czekoladą 149

środka i łyżką uformuj ciacho. Piecz w temp. 180 C na środkowej półce piekarnika, przez 15-20 minut. Smacznego! Smacznego!       Artykuł Wegańskie owsiano-orkiszowe ciasteczka z czekoladą pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Świąteczne ciasteczka kakaowe 195

ozdobioną i kolędą ulubioną.  To spotkania pełne uśmiechu i miłości, ciepła i serdeczności.  Wspólne biesiadowania i świątecznych smakołyków delektowania.  Ja zamiast pierniczków lukrowanych, czy czekoladą polewanych,  ciasteczka kakaowe przygotowuję i lukrem je maluję.  Są wesołe, kolorowe, chrupiące i wyjątkowe. Samo ich ozdabianie, to takie plastyczne improwizowanie, wyglądają wówczas oryginalnie choć nie zawsze wyjdą idealnie

Moniki Smakołyki
Domowe bajaderki 326

Zostało mi troszkę niewykorzystanego ciasta czekoladowego, ale nie mogłam pozwolić by się zmarnowało! Dlatego w błyskawicznym tempie zaświtał mi w głowie pomysł na domowe bajaderki. Do

Z miłości do słodkości
Kruche babeczki z czekoladą i dżemem 75

Kruche babeczki z czekoladą i dżemem  Dziś polecam sprawdzony przepis na kruche babeczki z czekoladą i dżemem . Te maleńkie, nadziewane ciasteczka maślane do kawy  to świetny pomysł na poczęstunek dla gości. Sprawdzą się też jako słodki prezent od serca:) Zobaczcie przygotowanie babeczek na poniższym filmie: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Kruche babeczki z czekoladą(...)czas i wkładam je zazwyczaj na chwilę do zamrażarki.  Maślane ciasteczka z nadzieniem zawsze dobrze smakują. Ja tym razem udekorowałam je prażonymi migdałami, ale sprawdzi się Wasza ulubiona dekoracyjna posypka, wiórki kokosowe, posiekane orzechy albo moje ulubione świeże maliny - jeśli zdecydujecie się na maliny, nałóżcie je na czekoladę dopiero, gdy delikatnie wystygnie, żeby nie puściły za dużo soku

Lekcje w kuchni
30-minutowe ciastka – z 2 składników! 203

cynamon, anyż, kardamon, goździki, skórkę startą z pomarańczy, pastę waniliową czy choćby mieszankę przypraw do piernika. Sezam i mak też tu fajnie zagrają. Mniej dbającym o linię pożeraczom ciasteczek polecam czekoladę- zwykłą albo specjalną do wypieku ciastek (np. kropelki czekoladowe do zapiekania, nie rozpuszczają się podczas pieczenia i zachowują kształt) albo zwyczajną, tylko pokrojoną grubiej ostrym nożem. W połączeniu

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania