ciasteczka z czekolada - 6462 przepisów (strona:45/431)

3 składnikowy sernik na zimno z galaretką i owocami 126

Chyba najprostszy i najpyszniejszy sernik na zimno jaki udało mi się stworzyć to właśnie ten, o którym Wam zaraz napiszę. Pyszny spód z kruchych ciasteczek oblanych czekoladą, serowa warstwa, która smakuje jak lody śmietankowe (mniam!) i wiśniowa galaretka (chyba najlepsza z najlepszych) z owocami, u mnie były to truskawki i jagody kamczackie, ale bez problemu możecie użyć malin, porzeczek

MamaOskarka
MIODOWO-MIGDAŁOWE CIASTECZKA 145

łyżka miodu, 1 jajko, szczypta soli o'Sole Krem: 1 szkl. mleka, 5 dag margaryny, 3 płaskie łyżki kaszy manny , 2 łyżki cukru, syrop migdałowy Dodatkowo: rozpuszczona czekolada WYKONANIE Ciasteczka: Składniki na ciasto mieszamy, zagniatamy. Rozwałkowujemy cienko (3 mm), wykrawamy foremką gwiazdki. Układamy na blaszce, pieczemy na złoty kolor w 170 stopniach około 8 minut. Po upieczeniu studzimy na kratce

słodki bratek
Kruche ciasteczka z czekoladą i solonymi orzeszkami 106

post !!! Na blogu dawno nie pojawiały się ciasteczka :) Postanowiłam to zmienić i przygotować małe, chrupiące słodkości. Są perfekcyjne, jedne z lepszych jakie upiekłam. Sól zawarta w orzeszkach wzmacnia ich smak. Przepis pochodzi z mojej ulubionej książeczki :) Składniki : 300 g mąki pszennej 220 g masła, miękkiego 150 g cukry trzcinowego 90 g gorzkiej czekolady, posiekanej 60 g orzeszków ziemnych solonych

Chocolate Muffin Blog
Ciasteczka na Halloween „paluchy wiedźmy” 174

włożyć migdał. 5. Ciasteczka układać na blaszce wyłożonej papierem od pieczenia, proszę zachować między nimi odstępy i blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170oC na funkcji termoobieg przez około 15-17 minut (na funkcji góra-dół 180oC), aż troszkę się przyrumienią. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 6. Polewę z białej czekolady(...)czekoladę roztopić na parze lub w mikrofalówce. Dodać do niej barwnik spożywczy i wymieszać. 7. Z ostygniętych ciasteczek wyjmować migdały maczać je z jednej strony w czekoladzie i wkładać z powrotem w ciasteczko (zapobiegnie to wypadaniu migdałów). Ciasteczka odstawić na około 30 minut, aż czekolada stężeje. Udanych wypieków

Mała Cukierenka
Ciasteczka na Halloween „paluchy wiedźmy” 5432

włożyć migdał. 5. Ciasteczka układać na blaszce wyłożonej papierem od pieczenia, proszę zachować między nimi odstępy i blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170oC na funkcji termoobieg przez około 15-17 minut (na funkcji góra-dół 180oC), aż troszkę się przyrumienią. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 6. Polewę z białej czekolady(...)czekoladę roztopić na parze lub w mikrofalówce. Dodać do niej barwnik spożywczy i wymieszać. 7. Z ostygniętych ciasteczek wyjmować migdały maczać je z jednej strony w czekoladzie i wkładać z powrotem w ciasteczko (zapobiegnie to wypadaniu migdałów). Ciasteczka odstawić na około 30 minut, aż czekolada stężeje. Udanych wypieków

Mała Cukierenka
Sernik świąteczny z czekoladowym ganasche 194

sera ricotta 250 g sera mascarpone ¾ szklanki drobnego cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 5 jajek 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub aromatu waniliowego 100 g ulubionej czekolady (używam milki z ciasteczkami) Ganache czekoladowy: 80 g czekolady (używam pół na pół mlecznej i gorzkiej) 80 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka masła Przygotowanie: Masło roztapiamy. Ciasteczka mielimy w blenderze. Piekarnik nagrzewamy(...)stopni. Tortownice o średnicy 23 cm lub średniej wielkości blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczka łączymy z masłem i wykładamy nimi dokładnie dno blaszki. Wkładamy do lodówki na około 30 minut. Kiedy spód stwardnieje smarujemy go dokładnie warstwą masy krówkowej.   Przygotowujemy masę serową. Sery przekładamy do misy miksera. Miksujemy na wolnych obrotach. Dodajemy budyń, aromat i cukier. Miksujemy

Mania Gotowania
Czekoladowe makaroniki z truflowym kremem 223

ciasteczkach wytworzy się tzw. "skórka". Ciasteczka są gotowe do wstawienia do piekarnika, jeśli po dotknięciu palcem wierzchu, palec nie zostawi żadnych śladów. Piekarnik rozgrzać do 130 °C z włączonym termoobiegiem. Piec 20 min. Wyjąć, odstawić na blaszce do całkowitego wystygnięcia. W analogiczny sposób przygotować drugą blaszkę z makaronikami. Krem truflowy: 150 g gorzkiej czekolady 150 g śmietany kremówki

maniapieczenia
Muffiny z borówkami i czekoladą 143

Idealny deser na czerwcowy weekend, kiedy mnóstwo w lasach borówek :) A komu daleko do lasu,zawsze można je nabyć, od tych, którzy do lasów mają bliżej

Lawendowe Niebo
Mini serniczki 235

szklanki cukru 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 cukier wanilinowy (16g) drobina olejku pomarańczowego lub startej skórki z pomarańczy jajko 50g białej czekolady owoce do dekoracji (u mnie Formę na muffinki wypełnić papilotkami (12 szt.). Ciasteczka siekamy i przekładamy do papilotek. Twaróg mielimy, dodajemy serek, cukier, cukier wanilinowy, proszek budyniowy, skórkę pomarańczową lub olejek. Wszystko miksujemy. Na koniec dodajemy jajka(...)Ostatnio wypróbowałam, że też się ta i to o wiele szybciej bo niecałą minutę ;). Wierzch serniczków smarujemy czekoladą i układamy na nią pokrojone owoce. Kategoria: Ciasta i ciasteczka , Deser , Serniki Tagged: biała czekolada , borówka amerykańska , brzoskwinia , budyń śmietankowy , cukier , granat , kiwi , mascarpone , mini serniczki , omiomiom , oreo , ricotta , skórka pomarańczowa

Mam apetyt na ...
Kruche ciasteczka z Nutellą 198

     Dziś przepis tak prosty, ekspresowy i pyszny zarazem, że stanowi mój numer jeden na niezapowiedziane wizyty przyjaciół. Magiczny dodatek Nutelli to as w

sama złodycz
Ciasteczka czekoladowe. Po prostu 162

koniecznie musicie spróbować! Ciasteczka czekoladowe z orzechami i rodzynkami Składniki: (na 24 sztuki) 125 g miękkiego masła 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 200 g jasnego brązowego cukru 1 jajko 185 g mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 35 g kakao 75 g rodzynek 110 g orzechów nerkowca 85 g ciemnje czekolady (70%) 85 g białej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Blok czekoladowy z herbatnikami, rodzynkami i żurawiną 149

Moje wersja ciasta, które bez wątpienia wygrywa w smakach mojego dzieciństwa. Czekolada, chrupiące ciasteczka, delikatny posmak rodzynek i żurawiny to smak, którego się nie zapomina. Szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasto pozwala przy małej czarnej z najbliższymi powspominać stare, dobre czasy. Wszystko się zmienia, a smak czekoladowego hitu pozostaje ten sam. Składniki: 500g mleka w proszku 200g masła extra 150ml

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasteczka z kremem czekoladowym dla Mikołaja / z czekoladą 199

tymi wspaniałymi ciasteczkami. Polecam Wam z całego serca! Na pewno nikt im się nie oprze ;) Przepis bierze udział w konkursie Moje wypieki. Wielki powrót.   https://sklep.egmont.pl/ksiazki/literatura/p,moje-wypieki-wielki-powrot,11303.html 65g masła (ok 1/3 kostki) 1/2 szkl cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 czubate szkl mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 jajka 1/3 tabl. czekolady gorzkiej lub mlecznej

Smakołyki Asi
Najłatwiejsze ciasteczka daktylowe bez pieczenia 125

widelcem i utworzyć na nich kratę. Jeśli takie ciasteczka Was zadowolą nie róbcie polewy czekoladowej – skrócicie sobie czas. Ale jeśli chcecie dodatkowej zabawy lub nie wyobrażacie sobie ciasteczek bez czekolady to do dzieła . Może się zdarzyć tak , że masa ciasteczkowa będzie zbyt sucha, aby ją formować. Wtedy dodajcie łyżkę lub dwie wody i ponownie wymieszajcie. Dzieje się tak, ponieważ

Słodkie Gotowanie
Wegańskie owsiano-orkiszowe ciasteczka z czekoladą 138

środka i łyżką uformuj ciacho. Piecz w temp. 180 C na środkowej półce piekarnika, przez 15-20 minut. Smacznego! Smacznego!       Artykuł Wegańskie owsiano-orkiszowe ciasteczka z czekoladą pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf