Dziś przepis na chocolate chip cookies. Moim zdaniem są to najłatwiejsze w przygotowaniu ciasteczka z kawałkami czekolady. Miękkie w środku, chrupiące z zewnątrz. Idealne ciasteczka do herbaty. Przepis na te ciasteczka dostałam od koleżanki, która ma go podobno od mieszkającej w Ameryce kuzynki. Czy są, to oryginalne chocolate chip cookies nie wiem. Ale wiem, że są pyszne i proste. Idealne
Słodkie okruszkiZostało trochę czekolady od ciasteczek ... wiec trza było by jakoś spożytkować. truskawki czekolada Truskawki [z szypułkami] umyć, osuszyć .Maczać w rozpuszczonej czekoladzie.Odłożyć zrobić lodówki zrobić zastygnięcia
Moje domowe kucharzenieCześć! Robiliście już kiedyś cake pops? Ja nie robiłam nigdy, aż do tego dnia, gdy zaświtał mi w głowie pewien pomysł :-). Takie słodycze na patyku robi
Pora coś zjeśćgorąco z bitą śmietaną ( tu przepis). Składniki Spód 150 g ciasteczek maślanych 50 g gorzkiej czekolady, rozpuszczonej Tortownicę o śr. 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasteczka zmielić, wymieszać z czekoladą. Wbić w dno tortownicy, wyrównać i schłodzić w lodówce. Masa czekoladowa 3 jajka pół szklanki cukru 700 g tłustego serka śmietankowego 100 g gorzkiej czekolady, rozpuszczonej 2 łyżki gorzkiego
Słodkie inspiracjewiem, ze będę nią dumnie kroczyć! Zainspirowana nowym słodkim konkursem „Złocista kuchnia Diamant” przygotowałam fantastyczne desery składające się z kilku obłędnych warstw. Chrupiące karmelowe ciasteczko pokryte obłędnym musem z białej czekolady z maracują i lśniącym mirror glaze tworzy fantastyczną całość, której żaden łasuch się nie oprze. Całość wieńczy czekoladowy plaster miodu i szczypta brązowego cukru. Ten deser(...)gotujemy ponownie! ). Wszystko razem łączymy, zalewamy czekoladę, dodajemy barwnik i dokładnie mieszamy. Foliujemy ( by nie wyschło ), odstawiamy. CAŁOŚĆ: Do silikonowych foremek wlewamy mus z białej czekolady i maracui, przykrywamy okrągłym karmelowym ciasteczkiem, mrozimy przez noc. Po zamrożeniu oblewamy podgrzanym białym mirror glaze. Dekorujemy białą czekoladą i szczyptą cukru trzcinowego. Smacznego! #cukiertrzcinowy #syroptrzcinowy #diamant
Ostra na Słodkokombinacji smakowych. Prawda, że to dobra wiadomość?:) Ciasteczka są kruchutkie i delikatne. Pyszne. Mają w sobie coś takiego, że po zjedzeniu jednego ręka od razu „sama” sięga po kolejne;) 200 g masła 1 szkl. cukru 1 jajko 2,5 szkl. mąki 1/2 łyżeczki soli morskiej 1 łyżeczka sody dodatkowo: gorzka czekolada, różnego rodzaju orzechy, rodzynki, słupki migdałowe
Smaki Na Talerzutaki deser pięknie się prezentuje, jest prosty, a goście potwierdzają – jest pysznie. Tym razem klasyka smakowego połączenia – wiśnie z czekoladą. Niezbyt słodko, kwaskowo i intensywnie czekoladowo – zestawienie niezawodne. Składniki (na 4 porcje): 12 zbożowych ciasteczek czekoladowych Kisiel wiśniowy: 0,5kg wydrylowanych wiśni 1/2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej łyżka cukru Czekoladowy krem patissiere: 1,5 szklanki mleka 2 żółtka(...)cały czas mieszając, gotujemy na jednolity krem o konsystencji budyniu. Ściągamy z ognia. Tabliczkę czekolady dzielimy na kostki i dodajemy do kremu. Czekamy 3 minuty, aż ciepło kremu rozpuści czekoladę i dokładnie mieszamy do połączenia składników. Odstawiamy do ostygnięcia, najlepiej jest położyć na wierzch kremu folię spożywczą, aby nie utworzył się kożuch. Robimy kisiel – do garnka wkładamy wydrylowane
Smaczna Stronajednej z nich dodałam kakao. Rozwałkowane ciasta pokroiłam na pasy o różnej szerokości i ułożyłam je w dość przypadkowy sposób. Po schłodzeniu ciasto pokroiłam na ciasteczka. Na koniec trochę roztopionej czekolady i gotowe :) Składniki na około 30 sztuk: 400 g mąki 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła 100 g cukru podru 2 jajka kilka kropli olejku migdałowego(...)niż 1 cm , które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez kilkanaście minut. Po wyciągnięciu z piekarnika ciastka studzimy. Ciasteczka układamy na kratce. Czekoladę rozpuszczamy w małej blaszanej miseczce umieszczonej w garnku z gotującą się wodą. Ciekłą czekoladę nakładamy łyżką na jeden bok ciasteczek. Dekorujemy ją czekoladową posypką. Na bazie tych samych
Trzeci talerzPrzepis na te ciasteczka znalazłam na blogu słodkie atelier . Są pyszne, z moim ulubionym kokosem i czekoladą, takie a'la bounty. Kruche, łatwe w przygotowaniu i szybkie. U mnie wyszło około 40 sztuk, zamiast pokrojonej czekolady dałam kropelki czekoladowe, ale jak najbardziej czekolada mleczna lub gorzka może być. Udanego weekendu Wam życzę :-) Składniki: 240 g masła w temp. pokojowej(...)jajka. Miksujemy. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wiórki kokosowe i aromat. Miksujemy. Na końcu wrzucamy posiekaną czekoladę i mieszamy drewnianą łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką nabieramy porcje ciasta, formujemy w rękach kulkę i dajemy na blaszkę, ciasteczka zbyt mocno się nie rozrastają, więc odstępy nie muszą być bardzo duże. Jak położymy wszystkie kulki, to lekko
kruche babeczkismak. Tym dopełnieniem stały si ę migdałowe ciasteczka amaretti. P owstał torcik na chrupiących ciasteczkach amaretti pokrytych truskawkami i rozpuszczon ą czekolad ą. Torcik wyszedł przepyszny. Nie zdążyłam zrobić zdjęcia, bo zniknął(...)szybko został zjedzony. Wielbicielom truskawek, czekolady i amaretti polecam mój torcik i życzę smacznego :) SKŁADNIKI 200 gr ciasteczek amaretti 80 gr masła 200 gr czekolady gorzkiej 80 gr cukru 250 ml śmietany 500 gr truskawek PRZYGOTOWANIE Amaretti rozkruszamy i mieszamy z rozpuszczonym masłem. Tortownicę (średnica
La grande e la piccola cuocaCiasteczka na które przepis dzisiaj prezentuję były prezentem dla mojej Mamy na niedawny Dzień Matki :) W 100% spełniły swoją rolę i Mamie bardzo posmakowały! Inni domownicy (w tym i ja) również załapali się na degustację i każdemu ciastka smakowały :) Są baaaardzo kruche, z nutką czekolady i nie za słodkie. Pierwszy raz pracowałam z bezglutenowym ciastem kruchym i szczerze mówiąc jest(...)smaku, za to my nie musimy się denerwować, że coś nie wychodzi :) Ciasteczka są naprawdę warte upieczenia! I to na każdą okazję :) KRUCHE CIASTKA Z CZEKOLADĄ (BEZGLUTENOWE) przepis autorski // ok. 50-60 ciasteczek o śr. 3cm ~125g mąki ryżowej ~125g mąki kukurydzianej ~25g czekolady gorzkiej klasycznej Goplana 60% ~125g margaryny ~65g cukru pudru ~jajko ~1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
chili & sugarbakalie. Nie musicie ograniczać się do czekolady. Pamiętajcie jednak o tym, aby czekolada była dobrego gatunku, gdyż w przeciwnym razie może ona zepsuć i smak, i konsystencję ciasteczek. Ja, oczywiście, polecam czekoladę E.Wedel, jest bezkonkurencyjna. Składniki: 1 szklanka płatków owsianych 5 łyżek sezamu 1/2 szklanki ekspandowanego amarantusa 4 łyżki nasion chia 2 średnie jabłka 4 łyżki brązowego cukru 4 łyżki(...)składników wraz z posiekaną nożem czekoladą - wymieszać. Na końcu wlać olej, żółtka i syrop klonowy. Wszystko razem dokładnie połączyć. Dłońmi formować kuleczki i spłaszczać je na grubość około 1 cm. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 10-15 minut w zależności od wielkości. Ciasteczka powinny lekko zbrązowieć. (Z podanych
Codzienna kuchnia niecodziennarabarbarowe desery inspirowane kuchnią francuską , które mam zamiar przetestować na blogu. Jak pierwszy zrobiłam financier (w Polsce zwane uroczo finansjerkami) z rabarbarem i białą czekoladą . Financier to klasyka kuchni francuskiej - karmelowe w smaku ciasteczka przygotowane z dodatkiem mąki migdałowej i beurre noisette , zbrązowiałego masła, zniewalają swym smakiem. Na zewnątrz chrupiące, w środku wilgotne i trochę ciągnące, to jedne(...)wydaje się Wam, że jesteście przesyceni słodyczą finansjerek, cierpki rabarbar przełamuje tę słodycz i fajnie ożywia smak. Jeżeli nie lubicie zbyt słodkich ciast, możecie pominąć dodatek białej czekolady. Financier - francuskie ciasteczka dla ludzi pieniądza Financier (po franc. finansista, bankier, kapitalista) w Polsce zostały ochrzczone uroczą nazwą finansjerki (tak mogłyby się nazywać żony finansistów;)). Nie bez powodu ich nazwa kojarzy
Chilli Czosnek i OliwaSzybki pomysł na coś słodkiego z niezawodnego ciasta francuskiego. Słodkie ciasteczka wypełnione czekoladą i bananem - gotowe w kilka chwil, a jakie pyszne... Składniki na około 10 sztuk: opakowanie gotowego ciasta francuskiego 1 banan ulubiona czekolada jajko Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Blaszkę pokryć papierem do pieczenia. Czekoladę połamać na kostki, a banana obrać i pokroić w plastry. Ciasto francuskie(...)tego ile kółek otrzymamy, połowę z nich przełożyć na blaszkę i nałożyć na nie kostkę czekolady i plasterek banana. Brzegi kółek posmarować roztrzepanym jajkiem. Nałożyć na wierzch pozostałe kółka i docisnąć brzegi palcami lub widelcem, aby się skleiły. Gotowe ciasteczka posmarować resztą roztrzepanego jajka i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 15 minut do zrumienienia
wyzwania kuchennekomentowania które ciasteczka według Was mogą być najpyszniejsze ! Przepisy dodawane według kolejności zgłoszeń. 1) Ciasteczka anyżowe z nutką chili przepis z bloga magicalcuisine.blogspot.com 2) Pyszne ciasteczka z młodymi orzechami laskowymi i gorzką czekoladą przepis z bloga wkuchniuli.blogspot.com 3) Kokosanki przepis z bloga ciateczkowypotwor.blogspot.com 4) Ciastka z tahini i kawą przepis z bloga szalonapatelnia.blogspot.com 5) Czekoladowe ciasteczka truflowe przepis(...)Ciasteczka z lukrem przepis z bloga wdomowymzaciuszu.blogspot.de 7) Kruche ciasteczka z herbatą przepis z bloga decorateacake.blog.pl 8) Waniliowe kwiatuszki przepis z bloga izioni-smaki.blogspot.com 9) Ciasteczka z białą czekoladą i orzechami pecan przepis z bloga szalonapatelnia.blogspot.com 10) Kruche ciasteczka z nutą cytrynową przepis z bloga przepisy-misiaczek.blogspot.com 11) Ciastka mocno czekoladowe przepis z bloga fiveer-nourriture.blogspot.com 12) Ciastka z masłem
Magiczne Życie Martykubki smakowe do tej wykwintnej przekąski. Z podanej ilości składników możemy przygotować 9 aromatycznych ciasteczek. Jedno to około 60kcal w tym 1,7g białka , 2,7g tłuszczu oraz 6,6g węglowodanów . SKŁADNIKI: 60g ziaren amarantusa- przed ugotowaniem 80g banana obranego ze skórki 20g gorzkiej czekolady 20g orzechów włoskich PRZYGOTOWANIE: Amarantus ugotować według(...)instrukcji na opakowaniu, do całkowitego wchłonięcia wody; następnie wystudzić Banana rozgnieść widelcem i wymieszać dokładnie z amarantusem Dodać drobno posiekaną czekoladę i orzechy włoskie Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia Wykładać na papier po łyżce ciasta, delikatnie rozpłaszczyć Ciasteczka piec 30 minut w piekarniku nagrzanym
peanutbuttermonstermaszynkę do mięsa- tak robiła te ciasteczka moja Babcia. Ale można je też zrobić inaczej, lepimy z ciasta kulki wielkości orzecha i lekko spłaszczamy tłuczkiem do mięsa, stroną w kratkę lub widelcem jak w tym przepisie na ciasteczka . Moje ciasteczka zrobiłam otworem w kształcie pół gwiazdki. Ciasteczka moczyłam też w roztopionej czekoladzie i obsypałam cukrowymi perełkami. Do przygotowania tych ciasteczek(...)papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni C przez ok. 15 minut, z termoobiegiem ok.8-10 minut. Ciasteczka powinny być lekko złociste. Wyjmujemy z piekarnika, studzimy na kratce. Końcówki ciasteczek maczamy w polewie lub rozpuszczonej czekoladzie i posypujemy cukrowymi perełkami. Smacznego! The post Ciasteczka z maszynki appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDzisiaj mam dla Was wersję świąteczną - bo z żurawiną. Są miękkie, słodkie - dzięki czekoladzie i kwaskowe - dzięki żurawinie. Czego chcieć więcej? Dobra odmiana po tych wszystkich piernikach ;) 'owsiane ciasteczka z czekoladą i żurawiną' Składniki (na ok.25 ciastek): - 1 szklanka mąki pszennej - pół łyżeczki mielonego cynamonu - pół łyżeczki proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej - 145g miękkiego masła - 2/3 szklanki brązowego cukru
CookYourself