greckiego * 250 g sera na sernik * pokruszone bezy - dałam 2 łyżki fruktozy * paczka digestive - dałam 100 g * 100 g masła - dałam 50 g + 20 g gorzkiej czekolady * maliny Ciasteczka zmiksowałam, masło z czekoladą rozpuściłam i wymieszałam razem do konsystencji mokrego piasku. Śmietankę ubiłam na sztywno, dodałam do sera, dołożyłam jogurt i fruktozę do smaku. Wymieszałam powoli i dokładnie
Zdrowa Kuchnia Sowyukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczać. Między ciasteczkami zachować odstępy. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 160C na funkcji termoobieg przez około 15-17 minut, na funkcji góra-dół w 180C. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Dekoracja ciasteczek: 5. Białą czekoladę połamać i przełożyć do miseczki, roztopić na parze lub w mikrofalówce(...)każde ciasteczko nałożyć trochę białej czekolady ( patrz FILM ) i posypać kolorową posypką cukrową. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery
Mała CukierenkaKruche ciasteczka z bezą lub czekoladą Pamiętacie mój poprzedni wpis na łatwy jabłecznik przekładany ciastem kruchym? Bardzo spodobała mi się konsystencja tego ciasta, a w związku z tym, że odrobinę mi go zostało dorobiłam jeszcze trochę i postanowiłam wykorzystać na ciasteczka. Jakoś nigdy nie miałam ręki do ciastek, nie mam też żadnego urządzenia z którego mogłabym powycinać jakieś fajne kształty(...)nakładać przełożyłam bezę do rękawa cukierniczego, a raczej woreczka trójkątnego i obcięłam w nim końcówkę. Czekoladę wstawiłam do ceramicznej miseczki i roztopiłam w kąpieli wodnej. Gdy ciasteczka są ostudzone dekorujemy je dowolnie czekoladą i/lub bezą. Ja zostawiłam też kilka bez niczego. Oczywiście możecie nakładać bezę łyżeczką, ale zdecydowanie łatwiej jest ją wyciskać z woreczka. Natomiast czekoladę nakładałam właśnie łyżeczką
Relaxtimenowego. Na szczęście się nie zawiodłam, sernik wyszedł naprawdę smaczny. W oryginalnym przepisie był połączony z gorzką czekoladą, ale ja zamieniłam na czekoladę mleczną. Jedną czekoladę dodałam do środka sernika, a drugą polałam jego wierzch. Spód sernika również zrobiłam na ciasteczkach z mleczną czekoladą. Składniki (blaszka 23/33): spód: ciasteczka łakotki holenderskie w polewie czekoladowej 300 g, masło rozpuszczone(...)żółtka 6 szt, jajka 4 szt, śmietana 18% 1 szklanka, mąka ziemniaczana 4 łyżki, wiśnie świeże lub mrożone wydrylowane 400 g, czekolada mleczna 100 g, polewa: czekolada mleczna 100 g, mleko 3-5 łyżek, Sposób przygotowania: Ciasteczka kruszymy, łączymy z rozpuszczonym masłem, dokładnie mieszamy i wykładamy dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, dociskamy i wkładamy do lodówki
kulinarne odsłony patiLubicie drożdżówki? Lubicie czekoladę? W takim razie drożdżowe rogaliki z czekoladą będą idealnie dla Was! Domowe rogaliki na pewno Wam zasmakują. Idealnie sprawdzą się na drugie śniadanie do pracy i szkoły, ale też jako posiłek na wycieczkę w góry lub spacer do lasu. Rogaliki te możecie też przyszykować na piknik na świeżym powietrzu Smok poleca też inne drożdżowe wypieki(...)szklanki cukru,\r","1,5 szklanki mleka,\r","0,25 szklanki oleju lub rozpuszczonego mas\u0142a,\r","s\u00f3l,\r","1-2 tabliczka czekolady."],"name":"Dro\u017cd\u017cowe rogaliki z czekolad\u0105","recipeCategory":"ciasteczka, desery","cookTime":"PT0H20M","prepTime":"PT1H30M","recipeInstructions":["W 0,5 szklance CIEP\u0141EGO mleka i 2 \u0142y\u017ckach cukru rozpu\u015bci\u0107 dro\u017cd\u017ce
Bardzo Gruby Smokmiodu wielokwiatowego Huzar 100 g gorzkiej czekolady 100 g masła orzechowego, ja użyłam masła orzechowego z migdałów 150 g płatków owsianych szczypta soli Ciasteczka jeżyki bez pieczenia przygotowujemy zaczynając od podgrzania w rondelku miodu, gorzkiej czekolady i masła orzechowego. Kiedy miód, czekolada i masło orzechowe są już dokładnie połączone, mieszamy je z płatkami owsianymi. Płatki owsiane muszą być porządnie otoczone
MamaOskarkanajlepszych ciasteczek jakie można upiec na Boże Narodzenie. Autorką oryginalnego przepisu jest Martha Stewart, jednak powstało już bardzo wiele modyfikacji (moja – niewielka – jest jedną z nich). Te wyborne maślane ciasteczka z dodatkiem żurawiny powycinałam w kształcie gwiazdek (oryginalnie z ciasta robi się wałek i kroi na plastry). Do ciastek w pierwowzorze przepisu dodaje się orzechy pekan (można je też zastąpić(...)wodnej białą czekoladę. W jeszcze ciepłej maczamy łyżkę, podnosimy ją do góry, aby nadmiar czekolady spłynął i tworząc w powietrzu zygzaki, pozwalamy spływać czekoladowej strużce wprost na nasze ciasteczka :) Kiedy czekolada zastygnie możemy już jeść nasze Cranberry Noël :) Smacznego
MyCookBook.plsię na czas egzaminów: szybkie, proste, nie mogą się nie udać. W dodatku smakują bosko - czekoladowo, troszkę może wytrawnie przez dodatek słonych orzeszków, jednak biała czekolada dodaje im słodyczy i równoważy wszystkie smaki. Ciasteczka są pyszne, i jestem pewna, że każdemu zasmakują. A znalazłam je na blogu Małpa w kuchni . Kakaowe ciasteczka z orzeszkami ziemnymi Składniki(...)plastry, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w niewielkich odstępach. Piec w 180 st. C. przez 15 minut. Ostudzić. Czekoladę posiekać, rozpuścić z kremówką w kąpieli wodnej. Przełożyć do rękawa cukierniczego z odciętą końcówką, polać ciasteczka. Odstawić do zastygnięcia. Smacznego! Za godzinę ostatni egzamin, później jeszcze tylko troszkę szkoły, i wakacje... Nie mogę się doczekać
Pożeraczka, czyli raz adobrzeciasteczek, którymi obdarowałyśmy na święta znajomych i rodzinę. W tym roku postanowiłyśmy to powtórzyć Wśród nich znajdą się propozycje znane i lubiane przez wszystkich takie jak np. domowa czekolada , moczone ciasteczka drożdżowe , czy kocie oczka , ale będzie też kilka nowych propozycji między innymi na ciasteczka brownie z migdałami. Kiedy przygotowałam je po raz pierwszy zniknęły w mgnieniu oka Będą(...)idealnym prezentem dla czekoladowych łasuchów. Ciasteczka brownie z migdałami Składniki: 180 g gorzkiej czekolady (min. 70% kakao) 60 g masła (w temperaturze pokojowej) 2 jajka 130 g cukru 1 czubata łyżka ciemnego kakao 50 g mąki pszennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia około 100 g płatków migdałowych około 100 g małych groszków czekolady gorzkiej (lub posiekana na małe kawałki czekolada
PatiGotujeChocolate chip cookies to popularne amerykańskie ciasteczka z kawałkami czekolady. Są absolutnie przepyszne i można stracić dla nich głowę . Przyznam, że to moje ulubione ciasteczka. Po upieczeniu są miękkie, a później robią się twardsze, ale nadal miękkie w środku. Jeśli dodacie do nich pokrojone krówki, to karmel będzie się ciągnąć po ich ułamaniu. Wierzcie mi, warto się na nie skusić(...)znam osoby, która nie sięgnęła po kolejne . Do ciastek możecie dodawać różne dodatki – pokrojone batony, słone precelki, draże itp. Wszystko zależy do Waszej inwencji twórczej . Drukuj Amerykańskie ciasteczka z kawałkami czekolady - chocolate chip cookies Przygotowanie: 1 h. 10 min. Wielkość: 24 sztuki Kalorie (porcja/sztuka): 110 kcal Składniki 180 g mąki pszennej (1 1/4 szklanki - użyłam typ 405) 15 g mąki
Przepisy na widelcuzdjęciu- efekt całkiem niezły. Składniki: Ciasteczka: 225g mąki pszennej 150g masła żółtko 75g cukru pudru (najlepiej z erytrytolu) szczypta soli skórka otarta z cytryny Dekorowanie ciasteczek: 65 czerwonych drażetek 50g rozpuszczonej czekolady mlecznej rozpuszczonej Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasteczka umieszczamy w misce i dokładnie zagniatamy. Ciasto przekładamy na blat i rozwałkowujemy na grubość około 3 mm. Szklanką wykrawamy koła(...)pieczenia. Pieczemy w temperaturze 200*C przez około 12- 13 minut, aż się zarumienią. Ciasteczka wyciągamy i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Gdy ciasteczka ostygną możemy przystąpić do dekorowania. Oczka i poroże rysujemy roztopioną czekoladą za pomocą specjalnej tutki do dekorowania albo pisaków cukierniczych, a noski przyklejamy albo za pomocą czekolady lub na lukier (jedno białko, połączone ze szklanką cukru
Moja Michachoć wyglądają niepozornie, smakują rewelacyjnie. Po prostu nie można się w nich nie zakochać, i już . Przepis to modyfikacja tego na czekoladowo-pomarańczowe ciasteczka . Patrząc na nie zastanawiałam się, jak by smakowały z białą czekoladą... Chyba zaczynam mieć na jej punkcie lekkiego hopla, bo pojawia się niemal w każdym przepisie. Ale jakoś tak ostatnio pasuje mi... Do wszystkiego. Poza(...)smacznie. W dodatku robi się je błyskawicznie. I choć nie wyglądają imponująco, warto się na nie skusić, bo zaskakują swoim smakiem. Białoczekoladowo-pomarańczowe ciasteczka z żurawiną Składniki: (na 30-35 sztuk) 125 g białej czekolady 100 g masła 70 g jasnego brązowego cukru 1 jajko 245 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku dopieczenia skórka otarta z 2 pomarańczy
Pożeraczka, czyli raz adobrzeciasteczka chodziły za mną od kilku dni, więc w końcu musiałam je upiec :) Są kruche, nie za słodkie - doskonałe! Przepis znalazłam na stronie Moje Wypieki . Zapraszam do pieczenia! Składniki (na jedną blaszkę): 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 g masła 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1 jajko 85 g cukru trzcinowego 50 g orzechów(...)białej czekolady szczypta soli CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN CZAS PIECZENIA: 12 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Orzechy (u mnie migdały i fistaszki) drobno siekamy, czekoladę kroimy w malutką kostkę. W misce łączymy mąkę, sodę, sól i proszek do pieczenia. W misie miksera umieszczamy masło i cukier, ucieramy na gładką jasną masę. Dodajemy żółtko, a następnie łyżka po łyżce mąkę (powinno
My Culinary ArtCzasem przychodzi ochota na "coś słodkiego". Bliżej nieokreślone "coś". Po co wtedy sięgacie? Pewnie macie jakichś swoich faworytów, ale musicie wypróbować te ciasteczka! Smakują jak...czekolada w formie ciastek! :) Są przepyszne, bardzo, baaardzo czekoladowe. Wyglądają uroczo, uwielbiam tę popękaną skórkę :) Jedno takie ciacho spokojnie zaspokaja ochotę na te "coś" :) Polecam x100! CIASTECZKA CZEKOLADOWE źródło przepisu: Kuchnia Bazylii // ok. 10 ciastek
chili & sugar