proporcji, które podałem poniżej, nadzienia pewnie wam trochę zostanie, ale nie przejmujcie się jest tak dobre, że można je wyjeść klasycznie łyżeczką prosto ze blendera Składniki na czekoladę (4-6 ciasteczek): 1 tabliczka gorzkiej czekolady, ⅓ szklanki mleka kokosowego (lub innego), ½ szklanki oleju koksowego. Składniki na nadzienie: ½ szklanki mango, ½ szklanki daktyli, ⅓ szklanki mleka kokosowego, ⅓ szklanki oleju kokosowego, szczypta soli. Przygotowanie: Czekoladę(...)zrobiło się bardziej gęste i łatwiej nakładało się do foremek. Na warstwę czekolady w muffinkach nakładamy karmelowe nadzienie i zalewamy pozostałą czekoladą (jeśli zbyt mocno stwardniała to podgrzejcie ją trochę, aby zrobiła się bardziej płynna). Tak przygotowane ciasteczka odstawiamy w całości do lodówki aby stwardniało (około 2 h). Smacznego! Artykuł Mega czekoladowe ciastka z nadzieniem karmelowym pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLifewszystko, dlatego dzisiaj deser czekoladowy z mascarpone i ciasteczkami Oreo. Do tego dekoracja w postaci żelkowego duszka. Musicie koniecznie przygotować takie desery na Halloween. Składniki : * około 25 ciasteczek Oreo * 2 czekolady mleczne * 200ml śmietany kremówki * 200g serka mascarpone * opcjonalnie żelki duszki i ciastka typu belvita Przygotowanie : Ciasteczka pokruszyć, połowę przełożyć do pucharków. Czekoladę połamać, kremówkę zagotować i ciepłą zalać
Magiczne Życie Martyząbki wychodzić zaczęły i troszkę marudziła, ale poza tym wsio oki ;). Zrobiłam te obłędne ciasteczka, mąż kupił mąkę ryżową, więc mogłam. Ciasteczka może wyglądem nie powalają (nawet zdjęcia ciężko było zrobić ;-), ale smakiem to już powaliły. Ten smak czekolady, ta kruchość, no co będę więcej mówić. Z podwójnej porcji, którą zrobiłam w sobotę wieczorem zostało dzisiaj 4 ciastka :-))). Młody już(...)miksera i dodaję suche składniki. Na sam koniec dodaję posiekaną czekoladę i w miarę dokładnie mieszam. Na dużej blaszce rozkładam papier do pieczenia. Łyżką nabieram porcję masy, nakładam na papier i lekko ugniatam. Ciastka podczas pieczenia powiększą swoją objętość, więc trzeba pamiętać o zachowaniu większych odstępów. U mnie ciasteczek wyszło 20, bo robiłam takie średniej wielkości. Ciasteczka pieczemy
kruche babeczkimożemy oczywiście później, tuż przed świętami. Świąteczne ciasteczka cynamonowe Czas przygotowania: Składniki Ciasto: 250 g mąki pszennej 450 szczypta soli 3 łyżki płynnego miodu 70 g cukru pudru 1 jajko 120 g zimnego masła pokrojonego w kostkę 1 łyżka przyprawy do piernika 1 łyżeczka cynamonu Do ozdoby: 1 tabliczka białej czekolady kolorowe pisaki z lukrem Wykonanie: Wszystkie składniki ciasta(...)Foremką wykrawamy ciasteczka, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut, aż się ładnie przyrumienią. Gdy ciasteczka wystygną rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej i maczamy w niej ciasteczka. Układamy na kratce i czekamy, aż czekolada zastygnie, wtedy malujemy wzorki cukrowym lukrem
Kulinarne przygody GatityKruche Ciastka Potrójnie Czekoladowe – Uwielbiam ciastka z czekoladą, bardzo często je piekę. Tym razem proponuję ciasteczka, aż potrójnie czekoladowe z gorzką czekoladą, mleczną i białą. Są pyszne, chrupiące i proste w przygotowaniu. Piekłam je raz z cukrem kokosowym przez co były ciemniejsze, a raz z jasnym, brązowym cukrem trzcinowym. Obie wersje pyszne, ale bardziej aromatyczne są ciastka z cukrem kokosowym(...)wszystkie czekolady i rękoma zagniatamy ciasto. 3. Ciasto dzielimy na dwie części i rolujemy każdą część ( patrz FILM ), robiąc dwa ruloniki/walce. Każdy rulonik obtaczamy w cukrze ( patrz FILM ) i zawijamy w folię spożywczą. Oba kawałki ciasta wstawiamy do lodówki na około 2 godziny. 4. Schłodzone ciasto wyjmujemy z folii i kroimy na plastry o grubości około 5mm. Ciasteczka układamy
Mała Cukierenkawilgotne. Robi się je błyskawicznie i zawsze się udają! Jedyne o czym musicie pamiętać to schłodzenie – jest no konieczne! Jeśli nie schłodzicie ciasteczka będą się rozlewać, a przy robieniu strasznie lepić do rąk! SKŁADNIKI: * czekolada mleczna – 100 g * mąka pszenna – 100 g * masło – 50 g * duże jajko – 1 szt * proszek dopieczenia – 1 łyżeczka(...)łyżeczka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Czekoladę roztapiamy z masłem w kąpieli wodnej, studzimy. Jajka ucieramy z cukrem pudrem i wanilią, wlewamy przestudzoną czekoladę. Dosypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia – miksujemy. Chłodzimy ( im dłużej, tym lepiej ). Po schłodzeniu formujemy ciasteczka wielkości orzecha, obtaczamy dokładnie w cukrze pudrze i układamy na blasze wyłożonej papierem – nie spłaszczamy! Pieczemy 10 minut/160C z termoobiegiem
Ostra na SłodkoPyszne, wspaniałe, najcudowniejsze! Połączenie ciasteczek Oreo z delikatną masą z bitej śmietany i białej czekolady, a do tego soczyste truskaweczki. Niebo na ziemi <3 Autorka bloga Cook & Look , z którego pochodzi ten przepis, chyba wymyśliła je specjalnie dla mnie ;) Zapraszam do przygotowań! Składniki na 6-8 babeczek: 220 g ciasteczek Oreo 50 g miękkiego masła 250 ml śmietanki(...)kremówki szczypta soli 100 g białej czekolady kilka truskawek kilka listków mięty do ozdoby CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Ciasteczka umieszczamy w misie blendera. Miksujemy drobniutko, dodajemy masło i miksujemy jeszcze przez chwilkę. Formę do muffinek wykładamy folią aluminiową. Ciasteczkową masę wykładamy do foremek i dokładnie wyklepujemy spód i boki. Wkładamy do lodówki
My Culinary ArtPyszne i kruche ciasteczka przełamane czekoladą. Posmakują każdemu! Co nam trzeba? 400 g mąki pszennej 100g mąki krupczatki 250 g masła 2 jajka jedno żółtko 200 g cukru proszek do pieczenia 2 czubate łyżki kakao 2 łyżki cynamonu 2 łyżki śmietany dodatkowo: czekoladowe pastylki, 2 rządki białej czekolady,którą tarkujemy na grube wiórki Robimy! Wszystkie składniki na ciasteczka (masło
LatosiowydomPrzepis autorski (mój). Ciasteczka smakują rewelacyjnie i doskonale nadają się na "zdrowszą" przekąskę - nawet do pracy, czy szkoły. Co prawda mają dwa rodzaje czekolady, ale możecie zamienić je na gorzką. Dodam, że mąka gryczana posiada szereg właściwości pozytywnie wpływających na nasz organizm oraz jest bogata w mnóstwo witamin i minerałów. Nie zawiera też glutenu (*). Wracając do ciastek... Są kruche, delikatnie
Di gotujenastępnie stemplujemy na nich choinki lub inny wzór. Układamy je na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Studzimy na kratce.W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Gdy przestygnie dodajemy po łyżeczce mascarpone i mieszamy. Jeśli czekolada zbyt stwardnieje podgrzewamy ją ponownie lekko
Kulinarne przygody GatityDziś przepis na chocolate chip cookies. Moim zdaniem są to najłatwiejsze w przygotowaniu ciasteczka z kawałkami czekolady. Miękkie w środku, chrupiące z zewnątrz. Idealne ciasteczka do herbaty. Przepis na te ciasteczka dostałam od koleżanki, która ma go podobno od mieszkającej w Ameryce kuzynki. Czy są, to oryginalne chocolate chip cookies nie wiem. Ale wiem, że są pyszne i proste. Idealne
Słodkie okruszkiZostało trochę czekolady od ciasteczek ... wiec trza było by jakoś spożytkować. truskawki czekolada Truskawki [z szypułkami] umyć, osuszyć .Maczać w rozpuszczonej czekoladzie.Odłożyć zrobić lodówki zrobić zastygnięcia
Moje domowe kucharzenieCześć! Robiliście już kiedyś cake pops? Ja nie robiłam nigdy, aż do tego dnia, gdy zaświtał mi w głowie pewien pomysł :-). Takie słodycze na patyku robi
Pora coś zjeśćgorąco z bitą śmietaną ( tu przepis). Składniki Spód 150 g ciasteczek maślanych 50 g gorzkiej czekolady, rozpuszczonej Tortownicę o śr. 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasteczka zmielić, wymieszać z czekoladą. Wbić w dno tortownicy, wyrównać i schłodzić w lodówce. Masa czekoladowa 3 jajka pół szklanki cukru 700 g tłustego serka śmietankowego 100 g gorzkiej czekolady, rozpuszczonej 2 łyżki gorzkiego
Słodkie inspiracjewiem, ze będę nią dumnie kroczyć! Zainspirowana nowym słodkim konkursem „Złocista kuchnia Diamant” przygotowałam fantastyczne desery składające się z kilku obłędnych warstw. Chrupiące karmelowe ciasteczko pokryte obłędnym musem z białej czekolady z maracują i lśniącym mirror glaze tworzy fantastyczną całość, której żaden łasuch się nie oprze. Całość wieńczy czekoladowy plaster miodu i szczypta brązowego cukru. Ten deser(...)gotujemy ponownie! ). Wszystko razem łączymy, zalewamy czekoladę, dodajemy barwnik i dokładnie mieszamy. Foliujemy ( by nie wyschło ), odstawiamy. CAŁOŚĆ: Do silikonowych foremek wlewamy mus z białej czekolady i maracui, przykrywamy okrągłym karmelowym ciasteczkiem, mrozimy przez noc. Po zamrożeniu oblewamy podgrzanym białym mirror glaze. Dekorujemy białą czekoladą i szczyptą cukru trzcinowego. Smacznego! #cukiertrzcinowy #syroptrzcinowy #diamant
Ostra na Słodko