ciasteczka z czekolada - 6462 przepisów (strona:245/431)

made by Blondynka Gotuje 142

Firma nawet dołącza przepis na ciasteczka. Eeeee, wszyscy pieką i tłoczą wzory na ciasteczkach. Ja przecież nie umiem być taka jak wszyscy, czasami chciałabym, ale ja tak nie umiem. Ciasteczka, no to byłoby zbyt prosto, a ja z automatu zwykle utrudniam sobie zadania, podnoszę poprzeczkę, nie mając pewności czy poprzeczki dosięgnę. Cóż, taką mam naturę i nawet z tym już(...)coś mi się rodzi w głowie, to tylko czekam, aż zacznie kiełkować.  No i wykiełkowało :) Opadły mi ręce, bo w tej mojej Blond głowie wylazł pomysł, wałkowanie czekolady. A przecież mogłam wałkować masę plastyczną, zrobić i wałkować czekoladę plastyczną, byłoby łatwiej, ale nie! Blond postanowiła, że będzie wałkować czystą czekoladę, bez żadnych dodatków. Pierwszy dzień to był test wałka

Blondynka Gotuje
Florentynki z kaszą gryczaną, żurawiną i czekoladą 161

raczej chrupiąca a nie po prostu twarda. Więc to moja modyfikacja do tego przepisu. Ciasteczka są bezglutenowe ( na bazie kaszy i mąki gryczanej), zawierają mało cukru ( ja dodałam cukier kokosowy ale można użyć trzcinowego) i mają sporo słodyczy z suszonych owoców. A do tego gorzka czekolada, jak na florentynki przystało. Florentynki z kaszą gryczaną, rodzynkami i czekoladą   Drukuj Prep

Cooking for Emily
Restauracje w Poznaniu: Maniok 172

deser chłopaki wybrali Pavlove z bita śmietaną i frużoliną wiśniową z dodatkiem gorzkiej czekolady.  Podczas oczekiwania na kolejne smakołyki chłopcy zapoznali się z lokalem zajmując miejsca przy oknie i urządzając wyścigi samochodowe. Podczas oczekiwania na deser dostaliśmy również miły dodatek od obsługi w postaci ciasteczek (również wypiekanych na miejscu) co niezwykle osłodziło nam czas oczekiwania :) Deser był bardzo smaczny

Kolizje Smaków
Bezglutenowe ciasteczka owsiane z bakaliami bez cukru, mąki białej i jajek 533

Bezglutenowe ciastka owsiane z bakaliami na bazie mąki ryżowej  Kolejne ciasteczka owsiane w moim wykonaniu, ale tym razem dla osób nietolerującym gluten, lub tych, którzy po prostu wolą lżej i zdrowiej :) Nie ma w nich grama mąki białej, cukru, jajek czy czekolady. Polecam je bardzo jako przekąskę między posiłkami, zamiast niezdrowych batonów, czy kanapek.  SKŁADNIKI

Calzonella.com
Pierniczki mocno korzenne 402

miód z przyprawami i jajko. Zagnieść elastyczne ciasto.Ciasto partiami wałkować raczej cienko i wykrawać ciasteczka, ja akurat gwiazdki. Piec w temp.180 stop. około 10 minut.Ozdabiamy jak nam wyobraźnia nakaże .Ja masę marcepanową zagniotłem z kakao i wyciąłem małe serduszka i kółka, które polałem odrobiną czekolady i przykleiłem na gwiazdki

Kulinarny karnet Christophera
Kruche rogaliki drożdżowe 162

przekładane najróżniejszymi masami. Nie przepadam za "suchymi" ciastami. Mam jednak kilka sprawdzonych przepisów na ciasteczka czy rogaliki bez kremów czy mas. Poniższy przepis na rogaliki dostałam bardzo dawno temu, kiedy chodziłam jeszcze do szkoły. Piekłam je na różne sposoby: nadziewane owocami, marmoladą, a nawet kawałkami czekolady. Przygotowuje się je szybko i prosto. Zjada jeszcze szybciej ;) Składniki

Codzienna kuchnia niecodzienna
tort oreo wiśnia i nutella 90

przełożeniem. Przekrawamy na dwa blaty. składniki na krem z nuellą: 200 g serka mascarpone, schłodzonego 95 g kremu nutella, schodzonego 40 g czekolady mlecznej wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy i odstawiamy do przestudzenia. Mascarpone miksujemy z nutellą, dodajemy czekoladę i miksujemy do połączenia się składników. składniki na krem/mus wiśniowy: 200 g wiśni z syropu lub świeżych lub mrożonych 13 g żelatyny(...)wykładamy na biszkopt. składniki na krem z ciasteczkami oreo: 180 ml śmietanki kremówki 150 g serka mascarpone 20 g cukru pudru 10 szt ciasteczek oreo z kremem wykonanie: 5 szt ciasteczek siekamy na grubsze kawałki, pozostałe ciasteczka rozdrabniamy przy pomocy np. blendera. Mascarpone, kremówkę i puder miksujemy na gęsty krem. Dodajemy wszystkie ciasteczka i delikatnie mieszamy. składniki na krem maślany

Domowy Smak Jedzenia
Sernik na zimno z truskawkowym musem 1165

Składniki na spód (śr. 23 cm): 220 g kakaowych ciastek 100 g masła, roztopionego Składniki na masę serową: 300 g twarogu z wiaderka 300 g mascarpone 1 tabliczka białej czekolady, rozpuszczonej w kąpieli wodnej 300 ml śmietany 30% 2 płaskie łyżki cukru pudru 3 czubate łyżeczki żelatyny Składniki na galaretkę: 1 1/2 szklanki mrożonych truskawek 1 łyżka cukru trzcinowego(...)wykładamy ciasteczka, wyrównujemy i dokładnie uklepujemy łyżką. Wstawiamy do lodówki na czas przygotowania reszty masy serowej. 2. Żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody, odstawiamy do napęcznienia. Zalewamy 1/4 szklanki gorącej wody i szybko mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia. Śmietanę ubijamy, pod koniec dodajemy cukier puder. Zmniejszamy obroty i łyżka po łyżce dodajemy twaróg oraz mascarpone. Powoli wlewamy rozpuszczoną czekoladę

My Culinary Art
Czekoladowe ciastka owsiane bez pieczenia 191

ciasteczka, przepis podpatrzyłam na stronie Kwestia Smaku, ale zrobiłam swoją, lekko zmodyfikowaną, prostokątną wersję... Rozwałkowałam całość, schłodziłam i tylko pokroiłam ;) Jak zrobicie Wy, zależy tylko od Was. Najlepsze w takich ciastkach jest to, że można zmienić odrobinę, by uzyskać inny smak. Dodać różne bakalie, suszone owoce... Dla mnie bomba! Nie tylko kaloryczna 😋 Pochwalcie się czy świętujecie Światowy Dzień Czekolady

Kuchnia w czekoladzie
Czekoladowe ule wielkanocne 177

krówkowej * dowolne nadzienie Przygotowanie : Biszkopty pokruszyć na mąkę. Czekoladę zetrzeć na tarce o bardzo drobnych oczkach. Masło rozpuścić razem z masą krówkową. Całość wymieszać, zagnieść i odstawić na 20 minut do lodówki. Napełniać foremki, robić dziurkę i odstawić na 10 minut do lodówki. Nutellą bądź innym kremem czy budyniem napełniać czekoladowe ciasteczka. Odstawić do lodówki. Można wyciąć podstawi z biszkoptów

Magiczne Życie Marty
ciasto czekoladowe z delicjami 314

[Głosów:  5    Average:  5 /5] składniki na biszkopt: 80 g mąki 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 140 g cukru 20 g

Domowy Smak Jedzenia
Mazurek z orzeszkami ziemnymi, daktylami i czekoladą 166

Mazurek jest jednym z najbardziej lubianych i tradycyjnych wypieków, które goszczą na wielkanocnych stołach. Oprócz serników i babek cieszy się ogromną popularnością. To niziutkie ciasto jest

Oryginalny smak
baba drożdżowa z nadzieniem czekoladowo cynamonowym 213

składniki na ciasto: 300 -350 g mąki orkiszowej lub pszennej 100 ml mleka, letniego 2 żółtka 1 jajko 100 ml masła, miękkiego 40 g cukru 10

Domowy Smak Jedzenia
Sernik gotowany na migdałowo-makowym spodzie z kakaowymi pingwinkami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, bez pieczenia) 139

indywidualnych preferencji) -1 płaska łyżeczka żelatyny + 1/4 szkl. wody Ciasteczka pingwinki -80g mąki gryczanej + 2-3 łyżki do wyrobienia ciasta przed wałkowaniem -60g mąki amarantusowej -30g kakao -50g ksylitolu -40g melasy z karobu (lub miodu) -40g oleju kokosowego -1 jajko -kilka kostek białej czekolady do ozdoby Dodatkowo do ozdoby -mąka dyniowa -drobne owoce SPÓD(...)szybko ją przełożyć na spód, wyrównać i umieścić ponownie w lodówce na całą noc a najlepiej na dzień i noc. Następnie oddzielić boki sernika od tortownicy i zdjąć obręcz. CIASTECZKA PINGWINKI W kąpieli wodnej (lub w mikrofali) rozpuścić olej, dodać melasę, ksylitol. Wymieszać i ewentualnie trochę podgrzać do uzyskania gęstej, względnie gładkiej masy. W misce wymieszać mąki i kakao, dodać

Candy Pandas
Ptysie z kremem waniliowym 144

tabliczka białej czekolady, kolorowa posypka do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Masło oraz wodą przekładam do garnuszka i rozpuszczam. Dodaję sól. Stopniowo przesiewam mąkę. Zaparzam ciasto przez około 5 minut, cały czas mieszając. Ciasto odstawiam do przestudzenia. Do ciasta dodaję po jednym jajku i miksuję. Ciasto przekładam do rękawa cukierniczego. Na blaszkę wysmarowaną tłuszczem wyciskam niewielkie ciasteczka. Ptysie piekę około 20 minut(...)masę. Stopniowo dodaję budyń. Dokładnie ucieram. Na końcu do kremu wlewam likier waniliowy. Ucieram. 3. Krem przekładam do rękawa cukierniczego. Ptysie przekrawam na pół. Nakładam porcję kremu i sklejam. Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Czekoladą polewam ptysie robiąc esy floresy. Wierzch ptysiów posypuję kolorową posypką

Tradycyjna kuchnia Kasi