ciasteczka migdałowe - 1051 przepisów (strona:13/71)

Babeczki migdałowe z wiśniami 168

Składniki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 50 g migdałów 1 jajko 0,5 szklanki oleju

Ciastkozercy
Francuskie ciasteczka z masą serowo kajmakową oraz posypką ziarenkową. 123

powiecie na ciasteczka francuskie z masą serowo - kajmakową i posypką z przepysznych       ziarenek    Migdałowy przylądek oraz Cynamonowy pył z  ZIARENKOWA .            Ciasteczka są przepyszne i szybko znikają z talerza(...)Migdałowy przylądek i Cynamonowy pył z ZIARENKOWA Wykonanie : Ciasto rozwinąć i pociąć na dowolnej długości prostokąty. Ser utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami  , dodać masę kajmakową i wymieszać . Białka ubić na sztywną pianę , dodać do sera i delikatnie wymieszać. Na połowie prostokąta nałożyć po łyżce sera , przykryć drugą połową i w koło zlepić widelcem , robiąc ozdobne rowki. Ciasteczka

Sama słodycz i szczypta chili
Bananowy desernik na zimno 207

Moja wersja sernika na zimno w deserowym wydaniu. Ciasteczkowy spód, następnie warstwa serowa oraz bananowa z karmelkową polewą. Całość zwieńczona podprażonymi płatkami migdałów. Po prostu kremowy

Kuchnia Ellie
Ciasteczka z kaszki ryżowej 155

Zapraszam na pyszne i proste w wykonaniu ciasteczka z kaszki ryżowej z powidłami śliwkowymi firmy Orzech - http://www.orzech.com.pl/ oraz posypki z ziarenek Migdałowy Przylądek z Ziarenkowa . Te ciasteczka przypominają mi smaki z dzieciństwa , często piekła je moja mama , były pyszne , dzisiaj ja piekę je swoim dzieciom :)   Składniki : 1kostka margaryny Kasi 1 szklanka cukru  2 cukry waniliowe

Sama słodycz i szczypta chili
Domowy marcepan 107

Dodajemy cukier puder, aromat migdałowy i wodę różaną. Miksujemy razem przez chwilę. Następnie wyjmujemy masę na blat i mocno zagniatamy. Formujemy dowolny kształt. Można ewentualnie dolać kilka kropli wody różanej jeśli masa nadal się rozsypuje. U mnie nie było to konieczne. Masę przechowujemy w lodówce. Idealnie nada się do wszelkich ciast i ciasteczek

Ze smakiem i z pasją
Migdałowy sernik z jeżynami. Absolutnie wspaniały 181

efekt. Nie pomyliłam się.Miałam w lodówce trochę białek, wymyśliłam więc, że ciasto upiekę tylko na nich. Dzięki temu ma idealnie biały kolor. Na spód dałam ciasteczek amaretti, a do masy dodałam ekstrakt migdałowy. Wierzch posypałam jeżynami i płatkami migdałów. Efekt przeszedł moje oczekiwania: sernik, jako, że został wykonany na polskim, prawdziwym twarogu, ma też prawdziwie polską konsystencję: jest ciężki(...)kiełbaski. Jest zwarty, nie wodnity, naprawdę świetny. To doskonała opcja dla tych, którzy nie mają albo nie lubią używać maszynki.Sernik migdałowy z jeżynami (na białkach)Składniki:(na tortownicę o średnicy 20 cm)spód:60 g ciastek digestive60 g ciasteczek amaretti45 g masłamasa serowa:600 g twarogu 3krotnie mielonego250 ml śmietany kremówki (38%)4 białka150 g cukru2 łyżki budyniu waniliowego1

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Izaura 242

pieczemy 50 minut w 180 stopniach Celsjusza. Najlepiej sprawdzać patyczkiem czy ciasto się nie wyciąga. Po wyjęciu ciasto polewamy odlaną wcześniej polewą. Można posypać kokosem lub płatkami migdałowymi. Kategoria: Ciasta i ciasteczka , Deser , Serniki Tagged: cukier , Isaura , Izaura , jajka , kakao , margaryna , masło , mąka , ser biały półtłusty , stare ciasta

Mam apetyt na ...
Słodkie środy - Śniegowe kule migdałowe 198

nazwie "Śniegowe kule". Przepis podpatrzyłam u Sylwii , oczywiście nie byłabym sobą gdybym czegoś w nim nie zmieniła. Moje kule są z tartymi prażonymi migdałami i olejkiem migdałowym przez co mąż nazwał je ciasteczkami marcepanowymi a znajomi kamykami. Trochę kształtem rzeczywiście przypominają kamienie, dlatego gdy się ugryzie zaskakują swoją kruchością i delikatnością.  U Nas śniegowe kule w wiosennej aranżacji ;-) Śniegowe(...)kule migdałowe   Składniki: 300 g mąki pszennej 200 g miękkiego masła 75 g zmielonych prażonych migdałów Skworcu 30 g cukru pudru + do posypania kilka kropli olejku migdałowego do ciast Przygotowanie:  Masło ubijamy(miksujemy) z cukrem pudrem na gładką, jasną masę.   Dodajemy olejek i mieszamy. Mielone migdały mieszamy z przesianą mąką i dodajemy do masła.  Mieszamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Biscotti z suszonymi wiśniami i nerkowcami 182

tradycyjnie zawiera migdały, czasem orzechy piniowe. Ja nie byłabym sobą gdybym czegoś od siebie nie dodała, lub czegoś nie zmieniła. Także tym razem proponuję wam odmienną wersję ciasteczek, które są obłędnie migdałowe w smaku, a nadziane suszoną  soczystą wiśnią Bakalland i orzechami nerkowca oraz tradycyjnymi surowymi migdałami. Receptura nieco inna niż ta na catuccini, ale zapewniam

vaniliowoczekoladowa
Ciastka grysikowe 112

Pyszne, proste w wykonaniu ciasteczka grysikowe z masą migdałowo- orzechową:) Składniki: 25 dag masła 25 dag grysiku 1/5 litra wody 1 aromat pomarańczowy 15 dag płatków migdałowych lub orzechów 12 dag cukru 1 łyżeczka cynamonu ½ łyżeczki soli konfitura lub syrop owocowy papier do pieczenia Wykonanie: Masło roztopić i sklarować, dodać grysik, dokładnie wymieszać stale mieszając i odstawić w chłodne miejsce

Tradycyjna Kuchnia
Pyszne ciasteczka Harvest foods :) 101

maślane z migdałami To prawda, jest bardzo maślane :) A jeśli coś jest maślane, to? To jest pyszne! Prawda? :D Kruche, z chrupiącą posypką w postaci płatków migdałowych. Słodkie w sam raz :)     Ciasteczko owsiane "Multifruit" Tak jak pozostałe jest kruche i chrupiące. Widoczne są duże ilości suszonych owoców i płatków owsianych, z których powstało. Możemy posmakować w nim żurawinę

Zdrowie na języku :P
Brunsli - tradycyjne szwajcarskie ciasteczka 170

Czym Szwajcarzy zajadają się w okresie Bożego Narodzenia? M. in. tymi oto smacznymi ciasteczkami o intensywnym czekoladowo-migdałowym smaku z korzenną nutą. Dziwię się, że tylko w okresie świątecznym, bo ja mogłabym je wcinać przez cały rok, są tak uzależniające :) Polecam! Składniki (2 blachy - ok. 38 szt. ciasteczek): 250 g mielonych migdałów 150 g cukru 2 łyżki mąki 2 łyżki

Domowa Cookierenka Agi
Migdałowo- kardamonowe ciastka bombki z Decoradą! 177

wspaniałych wspomnień, które sprawiają, że uśmiech sam pojawia się na twarzy, a iskierki w oczach rozbłyskają, Wam życzę ;-)  SKŁADNIKI: - 125 g masła prosto z lodówki - 100 g mąki migdałowej - 100 g mąki pszennej typ 480 - 150 g mąki orkiszowej - 2 żółtka - 1 białko - 120 g miodu z akacji - 2 łyżki brązowego cukru - 1 łyżeczka zmielonego kardamonu - 1 łyżka świeżo(...)samą niską temperaturę. Ciasto owijamy folią i wstawiamy do zamrażaki na godzinę. Po tym czasie na oprószonej mąką stolnicy wałkujemy blat ciasta na grubość 4 mm. Wycinamy foremką okrągłe ciasteczka. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 22-25 minut w temp. 160 stopni C, grzanie dół i termoobieg. Ciastka po upieczeniu studzimy

SMYKWKUCHNI
Muffiny migdałowe z kulą śnieżną 241

łyżeczki żelatyny firmy Gellwe 8 łyżeczek zimnej wody 15 małych baloników 15 wykałaczek dodatkowo wiśnie czerwone kandyzowane firmy Targroch 1. Do przesianej mąki pszennej z proszkiem dodajemy mąkę migdałową i cukier kokosowy. Mieszamy suche składniki. 2. Zmielone siemię lniane rozprowadzamy z 3 łyżkach zimnej wody. Dolewamy mleko ( możemy najpierw dodać 3/4 szklanki a potem ewentualnie resztę) i olej. 3. Mokre(...)środka palcami. Nożyczkami obcinamy nierówności. 17. Muffinki smarujemy kremem, na środku układamy po jednej wisience. Zakrywamy śnieżną kulą. Smacznego życzy Kategoria: Ciasteczka , Przepisy , Słodkości i desery Tagged: bita śmietana , cukier kokosowy , czekolada , dla dzieci , Gellwe , kinderbal , muffiny , mąka migdałowa , olej rzepakowy , siemię lniane , słodki prezent , Targroch , wiśnie , żelatyna

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Muzycznie i Wloskie ciasteczka Cantuccini czyli poWeekendowe Lakocie odc.83 190

Pisałam Wam już o kokosankach, dzisiaj tez urodzinowe wspomnienie. Ciasteczka bardzo delikatne w smaku, migdałowo cytrynowe, po prostu pyszne ALE wymagają bardzo dużo cierpliwości od gryzącego :)  Są twarde, takie sucharkowe, ale tym samym idealne do maczania w kawie czy herbacie. Dzieci ich nie polubiły za to ja i psiapsiółki byłyśmy zachwycone! Przepis pochodzi z książki "Cukiernia Lidla". Wloskie ciasteczka

Dzieje kuchennej Wiewióry