ciasteczka migdałowe - 1051 przepisów (strona:12/71)

Ciasteczka marcepanowe 153

doskonałe do kubka mleka, herbaty lub kakao... Zima i święta to również smaki. Jednym z tych smaków jest m arcepan . Postanowiłam dodać go do ciasta na kruche ciasteczka. Ciasteczka zyskały ciekawy migdałowy smak i aromat. Marcepanowe gwiazdki , obficie oprószone cukrem pudrem, imitować będą śniegowe gwiazdeczki. Koniecznie spróbujcie. Składniki: 90 g marcepanu 100 g masła o temperaturze pokojowej 1 jajko(...)zawinąć i schować do lodówki na 2 godziny. Schłodzone ciasto wałkować na grubość około 0,5 cm. Wykrawać dowolne kształty, choć w okresie świątecznym bardzo fajnie wyglądają marcepanowe gwiazdki. Ciasteczka piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 170 stopni C przez 8-10 minut. Upieczone studzić na kratce. Ostygnięte ciasteczka marcepanowe oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

kolorowotorcikowo
Deser na pożegnanie wakacji 156

będę dużo rozpisywać, sami spróbujcie bo pracy przy num tyle co nic. Nektarynka pod kruszonką z amaretti składniki: 4 nektarynki 50 g białej czekolady - pokruszonej 50 g płatków migdałowych 50 g ciasteczek amaretti - pokruszonych 15 g brązowego cukru - opcjonalnie 2 łyżki Amaretto 1 żółtko starta skórka z cytryny wykonanie: Nektarynki myjemy, przecinamy na pól i wyciągamy z nich pestki. Przekładamy

Przysmaki Karolki
Vanillekipferl- niemieckie waniliowe księżyce 447

lodówki na 10-15 minut.   W międzyczasie rozgrzać piekarnik do 180 st.C. Księżyce przez ok. 10-15 minut, aż z piekarnika wydobywać się będzie piękny orzechowo-migdałowy zapach, a ciasteczka przyrumienią się od spodu. Upieczone wyjąć z piekarnika, a po kilku minutkach, gdy stwardnieją zdjąć je z blaszki i odstawić do przestudzenia na kratkę.    Cukier puder wymieszać

Nastoletnie Wypiekanie
Budyń z kaszy jęczmiennej. 158

Budyń z kaszy jęczmiennej perłowej podany z kremem kokosowym, pestkami granatu, awokado, prażonymi nerkowcami i organicznymi ciasteczkami waniliowymi Biostyle *** MIGDAŁOWY BUDYŃ Z KASZY JĘCZMIENNEJ /PRZEPIS WŁASNY/ 65 g kaszy jęczmiennej perłowej 350-400 ml napoju migdałowego Alpro szczypta soli kilka kropli ekstraktu migdałowego 1 - 2 łyżki mąki migdałowej 2 łyżki syropu z kwiatu kokosa Do rondelka z gotującym się mlekiem

Poranek na słodko
Ciasteczka jaglano-migdałowe z cynamonem 125

pieczenia, za pomocą łyżki formujemy ciastka w kształcie okręgu. Ozdabiamy migdałami blanszowanymi. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30-40 minut. Studzimy na kratce. Ciasteczka jaglano-migdałowe podajmy jako deser lub dodatek do kawy czy herbaty. Migdały to prawdziwa bomba witaminowa. Są bogate w białko i nienasycone kwasy tłuszczowe. Zmniejszają ryzyko chorób serca, poprawiają krążenie i regulują

My Chcemy Jeść
Ciasteczka żurawinowo-migdałowe 155

s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); CIASTECZKA ŻURAWINOWO-MIGDAŁOWE Składniki na masę żurawinową: - 100 gram cukru pudru - 120 gram masła - 35 gram mąki ziemniaczanej - 80 gram mąki krupczatki - 100 gram mąki pszennej - 120 gram żurawiny suszonej Przygotowanie masy żurawinowej

Życie zamknięte w smaku
RECENZJA - Jak odchudzić swojego mężczyznę :) 137

poruszony zostanie główny temat dotyczący zwiększenia ilości węglowodanów w diecie. Autorka dzieli się także z czytelnikami pomysłami na smakowite desery, które ciekawią i zachęcają do wypróbowania :) Są np. ciasteczka kokosowo-migdałowe z czekoladą i słonymi orzechami, blok czekoladowy w wersji fit, pijane śliwki w czekoladzie czy deser z tapioki :) Już same nazwy brzmią przepysznie :) Podsumowanie: Książkę proponuję zarówno Panom

Zdrowie na języku :P
Cytrynowiec z serem ricotta 68

Coś dla wielbicieli cytrynowych smaków, które występują tu zarówno w cieście jak i w nadzieniu. Dodatek serka ricotta wspaniale je przełamuje, a ciasteczka Amaretti nadają migdałowego aromatu. Jest to zmodyfikowany przeze mnie przepis Anny Olson z programu kulinarnego "Na słodko

Milion Smaków
Kurczak zapiekany pod pierzynką z kalafiora 181

zachwycie ciasteczkami na mące migdałowej przyszła kolej na następne danie inspirowane książką "Kuchnia bez pszenicy". Zapiekanki nie są zbyt popularnymi daniami  w mojej kuchni, robię je rzadko, choć jak zrobię, to z chęcią wszyscy jedzą.  Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Świąteczne pierniczki 184

polewą czekoladową i takimi tam różnościami które mieliśmy pod ręką. Jeśli lubicie korzenne smaki oczywiście możecie dodać więcej przypraw korzennych czy cynamonu. a tu nasze ulubione ciasteczka czekoladowo-migdałowe w świątecznej odsłonie

Monia miesza i gotuje
Laseczki migdałowe 192

wałeczki, których jedną stronę lekko zawijamy tak, aby powstała laseczki pieczemy ok 20 minut w temp 180' Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i moczymy w niej upieczone ciasteczka:) możemy też posypać płatkami migdałowymi część oblaną czekoladą... Smacznego

Luźna Kuchnia
Sernik mleczno-migdałowy z masą krówkową 161

stopionego masła Masa serowa: 1 kg mielonego sera twarogowego na serniki 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego 5 jajek łyżeczka cukru migdałowego Dekoracja: 1/2 puszki masy krówkowej słupki migdałowe opakowanie 60 g ciasteczek Daim (Milka Daim Snacks) - można zamienić na połówki Ferrero Rocher Krakersy zmielić, dodać masło, wylepić spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 23 cm. Schłodzić(...)masa stwardniała. Twaróg wymieszać z mlekiem skondensowanym, cukrem migdałowym i rozkłóconymi jajkami. Wyłożyć masę na ciasteczkowy spód i wyrównać powierzchnię. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C, a po 1/2 godzinie zmniejszyć temperaturę do 150 o C i piec około 45 minut. Środek sernika powinien z wierzchu być ścięty i w środku niezbyt wiotki. W razie potrzeby

Czerwień i błękit
Deser amaretto (z mascarpone) 210

się tylko delektować smakiem. Spróbujcie, polecam. Składniki: 125 g mascarpone 1 łyżeczka cukru pudru 3 łyżeczki syropu barmańskiego Amaretto 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 ciasteczka francuskie Brześć 1 filiżanka kawy* na wierzch deseru: płatki migdałowe i szczypta ciemnego kakao *u mnie z 1 łyżeczki rozpuszczalnej kawy marcepanowej Przygotowanie: Do miseczki przekładamy serem mascarpone, dodajemy jogurt naturalny, syrop barmański Amaretto(...)gorącą kawą i szybko układamy warstwy deseru (ciasteczka nie mogą za długo leżeć w kawie). Do pucharka układamy warstwę serka amaretto, kawowe ciasteczka, znów serek, ciasteczka i serek. Całość posypujemy płatkami migdałowymi i szczyptą ciemnego kakao. Podajemy. Deser amaretto (z mascarpone) – przepis Smacznego

Słodkie okruszki
Makaroniki z masłem orzechowym 172

wyjdą makaroniki to wyjdzie coś innego i to też będzie pyszne :) i jeszcze dla wyjaśnienie jeśli komuś makaroniki kojarzą się tylko z małym makaronem – to francuskie ciasteczka bezowe z mąką migdałową przełożone dowolnym kremem. Nie przepadam za bardzo słodkimi ciastkami dlatego starałam się wybierać przepisy, gdzie cukru jest jak najmniej – okazało się jednak, że to nie jest najlepsza(...)ubijamy na sztywno z cukrem (zwykłym, nie pudrem). Szpatułką mieszamy białka z cukrem pudrem i mąką migdałową. Mieszanie to ważna część przepisu – jeśli masa będzie wymieszana zbyt mocno makaroniki nie urosną, jeśli zbyt słabo (zostanie za dużo pęcherzyków powietrza) podczas pieczenia ciasteczka urosną za bardzo i popękają. Jak sprawdzić czy mamy odpowiednią konsystencję? Podnosimy szpatułkę i patrzymy na spadające

Ciastkozercy
Ciasteczka francuskie z śliwką i kremem serowym 163

bardzo  smakowały. Ciasteczka francuskie z  śliwką i kremem serowym. Ciasteczka: 1 płat ciasta francuskiego duże  śliwki ok 6 szt. cukier brązowy Krem serowy: 50g czekolady deserowej cynamon 30 dag Twarożku zmielonego (tzw sernikowy) 2-3 łyżki płynnego miodu 3 łyżki startej czekolady deserowej uprażone płatki migdałowe do dekoracji Ciasto francuskie pokrój na kwadraty. Podobnie przygotuj kwadraciki(...)około 20 minut w zależnosci od piekarnika) Przygotuj krem. Ser wymieszaj w miseczce z płynnym miodem, startą czekoladą i szczyptą cynamonu do smaku. Układaj krem na wystudzonych ciasteczkach i udekoruj płatkami migdałowymi

Gotuj Sam!