ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:926/1556)

Galaretka wytrawna z winogron do mięs 211

Winogrona nadają się nie tylko na zdrowe soki czy nalewki, można je dodać do ciasta lub zrobić winną lekko korzenną galaretkę do mięs szczególnie tych czerwonych

Wanilia i Kardamon
Biszkopt kokosowy z lekkim kremem waniliowym i jagodami 210

Zbieranie jagód w tym roku zaliczone, więc musiało powstać ciasto ;) Zamiast drożdżowego z kruszonką upiekłam biszkopt na mące kokosowej i przełożyłam lekkim kremem twarożkowym z nutą

FitKot
Kotleciki na słodko - z bananem i marchewką 164

Znacie smak smażonych bananów w cieście? To właśnie z myślą o nich przyszło mi do głowy, by usmażyć słodkie kotleciki - są pyszne! Sama sceptycznie podchodziłam do

Kolorowy Przepisownik
Pierogi z jagodami 137

Dziś na targu nie mogłam się oprzeć i kupiłam trochę jagód przepisu nie będzie ponieważ ciasto jest zwyczajne a jagody wymieszane z cukrem, podane z bitą

Gotowanie jest łatwe
Drożdżówki ze śliwkami. 177

     Ostatni już przepis z wykorzystaniem naszych węgierek. Pyszne, puszyste ciasto drożdżowe z soczystymi śliwkami i chrupiącą kruszonką. Uwielbiam zapach drożdżowego ciasta, który

Rozpustne gotowanie
Róże z ciasta drożdżowego z dżemem i jabłkami. 181

     Nie ma nic lepszego od jeszcze ciepłego, pachnącego, drożdżowego ciasta. A jeśli dodatkowo jest ono mięciutkie, puszyste, delikatne, pysznie nadziane, to już w

Rozpustne gotowanie
Serniczki z owocowym musem 158

Troszkę przerobiłam serniczki z tego przepisu dodając na górę mrożonkę, którą otrzymałam z firmy Owoce dżungli , to była moja przekąska podczas kilkugodzinnej nauki, jak ja

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sernik z białą czekoladą i marakują 373

Na święta chcieliśmy mieć tylko sernik. Miał być delikatny, kremowy, słodki, ale koniecznie z owocami. Lekki i wiosenny. Tak właśnie powstał pomysł na ten sernik

Plate of Joy
Koktajl egzotyczny z ananasem i mango 215

Czas przygotowania: 7 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 12,00 zł SKŁADNIKI: 1/2 świeżego ananasa 1/2 mango 1 kiwi 200 ml jogurtu naturalnego PRZYGOTOWANIE

kulinarnyJa
MUFFINKI JOGURTOWE ZE ŚLIWKAMI I KRUSZONKĄ 194

Stragany , targi , place i ogrody już pełne przepysznych , słodkich , soczystych śliwek!Robię z nich ciasta ( ucierane i drożdżowe ) … Pleśniaka ze śliwkami …  knedle …Waszą

Ostra na Słodko
GOTOWANE PIEROGI Z JAGODAMI 170

W sezonie jagodowym takie pierożki muszą się znaleśc na moim stole. Dzięki temu że ciasto jest bez jajek i jest zaparzane, jest mięciutkie. PolecamSkładniki:Mąka-3

Z Majeczką w kuchni
Mocno czekoladowe ciasto. Brownie ze śliwkami 262

Brownie to mocno czekoladowe ciasto, które rożni się od murzynka tym, że nie jest puszyste a dość mokre i nawet jakby gliniaste. Taka jego uroda. Żeby przełamać nieco dominujący smak czekolady można na wierzchu ułożyć trochę owoców. Ja miałam śliwki i to je właśnie dodałam do swojego brownie. Kawałek takiego brownie a do tego kubek zimnego mleka - poezja! Swoją(...)słowa zgadało się jeszcze, że 4 września to Dzień Czekolady . I domyślacie się już co było dalej? Każda poszła do swoje kuchni i tak kiela północy kręciłyśmy naprędce swoje ciasta. Ja czarne czyli brownie a Agnieszka białe, blondie. Oba mocno czekoladowe. I obie niniejszym życzymy Wam wszystkiego czekoladowego! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Drożdżowe babeczki z farszem pieczarkowym 194

przepis z olejem rzepakowym, zajęły drugie miejsce i zostały nagrodzone patelnią Tefal.  Drożdżowe babeczki z farszem pieczarkowym SKŁADNIKI: 150 g mąki 1 żółtko 60 ml oleju rzepakowego do ciasta +2 łyżki oleju rzepakowego do farszu 15 g drożdży świeżych 70 ml mleka 1/2 łyżeczki cukru 1/3 łyżeczki soli 250 g mięsa mielonego z łopatki 3 małe suszone ostre papryczki(...)proszku 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki 12 sztuk owocu suszonej żurawiny zielona cebulka PRZYGOTOWANIE: W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże, dodajemy cukier oraz pół łyżeczki mąki. Mieszamy i odkładamy w ciepłe miejsce na 15 minut do wyrośnięcia. Do miski wsypujemy resztę mąki, dodajemy sól, żółtko i wyrośnięte drożdże. Wyrabiamy ciasto, gdy składniki ciasta się połączą dolewamy olej i płatki chili. Wyrabiamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Biszkopt z jogurtową pianką 200

wyszukanego. Prosty i w miarę małokaloryczny deser, który sprawdza się w czasie upałów. Możecie dodać do niego owoce sezonowe, zmieniać smaki galaretek czy kształty. Wszystkie chwyty dozwolone ;) (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(...)dodajemy cukier, partiami, oraz żółtka. Następnie wsypujemy mąki, które łączymy z masą za pomocą szpatułki (mikser wszystko zepsuje). Blaszkę (u mnie keksówka) wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy nań ciasto. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 30 minut lub do "suchego patyczka". Studzimy i nasączamy niewielką ilością alkoholu. Składniki na masę jogurtową: - 2 duże jogurty greckie - 2 galaretki

Życie zamknięte w smaku
Konfitura z wiśni - tradycyjna 149

mozna uzyc soku.W dobrze ugotowanej konfiturze owoce nie wyplywaja ku gorze,sa szkliste i pozostaja zawieszone w syropie.Sloiczki kwaskowatych wisienek zatopionych w gestym,slodkim syropie beda w zimie prawdziwym rarytasem w kazdej spizarni.Amatorow na te kwasne kulki na surowo nie znajdziemy zbyt wielu,ale na konfiture jako dodatek do nalesnikow,gofrow,ciast i deserow znajdzie sie juz znacznie wiecej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Francuskie rożki z wiśniami 168

powodzeniem możecie użyć musli z dodatkiem orzechów. Francuskie rożki z wiśniami to najlepszy słodki dodatek do małej czarnej :D Nie ma sobie równych! Składniki (na 8 sztuk): 1 op. ciasta francuskiego ok. 250 g wiśni (świeżych, mrożonych lub z kompotu/syropu) 1-2 łyżki cukru ok. 4 łyżek granoli orzechowej (lub musli z orzechami) 3-4 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżka(...)syropu lub kompotu wystarczy porządnie osączyć na sitku. Owoce posypujemy 1-2 łyżkami cukru i odstawiamy na bok. Granolę lub musli wraz z wiórkami kokosowymi wrzucamy na patelnię z roztopionym masłem i podsmażamy ok. 1-2 minuty stale mieszając. Zdejmujemy z ognia, dodajemy miód. Mieszamy dokładnie i odstawiamy do wystudzenia. Ciasto francuskie układamy na oprószonym mąką blacie. Można

MyCookBook.pl

Proponowane wyszukiwania