ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:44/1556)

Tort,, Palma“ 243

Durszlaka,, Zróbmy coś dobrego z Palmą“ bardzo mnie zaispirował. Zgłosiłam już drożdżowe ptaszki, które są bardzo pocieszne. Brakowało mi jednak czegoś słodkiego. Szczególnie teraz podczas upałów zjadamy dużo ciast z owocami i galaretką. Tort ,, Palma“ powstał specjalnie na konkurs, a jego nazwa pochodzi od dekoracyjnych palemek z banana

dolcevitainmykitchen
Drożdżówki z porzeczkowym budyniem i kruszonką 273

elastyczne i zacznie odchodzić od ręki. Przykryć bawełnianą ściereczką, odstawić w ciepłe miejsce na około 1 godzinę, aż podwoi swoją objętość. W czasie kiedy ciasto wyrasta można przygotować budyń porzeczkowy. Z porzeczek odłożyć garść owoców, a resztę zmiksować blenderem. Przetrzeć przez gęste sito, aby pozbyć się skórek i pestek. Budyń i mąkę rozprowadzić w połowie mleka. Resztę wlać(...)Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C lub 160 *C z termoobiegiem i piec przez około 20 min. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bułki i drożdżówki , Ciasta drożdżowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dla dzieci , Na wynos , Wykorzystanie żółtek Tagged: budyń , drożdże , kruszonka , mleko skondensowane , porzeczki

https:KKuchniaMniam
Leśny mech 253

stopni. Przed wyciągnięciem warto upewnić się, że ciasto na pewno jest upieczone za pomocą drewnianego patyczka. Po wyciągnięciu z pieca, odstawiamy ciasto do ostudzenia na kratce. Kiedy jest już zupełnie zimne odkrawamy spieczony wierzch (nie wyrzucamy, będzie potrzebny!) a pozostałą część przekrawamy na 2 blaty. Z odkrojonego wierzchu ciasta odskrobujemy łyżką zieloną spodnią część i przekładamy do miseczki. Można też(...)blat nakładamy połowę kremu i dekorujemy umytymi wcześniej owocami. Układamy drugi blat, nasączamy ponczem, smarujemy dżemem, nakładamy pozostały krem. Wierzch ciasta posypujemy zielonymi kruszkami i dekorujemy owocami. Ciasto jest od razu gotowe do jedzenia, ale znacznie łatwiej je pokroić jeśli schłodzicie je min. 1 godz. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Galette pełnoziarnista z makiem i morelami 236

Ciasto, które uwodzi swoją niesfornością. Niedoskonałe, ale takie ma być, bo domowe! Napakowane owocami, które dopiero co kupiłeś na targu i makiem, który zmieliłeś w pocie czoła. Proste, a zarazem doskonałe. Kruche ciasto: 1,5 szklanki mąki pełnoziarnistej 6 łyżek brązowego cukru 6 łyżek wody 100 g masła łyżeczka cynamonu Farsz: 60 g maku 30 g owoców kandyzowanych(...)pozostałymi składnikami. Jeśli chcecie zatopić zęby w ciasto szybciej i nie bawić się w przygotowanie masy makowej samemu - można użyć gotowej i po prostu dodać do niej owoce.      Ciasto wyjmujemy z lodówki, wkładamy między dwa arkusze papieru do pieczenia i rozwałkowujemy cienko, starając się zachować okrągły kształt. Na sam środek nakładamy farsz, zostawiając około

sama złodycz
Ciasto czekoladowo - serowe z wiśniami. 384

Była chęć na ciasto z owocami  .... była chęć na ciasto czekoladowe  .... była chęć na ciasto , które nie będzie suche  ... No i jest  ... z owoców wybrałam soczyste wiśnie , a całość wzbogaciłam masą serową. Poprzeplatane biało czarne ciasto z zatopionymi w nim wiśniami zaspokoiło może zachciewajki :) Składniki : Ciasto czekoladowe : 2 jajka  3/4 szklanki (170g) cukru

Malinowa Kawiarenka
Miodownik kajmakowy z jabłkami 441

wypływały. Masa jabłkowa będzie miała ładny, zielony kolor jeżeli wybierzemy jabłka, które nie ciemnieją po obraniu. Kategoria: A-Z SŁODKO , Boże Narodzienie , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Na specjalne okazje , Serniki gotowane , Tarty i kruche ciasta , Wielkanoc Tagged: budyń , galaretka , jabłka , kajmak , orzechy włoskie , twaróg

https:KKuchniaMniam
Piegusek ze śliwkami i wanilią 184

gdyż ma taką strukturę, że owoce nie wpadają same do środka ciasta, pozostając na wierzchu. W zbyt głębokiej formie (jak na zdjęciu) owoce nie nawilżą należycie ciasta :)Ciasto jest naprawdę pyszne. Polecam je do popołudniowej herbatki. Zimnej, rzecz jasna ;)Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Babka z jagodami wg Aleex 200

nieco zmodyfikowałam. Babka udała się znakomicie. Zanim ponownie wstałam, aby ładnie ją sfotografować, z babki pozostały resztki. Zrozumiałam chłopaków, bo jest pyszna. Koniecznie ją wypróbujcie z dowolnymi owocami sezonowymi. Polecam. Składniki: Ciasto: • 250 g miękkiej margaryny z dodatkiem masła • 200 g cukru, w tym1 cukier waniliowy • 4 jajka • 350 g mąki • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia • 1 łyżeczka(...)ekstraktu z wanilii • 160 ml śmietany 12% Owoce: • 200g jagód, umytych i osączonych • 1 łyżka mąki do obtoczenia owoców Dodatkowo: • cukier puder do posypania ciasta Sposób przygotowania: 1. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Formę z kominkiem wysmarować masłem i posypać mąką. 2. Masło ucierać z cukrem mikserem na najwyższych obrotach przez kilka minut. Następnie zmniejszyć obroty miksera

W mojej kuchni
Babeczki leśny mech – czyli jak wcisnąć rodzinie szpinak ;) 251

końcu mus szpinakowy Do papilotek włożyć po dwie łyżki ciasta Piec ok. 20 minut w 180° z termoobiegiem Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier, a następnie mascarpone Od gotowych babeczek odkroić czubki, które pokruszyć Udekorować babeczki kremem, owocami i okruszkami babeczek Opcjonalnie: przekonać(...)dzieci (jeśli są oporne), że zielony kolor tutaj nie przypomina niczego, co dotychczas jadły – to prawda! Smacznego! PS. A po inne, świetne ciastoowocami zajrzyj tutaj: “Ciasto z jeżynami […] Artykuł Babeczki leśny mech – czyli jak wcisnąć rodzinie szpinak ;) pochodzi z serwisu Patchwork

Patchwork
KRUCHE CIASTO Z MORELAMI I KRUSZONKĄ 209

masła lub margaryny (u mnie Kasia) 6 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: pokrojone morele (lub inne owoce) kruszonka  przepis tutaj Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto  łączymy ze sobą. Wyrabiamy do połączenia się. Formujemy kulę i wstawiamy do lodówki na około 30 minut. Ja często kruche ciasto przygotowuję wieczorem(...)następnego dnia  dodaję owoce i kruszonkę. I tym sposobem szybciutko ciasto jest gotowe.  Schłodzonym ciastem wyklejamy blaszkę.   Ciasto nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 st. na 10-12  min. Po tym czasie na cieście układamy kawałki dowolnych owoców i posypujemy obficie kruszonką. Kruszonkę możemy też posypać odrobiną cukru waniliowego

Walijskie Pichcenie
Pyszne ciasto z czarną porzeczką i malinami 164

zmiksować razem za pomocą miksera lub robota kuchennego. Ciasto musi być gładkie. Blaszę wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Wlać ciasto do tak przygotowanej blaszki. Na górze rozłożyć owoce. Wykonanie w thermomix – wszystkie składniki na ciasto dodać do naczynia miksującego i zmiksować. Obroty 6, czas 1 minuta. Zdjąć ciasto z boków naczynia

Kuchnia Pokoleń
Francuskie ciasteczka z budyniem i dżemem truskawkowym 258

truskawkowy. Odstawić, aż krem zastygnie. Smacznego :) Przepis bierze udział w akcji „Z miłości do truskawek” #lowicz #dzem #konfitura #truskawki Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Ciasteczka , Desery , Dla dzieci , Na specjalne okazje Tagged: budyń , ciasto francuskie , dżem

https:KKuchniaMniam
Kruszaniec jabłkowo - rabarbarowy z bezą 284

cytryny, 2 cukry waniliowe, łyżeczka cynamonu. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, skropić sokiem z cytryny, odstawić na 15min, by puściły sok. Rabarbar oczyścić. Owoce wyłożyć na podpieczone ciasto, posypać jednym cukrem waniliowym, cynamonem i zwykłym cukrem. Beza: 6 białek, 1/2 szkl. cukru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, łyżka mąki ziemniaczanej. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo(...)dodając cukier. Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem, delikatnie wymieszać szpatułką. Ubite białka wyłożyć na owoce. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć zamrożone ciasto. Wierzch posypać drugim cukrem waniliowym. Piec ok. 40min w temp. 180st. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem

Z miłości do słodkości