Jeśli, tak jak ja, lubicie ciasta z owocami, to zapraszam Was dzisiaj na kruche ciasto z rabarbarem i budyniem. Ciasto jest łatwe do zrobienia, przygotowanie go nie zajmie Wam wiele czasu, a efekt będzie znakomity. Wypróbujcie koniecznie. składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki krupczatki 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru cukier waniliowy
babka w formiewylać na upieczone kruche ciasto. W krem wcisnąć odsączone z nalewki połówki śliwek. Tartę odstawić do całkowitego stężenia. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta czekoladowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Na specjalne okazje , Tarty i kruche ciasta Tagged: alkohol , czekolada , kremówka , śliwki
https:KKuchniaMniamdrugie ciasto. Lekko docisnąć i wstawić do lodówki do stężenia. Ciasto najlepsze jest na drugi dzień, kiedy skruszeje. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta warstwowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dla dzieci , Szarlotki , Tarty i kruche ciasta , Wykorzystanie żółtek Tagged: budyń , galaretka , jabłka , kremówka
https:KKuchniaMniamDrożdżowe na maślance Rabarbarowo-tuskawkowe Muffinki z kremem Babeczki na maślance Crumble z owocami Ciasto "Leśne smaki" Naleśniki z serem i owocami Shake czekoladowo-jagodowy Nalewka z jagód Konfitura z jagodami
Z miłości do słodkościnieduża ilość dodanego cukru oraz obecność kakao sprawiają, że ciasto jest lekko gorzkawe w smaku. Jeśli chcielibyście wykorzystać czekoladę deserową zamiast mlecznej, do ciasta należy dodać więcej cukru.Wielbiciele ciast przepełnionych owocami śmiało mogą też zwiększyć ilość wiśni.Ciasto można po upieczeniu udekorować polewą czekoladową, ja uznałam, że samo w sobie jest bardzo aromatyczne i nie ma takiej potrzeby
Smakołyki BerenikiMango niejednemu z nas kojarzą się te owoce z egzotycznymi , wymarzonymi wakacjami.Ale zanim na takie wakacje się wybierzemy mam dla Was przepis na ciasto z mango.Delikatny biszkopt połączony z soczystym mango zamkniętym w aksamitnym kremie tworzy niezwykłą całość!Robi się go błyskawicznie i tak samo szybko znika!Spróbujcie! SKŁADNIKI( keksówka )- jajko – 2 sz– cukier
Ostra na Słodkoumiejętności, ale jest dość czasochłonny. Mimo wszystko warto poświęcić trochę czasu w kuchni i przygotować coś pysznego. Obecnie mamy sezon na śliwki, ale śmiało można zastąpić je innymi owocami. Ciasto jest bardzo słodkie, więc warto pamiętać, aby owoce były lekko kwaśne, co zrównoważy nam smak. Przepis Składniki: Spód: 250 g miękkiego masła 250 g cukru 2 opakowania cukru(...)wszystkie części gotowe, wystarczy wyłożyć na dużą blachę. Najpierw wykładamy blachę papierem do pieczenia i wykładamy na niego spód. Na równo rozłożony spód wylewamy krem budyniowy. Rozkładamy owoce i posypujemy kruszonką. Ciasto na kruszonkę powinno bez problemu dać się pokruszyć w palcach. Ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Całość pieczemy w temperaturze 180’C (termoobieg 160’C) przez
KasiaiKrzysiu.plwydawało mi się, że nie dam rady wykorzystać dwóch szuflad wypełnionych po brzegi zamrożonych owoców. Chyba „przegięłam” z ilością ;-). To już chyba ( przynajmniej na razie) ostatnie ciasto z owocami. Tym razem zrobiłam biszkopt z kremem budyniowym, owocami i galaretką. Składniki na biszkopt ( duża blacha) 1 szklanka mąki pszennej 5 jajek ¾ szklanki cukru 1 płaska łyżeczka proszku(...)Wystudzony budyń dokładnie zmiksować z masłem. Gotowy krem budyniowy przełożyć na wystudzony biszkopt i dokładnie wyrównać, pamiętając, żeby brzegi były dokładnie „uszczelnione” kremem, wtedy galaretka nie ucieknie. Na ciasto wyłożyć owoce ( ja dałam jagody, jeżyny, czarną i czerwoną porzeczkę. Przygotować galaretki według przepisu na opakowaniu z nieznacznie zmniejszoną ilością wody, wystudzić i delikatnie wlać na wyłożone owoce. Całość
Na słodko lub wytrawniePrzyznacie, że ciasta z owocami są najsmaczniejsze. Ciasto proste, szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne. Składniki: 3 jajka 3 szklanki mąki 1 i 1/4 szklanki cukru 1 szklanka oleju 0,5 szklanki mleka 1 łyżka octu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru wanilinowego Jajka ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Dodajemy mleko(...)ocet, mąkę na przemian z olejem oraz proszek do pieczenia. Ciasto przekładamy do kwadratowej blaszki wysmarowanej masłem. Na cieście układamy owoce. Ja wykorzystałam śliwki, jabłka i borówki. Z mąki, cukru i masła przygotowujemy kruszonkę i nią posypujemy wierzch ciasta. Ciasto pieczemy ok. 50 minut w temperaturze 170 stopni. Smacznego
Pyszności Słodkościzamieszczam dzisiaj najbardziej efektowne wizualnie tarteletki na świecie (nie no, na pewno są jakieś ładniejsze). Dodatkowo proste w wykonaniu i przepyszne, dla każdego kto lubi kruche czekoladowe ciasto i soczyste letnie owoce ;) no i jeszcze orzechy! CZEKOLADOWE TARTELETKI Z OWOCAMI Składniki: - 250 gram mąki - 3 łyżki kakao - 150 gram masła - 3 łyżki cukru (jak ktoś lubi słodsze ciasto(...)smarujemy ich brzegi czekoladą i wkładamy w orzechy tak, aby te do ciasta przywarły. Jak ktoś jest leniwy, albo, jak ja wczoraj, nie ma czasu, może opuścić ten etap i posypać tarteletki orzechami po zalaniu rozpuszczonym dżemem. Ostatnim, co musimy zrobić, jest ułożenie na cieście owoców. Ja wybrałam nektarynkę, borówki i maliny. Gdy już to zrobimy rozpuszczamy dżem
Życie zamknięte w smakuwszystko nożem. Dodać żółtka i śmietanę, szybko zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie części. jedna z nich musi być dużo większa. 4/5 do 1/5. Małą część ciasta włożyć do lodówki. Przygotowanie owoców – agrest oczyścić, czereśnie wypestkować. Wykonanie – dużą część ciasta rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rozłożyć owoce. Przygotowanie pianki – białka ubić na sztywną(...)pianę. Powoli podczas ubijania wsypywać cukier. Na koniec dodać proszek budyniowy i wymieszać. Pianę wylać na owoce, na górę pokruszyć resztę ciasta. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 200 C i piec 55- 60 minut. Blaszka o wymiarach
Kuchnia Pokoleńtylko do połączenia składników. Tortownice o średnicy 24cm lub inną foremkę (u mnie w kształcie serca)natłuszczamy i obsypujemy mąką lub bułką tartą. Wlewamy ciasto a na wierzchu rozsypujemy jagody. Możemy użyć innych sezonowych owoców. Wkładamy do piekarnika i pieczemy w 170 - 180C około 50 min lub więcej, co jakiś czas należy sprawdzać. Po przestygnięciu możemy posypać cukrem pudrem(...)Smacznego! Ps. to ciasto wychodzi zawsze więc czekam na Wasze zdjęcia wypieków
Radość kipiąca uśmiechem.Pieguskiem” lub „Mrówkowcem”. Swoją wersję tego wypieku przygotowałam trochę inaczej, wykorzystując zalegające białka. Pieguska przełożyłam masą brzoskwiniową zrobioną ze świeżych owoców. Na wierzchu znalazła się delikatna pianka cytrynowa i maliny :) CIASTO MAKOWE: 1 szklanka białek (ok 5 białek) szczypta soli 3/4 szklanki maku suchego 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 1/2 łyżeczki proszku(...)zaczną tężeć przełożyć nimi ciasto makowe. Wstawić do lodówki. Galaretkę cytrynową rozpuścić w wodzie i wystudzić. Zimną kremówkę ubić na sztywno i połączyć z chłodną, ale płynną galaretką. Wylać na warstwę brzoskwiniową. Na wierzchu ułożyć świeże maliny, lekko wciskając je w piankę. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Wykorzystanie białek Tagged: brzoskwinie
https:KKuchniaMniamwiem jak Wy ale ja uwielbiam połączenie gruszek z czekoladą. A że potrzeba matką wynalazków postanowiłam przerobić mój ulbiony przepis na proste ciasto z owocami na ciasto czekoladowe z gruszkami. Chciałam mieć większe szanse że mi się uda, bo tamto zawsze mi wychodziło zarówno z rabarbarem, truskawkami jak i śliwkami. Teraz też wyszło pyszne, wilogtne. Składniki: 3 duże gruszki(...)dodać jogurt i 2 łyżki nutelli. 3. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia formy, o wymiarach 26 ø cm. 4. Na wierzch wyłożyć owoce wciskając w ciasto, wstawić do nagrzanego piekarnika 180°C, i piec około 45-50 minut. Wystudzić, posypać cukrem pudrem. Smacznego
Mama z miastalubi domowej, pachnącej, mięciutkiej a dodatkowo z ulubionymi owocami drożdżówki?! ja jestem chętna na kawałek zawsze! Dziś proponuje drożdżówkę z owocami lata a dodatkowo upiekłam ją w pięknych kolorowych foremkach od Alfatec . Foremki są jednorazowe, ciasto upieczone w nich bez problemu zabieramy na piknik lub wręczamy je w prezencie nie martwiąc się czy nasza foremka aluminiowa(...)mąką. Odstawiamy aż drożdże urosną. Następnie mieszamy łyżką, dodajemy jajko a także rozpuszczone masło. Wyrabiamy ciasto aż będzie gładkie i elastyczne. Przykrywamy ściereczka i odstawiamy do wyrośnięcia. Ciasto przekładamy na stolnicę, dzielimy na pół. Układamy w foremkach Alfatec . Po wierzchu ciasta układamy owoce, wcześniej pokrojone na mniejsze kawałki. Następnie posypujemy kruszonką, Aby ją przygotować wszystkie składniki rozdrabniamy palcami
Radość kipiąca uśmiechem.krówkowa, banany i bita śmietana i tyle Naprawde tyle wystarcz, żeby zrobić ciasto, którym zachwyca się niemal każdy. A teraz do tych słodkości (bo nie ma co ukrywać, że ciasto jest dość słodkie) dorzućcie kilka malin dla przełamania smaku i dodania odrobiny orzeźwienia. To jest dopiero niebo w … Zbliża się weekend, nic nie zaszkodzi spróbować Składniki na małą tortownice(...)szczeliny pomiędzy bananami wciskamy maliny. Śmietankę ubijamy wraz z cukrem puderem i przekładamy na owoce. Przed podaniem posypujemy ciasto kakao. Ciasto przechowujemy w lodówce. Gotowe Szybkie i łatwe ciasto na niedzielę Proste ciasto bez pieczenia Proste ciasto z owocami Malinowe banoffee pie Smacznego!!! Justyna
Relaxtimeczereśnikruszonka60g mąki pszennej30g masła30g cukru pudru Wykonanie:- mąkę przesiać, dodać cukier, sól, zimne masło, żółtko oraz śmietanę, składniki posiekać razem, następnie szybko zagnieść gładkie ciasto- ciasto schłodzić 30 minut w lodówce- formę wysmarować masłem, ciastem wyłożyć dno formy, nakłuć widelcem, podpiec w 180 stopniach przez 20-25 minut do lekkiego zrumienienia, ostudzić- twaróg zmielić lub rozgnieść na dość gładką masę(...)następnie zagnieść ciasto, schłodzić- na ostygniętym kruchym spodzie rozsmarować równą warstwę twarogu- na twarogu ułożyć blisko siebie połówki czereśni przecięciem do góry- ciasto na kruszonkę wyjąć z lodówki, pokruszyć równomiernie na wierzch ciasta- gotowy placek piec w 180 stopniach przez 40-45 minut- po wyjęciu z piekarnika ostudzić, następnie kroić w kwadraty Placek można przygotować z innymi owocami, choć
Smakołyki Berenikijuż miejsca w moim przepastnym segregatorze, chyba za niedługo trzeba będzie założyć drugi. Moją cotygodniową ofiarą padł tym razem przepis na ciasto ucierane z śliwkami i migdałami. Tak pięknie wyglądał na zdjęciu z świeżymi owocami, że nie mogłam się powstrzymać. Niestety obserwuje, że coraz bardziej chce mi się lata i świeżych owoców i warzyw. Jakby jednak(...)delikatnie wmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. W osobnym naczyniu ubijamy białka na sztywno i delikatnie dodajemy je do ciasta. Wylewamy masę do brytfanki i dodajemy dosyć gęsto owoce. Ciasto pieczemy 40 minut na 170 stopniach. Gdy ciepłe wyciągniemy z piekarnika posypujemy je migdałami. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzie