ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:42/1556)

Kakaowe ciasto z kajmakiem, biszkoptami, morelami i galaretką 116

Ciasto, które Wam dzisiaj przedstawię powstało z połączenia kilku części – czyli kakaowego ciasta, kajmaku, biszkoptów, moreli (które możecie zamienić na inne owoce) oraz galaretki. Przepis jest bardzo prosty i stosunkowo szybki w przygotowaniu. Zapraszam! // Składniki (na formę 23,5 x 23,5 cm): Ciasto: 200 g mąki pszennej 50 g cukru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku(...)ciasto. W jednej misce wymieszaj suche składniki (mąka, cukier, kakao, proszek do pieczenia), natomiast w drugiej misce mokre składniki (mleko, olej, jajko). Teraz obydwie części połącz ze sobą i dokładnie wymieszaj (najlepiej mikserem). Ciasto wyłóż na formę i piecz ok. 30 minut w 180 stopniach Celsjusza. Kiedy ciasto ostygnie posmaruj go kajmakiem. Na kajmaku ułóż biszkopty, a następnie wybrane owoce

Via Gusto
Jak zapobiec wsiąkaniu soku z owoców do ciasta. 143

Krzysztof Jaracz  Nasze ciasta z owocami będą kruche i bez zakalca jeśli zastosujemy jeden z dwóch sposobów tutaj przedstawionych. Pierwszym sposobem , aby sok z owoców nie dostał się do ciasta jest posmarowanie całej powierzchni ciasta na które będziemy wykładać owoce ( np. jabłka, wiśnie, truskawki ) ubitym białkiem z jajka kurzego i posypanie cienką warstwą mąki pszennej. Drugi(...)sposób jest taki, aby ciasto na którym będziemy układać owoce posypać cienką warstwą kaszy manny. Następnie układamy owoce i znów posypujemy je niewielką ilością kaszy manny. Kasza manna wchłonie cały sok, który będzie się wydzielał z owoców podczas pieczenia naszego ciasta owocowego !  Zachęcam do wypróbowania obydwóch sposobów i ocenienia który jest lepszy dla pieczonych przez

Przepisy i porady kulinarne
Kruche ciasto z owocami i budyniowa pianką 166

przygotowania mamy w domu. Podstawowa wersja tego wypieku jest z malinami, jednak ja robiłam je już z: truskawkami, wiśniami, czarnymi jagodami i borówką amerykańską. Z każdym z tych owoców ciasto smakuje wyśmienicie:-) Składniki: Kruche ciasto: 2,5 szklanki mąki kostka margaryny/masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru 5 żółtek Budyniowa pianka: 5 białek szklanka cukru pół(...)wlewać olej - ciągle ubijając. Masa powinna być śnieżno biała, gęsta i lśniąca. Na podpieczony spód wyłożyć pianę a na nią owoce lekko je dociskając. Na owoce ścieramy na tarce pozostałe kruche ciasto. Pieczemy do zarumienienia - ok 1 godzinę w 180 stopniach. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
UCIERANE Z MALINAMI, KREMEM ŚMIETANKOWYM I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 196

mleko. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, miksujemy, dzielimy na 2 części. Połowę wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, do reszty dodajemy kakao. Wylewamy na jasne ciasto, układamy owoce, pieczemy ok. 40 minut w 180C. KREM ŚMIETANKOWY: 600 ml mleka gotujemy. W osobnej miseczce miksujemy cukier, budyń, mąkę i resztę mleka. Wlewamy do gotującego i cały czas(...)mieszając gotujemy do zgęstnienia. Studzimy. Łyżka po łyżce dodajemy do utartego wcześniej na gładko masła. Wykładamy na upieczone ciasto, obficie posypujemy tartą czekoladą i chłodzimy. Zajadamy! Smacznego

Ostra na Słodko
Galette z jeżynami (Galette di more) 90

wyłożoną papierem do pieczenia. Spód ciasta smarujemy konfiturą, następnie wykładamy jeżyny, pozostawiaj ą c ok. 2-3 cm wolnego brzegu. Ciasto zawijamy na jeżyny, dociskając delikatnie do owoców.  Brzegi ciasta smarujemy rozmąconym jajkiem i oprószamy cukrem trzcinowym. Galette pieczemy ok. 25-30 minut do uzyskania złotego koloru. Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika, odstawiamy do wystygnięcia. Przed podaniem oprószamy

La grande e la piccola cuoca
Galette z truskawkami i migdałami (Galette di fragole e mandorle) 147

pieczenia. Spód ciasta posypujemy mąką migdałową, następnie wykładamy truskawki, pozostawiaj ą c ok. 4 cm wolnego brzegu. Zawijamy ciasto na truskawki, dociskając je delikatnie do owoców.  Brzegi ciasta smarujemy rozmąconym żółtkiem, dekorujemy migdałami w płatkach i oprószamy cukrem trzcinowym. **** Galette Riscaldate il forno a 180 gradi. Nel frattempo pulite le fragole e tagliatele a fettine, quindi

La grande e la piccola cuoca
Pleśniak z jabłkami 172

Pleśniak od zawsze będzie kojarzył mi się z rodzinnym domem. Było to nasze ulubione ciasto z dzieciństwa. Kruche ciasto, smaczne owoce i ciepła kawa. Uwielbiam to proste ciasto! Z domu pamiętam jak mama zawsze dodawała dżem wiśniowy lub porzeczkowy. Ale jabłka też smakują wyśmienicie. Nie wiem czemu, ale to ciasto mogę robić wiele razy i nigdy mi się

VioletoweKucharzenie
kruche ciasto z rabarbarem i budyniem 267

Jeśli, tak jak ja,  lubicie ciasta z owocami, to zapraszam Was dzisiaj na kruche ciasto z rabarbarem i budyniem. Ciasto jest łatwe do zrobienia, przygotowanie go nie zajmie Wam wiele czasu, a efekt będzie znakomity. Wypróbujcie koniecznie. składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki krupczatki 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru cukier waniliowy

babka w formie
Czekoladowa tarta ze śliwkami z nalewki 209

wylać na upieczone kruche ciasto. W krem wcisnąć odsączone z nalewki połówki śliwek. Tartę odstawić do całkowitego stężenia. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta czekoladowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Na specjalne okazje , Tarty i kruche ciasta Tagged: alkohol , czekolada , kremówka , śliwki

https:KKuchniaMniam
Szarlotka z kremem budyniowym 2107

drugie ciasto. Lekko docisnąć i wstawić do lodówki do stężenia. Ciasto najlepsze jest na drugi dzień, kiedy skruszeje. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta warstwowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dla dzieci , Szarlotki , Tarty i kruche ciasta , Wykorzystanie żółtek Tagged: budyń , galaretka , jabłka , kremówka

https:KKuchniaMniam
Zbiór przepisów z jagodami 215

Drożdżowe na maślance         Rabarbarowo-tuskawkowe    Muffinki z kremem    Babeczki na maślance      Crumble z owocami    Ciasto "Leśne smaki"    Naleśniki z serem i owocami      Shake czekoladowo-jagodowy   Nalewka z jagód    Konfitura z jagodami

Z miłości do słodkości
Ciasto czekoladowe z wiśniami 392

nieduża ilość dodanego cukru oraz obecność kakao sprawiają, że ciasto jest lekko gorzkawe w smaku. Jeśli chcielibyście wykorzystać czekoladę deserową zamiast mlecznej, do ciasta należy dodać więcej cukru.Wielbiciele ciast przepełnionych owocami śmiało mogą też zwiększyć ilość wiśni.Ciasto można po upieczeniu udekorować polewą czekoladową, ja uznałam, że samo w sobie jest bardzo aromatyczne i nie ma takiej potrzeby

Smakołyki Bereniki
Kokosowe ciasto z mango 174

Mango niejednemu z nas kojarzą się te owoce z egzotycznymi , wymarzonymi wakacjami.Ale zanim na takie wakacje się wybierzemy mam dla Was przepis na ciasto z mango.Delikatny biszkopt połączony z soczystym mango zamkniętym w aksamitnym kremie tworzy niezwykłą całość!Robi się go błyskawicznie i tak samo szybko znika!Spróbujcie! SKŁADNIKI( keksówka )- jajko – 2 sz– cukier

Ostra na Słodko
Ciasto ze śliwkami i kremem budyniowym. 113

umiejętności, ale jest dość czasochłonny. Mimo wszystko warto poświęcić trochę czasu w kuchni i przygotować coś pysznego. Obecnie mamy sezon na śliwki, ale śmiało można zastąpić je innymi owocami. Ciasto jest bardzo słodkie, więc warto pamiętać, aby owoce były lekko kwaśne, co zrównoważy nam smak. Przepis Składniki: Spód: 250 g miękkiego masła 250 g cukru 2 opakowania cukru(...)wszystkie części gotowe, wystarczy wyłożyć na dużą blachę. Najpierw wykładamy blachę papierem do pieczenia i wykładamy na niego spód. Na równo rozłożony spód wylewamy krem budyniowy. Rozkładamy owoce i posypujemy kruszonką. Ciasto na kruszonkę powinno bez problemu dać się pokruszyć w palcach. Ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Całość pieczemy w temperaturze 180’C (termoobieg 160’C) przez

KasiaiKrzysiu.pl
Biszkopt z kremem budyniowym, owocami i galaretką 281

wydawało mi się, że nie dam rady wykorzystać dwóch szuflad wypełnionych po brzegi zamrożonych owoców. Chyba   „przegięłam” z ilością ;-). To już chyba ( przynajmniej na razie) ostatnie ciasto z owocami. Tym razem zrobiłam biszkopt z kremem budyniowym, owocami i galaretką. Składniki na biszkopt ( duża blacha) 1 szklanka mąki pszennej 5 jajek ¾ szklanki cukru 1 płaska łyżeczka proszku(...)Wystudzony budyń dokładnie zmiksować z masłem. Gotowy krem budyniowy przełożyć na wystudzony biszkopt i dokładnie wyrównać, pamiętając, żeby brzegi były dokładnie „uszczelnione” kremem, wtedy galaretka nie ucieknie. Na ciasto wyłożyć owoce ( ja dałam jagody, jeżyny, czarną i czerwoną porzeczkę. Przygotować galaretki według przepisu na opakowaniu z nieznacznie zmniejszoną ilością wody, wystudzić i delikatnie wlać na wyłożone owoce. Całość

Na słodko lub wytrawnie