ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:389/1556)

Jagodzianki od serca 144

miski wsypujemy mąkę, resztę cukru, cukier wanilinowy, kardamon. Dodajemy wyrośnięte drożdże, jajka, żółtka i masło. Wyrabiamy mikserem gładkie ciasto. Po wyrośnięciu lepimy bułeczki wkładając po trzy łyżeczki owoców do środka. Ciasto jest bardzo klejące, żeby ułatwić sobie lepienie można posypać dłonie mąką. Jagodzianki odstawiamy na 10 minut do wyrośnięcia, po czym smarujemy śmietanką i pieczemy ok. 15-20 minut

Wrzosowa Polana
Barmbrack cake z rodzynkami 163

przeszkodzie ,aby upiec je teraz...pyszne ciasto..polecam.. 500 g mąki  350 g tłustego mleka  1 małe jajko, ubite  50 g masła  90 g cukru  opakowanie (7 g) suszonych drożdży  kilka kropli olejku cytrynowego lub łyżeczka cynamonu  200 ml herbaty  200 g suszonych owoców lub bakalii  Wieczorem zaparzyć herbatę(...)niż 40 st. C). Stopniowo dodawać do mąki, jednocześnie zagniatając ciasto. Dodać ubite jajko i olejek lub cynamon. Ciasto będzie mokre i kleiste - takie ma być. Zagniatać ciasto przez ok. 7-10 min. Przełożyć do miski wysypanej mąką (około garści), przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Owoce przełożyć na sitko i dokładnie odsączyć. Po tym czasie ciasto

Moje domowe kucharzenie
Kruche ciasto z truskawkami i waniliową pianką 1019

puszystą budyniową pianką. Do ciasta dodałam (z powodu braku śmietany w lodówce  ) gęsty jogurt naturalny , i sądzę ,że to właśnie świetnie wpłynęło na kruchość ciasta . Zamiast truskawek można oczywiście zastosować inne owoce  - maliny , jagody , wiśnie , porzeczki  ... wiele możliwości . Składniki : Ciasto: 4 szklanki mąki pszennej1 kostka masła1 szklanka cukru2 łyżeczka proszku do pieczenia6 żółtka2 łyżki gęstego jogurtu(...)składniki i zlepić ciasto w kulę . Włożyć na ok 45 min do zamrażarki. Po tym czasie 3/4 ciasta zetrzeć na spód formy i upiec na jasnozłoty kolor  ( ok 10 min w 180'C ) wystudzić. W tym czasie ubić pianę z białek , dodać cukier  , proszek budyniowy i olej. Masę wylać na wystudzony spód , ułożyć owoce (pojedynczą warstwą

Malinowa Kawiarenka
Śmiatankowo-cytrynowe ciasto z borówkami i kruszonką 94

Magda Delikatne i puszyste ciasto idealnie spełnia się jako podstawa do letnich owoców. Do tego chrupiąca kruszonka i mamy smaki lata w najlepszym wydaniu. W tym cieście śmiatankowo- cytrusowa nuta świetnie komponuje się borówkami. Do tego jest bardzo proste do upieczenia a to bardzo zachęca do wypróbowania, trzeba się tylko wykazać cierpliwością czekając aż się upiecze i ostygnie

Smaczna Strona
Ciasto z masą budyniową i malinami 106

odkryłam, że do kremu dodaje się olej.  Składniki na ciasto: 2,5 szklanki mąki 1 margaryna 3 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek jaja Składniki na masę: 5 białek jaja 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ½ szklanki oleju + maliny lub inne owoce (około 1 szklanka(...)Wykonanie ciasta: Z podanych składników wyrabiamy ciasto. 1/3 ciasta zamrażamy, a 2/3 wykładamy na przygotowaną średnią blachę i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Wykonanie masy: Białka ubijamy, dodajemy cukier i cukier waniliowy i budynie. Wyrabiamy masę mikserem na małych obrotach, dodajemy olej i jeszcze chwile miksujemy na małych obrotach. Masę wlewamy na przestygnięty spód, układamy owoce

Tradycyjna Kuchnia
Lekkie Ciasto owocowe 232

konsystencji ciasta (tak mi się wydaje!) Jakoś dziwnie nie syci i można zjeść parę kawałków - to zdecydowanie coś dla mnie)) idealne ciasto na piknik Przy okazji pieczenia tego ciasta, odkryłam niezwykłość aromatu, użytych do dekoracji, truskawkowo-poziomkowych winogron( uva fragola). Podczas pieczenia w całym domu unosił się poziomkowy zapach, a ciasto pachniało nimi nawet na drugi dzień. Lekkie Ciasto owocowe(...)boków formy nie smarować). Na wierzch wysypać owoce, płatki migdałowe i słupki cukru. Piec w temperaturze 170ºC przez około 45 - 55 minut.P.s następnym razem owoce zamiast na wierzchu, umieszczę w środku ciasta

Mia Cucina Sofieta
Torcik na zimno z borówkami amerykańskimi i porzeczkami czerwonymi. 159

pyszne ciasto do kawy, to i tak pokuszę Was moim ciastem :-). Torcik jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu, poza czasem oczekiwania na zastygnięcie. Skład masy serowej jest trochę nietypowy, bo zawiera naturalny serek homogenizowany, śmietanę kremówkę i maślankę naturalną. Na masę serową wylałam galaretkę o smaku owoców(...)leśnych. Deser jest lekki, nie za słodki, delikatnie kwaśny za sprawą borówek amerykańskich i czerwonych porzeczek, idealny na piękne i słonecznie popołudnie. Wygląda apetycznie i smakuje pysznie. Ciasto można zrobić z innymi owocami. Jeszcze nie raz poczęstuję tym ciastem moich gości.   TORCIK NA ZIMNO Z BORÓWKAMI AMERYKAŃSKIMI I PORZECZKAMI CZERWONYMI.           Składniki: około

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Drożdżowe ciasto ze śliwkami 94

Drożdżowe ciasto z dodatkiem śliwek to mój stały punkt podczas sezonu na te owoce. Dość cienko rozwałkowane, ale puszyste i miękkie ciasto z gęsto ułożonymi (dachówkowo) owocami wygląda bardzo efektownie. Jeżeli trafiły się Wam bardziej kwaśne śliwki możecie po upieczeniu posypać je dodatkowo cukrem, a dla nadania ładnego połysku posmarować odrobiną dżemu morelowego. Ciasto jest bardzo smaczne

MyCookBook.pl
Brownie z owocami leśnymi 172

progi. Nie daj się prosić! Usiądź wygodnie, odetchnij głęboko, wpatrując się w uspokajającą zieleń i zatop zęby z bezkresnej czekoladowości ciasta i owocowości dodatków...najlepiej z gałką waniliowych lodów ^^ Niech będzie pysznie i wakacyjnie w poniedziałek! :) Brownie z owocami leśnymi Potrzebujesz: 2 tabliczki gorzkiej czekolady 100g masła 4 jajka 1/2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru garść truskawek garść malin(...)lekkiego przestygnięcia. 2. Do masy czekoladowej dodaj mąkę, cukier i jajka - wymieszaj wszystko bardzo dokładnie, żeby nie było żadnych grudek. 3. Wlej ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. 4. Na wierzchu ciasta poukładaj umyte owoce (truskawki w połówkach lub ćwiartkach). 5. Piecz 25- 30min. w 180*C. Smacznego! Forest fruits brownie Ingredients: 2 bars of dark chocolate 100g

Kuchnia w Słońcu Skąpana
TARTA TATIN Z KIWI 160

200g mąki 100g masła 30g cukru 1 jajko szczypta soli Z mąki, masła, cukru i jajka oraz soli zagniatam ciasto na modłę kruchego. Masło siekam z mąką i cukrem, dodaję jajko i dokładnie wyrabiam, aby powstała gładka, elastyczna kula ciasta, którą owijam folią spożywczą i na 30 minut wstawiam do lodówki. Formę keksową lub tortownicę o śr. 23cm wykładam folią(...)dnie foremki. Kiwi obieram ze skórki i kroję w plasterki o grubości około 7-8mm.  Układam na karmelu, bardzo ciasno, najlepiej by kawałki owoców nachodziły na siebie. Następnie wyjmuję ciasto z lodówki, rozwałkowuję je odpowiednio do średnicy formy i układam na owocach. Zmniejszam temperaturę piekarnika. Całość piekę w 200 stopniach przez 17-20 minut, aż ciasto

W kuchni Karmel-itki
CIASTO KUBECZKOWE Z TRUSKAWKAMI 309

Ekspresowe w przygotowaniu ciasto z ulubionym owocami sezonowymi u mnie truskawkami, w smaku podobne do ciasta ucieranego z truskawkami , te ma tą zaletę, że wszystkie składnik krótko się miksuje  i już jest gotowe do pieczeni. Polecam😊 SKŁADNIKI (forma 24 x 24 cm) Składniki odmierzamy kubeczkiem po jogurcie 350 g jogurtu naturalnego 3 kubeczki mąki kubeczek cukru

RAROSSA
Pyszny Arbuzowiec 404

Arbuz jeden z moich ulubionych owoców - w tym cieście smakuje rewelacyjnie :) WYMIARY BLASZKI : 39cmx24cm BISZKOPT CIEMNY: 6 jajek 1 szkl. cukru 3/4 szkl. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao WYKONANIE: Białka ubić na sztywno dodać cukier, żółtka na końcu mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Lekko wymieszać. Masę wylać na blachę wyłożoną papierem

Dziś Ja gotuje
Mazurek bakaliowy 143

Mazurek bakaliowy to ciasto przepełnione suszonymi owocami i orzechami. Bakalie są tutaj najbardziej wyczuwalne, więc odpowiednio dobierając ich rodzaj, możecie sterować smakiem wypieku. Całość udekorowałam pomarańczowym lukrem, a także dodatkową porcją bakalii. Mazurek przygotowałam w formie o wymiarach 28x27cm . Mazurek bakaliowy Składniki: CIASTO 150g mąki 125g masła 75g cukru pudru 3 jajka skórka otarta z 1 pomarańczy 2/3 łyżeczki(...)porcjach pianę z białek, delikatnie wymieszać - ciasto powinno być gęste i klejące (jak na keks) - formę wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia - ciasto przełożyć do formy, rozsmarować na całej powierzchni, wyrównać - ciasto wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170-180 stopni, piec przez około 20 minut do lekkiego zrumienienia i tzw. suchego patyczka - upieczone ciasto wyjąć z piekarnika ostudzić - przygotować lukier

Smakołyki Bereniki
Ciasto kiwi bez pieczenia 1122

miksując już gotową dosładzałam cukrem pudrem. Pamiętaj, by dokładnie uszczelnić boki ciasta masą; w przeciwnym razie galaretka ucieknie pod spód. Dobrze, jeśli przed wylaniem galaretki, schłodzisz odrobinę ciasto. Pamiętaj, by owoce kiwi były dojrzałe i słodkie. W przeciwnym razie ciasto nie będzie smaczne! Ja kiwi kupiłam 5 dni wcześniej i czekałam, aż dojrzeje. Jeśli chcesz zrobić ciasto w mniejszej

Mojewlasne.pl
Panettone 138

zagniecionego ciasta dodajemy łyżkę masła, zagniatamy i dodajemy kolejną. Proces jest długi i ciężki, ale każdorazowo trzeba zagniatać ciasto po dodaniu masła. Na koniec dodajemy przygotowaną mieszankę owoców i skórek. Ciasto zagniatamy w kulę, wkładamy do dużej miski i przykrywamy folią spożywczą. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 10 godzin. Ciasto zwiększy swoją objętość trzykrotnie, więc miska powinna być duża

Gotowanie i blogowanie