ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:397/1556)

Odwrócone ciasto bananowe z pomarańczami, czyli upside down cake 108

smakowych. Poprzez wybór dodatków za każdym razem możemy stworzyć zupełnie nową wersję. Tym razem wybór padł na pomarańcze. A inspiracją było popularne ciasto upside down, czyli odwrócone ciasto, w którym owoce przed upieczeniem układamy na dnie foremki, a po upieczeniu odwracamy ciasto do góry spodem.  Ciasto bananowe upieczone jest na mąkach orkiszowej, kokosowej i kukurydzianej. Dobrze sprawdzi się

HealthyCreations
Ciasto z kremem, wiśniami i galaretką 151

Pyszne ciasto, które obowiązkowo robię w sezonie wiśniowym. Poza sezonem możemy użyć owoce ze słoika. Ciasto: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki maki ziemniaczanej 2 żółtka 25 dkg margaryny Dodatkowo: 50 dkg wiśni drylowanych

Kuchnia u Bietki
Ciasto jabłkowo - rabarbarowe 149

jeśli to umiejętnie przygotujemy, to otrzymamy wyjątkowe ciasto. Lekko kwaśne, odpowiednio słodkie. Moi domownicy lubią gdy ciasto jest na cienkim spodzie i przykryte troszkę kruchym, tak by owoce wyglądały spod ciasta. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Strudel jabłkowy z ciasta francuskiego (Strudel di mele con pasta sfoglia) 132

piniowymi, rodzynkami, 4 łyżkami cukru trzcinowego oraz cynamonem. Rozwijamy ciasto francuskie, na środkową część ciasta wykładamy drobno pokruszone ciasteczka a na koniec jabłka z suszonymi owocami. Krótsze boki ciasta zakładamy na farsz, następnie ciasto zwijamy w rulon, szczelnie je zamykając.  Strudel przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch ciasta smarujemy żółtkiem roztrzepanym z łyżką mleka

La grande e la piccola cuoca
Kruche Z Budyniem I Borówkami 326

gotującego się mleka i gotujemy do zgęstnienia. Następnie odstawiamy budyń aby przestygł. 3. Schłodzoną większą częścią ciasta, wylepiamy dno blaszki/tortownicy, na to wykładamy budyń na który posypujemy owoce. Zamrożoną część ciasta ścieramy na tarce na grubych oczkach na sam wierzch. Ciasto pieczemy w 180 stop. grzanie góra-dół bez termoobiegu przez około 45-50 minut. Po upieczeniu możemy

Gotowanie...to proste !
Kruche ciasto ze śliwkami i cynamonem 87

bardzo proste, jesienne ciasto, które robi się naprawdę szybko, gdyż zarobionego ciasta nie trzeba schładzać. Od razu wylepia się nim foremkę, wykłada owoce i zapieka. Ciasto jest cieniutkie, bardzo delikatne, więc zalecam ostrożność przy krojeniu. Na sam koniec chmurka cukru pudru i smaczny, pachnący cynamonem deser gotowy! Składniki: 125g mąki pszennej, 125g masła,75g cukru pudru, 1 żółtko

Raj dla Podniebienia
Ciasto biszkoptowe z jabłkami i marmoladą + film 136

tortownicy wlewamy 2/3 części ciasta i dokładnie je rozprowadzamy. Z obranych jabłek wydrążamy gniazda nasienne, owoce przekrawamy na połówki i każdą połówkę jabłka nadziewamy łyżeczką marmolady. Owoce układamy na cieście (marmoladą do góry), a na wierzch wlewamy pozostałe ciasto biszkoptowe, delikatnie je rozprowadzając. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C około 30 minut. Po upieczeniu biszkopt posypujemy

Smakowite Dania
Racuchy drożdżowe z truskawkami 113

łyżki cukru przygotuj zaczyn. Gdy zaczyn się wzburzy wlej go do misy, dodaj puree z dyni, jajo,szczyptę soli oraz stopniowo dosypuj mąkę wyrabiając dośc luźne ciasto. Dodaj suszone owoce. Obierz agrest i pokrój go na małe cząstki. Dodaj do ciasta i wymieszaj. odstaw do wyrośnięcia.  Smaż na niewielkiej ilości oleju rumiane racuszki. Umyj i obierz truskawki. Pokrój

Gotuj Sam!
FALE DUNAJU WEDŁUG SIOSTRY ANASTAZJI 245

Przepis z książki “103 CIASTA SIOSTRY ANASTAZJI” . Pyszne kolorowe warstwowe ciasto, z dowolnymi owocami u mnie z wiśniami, kremem i polewą czekoladową. Według mnie ciasto to najlepiej smakuje, i prezentuje się właśnie z wiśniami. SKŁADNIKI: Ciasto: kostka masła 25 dag cukru pudru 30 dag mąki tortowej 6 jaj 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki mleka 2 płaskie

RAROSSA
Ciasto kruche z jagodami i kokosową bezą 343

Ciasto kruche z jagodami i kokosową bezą to pyszne połączenie sezonowych owoców, delikatnego, kruchego ciasta oraz słodkiej bezy z dodatkiem wiórków kokosowych. Ciasto jest dość słodkie, ale duża ilość jagód tonuje tę słodycz i sprawia, że spokojnie można zjeść na raz więcej niż jeden kawałek. Jeśli lubicie kokos i jagody, jest to obowiązkowa pozycja w sezonie letnim :) Przepis można

Smakołyki Bereniki
ŁATWY I NAJLESZY PIERNIK Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI I CZEKOLADOWĄ POLEWĄ 117

najlepszych, najłatwiejszych i najszybszych przepisów na piernik jaki dotąd sprawdziłam. Nadaje się nie tylko na święta, ale też na każdą okazję, nawet teraz, kiedy powinny dominować ciasta z sezonowymi owocami. Ja natomiast o tej porze nabrałam ochoty na to właśnie ciasto – co zrobić - i musiałam go w końcu upiec J A co!  Uwaga: Uwielbiają go dosłownie wszyscy! Jest

Calzonella.com
Pianka wg Siostry Anastazji 190

przestudzoną masą budyniową. Pianka Żelatynę rozpuścić w wodzie, dodać suchą galaretkę i dobrze wymieszać. Białka ubić z cukrem, pod koniec dodać letnią żelatynę z galaretką. Przełożenie ciasta ciasto - połowa masy - owoce ananasa - pozostała część masy - pianka - starta czekolada Źródło: 100 nowych ciast

Pychotkaaa
Miodownik 134

aurą, ale to wg mnie jeden z ostatnich momentów na korzenne aromaty płynące z tego ciasta, ponieważ już wkrótce przywita nas szaleństwo nowalijek i świeżutkich polskich owoców. Smacznego! Składniki Ciasto: 1 szkl. cukru 4 jajka 3 szkl. mąki pszennej ¾ szkl. oleju 4 łyżki przyprawy do piernika 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 szkl. miodu 1 szkl. mocnej, ostudzonej herbaty Krem

psgotujemy
Śliwkowa tarta 104

lodówce.  2. Śliwki umyć, wypestkować, pokroić w ćwiartki. Formę do pieczenia wysmarować masłem, wylepić ciastem, ponakuwac w kilku miejscach widelcem i posypać cukrem pudrem. 3. Owoce poukładać na cieście, posypać cynamonem, brązowym cukrem oraz płatkami migdałowymi. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 35 minut. Ostudzić

Kuchenne aromaty
Strucla z jagodami 182

zamrażlnika bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.Jagody (świeże i mrożone) najlepiej oprószyć mąką. Zapobiega to opadaniu owoców na dno ciasta.Ciasto jest dość luźne, ale ma mieć taką konsystencję. Można je albo rozciągnąć palcami na mocno oprószonej mąką stolnicy albo rozwałkować.Mleko do ciasta drożdżowego powinno być o 3,5% zawartości tłuszczu z uwagi na swoje walory smakowe.Nadmiar kruszonki można zamrozić

Gospodyni Miejska
Ciasto drożdżowe ze śliwkami 160

taka forma ciasta bardzo odpowiada mojej rodzince. To cudowne uczucie, widząc jak kawałeczek za kawałeczkiem znika z blachy :)A nie ma chyba nic lepszego jak ciasto drożdżowe, pyszne owoce i kruszonka, która dopełnia całość jak nic innego :)Polecam!SKŁADNIKI:CIASTO:500 g mąki pszennej10 g drożdży1 mały jogurt naturalny (u mnie 180 g)2x 100 ml mleka1 jajko3

Serce zamknięte w formie pyszności
Tarta śliwkowo - jabłkowa z bezą włoską 183

Prawda jest taka, że zupełnie bezmyślnie przesłodziłam owoce.  Poza tym, jednak ciasto jest cudowne.  Kruche ciasto, połączenie śliwek i jabłek plus ogromna ilość bezy.  Wykorzystałam do niego ostatnie, mocno już pomarszczone węgierki i rozmrożone białka.      Składniki: 250 g kruchego ciasta 500 g śliwek (mogą też być same jabłka) 500 g jabłek 1/2 łyżeczki(...)ciasto, po schłodzeniu, rozwałkować.  Wyłożyć formę do tarty (24 cm) - dno i boki.  Nakłuć spód widelcem, położyć na ciasto folię i obciążyć na przykład grochem.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut.  Po tym czasie zdjąć z ciasta folię z obciążeniem i podpiec spód przez jeszcze 3 -5  minut. Owoce

Sto kolorów kuchni
Filet z kurczaka nadziewany czerwoną porzeczką 191

Zazwyczaj owoce wykorzystuję do ciast i deserów czy przetworów. Czasem jednak lubię zaskoczyć bliskich łącząc owoce z mięsem. Tak jak w tym przypadku. Kruche, delikatnie mięso z kurczaka, kwaskowe porzeczki i szczypta ostrej papryki. Całość nie jest smażona, lecz pieczona bez dodatku tłuszczu!! Zatem jedzmy bez wyrzutów sumienia;):) Składniki:1/2 kg filetu z piersi kurczaka, cebula

Z miłości do słodkości
Gruszka azjatycka w cynamonowym cieście. Jesienny deser. 257

Dziś zapraszam Was na pyszny jesienny deser – gruszka azjatycka w cynamonowym cieście. Jesienią, zwłaszcza gdy chłód nam doskwiera, uwielbiam przygotowywać szybkie cynamonowe desery. W szczególności te, które zawierają moje ulubione owoce jak jabłka, gruszki lub wspomniane wcześniej gruszki azjatyckie nazywane popularnie „jabłko-gruszką”. Deser jest szybki w przygotowaniu, jest to coś na kształt zdrowszej(...)proszek do pieczenia, cukier, mleko, wbijamy całe jajko i dodajemy cynamon. Całość mieszamy dokładnie łyżką. Następnie dodajemy 3/4 łyżki oleju i znów dokładnie mieszamy. Ciasto ma mieć dość gęstą konsystencję i nie powinno mieć grudek. Owoce kroimy na plastry (dość grube), w każdym plastrze wycinamy środek (ja przeważnie przyciskam mocno do każdego plastra zakrętkę od butelki, a następnie docinam

Słodkie okruszki
Czekoladowe ciasto ze śliwkami – bez miksera 2373

Proste, szybkie w przygotowaniu “ Czekoladowe ciasto ze śliwkami – bez miksera “. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki ręcznie i upiec. Ciasto idealne dla tych, którzy nie

Moja Delicja
Clafoutis- wiśnie pod kremowym ciastem 198

Wiśnie zapiekane pod waniliową warstwą ciasta, zwieńczone chrupiącymi płatkami migdałów i oprószone cukrem pudrem, czyli oryginalnie Clafoutis- deser pochodzenia francuskiego. Ciasto biszkoptowe na kremówce- puszyste, miękkie i wilgotne- które z powodzeniem można upiec do tortu- a co do owoców, to można wykorzystać każde inne lub swoje ulubione, mogą być i świeże, mrożone, jak również te z puszki. Prosty(...)przesianą mąkę i całość wymieszać. Ubite białka delikatnie połączyć z masą. Do wysmarowanej masłem formy do zapiekania przelać połowę masy, ułożyć mrożone wiśnie i zalać pozostałą częścią masy. Wierzch ciasta posypać płatkami migdałowymi. Piec 35 minut. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Ciasto biszkoptowe z jabłkami 183

Mięciutkie i delikatne, wprost rozpływające się w ustach ciasto biszkoptowe z owocami, tu z jabłkami, ale można równie dobrze użyć innych sezonowych owoców. Poza tym robi się je naprawdę szybko. Jak widać same plusy, więc zostaje tylko zakasać rękawy i raz dwa przygotować ciasto do popołudniowej kawy, spróbujcie :) Składniki na blachę o wym. 22x22 cm: (przepis pochodzi(...)bloga " Pasja Kobiety ") 4 jajka 3/4 szklanki cukru 0,5 szklanki oleju 1,5 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 duże jabłka (lub inne owoce) cynamon cukier puder do posypania   Jabłka obrać, wydrążyć i pokroić w półplasterki. Odstawić.   Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, powoli dodawać cukier, nie przestając ubijać. Gdy cukier

Simply Food
Ciasto ucierane z truskawkami 129

Truskawki to owoce, które idealnie pasują do ciast ucieranych czy też biszkoptowych. Dzisiaj zapraszam Was na szybki do przygotowania, lekki i puszysty placek z truskawkami posypany cukrem pudrem. Upieczone ciasto najlepiej studzić w piekarniku, dzięki temu nie powinno opaść 😊 Składniki na tortownicę o średnicy 24 cm: 1 kostka miękkiego masła (200 g) 5 jajek (rozmiar

Ugotować
Ciasto z jabłkami, jeżynami i migdałową kruszonką (Crumb cake alle mele e more) 135

SKŁADNIKI Ciasto 200 g m ą ki pszennej 170 g masła (miękkiego) 100 g cukru trzcinowego 8 g proszku do pieczenia 3 jajka  1 żółtko szczypta soli  Kruszonka 75 m ą ki pszennej  75 g m ą ki  migdałowej 75 g cukru trzcinowego 75 g masła (zimnego) 3 łyżki migdałów(...)wyrabiamy, aż powstanie kruszonka. Jabłka obieramy i kroimy na cienkie plasterki. Jeżyny myjemy i dokładnie osuszamy. Na ciasto wykładamy jabłka, które przykrywamy warstwą jeżyn. Owoce posypujemy kruszonką. Wierzch ciasta dekorujemy migdałami w płatkach. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni ok. 50-60 minut.  Upieczone c iasto odstawiamy do wystygnięcia. Przed podaniem ciasto oprószamy

La grande e la piccola cuoca
Sernik gotowany z masą wiśniową 122

żelatynę rozrobioną w gorącej wodzie. PIECZENIE KRUCHYCH BLATÓW: jedną część ciasta wykładamy do tortownicy o standardowych wymiarach, nakłuwamy widelcem, pieczemy ok. 30 minut w temp. 180 stopni. drugą część ciasta wykładamy do tortownicy o standardowych wymiarach, nakłuwamy widelcem, smarujemy 4 łyżkami frużeliny wiśniowej( resztę zostawiamy) pieczemy 30-35 minut w temp. 180 stopni. studzimy Składniki na masę serową(...)mleka i mąki ziemniaczanej. Gotujemy, aż masa zacznie gęstnieć. Dodatkowo: opakowanie okrągłych biszkoptów galaretka  owoce WYKONANIE : blat ciasta kruchego + tężejąca frużelina wiśniowa blat ciasta kruchego zapieczonego z 4 łyżkami frużeliny  masa serowa biszkopty galaretka i dowolne owoce Smacznego

Domowe ciasta
Sernik z galaretka i owocami lata 221

Uwielbiam lato! Te owoce letnie, piękna pogoda i lekkie kwaskawe ciasta z galaretką. Dziś zapraszam Was na pyszny sernik z galaretką i owocami lata :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Najłatwiejsze ciasto z truskawkami 285

Ciasto z truskawkami , proste, błyskawiczne, pyszne i bardzo łatwe do zrobienia! Nie potrzeba miksera, wystarczy ręczna trzepaczka i dwie miski. To przepis na najłatwiejsze ciasto truskawkowe , które znam. Gdy mamy w domu tylko owoce, mąkę, cukier, olej(...)jajka to piekę proste ciasto z truskawkami . Kilka składników, łatwe przygotowanie i siup do piekarnika. W moim nowym piekarniku Bosch ciasta wychodzą idealnie równo dopieczone. Mogę jednocześnie piec na trzech poziomach dzięki opcji grzania 3D, w normalnym piekarniku można upiec tradycyjnie góra-dół, bez termoobiegu. Dzisiejsze ciasto możecie przygotować również z innymi owocami. U nas jednak teraz królują sezonowe

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
BUDYNIOWE RACUCHY JABŁKOWO-ANANASOWE 118

Kolejny przepis na racuchy, ale tym razem bez drożdży. Puszyste placuszki przygotowane na maślance, z dodatkiem sypkiego budyniu waniliowego oraz owocami - jabłkami i ananasem. Są nieziemsko pyszne! Dzięki temu, że nie zawierają drożdży ich wykonanie jest banalnie proste i dużo szybsze - idealny przepis na leniwych lub zapracowanych. Można się nimi zajadać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Idealna(...)miksujemy, aby powstało gładkie ciasto bez grudek. Odstawiamy na około 15-20 min. Jabłka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Krążki ananasa również kroimy w drobną kostkę. Owoce wrzucamy do ciasta i mieszamy łyżką. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Ciasto wykładamy łyżką formując kształt placuszków i smażymy z obu stron na złocisty kolor

Kuchnia MagdaLeny