Dzisiaj prezentowane przez nas przekąski zrobiły furorę podczas niedawnego eko tygodnia w Lidlu . Dlatego postanowiłyśmy w końcu opisać je u nas choć oba Day Up kupujemy
Candy PandasOwsianka była podstawą wyżywienia ludności już w epoce brązu, lekarze podkreślają, że ze wszystkich zbóż, ziarno owsa jest nie tylko najbogatsze w białko, ale także wyposażone
Ania i Marcin gotująTaka owsianka doskonale nadaje się na śniadanie lub podwieczorek. Szczególnie o tej porze roku dobrze jest zjeść rano coś ciepłego, a ta owsianka świetnie się do
kuchnia doskiTaką porą zdecydowanie ciepłe posiłki są wskazane. Dzisiaj polecam Wam zupę krem z białych warzyw, która Was rozgrzeje i jest zdecydowanie pyszna. Składniki: 100
Niezły MłynekJeśli jeszcze nie macie pomysłu na zdrowe i smaczne śniadanie lub na podwieczorek to tu znajdziecie rozwiązanie. Zawsze zastanawiałam się jak wykorzystać wióry marchewkowe z sokowirówki
Emskie Smakimojprzepisna.pl | Jeżynowy sernik na pierniczkowym spodzie Kto nie lubi pierniczków, no właśnie :). Jak się okazuje, można je jeść nie tylko w zimie na Boże Narodzenie, ale
moj przepis naskładniki: 160 – 170 g mąki 3 łyżki miodu 80 g masła 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 250 – 270 ml mleka 30 g kakao
Domowy Smak JedzeniaJuż chyba wszyscy wiedzą, że jestem uzależniony od serników. Widać to zresztą i po przepisach na blogu gdzie już jest prawie dwadzieścia różnych przepisów na
Kuchnia ŁukaszaPogoda nam ostatnio nie dopisuje dlatego na pocieszenie przedstawiam Wam wytrawne gofry ziemniaczane z serem i szczypiorkiem. To propozycja na idealne i smaczne rozpoczęcie dnia. Takiego
Niezły MłynekRolada jest zwarta, prosta w wykonaniu, idealna na kanapki. Dużo zdrowsza od tych kupowanych w sklepie, ponieważ wiemy co zawiera na 100% i możemy podać małym
kgwjanczewospód do pizzy z kalafiora? Da się i wychodzi z tego coś pysznego. Pamiętajcie, że im cieńszy spód tym bardziej chrupiący. I nie nakładajcie zbyt dużo sosu, bo wtedy “ciasto” nasiąknie pomidorami i zrobi się zbyt miękkie. Ilość porcji: 4 małe pizze Czas przygotowania: około godziny Składniki: kalafior – 400 g jajko – 1 sztuka mielone migdały(...)piekarnik do 200°C bez termoobiegu. Surowego kalafiora zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj jajko, mielone migdały, parmezan i oregano. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj całość. Z powstałej masy rękoma formuj na blaszce do pieczenia cienkie placki. Im cieńsze tym bardziej chrupiące. Wstaw do piekarnika na 25-30 minut. Powinny być ładnie przyrumienione. Na odrobinie oleju podsmaż cebulę pokrojoną
wiecejwarzyw.plswojego czasu i jest z tym różnie :) Dlatego dziś przepis, dla zabieganych łasuchów i nie tylko. Pyszne muffinki z marcepanem rozpieszczą podniebienia niejednego. SKŁADNIKI: 260 g mąki pszennej 200g masy marcepanowej 2-3 łyżki cukru 2 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 2 jajka 200 ml mleka 2 łyżki jogurtu naturalnego 8 łyżek oleju 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego płatki migdałowe(...)posklejał). W drugiej misce połączyć składniki mokre. Mokre składniki przelać do suchych i wszystko dobrze ze sobą połączyć. Formę do muffin wyłożyć papilotkami i każdą z nich zapełnić ciastem do wysokości 3/4. Wierzch posypać płatkami migdałowymi. Piec 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, lub do tzw. suchego patyczka
Kuchnia w opałachDuża porcja ciasta dyniowego z kawałkami czekolady i orzechami zadowoli wszystkich łasuchów. Wilgotne i mięciutkie idealne do kawy lub herbaty. Składniki: (użyłam blachy 35x25, ale mogą być 3 keksówki 23x12) 4 jajka 2/3 szklanki wody 3 szklanki cukru 1 szklanka oleju 450 g puree z dyni 3,5 szklanki mąki 1 łyżka cynamonu 1 łyżka mielonej gałki muszkatołowej 2 łyżeczki(...)soli 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich 1 szklanka groszków czekoladowych lub posiekanej czekolady W dużym naczyniu połączyć jajka z puree z dyni, cukrem, olejem i wodą. Zmiksować na jednolitą masę, a następnie wmieszać mąkę, cynamon, sól, i gałkę muszkatołową. Dodać czekoladę, orzechy i wymieszać. Przelać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 1 godz. w temp. 170 stopni
talerz przyjemnościtemperaturze pokojowej wierzch: 1,5 szkl śmietany 30% lub śmietanki kokosowej 2 łyżki cukru pudru skórka z limonki płatki kokosowe Przygotowanie: babeczki: Wszystkie składniki na babeczki zagniatamy a ciasto schładzamy w lodówce przez ok.30 min. Po tym czasie wałkujemy je na placki o 1 cm grubości i wypełniamy nimi foremki do babeczek posmarowane masłem i oprószone bułką tartą. Nakłuwamy(...)krem: Jajka mieszamy z cukrem, mlekiem kokosowym, sokiem z limonek oraz skórką i mąką. Gotujemy do uzyskania kremu o gęstości budyniu. Wystudzony krem miksujemy z masłem w temperaturze pokojowej. Masą napełniamy babeczki. wierzch: Śmietanę lub śmietankę kokosową ubijamy z cukrem pudrem.Nakładamy na wierzch babeczek. Całość posypujemy skórką z limonki oraz prażonymi na suchej patelni płatkami kokosowymi (płatki są grubsze
Bon appetit mon amiekiedyś muszę go zrobić sama, ale oczywiście nie zjeść sama. Aż takiego szaleństwa nie popełnię bo bym nigdy nie wyszła z siłowni, albo musiałabym pożegnać ulubione spodnie ;) Każde ciasto jest wykonalne w zaciszu domowym, niektóre wymagają po prostu więcej pracy. Zatem moi drodzy słowo się rzekło, w moim domu powstał mój debiutancki Tort Dacquoise. Na dużej blaszce do pieczenia kładziemy(...)łyżeczka octu ryżowego/jabłkowego 8 suszonych daktyli pokrojonych na drobną kostkę Białka ubijamy na sztywną pianę z solą. Następnie kiedy miskę można już obrócić bez obawy, że masa ucieknie nam z niej dodajemy po jednej łyżce cukru i miksujemy, aż całkowicie się on rozpuści. Masa musi być bardzo sztywna i błyszcząca. Następnie dolewamy łyżeczkę octu i miksujemy
Emskie SmakiKOSTKA MIGDAŁOWA BEZ PIECZENIA Lubicie migdały? To te ciasto jest dla Was :) Jest delikatne, bez pieczenia i łatwe w przygotowaniu. Idealne na imprezy, święta i nie tylko. Robi furorę i jest pyszne, ale uprzedzam ! bo słodkie też jest :) ~~SKŁADNIKI~~ KREM: mleko 3 szklanki cukier 1/2 szklanki cukier waniliowy 1 opakowanie jajko 1 sztuka żółtka 4 sztuki mąka ziemniaczana(...)Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej. Zagotować 2 szklanki mleka z cukrami i migdałami. Pozostałe mleko dokładnie zmiksować z jajkiem, żółtkami i mąkami. Wlać do gotującego się mleka. Masę mieszać, aż zgęstnieje na małym ogniu. Odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć na jasną masę. Stopniowo dodawać zimny budyń., dalej miksując na niskich obrotach. Wstawić do lodówki. WARSTWA I: herbatniki
Kuchnia Pauletteswytrawnym, jak i słodkim farszem. Wskazówki Ogień nie może być za duży, ponieważ naleśniki zrobią się twarde, a nie lekko chrupiące. Jeśli olej pryska, a po rozprowadzeniu na patelni masy naleśnikowej zauważysz w niej dziurki, koniecznie zmniejsz temperaturę. Dużo zależy od użytej patelni. O ile pszenne naleśniki da się zrobić na prawie każdej patelni, o tyle te potrzebują dobrej(...)Dzięki temu naleśniki nie będą przywierały do dna. Odwracaj naleśniki kiedy lekko zesztywnieją (nie powinny się marszczyć), rób to delikatnie za pomocą szerokiej łopatki. Nie wylewaj jednorazowo zbyt dużo ciasta - naleśniki powinny być cienkie. Wszystko zależy od średnicy patelni, u mnie wychodziła 1 chochla na patelnie 28 cm. powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl/ Artykuł Najprostsze naleśniki z ciecierzycy pochodzi
Powiedz dietom nieznam osoby, która nie lubiłaby crème brûlée, czyli zapiekanej masy jajeczno-śmietanowej, która po schłodzeniu staje się aksamitnym kremem. Nie ukrywam, że ja lubię też kruchy karmel z podpalanego cukru i zapach, który unosi się w mieszkaniu jeszcze chwilę po zjedzeniu deseru. Dziś serwuję najbardziej klasyczny przepis, ale z czasem pewnie pojawi się ich więcej ;) Uwielbiam crème brûlée i jadam(...)użycie kremówki 36% mnie przeraża. Składniki (na 8 niskich kokilek lub 4 wysokie): 400 g (duży kubek) gęstej śmietany 18% laska wanilii 6 żółtek (białka można wykorzystać do wykonania ciasta na bazie białek, np. tortu Pavlovej ) 1/3 szklanki cukru po dwie łyżeczki cukru na kokilkę Przygotować naczynie żaroodporne lub głęboką blachę, w której zmieszczą się kokilki. Do rondelka przełożyć śmietanę
Weekendy w domu i ogrodziebabki drożdżowej (na pierwszym zdjęciu) użyłam masła kakaowego w pastylkach. Świetnie się rozpuszcza, pięknie pachnie i dobrze komponuje się z ciastem drożdżowym, które ze swej natury jest raczej ciastem suchym. Polewa z masła kakaowego nadała ciekawego zapachu i smaku. Do środka dodałam zaś pokruszonego ziarna kakao, które przyjemnie chrupało podczas jedzenia. Z kolei pierniki oblałam czekoladą mleczną z miodem, która(...)delikatne, że wtopiły się w polewę. Co ciekawe, po zastygnięciu polewy, nie straciły na chrupkości! Makowiec i struclę z bakaliami również udekorowałam polewą z masła kakaowego, jednak do masy makowej dodałam drobno pokrojone kaletki czekoladowe w pomarańczowej polewie. Zapach i smak był po prostu nie do opisania, zdecydowanie dużo lepszy niż z użyciem skórki pomarańczowej. Do strucli z bakaliami dorzuciłam
Poranek na słodkoTarta snickers to uczta dla wielbicieli masła orzechowego, orzeszków ziemnych, karmelu i czekolady. Wszystkie te składniki znajdziecie w jednym cieście przygotowanym bez użycia piekarnika. Przyrządza się je dość szybko, choć przed podaniem tartę należy schłodzić przez co najmniej kilka godzin w lodówce. Można nieco zmienić smak tarty, dodając do niej solone orzeszki lub solony karmel, jeśli jednak nie przepadacie(...)sernik snickers , a także mazurek orzechy-karmel-czekolada , który łączy w sobie smaki charakterystyczne dla tego znanego wszystkim batonika. Tarta snickers Składniki: SPÓD 150g herbatników 75g masła MASA ORZECHOWA 250g mascarpone 100g śmietanki 30% 100g masła orzechowego z kawałkami orzechów 1-2 łyżki cukru pudru (można pominąć lub dosłodzić do smaku) SOS KARMELOWY 40g drobnego cukru 40g domowego cukru waniliowego
Smakołyki BerenikiPisałam już kiedyś jak bardzo lubię serniki. Lubię je robić, bo są dość nie skomplikowanymi i szybkimi do zrobienia ciastami. Lubię też je jeść, bo każdy można zrobić w innym smaku i w każdym można odnaleźć coś innego. W zbliżającym się tygodniu, dla niektórych będzie na blogu trochę monotonnie, ponieważ każda z sernikowych propozycji, którą dla Was mam oparta jest(...)śmietankową pianką. Dobrze schłodzony smakuje trochę jak lody kawowe z domowej cukierni. Zapraszam. SERNIK CAPPUCCINO Składniki : s pód: 2 opakowania ciastek typu Oreo 1/2 szklanki zaparzonej kawy masa serowa: 1 kilogram twarogu ( nie sera z wiaderka!) 3 ł yżki kaw y cappuccino (proszek) 150 g cuk ru cukier lub ekstrakt waniliowy 2 łyżki mlek a w proszku
Bon appetit mon amiewcześniej oderwanego kawałka formujemy 1-2cm paski (rozwałkowując), tworząc boki mazurka. Całe ciasto nakłuwamy widelcem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni, piekąc ok. 20 minut. Ciasto lekko się zarumieni (mazurek będzie ciemniejszy przez użycie mąki żytniej). Studzimy. Składniki na lemon curd: - 3 jajka - sok z 3 cytryn - skórka z 3 cytryn - 70g masła - 60g ksylitolu w pudrze(...)czasu do czasu mieszając trzepaczką. Gdy nasz lemon curd będzie już odpowiednio gorący (ale nie będzie wrzał!), dodajemy mąkę ziemniaczaną i zdejmujemy całość z ognia ciągle mieszając. Jeżeli masa nie będzie wystarczająco gęsta - dodajemy mąki ziemniaczanej. Po otrzymaniu konsystencji budyniu, masę odstawiamy na bok i studzimy. Następnie rozsmarowujemy ją na kruchym spodzie i dekorujemy m. in. płatkami migdałów, czy plastrami
Be Fit Be Strongweźmiecie sobie do pracy! Do przygotowania tarty potrzebujemy: na ciasto: 350 g mąki pszennej 200 g zimnego masła (pokrojonego w kostkę) szczyptę soli Składniki umieszczamy w misce i zagniatamy ciasto. Na ok 20 minut umieszczamy w lodówce. Po tym czasie wyjmujemy i cienko rozwałkowujemy. Wylepiamy formę i pieczemy przez ok 15 minut (aby całość się zarumieniła). Wyjmujemy i studzimy(...)muszkatołową. Gotujemy tak długo, aż nie odparuje cała płynna część. Studzimy. W osobnej misce umieszczamy śmietanę, wbijamy 4 jajka i mieszamy (widelcem lub trzepaczką). Przestudzony szpinak mieszamy z płynną masą. Na spodzie podpieczonej tarty układamy ugotowane jajka i całość zalewamy śmietanowo – szpinakową masą. Umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i pieczemy ok 40 minut. Można podawać na gorąco
Szybko Tanio Smaczniepapieru. Boki formy lekko posmarować masłem. Wyjąć ciasto z lodówki, wylepić nim formę. Piekarnik rozgrzać do 190 °C. Piec spód tarty 15 - 20 minut, do momentu ładnego zarumienienia się ciasta. Wyjąć, wystudzić. Kokosowy budyń: 500 g kokosowej śmietanki (lub dwie puszki każda po 400 ml pełnotłustego mleka kokosowego schłodzone 24 h w lodówce) 100 g drobnego cukru 50 g skrobi(...)kokosowa woda. W drugim rondlu ubić żółtka z cukrem, skrobią kukurydzianą i 1 - 2 łyżkami kokosowej wody, która pozostała po wyjęciu śmietanki. Śmietankę kokosową zagotować. Wlewać gorącą śmietankę do masy jajecznej mieszając. Postawić rondel na palniku i podgrzewać masę na małym ogniu bardzo energicznie mieszając aż nie będzie w masie żadnych grudek. Zdjąć z palnika, dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Przelać
maniapieczeniawrzenia. Odstawiamy do przestudzenia na ok. 10-15 min. Następnie dodajemy mąkę, proszek, kakao, jajko i wyrabiamy. Gotowe ciasto dzielimy na dwie części. Jeśli mieszanka miodowa będzie za ciepła, ciasto pochłonie więcej mąki. Wałkujemy na ok 3-5 mm, wycinamy poszczególne elementy chatki. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 180 st. C przez(...)lukier: 300 g cukru pudru 1 białko 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 łyżki soku z cytryny opcjonalnie kolorowe barwniki wykonanie: Wszystkie składniki przekładamy do garnka i miksujemy, aż masa stanie się gładka. Gdyby lukier wyszedł za twardy dodajemy więcej soku z cytryny natomiast, gdy wyjdzie za rzadki dodajemy cukier puder. Przekładamy do np. woreczków strunowych, obcinamy jeden malutki rożek
Domowy Smak JedzeniaDyniwo-kokoswe ciasto fasolowe; z borówkami i wiórkami *z mąką kokosową, mleczkiem kokosowym Nieskromnie mówiąc.. te ciasto to coś genialnego ^^ Wracam nad ranem, ratuję się kawą, ale tym razem nawet coś spałam o dziwo, próbuję uratować telefon który trochę mi się upił, ucząc się gdzie co, i jak na tej mapie leży. A niedługo znów wychodzę, dobrze(...)kokosowej jajko białko ok.80ml mleczka kokosowego/mleka szczypta sody oczyszczonej 1/3 łyzeczki proszku do pieczenia coś do posłodzenia wiórki kokosowe borówki Fasolę zmiksować z jajkiem i dynią na gładką masę, wymieszać z resztą składników. Dodać trochę borówek. Przełożyć do naczynka żaroodpornego. Piec w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni przez ok.40min
More food, love and dreamslodówki na kilkanaście minut. Okrągłą formę (użyłam o średnicy 20 cm.) wysmarować masłem. Wylepić ciastem dno, lekko zakładając boki lub rozwałkować ciasto, przełożyć delikatnie do formy i wyrównać. Ciasto ponakłuwać widelcem i odstawić do lodówki przynajmniej na kwadrans. Piec w temperaturze 190 stopni przez około 15-20 minut - do lekkiego zarumienienia. gruszki: ok. 0,8 kg gruszek 2 łyżki masła(...)wymieszać. Dodać gruszki i esencję waniliową (można zastąpić ją ewentualnie zamieniając cukier na cukier waniliowy) i wszystko razem przesmażyć mieszając co chwilę do odparowania wody i delikatnego przysmażenia gruszek. masa: 3 jajka 4 łyżki śmietany kremówki 3 łyżki brązowego cukru 1 łyżka cukru waniliowego klik Wszystko razem zmiksować mikserem do rozpuszczenia cukru. Wyjdzie dość rzadka mieszanina. Gruszki wyłożyć na podpieczony
Codzienna kuchnia niecodziennałyżki ekstraktu waniliowego (lub spirytusu) szczypta soli cukier puder cynamon do posypania (opcjonalnie) olej do smażenia Drożdże rozcieramy z cukrem i śmietanką na gładką masę. Mąkę przesiewamy do miski, robimy w niej wgłębienie i wlewamy weń rozczyn. Odstawiamy na 10 minut, żeby drożdże podwoiły objętość. Masło przekładamy do rondelka, ogrzewamy aż się rozpuści. Dolewamy ciepłe(...)połączenia składników. Do wyrośniętego rozczynu wlewamy mleko z masłem i jajkami, dodajemy przesiany cukier puder, kardamon, sól i ekstrakt waniliowy. Za pomocą miksera (końcówki z hakami) wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto (nie krócej jednak niż 10 minut). Gotowe oprószamy mąką, miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 45-60 minut, czyli aż podwoi swoją objętość
Rozpustne gotowanielekkich ciast, czuję się zobowiązany, by Wam przedstawić moją alternatywną wersję deseru dla zapracowanych i dla tych, co właśnie mają właśnie sesję i brakuje im czasu na upieczenie porządnego ciasta (czyli takich jak ja). :P Oto przed Wami ultraszybkie truskawkowe łakocie w szklance. Idealne na podwieczorek, czy przy okazji wizyty niespodziewanych gości. (No, może z godzinkę wcześniej mogliby się(...)sezamem 1 łyżka rozpuszczonego masła Ciasteczka zmiksuj na proszek w kielichu blendera, następnie dodaj masło i wymieszaj z ciastkami. Do każdej szklanki nałóż po 2-3 łyżki ciasteczkowej masy i lekko ubij łyżeczką. Mus truskawkowy: 350 g umytych i obranych truskawek 2 łyżeczki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Truskawki zmiksuj z cukrem na mus. Żelatynę zalej 2 łyżkami zimnej wody
Food Squaregęsta wtedy dodajemy więcej maki lub mleka. Moja propozycja to tylko sugestia w ilości danych składników. Łyżki były czubate. Na głębokiej patelni rozgrzać olej rzepakowy. Łyżka nakładać masę do oleju i smażyć chwilę z obu stron. Uważajcie żeby nie przypalić bo wtedy będą niezjadliwe. AKACJA Kwiaty akacji należy zbierać kiedy są młode na początku kwitnienia czyli przełomie maja(...)kwiatów akacji przygotowuje się lecznicze napary, kąpiele oraz przeciery, konfitury i syropy (zwłaszcza dla dzieci). Świeże kwiaty można również dodawać do surówek, sałatek i wypieków a nawet smażyć w cieście i podawać na deser. Składniki odżywcze: olejek eteryczny, glikozydy, flawonoidy, biocydy, kwasy organiczne Właściwości lecznicze: stany chorobowe nerek, pęcherza, dróg moczowych, zakażenie bakteryjne
ClauditteMissCookingKotlety jajeczne. Prosta i pyszna potrawa. Nam najlepiej smakują z ziemniaczkami i mizerią :) Potrzebujemy: 6 jaj ugotowanych na twardo 1-2 surowe jaja (musicie sami stwierdzić na podstawie konsystencji masy, czy dodatkowe jajko będzie potrzebne) 1 łyżka mąki pszennej szczypiorek natka pietruszki sól pieprz bułka tarta olej rzepakowy do smażenia Jajka ugotowane na twardo siekamy, bądź kroimy w kosteczkę, wszystko(...)jest potrzebne czy też nie. Formujemy okrągłe kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej. Warto pomóc sobie miseczką z wodą, w której będziemy zamaczać dłonie przed nabraniem porcji "ciasta" do lepienia kulek. Smażymy na patelni na rozgrzanym oleju rzepakowym z obu stron. Skomentuj
MamaOskarkaznajdą się chętni do jej przetestowania Ta babka kawowa jest bardzo smaczna i wilgotna. Nie jest za słodka. Idealnie będzie się nadawać na świąteczny stół, ale również jako zwykłe ciasto na niedzielę. Na blogu znajdziecie również inne babki http://ugotujmyto.pl/slodkosci/ciasta/babki/ Babka kawowa Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g miękkiego masła 2 łyżeczki kakao(...)gorzkiej czekolady Miękkie masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i kawą rozpuszczalną. Ciągle miksując dodawać po jednym jajku. Mąkę przesiać z proszkiem i kakao. Do utartej masy dodawać -ciągle miksując- na przemian po trochu przesianej mąki i po trochu naparu. Blachę do babki dokładnie wysmarować masłem i oprószyć mąką lub bułką tartą. Masę przelać do formy i wstawić
UgotujmyTo.pluzyskania zwartego i jednolitego ciasta. Spłaszczamy je, owijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na pół godziny. Piekarnik nagrzewamy do 190*C (termoobieg). Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość ok 0,5cm i wylepiamy spód formy do tarty. Podpiekamy je ok. 10 minut i wyciągamy z piekarnika, którego nie wyłączamy. Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy(...)przelewamy przez sitko do roztopionej czekolady. Mieszamy szpatułką aż do uzyskania półpłynnej konsystencji. Mango myjemy, obieramy i kroimy na plastry, które wykładamy na podpieczony spód i zalewamy je masą czekoladowo - śmietankową. Tartę ponownie wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15 minut w 180*C. Wypiek studzimy w wyłączonym piekarniku. Tarta najlepiej smakuje schłodzona. Delektujcie się! (; (function
Symfonia Smaków