ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:2123/3191)

Ciasto z truskawkami, ricottą i migdałami (Plumcake alle fragole, ricotta e mandorle) 164

Takie wła ś nie jest ciasto, którym chciałam si ę  z Wami podzielić. Ciasto przygotowałam bez użycia masła, za to z dodatkiem ricotty, dzięki której ciasto jest bardzo wilgotne, miękkie i niesamowicie pachnące. Smacznego :) **** Non credevo che una semplice torta alle fragole potesse essere cosi' gustosa.  Per realizzare il plumcake non ho usato il burro(...)zucchero di canna 20 g di mandorle a lamelle 1 bacca di vaniglia 2 cucchiaini di lievito vanigliato 3 uova PRZYGOTOWANIE Miksujemy jajka z cukrem na puszystą masę. Dodajemy ziarna z laski wanilii oraz ricott ę , całość mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Stopniowo dodajemy przesian ą  mąkę z proszkiem do pieczenia.  Wszystkie składniki dokładnie mieszamy

La grande e la piccola cuoca
Ciasto z truskawkami na maślance z galaretką 677

Pyszne i delikatne ciasto z truskawkami, a do tego zamiast śmietanki, do ciasta została użyta truskawkowa maślanka, co sprawiło ,że ciasto nie jest za tłuste i ciężki, można by powiedzieć ,że to taka mała wersja fit :) Składniki: Biszkopt : 3 jajka 60 g mąki pszennej tortowej 60 g mąki ziemniaczanej 80 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka wody(...)sztywno, dodając po ubiciu stopniowo cukier i po jednym żółtku. W osobnej misce należy wymieszać suche składniki: mąkę ziemniaczaną, pszenną i proszek do pieczenia. Suche składniki łączymy z płynną masą - najlepiej szpatułką, dodając w miedzy czasie wodę. Gotową masę na biszkopt wylewamy na blaszkę o wymiarach  35 x 24 ( ważne aby była dość wysoka aby nam się warstwy zmieściły

W Moim Magicznym Domu
ZIELONA TARTA Z ŁOSOSIEM I SZPARAGAMI 188

zagniatamy na gładkie ciasto. Zawijamy w folię spożywcza i dostawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Po tym czasie wałkujemy i wylepiamy formę do pieczenia. Pieczemy ok. 20 minut w 180C ( na złoto ) FARSZ: Żelatynę rozpuszczamy w zimnej wodzie, podgrzewamy ( ale absolutnie nie gotujemy! ), hartujemy z twarożkiem, a następnie wlewamy całość – ucieramy na kremową, gładką masę. Dodajemy sól, pieprz

Ostra na Słodko
Sernik kajmakowy w cieście orzechowym 574

kajmaku i kawy. Ciasto mogą jeść też dzieci, bo smak kawy pochodzi od kawy zbożowej. BISZKOPT ORZECHOWY: 5 jajek 1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej 150 g zmielonych orzechów włoskich 2 łyżki kaszy manny 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli SERNIK KAJMAKOWY: 1 kg twarogu zmielonego 5 jajek 1/2 szklanki cukru 250 g masy kajmakowej 2 budynie toffi

https:KKuchniaMniam
WIELKANOC- przepisy na sernik 185

Święta tuż tuż, u mnie w domu sernik to obowiązkowe ciasto, które musi się znaleźć na stole na każdej uroczystości. Jeśli jesteście fanami serników tak jak ja, to zapraszam na kilka moich propozycji :) Udanych wypieków 😊           1. Sernik Krakowski  https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2018/04/sernik-krakowski.html 2. Sernik z kokosową chmurką  https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2018/05/sernik-z-kokosowa-chmurka.html 3. Sernik z pianką(...)kulinarneodslonypati.blogspot.com/2018/02/sernik-z-pianka.html 4. Sernik z kulkami orzechowymi i masą kokosową   https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2018/04/sernik-z-kulkami-orzechowymi-i-masa.html 5. Sernik na zimno z musem truskawkowym i bitą śmietaną  https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/06/sernik-na-zimno-z-musem-truskawkowym-i.html 6. Sernik gotowany przełożony miodowymi blatami z orzechowym krokantem  https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/03/sernik-gotowany-przeozony-miodowymi.html 7.Styropian- sernik z jogurtów greckich  https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2018/03/styropian-oszukany-sernik-z-jogurtow.html 8. Sernik z kokosem i mango  https://kulinarneodslonypati.blogspot.com

kulinarne odsłony pati
Proste babeczki marchewkowe II 174

dodatkiem zdrowego kefiru. Ciasto marchewkowe w wersji na raz :) Składniki na ok. 16 babeczek: 4 szkl. startej marchewki 3 szkl. mąki (u mnie orkiszowa typ 750) 2 jajka 1/3 szkl. oleju rzepakowego 1/2-1 szkl. kefiru  3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cynamonu 6 łyżek ksylitolu/erytrolu Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Masę przekładamy do foremek

Czarnawisienka
Ciasto cytrynowe 170

zarazem słodkie ciasto z dodatkiem soku z cytryny. Słoneczną barwę zawdzięcza mące kukurydzianej, która idealnie nadaje się dla osób z problemem spożycia glutenu. Składniki: 2 jaja 4 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżki oleju kokosowego 6 łyżek mąki kukurydzianej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia sok z cytryny Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy olej kokosowy. Miksujemy

Truskawkowa Fiesta
PLACKI Z SERKA WIEJSKIEGO Z JABŁKIEM I CYNAMONEM 133

można wsypać do masy 3 łyżeczki białego cukru i pół łyżeczki cynamonu mielonego) * 1 jabłko obrane i starte na tarce o dużych oczkach * solidna szczypta soli Wykonanie: W misce umieścić serek wiejski, wbić całe jajka, wymieszać widelcem. Dodać pozostałe składniki łącznie z jabłkiem. Wszystko dobrze wymieszać za pomocą łyżki. Na suchą, nagrzaną patelnię wykładać porcje ciasta, smażyć placki na złoty

Zrób to smacznie
Mus z jabłek dla dzieci 229

babeczek, placków i ciast, nie tylko dla dzieci. 🙂 Składniki: 1 jabłko Woda Sposób przygotowania: Jabłka obieramy ze skórki i usuwamy gniazda nasienne. Obrane jabłka kroimy w małą kostkę i wrzucamy ją do małego rondelka. Dodajemy do tego wodę i na wolnym ogniu gotujemy przez 10-15 minut, aż do miękkości. Następnie całość miksujemy na gładką masę. W razie potrzeby dolać

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Szarlotka po włosku 210

maślane oraz delikatnie ciasto rozpływa się w ustach. Koniecznie spróbujcie! (Tortownica o średnicy 18-20 cm) 200g mąki pszennej 150g cukru 80g masła 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 3 jabłka Obrane jabłka pokroić w kostkę, a mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka z cukrem ubić na puszystą, jasną i dość sztywną masę. (Potrwa to do około

Di gotuje
W letnim-lekkim tonie, czyli mięciutkie bułeczki z serkiem wiejskim 179

otrzymamy płynną masę, dodajemy 2 łyżki ciepłej wody oraz łyżkę mąki pszennej, dokładnie mieszamy i odstawiamy pod przykryciem na około 10 minut. Mąkę przesiewamy przez sitko, dodajemy sól, jajka, pozostałą wodę, masło, podrośnięte drożdże oraz serek wiejski (serek wiejski, przed dodaniem do mąki dobrze rozgniatamy widelcem, możemy go również rozdrobnić przy pomocy blendera). Wyrabiamy ciasto dosyć długo, aż ciasto nabierze

KulinarneImpresje.pl
MUFFINKI JOGURTOWE Z SEREM I JAGODAMI 273

migdałów – 1 garść MASA SEROWA: * ser biały 3xmielony – 100 g * cukier – 2 łyżki * białko – 1 szt * mąka ziemniaczana – 1 łyżeczka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: W jednej misce mieszamy składniki suche (mąkę, cukier, proszek do pieczenia). W drugiej mokre (roztopione masło, jogurt i jajka). Składniki suche dodajemy do mokrych i mieszamy łyżką – nie robimy tego bardzo dokładnie , gdyż ciasto powinno być lekko grudkowate

Ostra na Słodko
KARMELIZOWANE PIEROGI W BUDYNIU 155

będzie sprężyste. Wyrobione ciasto wałkujemy na grubość ok. 4 mm i wycinamy okręgi. Każdy okrąg posypujemy odrobiną cukru i dodajemy owoce mieszanka kompotowa HORTEX. Pierogi sklejamy i gotujemy w osolonym wrzątku. Kiedy pierogi wypłyną na wierzch czekamy jeszcze 2 minuty. Następnie przelewamy zimną wodą. BUDYŃ: Budyń rozpuszczamy w połowie szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotowujemy. Dodajemy masę budyniową. Mieszamy gotując

Kuchnia w oparach
Babka majonezowa 613

nadaje on ciastu wilgoci i sprawia,że jest dłużej świeża. BABKA MAJONEZOWA Składniki: 4 jajka 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 3/4 szkl cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Białka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno, następnie dodajemy żółtka oraz majonez. Do masy przesiewamy wymieszane z proszkiem

Bon appetit mon amie
Orkiszowa tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym 182

piec aż ciasto lekko się zarumieni, ok 10-15 minut, funkcja góra-dół. Przygotowac farsz. Mrożony szpinak wrzucić na patelnię i odparowć całą wodę, wystudzić. Do miski przełożyć wystudzony szpinak. Dodać śmietanę i jajka. Dodać też przyprawy do smaku, z solą ostrożnie bo ser pleśniowy też nada słonawego smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Do masy pokruszyć ser plesniowy i jeszcze

Monia miesza i gotuje