Serniczek na spodzie z Nutelli i musem truskawkowym 192mieszkania, zapach ciasta, aromatyczny obiad, potem spacer w lesie z Bufetem, oj tak! :) Mogłabym tak zawsze! A na weekend mam dla Was propozycję nie do odrzucenia! Przepyszny serniczek na spodzie z sucharków i Nutelli z musem truskawkowym! Niebo w gębie! Składniki na spód: 200 g sucharków 350 g kremu czekoladowego, np. Nutella Składniki na masę serową: 200 g śmietany
Trufelkowo
Tarta żytnia z buraczkami, fenkułem i koperkiem 229Schłodzone ciasto rozwałkować, ułożyć w żaroodpornej formie, ponakłuwać widelcem i podpiec 10 minut kwaśną śmietanę wymieszać z jajkami, pokruszonym serem feta, solą, pieprzem i posiekanym koperkiem fenkuł pokroić w cienkie paski i podsmażyć na oleju około 5 minut. Na koniec podlać 3 łyżkami octu balsamicznego fenkuł rozłożyć na podpieczonym spodzie i zalać 1/3 masy śmietanowej. Buraczki pokroić w cienkie plasterki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
HIT! RURKI Z KREMEM w dwóch kolorach (wegańskie) 290Celsjusza. Jeszcze ciepłe ciasto delikatnie ściągnij z foremek. Aby przygotować krem mleczko kokosowe wlej do garnka i podgrzewaj na małym ogniu. Oddzielnie wymieszaj budynie, płatki jaglane oraz wodę. Kiedy mleczko będzie zaczynało się gotować dodaj do niego przygotowane składniki. Całość mieszaj do momentu zagotowania. Dodaj też cukier. Następnie zdejmij z ognia i zblenduj na gładką masę. Na koniec dodaj olej
Via Gusto
KLUSKI Z BATATÓW PODANE ZE ŚLIWKAMI W MIODOWYM KARMELU 260proporcje. Ciasto jest dość luźne, ale będziemy robić kluski kładzione, więc jest prawidłowe. W dużym garnku zagotuj wodę z łyżką oleju rzepakowego i 1 płaską łyżeczką soli. Za pomocą dwóch łyżek formuj kluseczki i wkładaj na wodę. Opiszę jak to robimy dokładnie, dla tych, którzy będą je robić pierwszy raz, nabieramy całą łyżkę masy, a drugą łyżką z góry
SMYKWKUCHNI
Miodowe z toffi 197podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na dwie równe części. Przełożyć je do dwóch identycznych, prostokątnych foremek, wyłożonych papierem do pieczenia. Piec około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Mleko w puszcze wstawić do garnka z wodą i gotować 3 godziny (puszka musi być cały czas zanurzona w wodzie). Śmietanę ubić na puszystą masę, dodać do niej wcześniej
Pieguskowa Kuchnia
Dietetyczne ciasto biszkoptowe z jogurtową pianką i malinami | bezglutenowe, bez cukru | 324kcal Dzieląc ciasto na 10 porcji jedna porcja ma 140 kcal Przygotowanie: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno z solą himalajską. Dodajemy stopniowo cukier lub ksylitol oraz żółtka. Odkładamy mikser na bok. Do miski przesiewamy mąkę kukurydzianą z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Przekładamy masę do silikonowej formy lub metalowej
Czarnawisienka
Zupa kalafiorowa z kluseczkami 180gładką masę. Masa powinna mieć konsystencję tak jak na naleśniki. Pamiętam jak byłam mała takie kluseczki robiła moja ciocia Jadzia. Były zjawiskowe, nie mogłam się nadziwić. Powiedziała mi niedawno, że najlepiej je robić trzepaczką bo lubią być mocno napowietrzone. Z garnka wyjąć warzywa i mięso, może trochę zostać. Zagotować i za pomocą widelca wlewać ciasto na kluseczki. mocno potrząsać ręką
Kuchnia Pokoleń
Marcepanowe ciasteczka z kajmakiem 203minut. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy foremką ciastka. W każdej z par ciasteczek, w jednym z nich wykrawamy na środku kółko. Możemy je zrobić za pomocą zakrętki. Ciastka układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i pieczemy w 170 stopniach przez 15 min. do momentu gdy ciastka zrobią się złociste. Lekko ostygnięte ciastka smarujemy masą kajmakową i przykrywamy drugim ciastkiem
kulinarne odsłony pati
MAZUREK RÓŻANY 224przyklejamy do brzegów ciasta, formując rant. Spód nakłuwamy widelcem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 20 minut, do lekkiego zrumienienia. Wyjmujemy, jeszcze ciepłe smarujemy konfiturą. NADZIENIE : Metalową lub szklaną miskę umieszczamy nad garnkiem z gotjącą się wodą. Dodajemy połamaną na kostki czekoladę i śmietankę. Mieszamy do połączenia, dodajemy sok z buraków i dokładnie łączymy z masą. Lekko studzimy i wykładamy
cool and minty
Sufletowy sernik podwójnie czekoladowy (gluten free) 246ustawiamy naczynie z masą serowo-czekoladową i pieczemy przez 15 minut w kąpieli wodnej. Po tym czasie obniżamy temperaturę do 160 st C i pieczemy kolejne 15 minut, po tym czasie całkowicie wyłączamy temperaturę i pozostawiamy na kolejne 15 minut. Po tym czasie lekko uchylamy drzwiczki piekarnika i wyjmujemy wypiek. Studzimy całkowicie . 5. Gdy ciasto jest wystudzone wywracamy
vaniliowoczekoladowa
Wilgotne ciasto czekoladowe z musem o smaku białej czekolady bez cukru 250Marzyło mi się ciasto, które wygląda jak z cukiernianej witryny. Idealnie równe, starannie wykonane i w niczym nie przypominające zdrowego wypieku. Takie małe oszustwo, wygląda jak bardzo kaloryczne, a nie zawiera cukru, masła i mąki pszennej! Mam nadzieję, że ten deser posmakuje Wam tak bardzo jak mi. Spód to zmodyfikowane brownie bananowe z dodatkiem kakao, masa to pyszny
Chocolate Muffin Blog
Brownie z fasoli *BEZ CUKRU, BEZ MĄKI* 195moich legalnych ciast, które mogę jeść codziennie i o każdej porze! Idealne dla wszystkich, którzy unikają cukru i białej mąki. Klasyczne brownie z fasoli polecam dla wszystkich! Składniki: 1 puszka odsączonej czerwonej fasoli 2 jaja 2 banany 2 łyżki kakao lub karobu aromat Sposób przygotowania: Do misy blendera umieszczamy wszystkie składniki. Całość dokładnie blendujemy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy
Truskawkowa Fiesta
Wegański a'la pasztet pieczony z cieciorką i marchewką 204publikowane przeze mnie ciasto :) Wegański a'la pasztet pieczony z cieciorką i marchewką 1 puszka ciecierzycy 1 mała cebula 1 mała marchewka 2 liście laurowe przyprawy (sól, pieprz, suszone pomidory z czosnkiem, koperek) Ciecierzycę odsączyć, przełożyć do miski. Posiekać drobno cebulę, marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać do cieciorki i zblendować na gładką masę. Doprawić solą, pieprzem
FitKot
Bezglutenowa śniadaniowa pizza z dżemem, "serem" z nerkowców i owocami 219stron, gdy ciasto się zetnie przekładamy je na papier do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 8 minut, aby nabrało delikatnej chrupkości. W tym czasie przygotowujemy ser z nerkowców - namoczone przez noc orzechy odsączamy z wody, przekładamy do rozdrabniacza, dodajemy 2 łyżki soku z cytryny i miksujemy na gładką masę, jeśli wyjdzie zbyt sucha
Quinoa Raz!
SERNIK WYKWINTNY 185Przygotujcie formę do ciasta 25x30 cm, wyłóżcie ją papierem do pieczenia. Masło utrzyjcie mikserem, aż stanie się puszyste, ucierając nadal dodawajcie porcjami zmielony twaróg. Przygotujcie trzy osobne misy. W pierwszej utrzyjcie do białości żółtka z cukrem (ucierajcie dosyć długo, najlepiej kilkanaście minut), w drugiej ubijcie białka ze szczyptą soli, a w trzeciej śmietanę kremówkę. Do masy serowej dodajcie utarte żółtka
OliveandThyme