ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:2131/3191)

Tarta z kalafiorem, papryką i cukinią 239

osolonej wodzie. Odcedzamy. Ciastem francuskim wykładamy formę do tarty, nakłuwamy je na całej powierzchni widelcem i podpiekamy przez 10 minut w temperaturze 200 stopni. Żółty ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Jajka mieszamy ze śmietaną, serem i przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Na podpieczony spód wykładamy podsmażoną cukinię i paprykę oraz kalafiora. Całość zalewamy masą serowo-śmietanową

My simple kitchen
Tort Jamajka -tort motyl 191

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował wszystkim.  U nas dwie wersje, klasyczna- tort okrągły i tort motyl:)   biszkopt 7 jajek 7 łyżek mąki pszennej ( lub5 mąki i 2 kakako) 7 łyzek cukru szczypta soli do białek łyżeczka proszku do pieczenia masa śmietankowa

Takie tam pichcenie
Pasztet z suszonymi grzybami i żurawiną 244

razie gdyby masa prze dodaniem białek była sucha, podlać ją wywarem z mięsa. Keksówki nasmarować tłuszczem i wysypać bułką lub kaszą manną. Nałożyć mięso do keksówek. Piec w 180 stopniach ok 1h - aż góra się zrumieni. 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/pasztet-z-suszonymi-grzybami-i-zurawina/ MieszamWGarnku Artykuł Pasztet z suszonymi grzybami i żurawiną pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Kopa Śląska 353

prawdziwie śląskie ciasto). Jest to przysmak wysoko procentowy, więc jeśli chcielibyśmy go podawać dzieciom należałoby zrezygnować z procentów. Deser ten jest idealny na przyjęcia dla dorosłych, gdzie będzie się  cudownie prezentować i  przede wszystkim zachwyci fanów kokosu. Składniki: Na blaty kokosowe: 5 białek 10 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 200 g wiórek kokosowych Na masę śmietanową

My sweet a life
Wegańskie i bezglutenowe ciastka pomarańczowe z czekoladą 253

miksera na jednolitą masę. Dodać sok z pomarańczy, oba rodzaje mąki i sodę – zmiksować do połączenia. Na koniec wsypać posiekaną czekoladę/groszki/kruszone kakao, wymieszać całość łyżką (część czekolady/kakao można odłożyć do posypania ciastek przed pieczeniem). Misę zabezpieczyć od góry folią spożywczą i wstawić do lodówki na 30 – 45 minut. Piekarnik rozgrzać do temperatury 160ºC. Nabierać porcje ciasta, toczyć kulki wielkości

Even Better Food
Ciasto z jabłkiem i kardamonem 201

Idealnym posiłkiem jest ciasto z jabłkiem i kardamonem. Zapach, który unosi się bezpośrednio po upieczeniu jest nie Ziemski! Składniki: 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju 3 łyżki mąki gryczanej 1 łyżka karobu lub kakao 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka kardamonu mielonego cynamon aromat jabłko Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy olej

Truskawkowa Fiesta
Chatka Baby Jagi 206

masę. Dzielę masę na 2 części (1 większą, 2 mniejszą). Do mniejszej dodaję kakao (ok 1 łyżeczki). Herbatniki moczymy w ciepłym mleku. Na foli aluminiowej układamy herbatniki, na herbatniki układamy biały ser, następnie kolejna warstwa herbatników i ciemny ser, albo tak jak ja to zrobiłam – bez drugiej warstwy herbatników   Złożyć ciastka aby powstał stożek. Polać ciasto polewą. Polewa

MojaQchnia.pl
Bezglutenowe FIT ciasto ze śliwkami :) 201

ciastach czy muffinkach pasuje perfekcyjnie. Składniki: 220 g mąki gryczanej  200 g mąki ryżowej 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 70 g cukru kokosowego  70 g oleju kokosowego  300 ml mleka 1/2 łyżeczki cynamonu  5 śliwek  Przygotowanie: Wszystkie składniki, oprócz śliwek przełóż do miski i dokładnie wymieszaj (śmiało możesz bez użycia miksera). Masę wylej

Zdrowie na języku :P
Ciasto Cappuccino 1261

mieszać do wchłonięcia. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać. – Tortownicę prostokątną z odpinaną obręczą wyłożyć papierem do pieczenia. Nie smarować boków, aby ciasto podczas pieczenia nie odstawało, przez co zmniejszy swoją objętość na obwodzie. – Piec w nagrzanym piekarniku do 170 st.C przez 20 minut. – Po wystygnięciu nasączyć(...)zalać 1/3 szklanki zimnej wody, dokładnie zamieszać i odstawić do napęcznienia. – Jajko i żółtka wymieszać z cukrem i ubijać na gęstą, białą masę w metalowej misce ustawionej na garnku z gotującą się wodą. – Masło ucierać i dodawać po łyżce ubitej masy jajecznej. – Na koniec dodawać

To co kocham
Koperkowy rosół z zielonymi szparagami 216

soli na gładką masę bez grudek. Gęstość regulować dodatkiem mąki. Na koniec dodać dowolną ilość drobno posiekanego koperku szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końcówki, następnie pokroić w kilkucentymetrowe kawałki z rosołu usunąć włoszczyznę, pozostawić tyko krążki marchewki. Dodać pokrojone szparagi (główki szpargów zostawić na koniec) i gotować je kilka minut. Na gotujący rosół wlewać cienkim strumieniem lane ciasto jednocześnie mieszając. Gotować

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tarta cytrynową z bezą 169

Zawinąć kruche ciasto w folię i włożyć do lodówki na 1 godzinę. – Formę na tartę – ok. 24 cm średnicy wysmarować masłem. Ciasto pokroić w plastry i ułożyć na spodzie formy i bokach. Docisnąć i nakłuć widelcem. – Piec w temp. 180 st.C przez 30 minut(...)cytryny i przecedzić przez sitko. – Wlać do garnka, dodać wodę, skórkę z cytryny, mąkę ziemniaczaną, cukier. Wymieszać i zagotować aż do zgęstnienia masy. – Odstawić z ognia i do gorącej masy dodać pokrojone na kawałeczki masło. Szybko mieszać, aż się roztopi i połączy z masą. – Następnie dodać jajko

To co kocham
WILGOTNA BABKA SEROWO-CYTRYNOWA 192

puszystą masę, a następnie dodajemy po 1 jajku. Nie przerywając ubijania dodajemy kolejno po łyżce  serek homogenizowany, mąkę, proszek budyniowy, proszek do pieczenia oraz skórkę cytrynową. Na końcu dorzucamy rodzynki (po odciśnięciu i wysuszeniu na ręczniczku papierowym, posypujemy je odrobiną mąki) i całość mieszamy łyżką.  Formę do pieczenia smarujemy tłuszczem i obsypujemy  odrobiną mąki. Ciasto wlewamy

Walijskie Pichcenie
Sernik migdałowo-kokosowy z nasionami chia 176

moich ulubionych ciast, które mogę jeść bez przerwy. W takiej wersji zrobiłam go po raz pierwszy, ale nie ostatni! Składniki: 1 kostka twarogu półtłustego 2 jaja 20 tabletek słodziku 1 białko (opcjonalnie) 1 łyżka mąki migdałowej 1 łyżka mąki kokosowej  1 łyżka nasion chia aromat  Sposób przygotowania: Jaja z białkiem i słodzikiem ucieramy na puszystą masę. Następnie dodajemy

Truskawkowa Fiesta
BABECZKI KAWOWE 137

cukrem na gładką masę. Nie przerywając pracy miksera dodawać kolejno po 1 jednym jajku. Następnie dodać przesianą przez sitko mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Na samym końcu dodać zaparzoną, wystudzoną kawę (oczywiście kawę przelaną przez sitko, bez fusów). Wymieszać. Piekarnik nagrzać do 180'C. W tym czasie formę do babeczek wyłożyć papierowymi papilotkami. Nalewać ciasta do 2/3 wysokości

Zrób to smacznie