ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:2100/3191)

Tartalettki czekoladowe 191

Robimy ciasto na tartę według przepisu podstawowego. Otrzymujemy 6 przepięknych tarteletek. Nadzienie: 1 serek mascarpone 250 g 2 łyżki cukru pudru tabliczka gorzkiej lub mlecznej czekolady Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Rozkręcamy mikserem serek mascarpone z cukrem, dodajemy powoli czekoladę. Zostawiając około 4 łyżek. Miksujemy na gładką masę. Wkładamy na tartaletki. Na kremie rozsmarowujemy warstwę rozstopionej czekolady. Ozdabiamy

Humanistka w kuchni
Słodka pokusa 324

Wykonanie jak wyżej. Ciasto kokosowe: 5 białek 15 dag wiórków kokosowych 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Po składniki zapraszam do sprawdzonego sprzedawcy  www.Skworcu.com.pl 1. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, zmiksować. Dodać wiórki kokosowe i proszek do pieczenia, wymieszać.  2. Piec 15-20 minut w 180 C. Masa jabłkowa: 8 dużych jabłek 2 zielone

Apetyczna babeczka
Muffinki czekoladowe 358

wymieszać jeszcze raz. Foremki napełnić ciastem do 3/4 wysokości i piec na środkowej półce piekarnika około 20-25 minut. Wyjąc z piekarnika i odstawić na chwilę, a następnie wyciągnąć z foremek i ostudzić. Krem: Rozpuścić 1 tabliczkę czekolady, dodać kakao i 2 łyżki wody. Ostudzić. Masło utrzeć (mikserem) z cukrem pudrem na puszystą masę, dodać ostudzoną czekoladę i nadal miksować

Passions hobbies life
Naleśniki z jabłkami 178

mój ulubiony przepis na ciasto naleśnikowe. Placki wychodzą zawsze takie same, elastyczne i cieniutkie. Jest łatwy do zapamiętania... ja nazwałam go sobie przepisem na "3" :) - ponieważ w każdym ze składników jest "3" na początku. Jajka mieszamy z mlekiem, a następnie stopniowo dodajemy mąkę i mieszamy do momentu, aż wszystko ładnie się połączy.Masa jabłkowa:Jabłka obrać i pokroić na małe

Świat Domowej Kuchni
Placek kokosowy 270

Smaczne i bardzo łatwe ciasto.Przepis dostałam od znajomej, bardzo, bardzo dawno temu. Masa kokosowa: 20 dag kokosu lub trochę więcej 13 dag tłuszczu 2/3 szklanki cukru 4 duże łyżki mleka Rozpuścić tłuszcz, dodać pozostałe składniki, wymieszać. Ciasto: 25 dag mąki 25 dag margaryny 4 duże jajka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 op. cukru waniliowego 1 szklanka cukru Margarynę

Praktyczna pl
ucierane ciasto z śliwkami pod kruszonką 170

uzyskania jednolitej masy. Następnie wlewamy jogurt. W osobnej misce ubijamy białka na sztywno, delikatnie dodajemy je do masy. Na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem. Wszystko razem mieszamy i przelewamy do keksówki. Śliwki myjemy i przedzielamy na pół a następnie kładziemy na ciasto blisko siebie. w osobnej misce wsypujemy mąkę z cukrem i dodajemy masło. Ugniatamy w palcach masło

ciastkarnia na kruchym spodzie
Pączki pieczone z karmelem 187

szklanka mleka   3 łyżki cukru 3 jajka szczypta soli 500 g mąki 4 łyżki oleju puszka masy karmelowej czekolada deserowa Wykonanie: Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku. Dodajemy do niego cukier oraz resztę składników. Pamiętajcie aby jedno białko zostawić do posmarowania ciasta. Wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy ciasto aż  będzie elastyczne i  zacznie odrywać się od brzegów miski

ciastkarnia na kruchym spodzie
Naleśnikowe roladki z łososiem, sosem tatarskim i sałatą 225

łyżki mąki 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka siekanego koperku Kotanyi 1 łyżeczka oleju rzepakowego do ciasta + 1 łyżeczka do smażenia Przygotowanie: Jogurt mieszamy z mlekiem, dodajemy jajko, szczyptę soli, roztrzepujemy za pomocą trzepaczki. Dodajemy oba rodzaje mąki, dokładnie mieszamy masę za pomocą trzepaczki. Wsypujemy suszony koperek i wlewamy łyżeczkę oleju, mieszamy za pomocą trzepaczki. Smażymy naleśniki na patelni posmarowanej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rumowe Półksiężyce 201

ucieramy z cukrem. Dodajemy po jednym jajku cały czas ucierając. Mąkę mieszamy z kakao i wsypujemy do masy maślanej. Na koniec dodajemy olejek rumowy i ucieramy do połączenia się składników. Formę prostokątną 36 x 25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto i pieczemy około 40 min., do tzw. suchego patyczka. Ciepłe ciasto smarujemy lukrem i wykrawamy szklanką półksiężyce. Lukier

Made By Mom And Son
Murzynek z wiórkami 186

Żółtka oddzielamy od białek i dodajemy do mąki. Białka ubijamy z cukrem waniliowym na sztywną pianę. Przestudzoną masę dodajemy do mąki i mieszamy. Następnie dodajemy białka i delikatnie wszystko łączymy. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy na nią ciasto. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175C przez 50 minut (do suchego patyczka). Po wyciągnięciu i wystudzeniu ciasta polewamy

Emcia Pichci
CHLEBEK BEZGLUTENOWY Z KASZY JAGLANEJ, WERSJA II 271

Wkładam do piekarnika nagrzanego do 180*C i piekę ok.45 minut, na programie góra-dół, bez termoobiegu. Masa jest dość luźna, bardziej niż w wersji pierwszej dlatego po 20 minutach pieczenia wyjmuję blachę z piekarnika i wtedy jeszcze raz nacinam podpieczone ciasto, tak by utworzyły się  oddzielne kawałki. Blaszka wraca do piekarnika i dopieka się jeszcze 25 minut

Smaczne Zdrowe
"MAGICZNE CIASTO" ORZECHOWE 368

Dlaczego ciasto nazywa się "magiczne"? To bardzo proste - podczas pieczenia ciasta samoistnie tworzą się warstwy kremu budyniowego (czasami dwie o różnej barwie i gęstości - zależy to od czasu pieczenia), orzechów i biszkoptu, a skoro masa powstaje sama, to oszczędzamy mnóstwo czasu. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com

Przepisy Aleksandry
Owsiane ciasteczka. 251

pieczenia; 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej; 2,5 szkl. płatków owsianych; szczypta soli. Masło ucieramy na puszystą masę. Dodajemy cukier. Miksujemy dalej. Dodajemy jajko i ponownie miksujemy. Wsypujemy pozostałe składniki i znów miksujemy. Na blachę wykładamy papier do pieczenia. Z powstałego ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Wykładamy je na papier w sporych odległościach i spłaszczamy łyżką (aby łyżka się

Miksturownik
Naleśniki z nadzieniem serowo-czekoladowym podane z sosem jeżynowym 192

oleju * 3-4 łyżki wody mineralnej olej do smażenia    Wykonanie: Zmiksować wszystkie składniki na jednolite ciasto. Jeśli wydaje się za rzadkie - dosypać mąki. Smażyć naleśniki. Nadzienie serowe: 250 g twarogu 4 łyżki cukru odrobina mleka Składniki zmiksować na jednolitą masę. Krem czekoladowy wg przepisu tutaj Usmażone naleśniki smarować pół serem, pół kremem czekoladowym i zwijać w rulon. Naleśniki

kolorowotorcikowo
Tarta z cukinią i szynką 200

tarty. Ponakłuwać widelcem. 2. Pomidory pokroić na połówki. Cukinię umyć i pokroić na plasterki.  3. Na cieście ułożyć plasterki cukinii, paski szynki, plasterki sera camembert i pomidorki koktajlowe. 4. Jajka wymieszać ze śmietaną, solą, pieprzem i koperkiem. Polać tak przygotowaną masą tartę. 5. Wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piec przez ok 35 minut. Albo do czasu

Pasja Smaku