ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:2098/3191)

TORTELLINI Z SEREM I SOSEM KARMELOWYM 233

dodajemy mąki. Gładkie, elastyczne ciasto zawijamy w folię spożywcza i odstawiamy na ok. 20 minut, by odpoczęło. Po tym czasie rozwałkowujemy na cieniutki placek, wycinamy okręgi i nadziewamy zwijając malutkie pierożki. Gotujemy w osolonym wrzątku ok. 3 minuty od momentu wypłynięcia. NADZIENIE: Ser biały ucieramy z cukrem i żółtkiem na gładką, kremową masę. Możemy dodać odrobinę wanilii albo cukru

Ostra na Słodko
Sernik nowojorski - New York Cheesecake 140

Delikatna, puszysta i kremowa konsystencja sernika sprawia, że trudno zatrzymać się na jednym kawałku. Składniki: (na tortownicę o średnicy 26cm) spód: 50g orzechów włoskich 80g kruchych

Pyry na Gaz
Babka kokosowa 142

masę o jasnej barwie. Do masy dodajemy w 3 turach (na zmianę) mąkę wymieszaną z wiórkami oraz mleko kokosowe: najpierw 1/3 mąki (mieszamy np. rózgą kuchenną lub szpatułką), potem 1/3 mleka (znów mieszamy) itd. Na koniec dodajemy jeszcze skórkę otartą z cytryny. Formę do babki smarujemy masłem, oprószamy mąką i wlewamy do niej ciasto. Babkę kokosową pieczemy w 160 stopniach

MyCookBook.pl
Mazurek orzechowy z bezą 229

wyłożyć waflem. Następnie przełożyć gotową masę i równomiernie rozprowadzić. Wstawić do nagrzanego, do 175 stopni piekarnika i piec 20 minut. Dodatkowo: 150 g cukru pudru 50 g orzechów włoskich Orzechy posiekać. Białka ubić na sztywno. Kolejno, łyżka po łyżce, dodawać cukier, miksując na wolnych obrotach po każdym dodaniu. Pianę wyłożyć na gorące, upieczone ciasto, posypać orzechami i wstawić do piekarnika

kulinarnyswiatdomi
Pieczone pączki z granatem i polewą pomarańczowo-buraczaną. 182

nadają pączkom miękkości i wilgotności. Ciasto po upieczeniu trochę przypomina murzynka i nie jest tak pulchne jak tradycyjne, ale mimo to jest bardzo delikatne i wręcz rozpływa się w ustach. Powinno się je piec w specjalnej formie na donaty, ale jeśli tak jak ja nie posiadacie, użyjcie po prostu zwykłej foremki na muffiny. Masa jest dość rzadka, dlatego bez foremki

Powiedz dietom nie
Sernik królewski 190

Ten sernik piekłam już kilka razy ale jakoś się nie złożyło i nie dodałam przepisu na bloga. Sernik jest pyszny i delikatny. Myślę, że sekretem jest

Ewa w kuchni
Ciasto kokosowo-makowe z kremem kajmakowym 142

ucieramy na puch, dodajemy po łyżce masy krówkowej i wystudzonego grysiku. Do formy wkładamy pierwszy biszkopt, rozsmarowujemy 1/3 część kremu, placek kokosowo-makowy, ponownie 1/3 część kremu, drugi placek biszkoptowy i resztę kremu. Wkładamy do lodówki. Posypka: W rondelku roztapiamy margarynę, dodajemy cukier i kokos. Smażymy, aż się zarumieni. Ciepłe wykładamy na wierzch ciasta, lekko dociskamy, chłodzimy całość

Gotowanie moimi oczami
Piernik Karmi 180

posypka do ciast. Sposób wykonania: Ciasto: Piwo przelać do rondelka, doprowadzić do wrzenia, zestawić do ostygnięcia. W misce wymieszać dokładnie składniki suche: mąkę, kakao, sodę przyprawę korzenną, biały pieprz, całość przesiać przez sitko, aby napowietrzyć mąkę. W misie miksera ubić jajka z cukrem, stopniowo wlewać piwo, płynny miód oraz olej, następnie dodawać do masy składniki sypkie aż do skończenia. Masę

Wanilia i Kardamon
Puszysty sernik 211

  Przepis na ten sernik mam od mamy. I powiem Wam, że wychodzi idealny. Bardzo puszysty, delikatny. Po prostu rozpływa się w ustach. A sekretem tego

Passion of Cooking
Świąteczna karpatka cynamonowa 262

minut. Wyłączamy piekarnik i pozostawiamy ciasto w piekarniku jeszcze przez 10 minut. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. KREM: W misce łączymy szklankę mleka, jajka, żółtka, cukier waniliowy, budyń i cynamon. Dokładnie mieszamy do połączenia wszystkich składników. W garnku podgrzewamy resztę mleka. Gdy będzie już gorące, ale jeszcze przed zagotowaniem, dodajemy cienkim strumieniem masę jajeczną, cały czas mieszając. Gdy wszystkie

My Culinary Art
domowe krówki 377

składniki: 250 g cukru 100 g masła 250 ml śmietany kremówki wykonanie: Śmietanę mieszamy z cukrem. Stawiamy na kuchenkę, dodajemy masło i doprowadzamy do wrzenia. Następnie

Domowy Smak Jedzenia
Tarta z warzywami! 165

pieczemy ok. 15 minut, aż ciasto się zrumieni. Składniki na nadzienie: 3 duże ziemniaki, 1 czerwona papryka 1 średnia cukinia  250ml śmietany 18% 1 jajko sezam sól pieprz Sposób wykonania: Ziemniaki, paprykę i cukinię kroimy w plastry. Solimy i układamy koncentrycznie na upieczonym spodzie tarty. Jajko roztrzepujemy ze śmietaną, solą, pieprzem i sezamem. Masę śmietanową wylewamy na warzywa. Pieczemy

Kuchnia Pani Wiosny
Ptysie 175

białko nie ścięło się .) -  Blachę   wyłożyć   pergaminem ,  łyżką    kłaść   porcje   ciasta   na   blachę ,  formować   kulki            Piec w   temperaturze  190 stopni  ok 15-25 minut  w  zależności  od wielkości(...)sztywno -  Porcjami dodawać serek mascarpone ,delikatnie mieszać. -  Ostudzone  ptysie  przekroić   na   pół   i   nakładać   do   środka   masę   serowo  śmietanową,      przykryć górna  połówką      Do masy można dodać owoce , posiekaną czekoladę lub orzechy.      Dodatkowo ptysie

Eli Gotowanie
Jabłecznik kakaowo – waniliowy 174

mąkę. Mieszamy. Po wymieszaniu ciasta dzielimy je na dwie części. Do jednej części dodajemy 1 łyżkę mąki i pozostałą część cukru wanilinowego. Do drugiej części dodajemy 1 łyżkę kakao. Blaszkę do pieczenia ( mniejszą niż najczęściej używana, bardziej w kwadracie ) wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Wlewamy jasną masę, później ciemną i w końcu układamy jabłka

Smaki Ewy