ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1941/3191)

Kokosowe ciasteczka z białą czekoladą i cynamonem 230

osobnej misce wymieszać mąkę, cynamon, sól, proszek do pieczenia oraz sodę. Do masy maślanej wbić jajko i po zmiksowaniu dodać składniki suche.  Następnie wsypać wiórki, a na końcu wmieszać uprzednio posiekaną (ale nie na drobno!) białą czekoladę.  Całość połączyć - najlepiej za pomocą dłoni. Z ciasta formować kulki o wielkości sporego orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę spłaszczyć i ułożyć

Di gotuje
Mini tarty z kurkami 205

wymieszać. Ciasto kruche: Wszystkie składniki posiekać i schłodzić w lodówce przez pół godziny. Ciasto rozwałkować na grubość 0,5cm i wylepić nim natłuszczone foremki. Nakłuć widelcem. Spody podpiec ok 15 minut w 180 stopniach. Napełnić farszem i piec jeszcze ok 20 minut do ścięcia się masy. Takie tarty można podawać na ciepło lub na zimno. Są pyszne polane keczupem

Smakołyki Asi
Ciasto marchewkowe 238

Pyszne, smaczne i szybkie ciasto marchewkowe. Idealne do kawy lub herbaty! Składniki: 2 jaja 1 łyżka ksylitolu 5 łyżek maki gryczanej szczypta proszku do pieczenia cynamon aromat marchew Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z ksylitolem na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i aromat. Dokładnie miksujemy. Na koniec wrzucamy startą na grubych oczkach marchew. Mieszamy. Masę przelewamy

Truskawkowa Fiesta
Gofry orkiszowe z pieczonymi burakami, fetą i dipem jogurtowym 222

pieprzem. W osobnej misce wymieszać obie mąki i proszek do pieczenia. Do masy jajecznej wlać olej rzepakowy i połowę maślanki, następnie wsypać składniki sypkie, zmiksować, po czym wlać pozostałą maślankę i ponownie zmiksować do połączenia składników. Na rozgrzaną gofrownicę (pełna moc) wlewać po chochli ciasta, rozsmarować go, zamknąć gofrownicę i piec 4 minuty. Farsz: Piekarnik rozgrzać do temperatury

Passions hobbies life
Tarta cytrynowa z bezą (Lemon Meringue Pie) 204

lodówki na 15 minut. Piekarnik nagrzać do 200 stopni C. Wstawić formę z ciastem i piec około 20 minut, aż się lekko zarumieni. Wyjąć i wystudzić. Do rondla wlać sok z cytryny, dodać skórę z cytryny, wodę, cukier i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać i zagotować, aż masa zgęstnieje. Zdjąć z ognia. Do gorącej masy dodać masło, mieszać aż się rozpuści. Następnie

wyzwania kuchenne
Pyszny deser Tiramisu 526

uzależnione są od regionu Włoch, w którym jest przygotowywany. Zazwyczaj jest to prostokątne ciasto, które składa się z kilku warstw. Układa się je naprzemiennie zaczynając od biszkoptów (zazwyczaj wybierane są specjalne sztuki o podłużnym kształcie), które są maczane w kawie lub likierze. Następnie nakładana jest masa - jej najważniejszym elementem jest serek mascarpone. Te obie warstwy układane są jedna na drugą

Gotuję Testuję
Mazurek kawowy 358

przywarła, aż nieco odparuje - konfiturę lekko ostudzić, a następnie rozsmarować na kruchym cieście, schłodzić - zaparzyć mocną kawę, używając 60ml wody, ostudzić - w misce umieszczonej nad parą wodną umieścić masło, połamaną na mniejsze kawałki czekoladę oraz napar kawowy - składniki podgrzewać do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji - masę pozostawić do ostygnięcia, gdyż gorąca jest bardzo rzadka - gęstniejący krem (można przyspieszyć jego gęstnięcie, chłodząc

Smakołyki Bereniki
Tort tiramisu 459

Mąkę pszenna i ziemniaczaną przesiać i dodać do ciasta delikatnie mieszając łyżką.  Ciasto wylać do tortownicy (u mnie średnica 22 cm) wyłożonej papierem do wypieków i piec ok 40 minut w temperaturze 170*C. Gdy biszkopt wystygnie przekroić go na 3 części. Składniki na masę: 150 ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 750 g schłodzonego serka mascarpone

The Sweet Damsel
Kluski ślaskie 208

mąka ziemniaczana 1. Ugotowane i wystudzone ziemniaki mielimy lub przeciskamy przez praskę. Powstałą masę ziemniaczaną gładko ubijamy dłonią w misce, dzielimy na 4 części, jedną część ziemniaków wyjmujemy i uzupełniamy ją mąką ziemniaczaną, a potem dokładamy z powrotem wyjęte ziemniaki. Dodajemy jajko, sól i zagniatamy ciasto, jeśli jest potrzeba dodajemy więcej mąki. 2. Z ciasta lepimy małe kluski

Apetyczna babeczka
Proteinowe batoniki. Porcja białka oraz błonnika, idealne zaraz po wysiłku fizycznym. 176

drobnych oczkach. Miód lekko rozpuść i wymieszaj wszystkie pozostałe składniki (oprócz czekolady). Przełóż masę do blaszki do pieczenia wysmarowanej olejem oraz wysypanej lekko mąką. Upiecz w piekarniku (około 30 minut – do zarumienia) w 180ºC. Na koniec na wierzch wylej rozpuszczoną czekoladę i odstaw do ostygnięcia. Ciasto pokrój na batoniki. Wychodzi około 12 sztuk

wysmienity
Sernik z białą czekoladą i sosem wiśniowym. Przepis krok po kroku. 197

deserów. Nie wyobrażam sobie żadnych Świąt bez tego króla ciast! Przepis jest prosty i nie wymaga tysiąca skomplikowanych czynności. ZAWSZE WYCHODZI!   Przejrzysty przepis krok po kroku poniżej.   Sernik z białą czekoladą. Składniki: Spód: 1 opakowanie maślanych herbatników 100g 50g roztopionego masła Masa twarogowa: 500g sera twarogowego do serników 200g śmietanki 36% 200g

kuron.com.pl
WANILIOWY KREM MAŚLANY 182

Jest puszysty, waniliowy i ładnie trzyma kształt po nałożeniu na ciasto lub babeczkę. It’s fluffy, vanilla and holds shape on cake and cupcakes. Składniki*: 400g miękkiego masła 800g cukru pudru 6 łyżek mleka 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego ubij masło na puszystą masę. Dodaj połowę cukru i ubijaj aż się połączą dodaj pozostały cukier, mleko i [...] Artykuł WANILIOWY KREM

SandraFrej.com
Jak zrobić ciasto na pierogi z masłem i jajkiem 78827

pewnością najbogatsze w smaku :-) Masło oraz żółtka sprawiają, że ciasto nie wysycha i idealnie się lepi.  Przepis pochodzi z 1910 roku..  ponadczasowy! - miękkie i elastyczne - bez podsypywania mąką - z jajkiem i masłem Jako nadzienie do pierogów na słodko polecam użyć  uniwersalnej masy serowej . Możesz też dać do środka ulubione owoce. Na wytrawnie polecam przepis na uniwersalny farsz

AniaGotuje.pl
Szneka z glancem i kruszanką 193

odchodzić od rąk. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, obsypać delikatnie mąką. Urywać kawałki ciasta, zwijać je w rękach na długie części, z których następnie tworzyć małe zawijańce, ślimaki. Przykryć ściereczką i odstawić na godzinę. W międzyczasie przygotować kruszonkę. Składniki na kruszonkę wymieszać, aż powstanie sypka masa. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Drożdżówki posmarować delikatnie białkiem wymieszanym z mlekiem. Obsypać dużą

Trufelkowo
Drożdżówki z malinami i kruszonką 218

zagnieść ciasto (aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza). Odstawić do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkować.Wykrawać dużą szklanką krążki i w tym samym krążku drugą szklanką nieco mniejszą[ podstawę bułek i większą obwódkę].Obwódkę  zawinąć w ósemkę i ułożyć na podstawie bułeczek.W środek włożyć masę twarogową , ułożyć kilka malinek.Bułeczki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć ściereczką

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania